BMW УСТОЙЧИВОСТ

АВТОМОБИЛИ, МАТЕРИАЛИ И ПРОИЗВОДСТВО.

INTRO

BMW ПО ПЪТЯ КЪМ ЕДНО УСТОЙЧИВО БЪДЕЩЕ.

Нашите автомобили и тяхното производство показват как разбираме отговорността ни в областта на устойчивостта като компания. Научете повече за това какво правим в производството, оборудването и потреблението - и какво още сме планирали.

BMW устойчивост 2023 мерки за пестене на електроенергия

BMW ЕЛЕКТРИЧЕСКА МОБИЛНОСТ.

> 1 M

BMW Електрическа мобилност.

До 2022 година BMW Group е въвела над 1 000 000 електрифицирани автомобили.

BMW Устойчивост намалена консумация на енергия

НАМАЛЕНА КОНСУМАЦИЯ НА ЕНЕРГИЯ.

6,3 М МВтч

Намалена консумация на енергия.

Общото енергийно потребление на BMW Group през 2022 г. е 6,3 милиона МВтч. Това е с 2,8 % по-малко консумирана енергия в сравнение с предходната година. Благодарение на енергоспестяващи мерки, като например преминаването към LED осветление в 16 завода.

Понижени СО2 емисии

ПОНИЖЕНИ ЕМИСИИ.

0,32 т

Понижени емисии.

Само 0,32 т СО₂ емисии бяха отделени през 2022 г. по време на производството на едно BMW. Този показател, спрямо емисиите от добива на ресурси и по време на употреба, е относително малък, но оказва положително влияние върху общия СО₂ отпечатък на автомобила. 

BMW ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

УСТОЙЧИВОСТТА НА НОВОТО BMW i5.

BMW i5 също дава своя принос за едно по-устойчиво бъдеще. Спестяващите ресурси материали, рециклирането и използването на възобновяеми енергийни източници спестяват емисии на CO2. Вижте повече във видеото.

0:00
0:00 /  0:00

Научете повече

BMW i5 eDrive40

BMW i5 eDrive40

BMW i5 : Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км: 18,9 – 15,9; Електрически пробег, WLTP в км: 498–582

РЕЦИКЛИРАНЕ ВМЕСТО ИЗХВЪРЛЯНЕ.

BMW устойчивост 2023 рециклирани материали рибарски мрежи

Рибарски мрежи.

Подовите настилки в BMW iX, както и в новите BMW X1 и BMW i5 са направени от пластмасова прежда, изработена от изхвърлени риболовни мрежи, подови настилки и остатъчни отпадъци от производството на пластмаса. Декоративните части, използвани в интериора и екстериора, причиняват 25 % по-малко CO₂ емисии в сравнение с конвенционално произведените компоненти.

BMW устойчивост 2023 рециклирани материали рециклиране на пластмаса

Рециклиране на пластмаса.

В много компоненти на BMW се използват рециклирани материали. Облицовката на багажното отделение на BMW i5 например е направена от минимум 50 % рециклирана пластмаса. При водачите за броните, долната конструкция на панелите на вратите, капака под предното стъкло и рамката на предния капак на BMW iX тази цифра достига дори 100 %.

BMW устойчивост 2023 рециклирани материали кактусови влакна

Кактусови влакна.

В сътрудничество със стартиращи компании BMW Group разработва иновативни биобазирани повърхности. Така например, новоразработеният DeserttexTM се състои от прахообразни влакна от кактус и полиуретанова матрица на био основа. По този начин отказът от животински суровини може да се комбинира със значително намаляване на CO₂.

Често задавани въпроси.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА АВТОМОБИЛИТЕ И МАТЕРИАЛИТЕ.

УСТОЙЧИВОСТТА НА BMW iX.

Открийте вече въведените мерки и нашата конфигурация на BMW iX с FSC-сертифицирано дърво, седалки без кожа и друго оборудване.

0:00
0:00 /  0:00

iX xDrive40

Научете повече

iX xDrive40

BMW iX xDrive40: Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км: 21,4 – 19,4; Електрически пробег, WLTP в км: 403–435

BMW устойчивост 2023 електрифицирана радост от шофирането

РАЗНООБРАЗИЕТО НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ МОДЕЛИ НА BMW.

Насладете се освен на BMW iX и BMW i5 и на цялата гама от електрически автомобили на BMW.

  • Почти безшумно плъзгане из града и по междуградските пътища
  • Незабавно ускорение от място
  • Чиста радост от шофирането, без отработени газове и с нулеви   локални емисии
BMW устойчивост 2023 My BMW App

My BMW APP. ДИРЕКТНА ВРЪЗКА С ВАШЕТО BMW.

Вашето поведение на пътя винаги с поглед към още по-ефективна радост от шофирането:

  • Анализирайте личните си данни за шофирането с функцията „Моите пътувания“
  • Непосредствени данни за ефективността на шофирането и разхода на гориво
  • Интелигентни услуги за подпомагане на вашата електрическа мобилност

ПРОИЗВОДСТВО И ВЕРИГИ ЗА ДОСТАВКИ

ГЛОБАЛНИ МЕРКИ ЗА ПОВЕЧЕ УСТОЙЧИВОСТ.

BMW Group се характеризира с фокус върху устойчивостта, както и с близост до клиента. Ето защо ние предпочитаме да произвеждаме локално по целия свят - в съответствие с единни стандарти за качество и безопасност.

ВЯТЪР, СЛЪНЦЕ И ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ.

BMW устойчивост 2023 вятърна енергия

Вятърна енергия.

Всяка от четирите вятърни турбини в завода на BMW Group в Лайпциг може да постигне номинална мощност от 2,5 MW. Те покриват около една осма от необходимата електрическа енергия в завода. Интелигентна ферма за съхранение, в която са свързани в мрежа до 700 батерии на BMW i3, съхранява излишната енергия от четирите вятърни турбини в моменти на свръхпроизводство и подава електричество обратно в мрежата, когато няма вятър.

BMW устойчивост 2023 фотоволтаици

Фотоволтаици.

Соларната система на BMW Brilliance Automotive Ltd. в завода в Дадонг (Шънян) е произвела над 21 MW регенеративна електроенергия през 2022 г. За тази цел нейната площ беше увеличена със 110 000 кв.м – еквивалентно на около 15 футболни игрища – до 290 000 кв.м като част от разширяването на обекта в Шънян.

BMW ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ.

Устойчивостта при BMW има много аспекти: От контролиране на нашите вериги за доставки до поддържане на външни програми, ние правим всичко възможно, за да запазим нашия екологичен отпечатък възможно най-малък.

Често задавани въпроси.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО И ВЕРИГИТЕ НА ДОСТАВКИ.

Официалните данни за разхода на гориво, СО₂ емисиите, разхода на електроенергия и електрическия пробег са измерени в съответствие с тестовия цикъл VO (EU) 715/2007 във версията, валидна за този модел. WLTP данните отчитат диапазона при всички възможни допълнителни оборудвания (в случая за германския пазар). За сертифицираните след 01.01.2021 година автомобили официалните данни са налични само според WLTP. В допълнение, съгласно регламент на ЕС 2022/195, стойностите на NEDC вече отпадат в сертификатите за съответствие на ЕО от 1 януари 2023 г. Повече информация за методиките NEDC и WLTP може да намерите наwww.bmw.de/wltp