ПОВЕЧЕ ЕНЕРГИЯ. ПО-МАЛКО ГОРИВО.

BMW eDrive.

BMW iPerformance

ПОВЕЧЕ ЕНЕРГИЯ. ПО-МАЛКО ГОРИВО.

BMW eDrive.

Електрическата задвижваща концепция BMW eDrive осигурява максимална радост от шофирането – и работи почти безшумно и без емисии. Сърцето на BMW eDrive са три компонента: електромоторът, мощният литиево-йонен акумулатор и интелигентното управление на енергията.

ПОВЕЧЕ ЕНЕРГИЯ. ПО-МАЛКО ГОРИВО.BMW eDrive.

Електрическата задвижваща концепция BMW eDrive осигурява максимална радост от шофирането – и работи почти безшумно и без емисии. Сърцето на BMW eDrive са три компонента: електромоторът, мощният литиево-йонен акумулатор и интелигентното управление на енергията.

Насочена към бъдещето мобилност благодарение на BMW eDRIVE.

Задвижващата концепция BMW eDrive въодушевява със забележителната си динамика. Комбинацията между електромотор, мощен литиево-йонен акумулатор и интелигентно управление на енергията осигурява въодушевяващо пъргаво изживяване при шофиране и спиращо дъха ускорение. При чисто електрическо шофиране системата работи с нулеви локални емисии.

 • Електромотор

  Електромоторът е иновативна разработка на BMW Group и е интегрална съставна част от всички модели на BMW с електрическо задвижване. При напълно зареден акумулатор BMW Серия 7 iPerformance например има максимален пробег до 48 километра в чисто електрически режим. По този начин е възможно повечето пътувания във всекидневието да бъдат изминати при нулеви локални емисии. В зависимост от нуждите електромоторът се използва и за кратковременна функция Boost за особено мощно ускорение – например при изпреварване.

 • Мощен литиево-йонен акумулатор

  Всички автомобили с технология BMW eDrive черпят енергията за електрическото шофиране от високотехнологичен акумулатор. Мощният литиево-йонен акумулатор е комбиниран с охладителна система, която винаги поддържа оптимална работна температура на акумулатора и по този начин повишава мощността и удължава живота му. Акумулаторът може да се зарежда навсякъде, където има електроенергия: достатъчен е дори конвенционален домакински 230-волтов контакт.

 • Интелигентно управление на енергията

  Максимална ефективност и мощност, която винаги е на разположение – ключовата задача на интелигентното управление на енергията е да гарантира тези две неща. Освен това то управлява и другите технологии на BMW EfficientDynamics, които са специално адаптирани за задвижвания със синхронен електромотор.
  По този начин интелигентното управление на енергията оптимизира коефициента на полезно действие на електрическото задвижване и на мощния акумулатор чрез предвиждаща стратегия на работа. Въз основа на навигационните данни предвиждащо се изчисляват оптималните участъци или ситуации на пътя за работа на електрическото задвижване или за зареждане на акумулатора. Така се спестява до 10 процента енергия – което позволява чисто електрически да се изминават по-дълги отсечки.
  Чрез регенерацията на спирачната енергия освободената при спиране или намаляване на скоростта кинетична енергия се съхранява в мощния литиево-йонен акумулатор. Там тя винаги е на разположение за повишаване на системната мощност.
  В комбинация с режима ECO PRO е достатъчно едно натискане на бутон, за да насочите последователно всички системи на автомобила към максимална ефективност – и интелигентно да използвате енергийните резерви. Освен това интелигентното управление на енергията контролира и комфортните функции според нуждите на водача. В допълнение на контролния дисплей водачът получава съвети за особено ефективен стил на шофиране, за да може да постигне максимален пробег.

ВСИЧКИ МОДЕЛИ С BMW eDRIVE ТЕХНОЛОГИЯ

BMW X5 с eDRIVE.

BMW X5 40e* е първият Sports Activity Vehicle (SAV) на марката BMW, който съчетава интелигентното двойно задвижване BMW xDrive с иновативната BMW Plug-in хибридна система. С тази комбинация автомобилът е олицетворение не само на типичните за марката спортен дух и луксозна атмосфера, но и на ефективност и екологичност.

* Ще се предлага от есента на 2015 година
Среден разход на гориво в л/100 км: 3,4-3,3
CO2 емисии в г/км: 78-77
Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 15,4-15,3

BMWi МОДЕЛИ

BMW i8.

BMW i8 е готово да направи революция в своя клас. Като първия спортен автомобил с разход на гориво и емисии на малък автомобил. Среден разход на гориво в л/100 км: 2,1 CO₂ емисии в г/км: 49 Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 11,9

BMW i3.

BMW i3 дава нова дефиниция на устойчивата мобилност: с напълно електрическото си задвижване то впечатлява не само с нулевите си емисии, но и с особено пъргавото изживяване при шофиране. Среден разход на гориво в л/100 км: 0 Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 12,9

BMW iPERFORMANCE МОДЕЛИ

BMW 225xe iPerformance Актив Турър.

Комбинацията между BMW eDrive и BMW TwinPower Turbo 3-цилиндров бензинов двигател генерира мощност от 165 кВт (224 к.с.) при средни CO₂ емисии от 49 до 46 г/км и разход от 2,1 до 2,0 л/100 км.

BMW 330e iPerformance Седан.

BMW TwinPower 4-цилиндров бензинов двигател с мощност 135 кВт (184 к.с.) работи съвместно с електромотор с 65 кВт (88 к.с.). Средните емисии на CO₂ са от 49 до 44 г/км, а разходът на гориво е от 2,1 до 1,9 л/100 км.

BMW 530e iPerformance Седан.

Основните компоненти на задвижването са 4-цилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo и мощност 135 кВт (184 к.с.), един електромотор с мощност 70 кВт (95 к.с.), както и високоволтов литиево-йонен акумулатор с капацитет 9,2 кВтч. Чисто електрическият пробег на автомобила е около 45 километра, а електрическата максимална скорост е 140 км/ч.*

*Тези данни са предварителни и все още не са потвърдени.

BMW Серия 7 iPerformance модели.

BMW iPerformance моделите 740e, 740Le и 740Le xDrive се задвижват от 4-цилиндров бензинов BMW TwinPower Turbo двигател в комбинация с високоефективен eDrive електромотор.

BMW X5 xDrive40e iPerformance.

BMW X5 xDrive40e iPerformance е амбициозно и иновативно във всяко отношение. Въпреки мощността си от 180 кВт (245 к.с.) средните емисии на CO₂ са само 78 до 77 г/км. Средният разход на гориво е само 3,4 до 3,3 л/100 км.

ЗАРЕЖДАНЕ.

От обикновеното зареждане у дома, през зарядните станции на мрежата ChargeNow до Assistance Services – концепцията за зареждане на BMW превръща електрическото шофиране в комфортно изживяване и абсолютно пригодно за всекидневието удоволствие.

 • Зареждане у дома.

  Електромобилите имат много преимущества спрямо конвенционалните автомобили – те например всяка сутрин са заредени „догоре“. Защото могат много лесно и удобно да бъдат заредени у дома с включения в комплекта стандартен кабел за зареждане. Още по-бързо и комфортно е зареждането с BMW i „Wallbox“: тази зарядна станция се монтира на стената у дома, повишава мощността и намалява времето за зареждане, което я превръща в идеалното дизайнерско допълнение за BMW автомобилите.

BMW ACTIVEHYBRID.

С технологиите на BMW EfficientDynamics BMW постоянно поставя нови стандарти по отношение на динамиката и ефективността. Моделите BMW ActiveHybrid са великолепният пример за това: интелигентното управление на енергията гарантира перфектното взаимодействие между двигателя с вътрешно горене и електромотора. Двигателите се подпомагат от мощния литиево-йонен акумулатор. Взаимодействието между компонентите се координира от интелигентна хибридна система. Резултатът са пълни хибриди с най-висока ефективност при най-висока динамика.

РАЗХОД НА ГОРИВО И CO₂ ЕМИСИИ.

Данни за BMW 225xe iPerformance Актив Турър:
Среден разход на гориво в л/100 км: 2,1 до 2,0
СО2 емисии в г/км: 49 до 46
Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 11,9 до 11,9
 

Данни за BMW 330e iPerformance Седан:
Среден разход на гориво в л/100 км: 2,1 до 1,9
СО2 емисии в г/км: 49 до 44
Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 11,9 до 11,0
 

Данни за BMW 530e iPerformance Седан:
Среден разход на гориво в л/100 км: 2,0*
СО2 емисии в г/км: 46*
 

Данни за BMW 740e iPerformance:
Среден разход на гориво в л/100 км: 2,2 до 2,0
СО2 емисии в г/км: 50 до 45
Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 13,1 до 12,5
 

Данни за BMW 740Le iPerformance:
Среден разход на гориво в л/100 км: 2,2 до 2,0
СО2 емисии в г/км: 51 до 45
Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 13,3 до 12,6
 

Данни за BMW 740Le xDrive iPerformance:
Среден разход на гориво в л/100 км: 2,5 до 2,1
СО2 емисии в г/км: 56 до 49
Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 13,9 до 13,2
 

Данни за BMW X5 xDrive40e iPerformance:
Среден разход на гориво в л/100 км: 3,4 до 3,3
СО2 емисии в г/км: 78 до 77
Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 15,4 до 15,3

 

*Тези данни са предварителни и все още не са потвърдени.