BMW Бронирани автомобили BMW се движи по улиците на града

BMW БРОНИРАНИ АВТОМОБИЛИ.

От над 40 години BMW поставя стандартите при концепцията и производството на бронирани автомобили.

Хората, натоварени с най-големите отговорности, трябва да могат да разчитат на сертифицирана защита – без да се налага да жертват уникалното изживяване при шофиране, което може да предложи само брониран автомобил на BMW. От над 40 години BMW поставя стандартите при концепцията и производството на бронирани автомобили. Нашият актуален модел продължава тази традиция по впечатляващ начин. Качете се и се отпуснете, сигурни, че не бихте могли да бъдете в по-сигурна и по-комфортна обстановка. Всеки брониран автомобил е изработен по мярка, за всеки етап от производството е характерно занаятчийското внимание към детайла. Резултатът е автомобил, който отговаря на най-високите стандарти за балистична защита и изпълнява дори и най-индивидуалните изисквания.

Прочети повече
BMW БРОНИРАНИ АВТОМОБИЛИ.От над 40 години BMW поставя стандартите при концепцията и производството на бронирани автомобили.
BMW Бронирани автомобили в действие видео BMW се движи по улица

THE RACE: BMW БРОНИРАНИ АВТОМОБИЛИ В ДЕЙСТВИЕ

BMW БРОНИРАНИ АВТОМОБИЛИ: СИГУРНОСТ БЕЗ КОМПРОМИСИ.

BMW Бронирани автомобили BMW изработена по мярка защита BMW държавен флаг ЕС

Оптималната защита зависи от индивидуалните обстоятелства за водача и пътниците, тяхното местоположение, предизвикателствата, с които могат да се сблъскат във всекидневието си и общественото внимание, което привличат.

BMW Бронирани автомобили BMW какво е защитено Екстериор изглед отпред
BMW Бронирани автомобили BMW какво е защитено BMW интериор автомобилна врата
BMW Бронирани автомобили BMW какво е защитено Интериор задна седалка
BMW Бронирани автомобили BMW какво е защитено BMW интериор кожена тапицерия на седалките
BMW Бронирани автомобили BMW какво е защитено BMW интериор багажник

ИНДИВИДУАЛНА ЗАЩИТА.

Степента на необходимостта от защита зависи от индивидуалните обстоятелства: мястото, на което живеете и работите, свързаните с вашата работа опасности и вашия обществен профил. BMW е единственият автомобилен производител, който отчита тези различни изисквания и има над 40-годишен опит.

 • Пътническа клетка

  Най-новата техника за сигурност на BMW: броня, която е перфектно адаптирана към структурата на каросерията на серийния модел. Благодарение на това новото BMW X5 Protection VR6 практически почти не се различава от серийния модел - нито външно, нитов интериора. Най-голямо внимание е обърнато на припокриването на бронята в чувствителните зони на фугите на вратите, процепите и преходите между вратите и прозорците. Абревиатурата „VR6“ („Vehicle Resistance“) в означението на модела BMW X5 Protection VR6 отбелязва класа на защита, според който е сертифициран бронираният автомобил (VPAM BRV 2009 във валидната си версия). Цивилните бронирани автомобили се разделят на класовете за сигурност от VR1 до VR10. Освен това автомобилът е сертифициран съгласно директивите ERV 2010 и PAS 300.

  Освен това автомобилът е оборудван с Post-Blast-Protection. Това означава: Всички бронирани прозорци остават сигурни дори и при вторични атаки. Защото дори и след счупването си всички прозорци остават стабилни в своите рамки, така че не се образуват никакви отвори между стъклото и каросерията, които биха могли да бъдат ползвани за последващи атаки. Благодарение на спиращият течове резервоар, който се запушва автоматично след обстрел, както и защитата на дъното, ве сте добре защитени от всички страни.

 • Ниво на защита

  Насладете се на едно напълно ново ниво на защита - с новото BMW X5 Protection VR6. Бронята на пътническата клетка е изработена от високоякостни стоманени елементи. В комбинация със серийната броня на разделителната преграда към багажника се осигурява още по-висока защита срещу късоцевно и дългоцевно оръжие с калибър до 7,62 x 39 mm FeC. В допълнение свързващата зона е защитена срещу калибър 7,62 x 39 mm SC. Двата калибъра се използват от Калашников АК-47, едно автоматично оръжие, което е най-разпространено по целия свят. Освен това пътническата клетка може да издържи взривяване на до 15 килограма TNT на разстояние от 4 метра встрани от автомобила. Допълнителното подсилване на покрива осигурява защита срещу взривове от категорията DTG5. Защитата на дъното от алуминий и балистична стомана издържа на шокови вълни и осколки, например от нападение с ръчни гранати от типа DM51. Тази защита на дъното може да бъде подсилена допълнително с композитни материали 1 за защита при нападения с ръчни гранати от типа HG85.

  1 опционално оборудване.

 • Сертификация

  Всички бронирани автомобили на BMW се подлагат на всеобхватни тестове и са сертифицирани официално според международно признатите директиви за ‘Bullet Resistant Vehicles’ (BRV 2009). Така че можете да се абсолютно сигурни, че получавате възможно най-добрата защита.

BMW Бронирани автомобили Преимуществата за вас BMW се движи по улица

BMW БРОНИРАНИ АВТОМОБИЛИ: ПРЕИМУЩЕСТВАТА ЗА ВАС.

Сътрудничеството с BMW Бронирани автомобили.

С бронираните автомобили на BMW вие не допускате никакви компромиси с всичко, което е важно за вас. BMW има над 40-годишен опит в разработката и производството на бронирани автомобили - и постоянно разработва иновации, които да защитят не само вас, но и усещането за чиста радост от шофирането. Благодарение на това можете да бъдете абсолютно сигурни, че ще получите максимална защита и няма да се примирявате с никакви компромиси, за да я получите. Защото още от първите проекти до последната шлифовка всичко е дело на BMW. Индивидуалната защита е толкова важна, че в разработката на нашите автомобили участват само истински експерти. Естествено, всяко BMW се произвежда с изключителна прецизност и старание, а най-строгите стандарти за качество се спазват и в световната мрежа от производствени мощности на BMW. Благодарение на това само BMW предлага максимална защита - made by BMW.

Прочети повече

BMW БРОНИРАНИ АВТОМОБИЛИ: ПРЕИМУЩЕСТВАТА ЗА ВАС.

Сътрудничеството с BMW Бронирани автомобили.

BMW Бронирани автомобили Дискретност и анонимност на мерките за сигурност BMW изглед отпред
BMW Бронирани автомобили Дискретност и анонимност на мерките за сигурност BMW изглед отзад
BMW Бронирани автомобили Дискретност и анонимност на мерките за сигурност изглед отстрани

ДИСКРЕТНОСТ И АНОНИМНОСТ НА МЕРКИТЕ ЗА СИГУРНОСТ.

Колкото повече не бъде разпозната, толкова по-ефективна е защитата. Анонимността е една ефективна мярка за сигурност. Поради това BMW инвестира толкова много, за да защити автомобилите си така, че тази защита да не се забелязва.

BMW Бронирани автомобили Функции BMW детайли алуминиеви джанти
BMW Бронирани автомобили Функции BMW детайли Лазерни светлини
BMW Бронирани автомобили Функции BMW детайли двойна бъбрековидна радиаторна решетка

BMW БРОНИРАНИ АВТОМОБИЛИ: ЗАЩИТА ДО НАЙ-ДРЕБНИТЕ ДЕТАЙЛИ.

Всеки компонент на концепцията за сигурност е изработен с най-голямо внимание. Благодарение на товя автомобилът и компонентите за сигурност образуван едно перфектно цяло. Интер-ком системата е серийна, за да може да се осигури комуникация с лица извън автомобила, без да се отварят вратите или прозорците. За допълнителна сигурност се монтира и аларма при нападение. Освен това BMW X5 Security се оборудва с RunFlat гуми, които позволяват продължаване на движението дори и при пълна загуба на налягане. Предното стъкло с подгряване, което също е част от серийното оборудване, осигурява ясна видимост. В същото време слънцезащитното остъкляване 1 гарантина дискретност за пътниците в задната част.

1 опционално оборудване

 • Обезопасен резервоар.

  Самоуплътняващият се резервоар има възможност да се самозапушва след повреди и по този начин да предотврати изтичането на гориво.

 • Многослойно бронирано остъкляване

  Водачът и пътниците на новото BMX X5 Protection VR6 са защитени от бронирано стъкло с дебелина 30 милиметра, което освен това има поликарбонатно покритие като защита срещу стъклени осколки.

 • Подсилена броня на покрива и дъното.

  Всеобхватна сигурност - серийната защита на дъното на автомобила срещу осколки защитава от атаки с ръчни гранати тип DM51. Като опция защитата на дъното срещу осколки може да бъде подсилена и за атаки с ръчни гранати HG85. В допълнение към стандартната балистична защита като опция се предлага и по-силно брониран покрив. Тази броня от специална стомана и композитен материал предлага сертифицирана защита срещу атаки с дронове с взривни заряди от категория DTG5 (200 грама C4 и над 500 шрапнела).

BMW Бронирани автомобили Допълнително оборудване Екстериор Сини лампи
BMW Бронирани автомобили Допълнително оборудване Екстериор Държавен флаг
BMW Бронирани автомобили Допълнително оборудване Интериор автомобилна врата
BMW Бронирани автомобили Допълнително оборудване Интериор средна конзола
BMW Бронирани автомобили Допълнително оборудване Интериор дисплей на предните седалки

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ОБОРУДВАНИЯ ПО ЖЕЛАНИЕ.

Понякога е нужно нещо повече от само защита. При превозване на висши служители или при ескортиране автомобилът трябва да може за секунди да разкрие официалната си служба, за да може да изпълни функциите си. BMW произвежда специализирани автомобили над 50 години, като работи в тясно сътрудничество с държавните органи и правителствените агенции по целия свят. Мигащите светлини, различните видове сирени и звукова сигнализация, радиостанции и дори стойки за флагове за служебно ползване.

 • Монтиране на звуков сигнал.

  Специалното сигнално оборудване 1 включва демонтираща се кръгова светлина, мигащи светлини в бъбрековидната радиаторна решетка и звуков сигнал. Всички елементи се управляват централно от управляващ блок пред селектора на трансмисията.

  1 опционално оборудване.
   

 • Мигащи светлини отзад

  Допълнителни мигащи светлини1 на задното стъкло за предупреждаване на движещите се отзад автомобили.

  1 опционално оборудване.
   

 • Свалящи се предни прозорци.

  Страничният прозорец отпред от страната на водача серийно е оборудван с електрически стъклоповдигач. Това оборудване се предлага като опция и за страната на пътника до водача1.

  1 опционално оборудване.

 • Вимпелни стойки за ползване като дипломатически автомобил.

  За монтиране на официални флагове на предната лява или дясна част на автомобила се предлагат вимпелни стойки 1.

  1 опционално оборудване.
   

 • Soft-Close функция

  Благодарение на Soft-Close системата вратите се затварят автоматично и почти безшумно, когато са отворени съвсем леко.

 • BMW Лазерни светлини

  В режим на дългите светлини BMW лазерните светлини с индивидуален Х дизайн имат максимален обсег до 500 метра, което е близо два пъти повече в сравнение с това на конвенционалните фарове. Благодарение на по-добрата видимост в тъмнината значително се повишава сигурността. Синият Х дизайн и надписът „BMW Laserlight“ подчертават технологичните амбиции на автомобила.

 • Телефония с безжично зареждане

  Телефонията с безжично зареждане 1предлага всеобхватен пакет за телефония с Bluetooth връзка.

  1 Поддържа индуктивно зареждане за Qi съвместими мобилни телефони. Специалните поставки за зареждане от Оригинални BMW аксесоари се предлагат да подбрани смартфони, които не поддържат Qi стандарта за индуктивно зареждане.

 • Развлекателна система за задните места Professional

  Развлекателната система за задните места Professional предлага на пътниците на задната седалка първокласни развлечения благодарение на двата независими цветни дисплея с висока разделителна способност.

BMW Бронирани автомобили BMW Intelligent Personal Assistant Кокпит
BMW Бронирани автомобили BMW Intelligent Personal Assistant контролен дисплей

BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT В BMW БРОНИРАНИТЕ АВТОМОБИЛИ.

С BMW Intelligent Personal Assistant всичко ще ви е ясно. Той е ултимативният автомобилен експерт, който ви помага. Каквото и да искате да знаете за вашето BMW, когато и да се нуждаете от помощ, той е на ваше разположение. С него ще опознаете още по-добре функциите на автомобила. Освен това винаги ще сте информирани за статуса и нуждата от обслужване на вашето BMW.

УПОТРЕБЯВАНИ BMW БРОНИРАНИ АВТОМОБИЛИ.

Сигурност от самото начало.

Като създава стандартите за бързо, безпроблемно закупуване на употребявани бронирани автомобили, BMW предлага ексклузивен избор от бронирани автомобили и първокласно обслужване. Всеки употребяван брониран автомобил на BMW отговаря на най-високите продуктови стандарти за качество, с което се гарантира, че той ще отговори на най-строгите изисквания за сигурност. Освен това употребяваните бронирани автомобили на BMW се покриват от всеобхватна световна програма за обслужване на BMW.

За повече информация се обърнете към:

Прочети повече
BMW Бронирани автомобили Обучение на водачи Интериор Мъж управлява BMW
BMW Бронирани автомобили Обучение на водачи Екстериор BMW се движи по шосе Пейзаж

СПЕЦИАЛНО BMW ОБУЧЕНИЕ ЗА BMW БРОНИРАНИ АВТОМОБИЛИ.

Обучението за критична ситуация е най-добрият метод за предотвратяване на опасни ситуации. Сигурността се простира далеч отвъд автомобила - поне при BMW. Предлагат се специални обучения за водачи с бронирани автомобили. Те осигуряват уменията, които са от полза на всеки водач на подобен автомобил, и показват как за извлечете максимума от BMW X5 Protection VR6. При две различни тренировъчни събития водачите ще получат възможност да се упражняват как да се справят с опасни ситуации . За да може тези ситуации вероятно никога да не се случат. В брошурата ще намерите пълната информация за нашите две BMW обучения за бронирани автомобили.

За повече информация се обърнете към:

 • BMW БРОНИРАНИ АВТОМОБИЛИ НИВО

  Сега нещата вече стават сериозни: Шофьорите на важни пътници често управляват бронирани автомобили. Те са значително по-тежки от нормалните автомобили и поради това имат съвсем различно поведение на пътя. Как да се справя с тази маневра при високи скорости? Какво трябва да знам, за да мога сигурно изпълня маневри за бягство? Професионалните инструктори на BMW ще покажат на участниците всичко, от което те се нуждаят при изпълнение на отговорните си задачи. И това е нещо повече от умения за шофиране. Централни елементи от обучението са и предвиждащото шофиране и перфектния обзор въпреки голямото напрежение.

  Място за провеждане на тренировките: Driving Center Groß Dölln

  Продължителност на обучението: два дена и две нощувки (пристигане и теория вечерта на предния ден)

  Брой на участниците: Максимум 8 участника в група/двама човека в автомобил

  Автомобили: BMW Бронирани автомобили и актуални модели на BMW

  Изисквания: няма

  Разходи: По заявка

  Обхват на обучението: Теория по динамика на управлението, практически упражнения по шофиране, две нощувки с пълен пансион в единична стая, консултации и застраховка
   

 • BMW БРОНИРАНИ АВТОМОБИЛИ TRAINING НИВО

  Ултимативното обучение за професионални шофьори. Ако участвате в този базов курс, ще допълните оптимално обучението си. Овладяването на екстремни ситуации до бягство, управлението на брониран автомобил и психическа устойчивост: Цялото съдържание на предишните професионални обучения се задълбочава в тези три дни. Освен това е добавено и следващото ниво на изкуството на управлението на автомобил. Тренировъчни шофирания в тъмнина, сценарии за бягство и обстрел с пейнтбол, шофиране с контакт между автомобили или бързи Pace-Car обиколки по идеалната линия - всичко това помага на участниците да станат най-добрите в своя занаят и за осигурят оптимална сигурност на своите пътници. С това обучение завършва превръщането ви в професионален водач.

  Място за провеждане на тренировките: Driving Center Groß Dölln

  Продължителност на обучението: три дена и три нощувки (пристигане и теория вечерта на предния ден)

  Брой на участниците: Максимум 8 участника в група/двама човека в автомобил

  Автомобили: BMW Бронирани автомобили и актуални модели на BMW

  Изисквания: BMW Бронирани автомобили Training Level 1

  Разходи: По заявка

  Обхват на обучението: Теория по динамика на управлението, практически упражнения по шофиране, три нощувки с пълен пансион в единична стая, консултации и застраховка
   

BMW Бронирани автомобили BMW X5 Protection VR6 Преимуществата за вас

BMW БРОНИРАНИ АВТОМОБИЛИ: ПРЕГЛЕД НА МОДЕЛИТЕ.

Точно онази сигурност, от която се нуждаете.

BMW Бронираните автомобили винаги и навсякъде осигуряват ефективна защита на вас и вашите пътници. Те съчетават положителните качества на сериен модел на BMW с оборудване за сигурност, което не може да бъде разпознато дори от опитно око. Със сертифицикацията от независима германска държавна институция BMW Бронираните автомобили са гарант за най-високо качество на защитата при един автомобил, който е по-елегантен и ексклузивен от почти всеки друг.

Прочети повече

BMW БРОНИРАНИ АВТОМОБИЛИ: ПРЕГЛЕД НА МОДЕЛИТЕ.

Точно онази сигурност, от която се нуждаете.

BMW Бронирани автомобили BMW X5 Protection VR6 три четвърти изглед отпред без повреди
BMW Бронирани автомобили BMW X5 Protection VR6 три четвърти изглед отпред с повреди

BMW X5 PROTECTION VR6.

Опасността от въоръжено насилие - особено от нападение с автоматични оръжия като АК-47 - за съжаление е част от ежедневието за някои клиенти. В същото време все повече от клиентите желаят искат т. нар. Sports Activity Vehicle (SAV) с цялата гъвкавост, която предлагат автомобилите от този тип. BMW е първият производител, който отговаря на тези две изисквания, като същевременно предлага ново ниво на сигурност. Един от резултатите е новото BMW X5 Protection VR6, което предлага високо ниво на мобилна сигурност и удобно пространство за до четирима души.

 • Интериор

  С преимущества като по-високата позиция на седене, фокусиран към водача кокпит и иновативната система iDrive интериорът на BMW X5 Protection VR6 е насочен към облекчено, интуитивно управление и максимален комфорт. Все пак тези елементи допринасят за по-високата сигурност на автомобила. Защото който е спокоен, владее ситуацията и може по-добре да реагира на опасности.

  Цветове, кожена тапицерия и лайстни от фино дърво: BMW X5 Protection VR6 разкрива почти неограничени дизайнерски възможности. Както можете да очаквате, това включва и множеството опции от линията BMW Individual.

  BMW Live Cockpit Professional с навигационна система включва висококачествена комбинация от индикатори. Той включва 12,3-инчов контролен тъчдисплей с висока разделителна способност и изцяло дигитално 12,3-инчово арматурно табло.

  Автоматичната климатична инсталация с 4-зоново регулиране е комбинирана с 2-зонова автоматична климатична инсталация и разширени функции, както и с две вентилационни дюзи на средната колона. В допълнение пътниците на задната седалка могат индивидуално да регулират климата чрез отделен контролен дисплей.

  Комфортните предни седалки се регулират електрически в много посоки и осигуряват перфектна позиция на седене, за да достигнете комфортно до целта на пътуването си.

  Масажната функция за водача и пътника стимулира или отпуска мускулите и по този начин осигурява по-висок уют.

  Активната вентилация 1,2 на предните седалки осигурява хладна и приятна температура на седалката и създава приятно усещане при шофиране, особено при високи външни температури.

  М коженият волан с дизайн с три спици е оборудван с мултифункционални бутони и интегрирана въздушна възглавница за водача. С тапицирания си с черна кожа 'Walknappa’ с черен шев обръч и оформените опори за палците той осигурява спортно и директно усещане при завиване.

  Новото BMW X5 Protection VR6 впечатлява с висок комфорт на возене за четирима пътника с разточително пространство за краката. Подвижната разделителна преграда към багажника осигурява комфортно усещане за простор, без да понижава сигурността.

  1 опционално оборудване.

  2 само в комбинация с комфортни седалки..
   

 • Броня

  Бронираното остъкляване на BMW X5 Protection VR6 се състои от комбинация пластмаса/стъкло и разполага със защита срещу стъклени осколки под формата на допълнително покритие с поликарбонат. То издържа не само на атаки с тъпи предмети и ръчни огнестрелни оръжия, но и на разпространените по целия свят оръжия от типа АК-47.

  Пре BMW X5 Protection VR6 BMW използва бронирани елементи, които са перфектно адаптирани към структурата на каросерията на серийния модел. По този начин могат да бъдат монтирани всички нормални въздушни възглавници, без при това да се намалява усещането за простор в интериора.

  Качете се и се почувствайте сигурни: Фугите на вратите, рамките на прозорците и процепите на каросерията по принцип са сред слабите места при атака с огнестрелни оръжия. Но при BMW X5 Protection VR6 тези зони са подсилени със стоманена броня, така че в пътническата клетка не могат да проникнат нито куршуми, нито осколки.
   

 • Окачване и електроника

  Електронните асистиращи системи и компонентите на окачването са адаптирани, за да може да се гарантира оптимална динамика на управлението въпреки по-високото тегло заради бронята.