ПОВЕЧЕ ЕНЕРГИЯ. ПО-МАЛКО ГОРИВО.

BMW eDrive.

BMW iPerformance

Електрическата задвижваща концепция BMW eDrive осигурява максимална радост от шофирането – и работи почти безшумно и без емисии. Сърцето на BMW eDrive са три компонента: електромоторът, мощният литиево-йонен акумулатор и интелигентното управление на енергията.

ПОВЕЧЕ ЕНЕРГИЯ. ПО-МАЛКО ГОРИВО.BMW eDrive.

Електрическата задвижваща концепция BMW eDrive осигурява максимална радост от шофирането – и работи почти безшумно и без емисии. Сърцето на BMW eDrive са три компонента: електромоторът, мощният литиево-йонен акумулатор и интелигентното управление на енергията.

Прочети повече

Насочена към бъдещето мобилност благодарение на BMW eDRIVE.

Задвижващата концепция BMW eDrive въодушевява със забележителната си динамика. Комбинацията между електромотор, мощен литиево-йонен акумулатор и интелигентно управление на енергията осигурява въодушевяващо пъргаво изживяване при шофиране и спиращо дъха ускорение. При чисто електрическо шофиране системата работи с нулеви локални емисии.

 • Електромотор

  Електромоторът е иновативна разработка на BMW Group и е интегрална съставна част от всички модели на BMW с електрическо задвижване. При напълно зареден акумулатор BMW Серия 7 iPerformance например има максимален пробег до 48 километра в чисто електрически режим. По този начин е възможно повечето пътувания във всекидневието да бъдат изминати при нулеви локални емисии. В зависимост от нуждите електромоторът се използва и за кратковременна функция Boost за особено мощно ускорение – например при изпреварване.

 • Мощен литиево-йонен акумулатор

  Всички автомобили с технология BMW eDrive черпят енергията за електрическото шофиране от високотехнологичен акумулатор. Мощният литиево-йонен акумулатор е комбиниран с охладителна система, която винаги поддържа оптимална работна температура на акумулатора и по този начин повишава мощността и удължава живота му. Акумулаторът може да се зарежда навсякъде, където има електроенергия: достатъчен е дори конвенционален домакински 230-волтов контакт.

 • Интелигентно управление на енергията

  Максимална ефективност и мощност, която винаги е на разположение – ключовата задача на интелигентното управление на енергията е да гарантира тези две неща. Освен това то управлява и другите технологии на BMW EfficientDynamics, които са специално адаптирани за задвижвания със синхронен електромотор.
  По този начин интелигентното управление на енергията оптимизира коефициента на полезно действие на електрическото задвижване и на мощния акумулатор чрез предвиждаща стратегия на работа. Въз основа на навигационните данни предвиждащо се изчисляват оптималните участъци или ситуации на пътя за работа на електрическото задвижване или за зареждане на акумулатора. Така се спестява до 10 процента енергия – което позволява чисто електрически да се изминават по-дълги отсечки.
  Чрез регенерацията на спирачната енергия освободената при спиране или намаляване на скоростта кинетична енергия се съхранява в мощния литиево-йонен акумулатор. Там тя винаги е на разположение за повишаване на системната мощност.
  В комбинация с режима ECO PRO е достатъчно едно натискане на бутон, за да насочите последователно всички системи на автомобила към максимална ефективност – и интелигентно да използвате енергийните резерви. Освен това интелигентното управление на енергията контролира и комфортните функции според нуждите на водача. В допълнение на контролния дисплей водачът получава съвети за особено ефективен стил на шофиране, за да може да постигне максимален пробег.

ВСИЧКИ МОДЕЛИ С BMW eDRIVE ТЕХНОЛОГИЯ

BMW X5 с eDRIVE.

BMW X5 40e* е първият Sports Activity Vehicle (SAV) на марката BMW, който съчетава интелигентното двойно задвижване BMW xDrive с иновативната BMW Plug-in хибридна система. С тази комбинация автомобилът е олицетворение не само на типичните за марката спортен дух и луксозна атмосфера, но и на ефективност и екологичност.

* Ще се предлага от есента на 2015 година
Среден разход на гориво в л/100 км: 3,4-3,3
CO2 емисии в г/км: 78-77
Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 15,4-15,3

Прочети повече

BMW X5 с eDRIVE.

BMWi МОДЕЛИ

BMW i8 Купе.

Разход на гориво и СО2 емисии за BMW i8 Купе :
Комбиниран разход на гориво в л/100 км: 2,2 – 2,1
СО2 емисии в г/км (комбинирано): 49 - 48
Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комнинирано): 13,9 – 13,8

Прочети повече

BMW i3.

Разход на гориво и CO2 емисии на BMW i3 (3):
среден разход на гориво в л/100 км: 0
СО2 емисии в г/км: 0

Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 13,6-13,1

Прочети повече

BMW i3s.

Ако спортното шофиране при нулеви емисии означава бъдещето, то BMW i3s отдавна е пристигнало там. С впечатляващите 3,4 секунди от 0 до 60 км/ч, типичното One Pedal усещане и прогресивния си дизайн то разгръща динамиката на спортен автомобил.
 

Разход на гориво и CO2 емисии на BMW i3s (3):
среден разход на гориво в л/100 км: 0
СО2 емисии в г/км: 0

Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 14,3

Прочети повече

BMW i8 Роудстър.

Бъдещето приема форма – под формата на първото BMW i8 Роудстър. Въодушевяващо, вдъхновяващо и готово да интерпретира по нов начин свободата. За безусловна радост от шофирането, до края на пътя.
 

Разход на гориво и СО2 емисии за BMW i8 Роудстър :
Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,2
Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 14,0
CO2 емисии в г/км (комбинирано): 51 – 50

Прочети повече

BMW PLUG-IN ХИБРИД МОДЕЛИ

BMW 225xe Plug-in хибрид Актив Турър.

Комбинацията от BMW eDrive и BMW TwinPower Turbo 3-цилиндровите бензинови двигатели разполагат с мощност от 100 кВт (136 к.с.) с комбинирани СО2 емисии, вариращи от 72 до 62 г/км и разход на гориво от 3,2 до 2,7 л/100 км.

Прочети повече

BMW 330e Plug-in хибрид Седан.

BMW TwinPower 4-цилиндров бензинов двигател с мощност 135 кВт (184 к.с.) работи съвместно с електромотор с 65 кВт (88 к.с.). Средните емисии на CO₂ са от 49 до 44 г/км, а разходът на гориво е от 2,1 до 1,9 л/100 км.

Прочети повече

BMW 530e Plug-in хибрид Седан.

Основните компоненти на задвижването са 4-цилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo и мощност 135 кВт (184 к.с.), един електромотор с мощност 185 кВт (252 к.с.), както и високоволтова литиево-йонна батерия с капацитет 9,2 кВтч. Чисто електрическият пробег на автомобила е около 39 до 45 километра, а електрическата максимална скорост е 235 км/ч.

Прочети повече

BMW Серия 7 Plug-in хибрид модели.

BMW Plug-in хибрид моделите 740e и 740Le xDrive се задвижват от 4-цилиндров бензинов BMW TwinPower Turbo двигател с мощност 258 к.с. в комбинация с високоефективен eDrive електрически двигател.

Прочети повече

BMW X5 xDrive40e Plug-in хибрид.

BMW X5 xDrive40e Plug-in хибрид е амбициозно и иновативно във всяко отношение. Въпреки мощността си от 180 кВт (245 к.с.) средните емисии на CO₂ са само 78 до 77 г/км. Средният разход на гориво е само 3,4 до 3,3 л/100 км.

Прочети повече

ЗАРЕЖДАНЕ.

От обикновеното зареждане у дома, през зарядните станции на мрежата ChargeNow до Assistance Services – концепцията за зареждане на BMW превръща електрическото шофиране в комфортно изживяване и абсолютно пригодно за всекидневието удоволствие.

 • Зареждане у дома.

  Електромобилите имат много преимущества спрямо конвенционалните автомобили – те например всяка сутрин са заредени „догоре“. Защото могат много лесно и удобно да бъдат заредени у дома с включения в комплекта стандартен кабел за зареждане. Още по-бързо и комфортно е зареждането с BMW i „Wallbox“: тази зарядна станция се монтира на стената у дома, повишава мощността и намалява времето за зареждане, което я превръща в идеалното дизайнерско допълнение за BMW автомобилите.

BMW ACTIVEHYBRID.

С технологиите на BMW EfficientDynamics BMW постоянно поставя нови стандарти по отношение на динамиката и ефективността. Моделите BMW ActiveHybrid са великолепният пример за това: интелигентното управление на енергията гарантира перфектното взаимодействие между двигателя с вътрешно горене и електромотора. Двигателите се подпомагат от мощния литиево-йонен акумулатор. Взаимодействието между компонентите се координира от интелигентна хибридна система. Резултатът са пълни хибриди с най-висока ефективност при най-висока динамика.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Данни за BMW 225xe Plug-in хибрид Актив Турър:
  Разхид на гориво в л/100 км (комбинирано): 3,2 – 2,7
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 72 - 62
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 12,6 – 11,7

  Данни за BMW 530е Plug-in хибрид:
  Разхид на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,4 – 2,0
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 54 – 45
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 15,2 – 14,3

  Данни за BMW 740е Plug-in хибрид:
  Разхид на гориво в л/100 км (комбинирано): 3,0 – 2,3
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 68 - 53
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 16,0 – 14,6

  Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с новия тестови цикъл WLTP (World Harmonised Light Vehicle Type Procedure) и според Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  По отношение на тези превозни средства, данъците, свързани с превозните средства, или други мита, основаващи се на СО2 емисии, стойностите на СО2 могат да се различават от стойностите показани тук.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.