НАВСЯКЪДЕ. КОГАТО ПОЖЕЛАЕТЕ.

xDrive. Интелигентната система
за двойно задвижване на BMW.

Независимо дали се променят метеорологичните условия или ситуацията на пътя – радостта от шофирането се запазва. С BMW xDrive. Интелигентната система за двойно задвижване се адаптира за части от секундата към новите условия и разпределя мощността там, където тя е необходима. Резултатът: оптимално сцепление и стабилност по курса. Излезте навън и се насладете на удоволствието.

Прочети повече
НАВСЯКЪДЕ. КОГАТО ПОЖЕЛАЕТЕ.xDrive. Интелигентната система <br> за двойно задвижване на BMW.

ЕВОЛЮЦИЯТА НА ЕДНА РЕВОЛЮЦИЯ.

Пионерът на двойното задвижване

Пионерът на двойното задвижване.

1985: Когато BMW 325i “Allrad” бе представено на международното автомобилно изложение (IAA) във Франкфурт, то не разкрива веднага силните си страни. Едва на тестовата отсечка новакът при двойното задвижване демонстрира каква радост от шофирането предлага: с оптимизираното сцепление и по-високата динамика на управлението в завои той въодушевява специализираните издания. Оценката на „Auto Zeitung“ от онова време: „BMW е новият майстор в поведението на пътя.“

Прочети повече
Електроника за по-висока сигурност

Електроника за по-висока сигурност.

1991: BMW също получава модел с двойно задвижване: при BMW 525iX за пръв път разпределението на мощността се управлява електронно. Системата реагира особено бързо и прецизно и осигурява сигурно поведение на пътя дори и при мокра или заснежена настилка. Ненадмината концепция, която впечатлява още от самото начало.

Прочети повече
Един нов, собствен клас

Един нов, собствен клас.

1999: Малко преди началото на новия век BMW за пръв път представя BMW X5. То впечатлява с динамика на управлението, която е ненадмината при високопроходимите автомобили. И изпреварва конкурентите си благодарение на иновативните електронни управляващи системи като DSC (Динамичен контрол на стабилността) – както на асфалта, така и извън пътя.

Прочети повече
Двойното задвижване става интелигентно

Двойното задвижване става интелигентно.

2003: Старт на BMW xDrive: новоразработената задвижваща система с променливо разпределение на въртящия момент между предните и задните колела празнува своята премиера през 2003 година при новото BMW X3 и при BMW X5. Това не е нищо по-малко от раждането на единственото до днес в света интелигентно двойно задвижване.

Прочети повече
Спортен дух, умножен по х

Спортен дух, умножен по х.

2008: BMW отново успява да дефинира една напълно нова категория автомобили: през 2008 година с BMW X6 на пазара се въвежда първото Sports Activity Coupé (SAC) – най-спортният BMW X модел на всички времена. Разработеният специално за BMW X6 Dynamic Performance Control осигурява на този атлет уникална стабилност по курса и прецизност при всяка ситуация на пътя.

Прочети повече
Радост от шофирането в компактна форма

Радост от шофирането в компактна форма.

2009: Новото BMW X1, което дълго време ще остане единственият представител в премиум компактния клас, се задвижва от BMW xDrive. Интелигентното двойно задвижване вече може да бъде комбинирано с Performance Control. Резултатът: още по-висока прецизност на кормилното управление и ненадмината управляемост.

Прочети повече
Лукс, който изглежда добре навсякъде

Лукс, който изглежда добре навсякъде.

2015: Световната премиера на шестото поколение на BMW Серия 7 се състоя през септември 2015 година на IAA във Франкфурт. Новият върхов модел на BMW е пълен с иновации – като още от старта на продажбите се предлага и с BMW xDrive. За пръв път интелигентното двойно задвижване е комбинирано с интегрално активно кормилно управление, при което задните колела също са завиващи.

Прочети повече

ИЗЛЕЗТЕ НАВЪН! КАК? ВИЕ РЕШАВАТЕ!

Динамични, спортни или елегантни: с всеки от над 100-те BMW xDrive модела ще се насладите на безгранична радост от шофирането.

ИЗЛЕЗТЕ НАВЪН! КАК? ВИЕ РЕШАВАТЕ!

Динамични, спортни или елегантни: с всеки от над 100-те BMW xDrive модела ще се насладите на безгранична радост от шофирането.

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА НОВАТА ВЪРХОВА ДИНАМИКА. И НА ОЩЕ НЕЩО.

Насладете се на най-красивите и вълнуващи дестинации в Алпите с BMW Mountains. Винаги надежден спътник: BMW xDrive, интелигентната система за двойно задвижване.

А КОГА ЩЕ ИЗЛЕЗЕТЕ ОТ КОМФОРТНАТА СИ ЗОНА?

Насладете се на радостта от шофирането: тествайте BMW xDrive при пробно шофиране.

А КОГА ЩЕ ИЗЛЕЗЕТЕ ОТ КОМФОРТНАТА СИ ЗОНА?

Насладете се на радостта от шофирането: тествайте BMW xDrive при пробно шофиране.

Разход на гориво и СО₂ емисии.

 • BMW 225i xDrive Актив Турър:
  Среден разход на гориво в л/100 км: 8,3–8,1
  CO2 емисии в г/км: 152–148

  Данните за разхода на електроенергия/гориво, СО2 емисиите и класовете по ефективност са в зависимост от избрания размер гуми и джанти. Разходът на гориво е установен по цикъла на движение ECE. На изображенията е показано допълнително оборудване.

  Повече информация за официалния разход на гориво и официалните емисии на СО2 на новите леки автомобили може да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

  Данните не се отнасят до отделен автомобил и не са част от офертата, а служат само за сравнителни цели между отделните типове автомобили. СО2 емисиите, генерирани при производството и доставката на горивото респективно другите енергоносители не се взимат под внимание в съответствие с директива 1999/94/EC.