0:00
0:00 /  0:00

Научете повече

РАЗХОДИТЕ НА ЕДИН ЕЛЕКТРОМОБИЛ.

ПОКУПКА. ТЕКУЩИ РАЗХОДИ. ПОДДРЪЖКА.

BMW iX3: Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км[1]: 18,0 – 17,6; Електрически пробег, WLTP в км[2]: 461–471

Когато цената и мощността са добри. Един електрически автомобил може да струва по-малко, отколкото си мислите, и дори може да ви спести пари. Електрическите автомобили имат по-ниски разходи за експлоатация и поддръжка в сравнение с класическите бензинови и дизелови автомобили. В същото време с подходящата тарифа те могат да бъдат зареждани особено изгодно. В много страни автомобилите с нулеви локални емисии и с ниски емисии и решения за зареждане се подкрепят от държавни субсидии и данъчни стимули. Друго предимство са често безплатните места за паркиране със станции за зареждане, които се предлагат в много градове.

Преглед на пробега

BMW ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

BMW i5 eDrive40
{model.description}
i7 xDrive60
  • BMW i5 eDrive40

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   496 - 579 км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[6]

   0:30 мин

  • {model.description}

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   {techdata.electricRangeWltpCombined} км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[6]

   {techdata.charge_DC_10_80} мин

  • i7 xDrive60

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   589 - 624 км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[6]

   0:34 мин

BMW i4 eDrive40 Гран Купе: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 19,1–16,1

 

BMW i5 eDrive40 Туринг: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]:19,3–16,5

 

BMW i5 eDrive40 Седан: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 18,9–15,9

BMW i7 xDrive60 Седан: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 19,6–18,5

iX2 xDrive30
iX xDrive40
iX1 eDrive20
iX3
  • iX2 xDrive30

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   417 - 449 км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[6]

   0:29 мин

  • iX xDrive40

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   403 - 435 км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[6]

   0:31 мин

  • iX1 eDrive20

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   430 - 474 км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[6]

   0:29 мин

  • iX3

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   - км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[6]

   31 мин

BMW iX1 eDrive20: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 17,2–15,4

BMW iX2 xDrive30: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 17,8–16,3

BMW iX3: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 18,0–17,6

BMW iX xDrive40: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 21,4–19,4

Електромобили разходи стимули

СТИМУЛИ ПРИ ПОКУПКА НА ЕДИН ЕЛЕКТРОМОБИЛ.

В много страни има субсидии, данъчни облекчения, стимули или бонуси за електрически автомобили. Научете повече за атрактивните промоции и оферти за електрически автомобили.

Електромобили разходи BMW Charging

ЗАРЕЖДАНЕ НА АТРАКТИВНИ ТАРИФИ.

С BMW Charging зареждате вашия електромобил особено изгодно. При атрактивни тарифи и цени. Например на практични фиксирани цени. У дома можете да спестите разходи с точно тази тарифа за електроенергия, която ви подхожда. С фотоволтаична или слънчева система можете дори да зареждате с ваше, собствено генерирано електричество.

Електромобили разходи стимулиране

СТИМУЛИРАНЕ ЗА ЗАРЯДНИ СТАНЦИИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ.

Собствената Wallbox е практична. И може да бъде стимулирана при определени условия. Насладете се на офертите за стимулиране на частни зарядни станции. Разберете от какви финансови предимства можете да се възползвате, когато закупите и инсталирате вашата електрическа зарядна станция или Wallbox.

РАЗХОДИТЕ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ.

С електрически автомобил спестявате разходи за поддръжка. В сравнение с автомобил с двигател с вътрешно горене се монтират по-малко износващи се части. Това елиминира необходимостта от смяна на запалителни свещи, маслени филтри и ангренажни ремъци. В същото време спестявате разходи за ремонт поради липсата на изпускателна система и съединител. Смяна на маслото по време на поддръжката също не е необходима. А самата поддръжка е около 30 процента по-евтина, отколкото при бензинов или дизелов автомобил. Така спестявате време и пари.

Електромобил разходи обслужване и поддръжка

НА ВАШЕ РАЗПОЛОЖЕНИЕ

ОБСЛУЖВАНЕ И ПОДДРЪЖКА ЗА ВАШИЯ ЕЛЕКТРОМОБИЛ.

Електрическите автомобили също се обслужват редовно. В BMW Service вашето BMW е в най-добрите ръце. С професионална поддръжка във всяка ситуация – независимо дали е поддръжка или ремонт, също и проактивно с Proactive Care. При най-високи стандарти за качество с оригинални BMW части.

ПОВЕЧЕ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА МОБИЛНОСТ.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ.

Електромобили разходи пробно шофиране

ПРОБНО ШОФИРАНЕ НА ЖЕЛАНИЯ ОТ ВАС МОДЕЛ НА BMW.

Искате лично да се насладите на шофирането и усещането на желания от вас електрически автомобил? Просто уговорете онлайн пробно шофиране в желаното от вас време. Вашият партньор от BMW ще се свърже с вас и ще ви осигури всички необходими информации.

Електромобил разходи консултация BMW сервизен партньор

ЖЕЛАЕТЕ ЛИ
ИНДИВИДУАЛНА КОНСУЛТАЦИЯ?

За въпроси, детайлна информация или конкретни оферти на може да се обърнете към най-близкия дилър на BMW. Нашите BMW търговци с удоволствие ще ви консултират индивидуално по телефона или директно на място.

BMW Електромобили BMW обслужване на клиенти

BMW ОБСЛУЖВАНЕ НА КЛИЕНТИ.

Обслужването на клиенти на BMW е на разположение, за да ви помогне с всичко свързано с BMW - така че нито един въпрос да не остане без отговор. Без значение дали вече шофирате BMW или тепърва планирате да закупите ново BMW.

Електромобил разходи BMW Online Genius

BMW ONLINE GENIUS ПОМАГА.

Имате още въпроси? BMW Online Genius ще ви отговори. Тук ще намерите всички отговори на най-често задаваните въпроси. Просто въведете въпроса или потърсете по категории.

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ.

ОТКРИЙТЕ ВАШИЯ BMW ЕЛЕКТРОМОБИЛ.

Електромобили разходи нови автомобили на BMW

ВАШИЯТ НОВ ЕЛЕКТРОМОБИЛ НА BMW.

Открийте веднага наличните BMW модели и ги купете или вземете на лизинг директно онлайн. Напълно електрически или хибридни автомобили. Например BMW iX, BMW i4 или BMW i5. Гамата е широка.

Електромобили разходи употребявани автомобили на BMW

АКТУАЛНИ УПОТРЕБЯВАНИ BMW ЕЛЕКТРОМОБИЛИ.

Употребяваните автомобили на BMW си заслужават. Естествено, това важи и за електромобилите. Открийте наличните употребявани BMW електромобили, за закупуване или лизинг.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

BMW iX3: Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км[1]: 18,0 – 17,6; Електрически пробег, WLTP в км[2]: 461–471


[1] Официалните данни за разхода на гориво, CO₂ емисиите, разхода на електроенергия и електрическия пробег са измерени в съответствие с тестовия цикъл VO (EU) 715/2007 във версията, валидна за този модел. WLTP данните отчитат диапазона при всички възможни допълнителни оборудвания (в случая за германския пазар). За сертифицираните след 01.01.2021 година автомобили официалните данни са налични само според WLTP. В допълнение, съгласно регламент на ЕС 2022/195, стойностите на NEDC вече отпадат в сертификатите за съответствие на ЕО от 1 януари 2023 г. Повече информация за методиките NEDC и WLTP може да намерите на www.bmw.de/wltp


Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните CO₂ емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

[2] Пробегът зависи от различни фактори, най-вече: личният стил на шофиране, състоянието на трасето, външната температура, отоплението/климатизацията, предварителното темпериране.

[3] Данните за мощността на бензиновите двигатели се отнасят за превозни средства, използващи гориво RON 98. Данните за разхода на гориво се отнасят за превозни средства, използващи референтни горива в съответствие с Регламент 715/2007 на ЕС. Може да се използва и безоловен RON 91 и по-висок с максимално съдържание на етанол 10% (E10). BMW препоръчва гориво RON 95. За High-Performance автомобилите BMW препоръчва гориво RON 98.

[4] При Plug-in хибрид: Измерен, комбиниран (EC AC Charge Weighted)

[5] Предварителни данни; липсващите стойности още не бяха налични при редакционното приключване.

 

[6] Ефективността на зареждане зависи от нивото на зареждане, температурата на околната среда, индивидуалния профил на шофиране и използването на спомагателни консуматори. Показаните диапазони се основават на най-добрия случай на WLTP. Времената за зареждане се отнасят за околни температури от 23 градуса по Целзий след предходно шофиране и може да се различават в зависимост от начина на използване.