BMW Vision M NEXT, три четвърти изглед отстрани, в покой

BMW VISION M NEXT.

Изявление за водача: BMW Vision M NEXT позволява да видим как ще изглежда електрическото бъдеще на марката BMW M. За разлика от BMW Vision iNEXT, което показва как автономното шофиране ще промени живота на борда, BMW Vision M NEXT демонстрира как дигиталната интелигентност ще направи самоувереното изживяване при шофиране още по-чисто и емоционално. Екстериорът подчертава тази амбиция с пропорциите на спортен автомобил, докато интериорът последователно поставя водача в центъра на вниманието. Тук ще научите как BMW Vision M NEXT дава ново измерение на спортната радост от шофирането.

Прочети повече
BMW VISION M NEXT.

БЪДЕЩЕТО Е „WOW“.

Акцентите на BMW Vision M NEXT.

BMW Vision M NEXT, изглед отгоре, в движение

УЛТИМАТИВНО ИЗЖИВЯВАНЕ ПРИ ШОФИРАНЕ.

С изискания, електрифициран спортен автомобил BMW M ни позволява да погледнем към безкомпромисно спортното обещания за бъдещето.

BMW Vision M NEXT е прогресивен спортен автомобил, който прави ясно и самоуверено изявление както с излъчването си, така и с взаимодействието си.

BMW Vision M NEXT, интериор, кокпит с волан, Boost Pod, Curved Glass Display, Full AR Head-Up дисплей

ВЪЛНУВАЩА РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО.

BMW Vision M NEXT поставя водача във фокуса на събитията.

BOOST Pod е централният елемент в интериора. Интелигентните технологии подпомагат водача и осигуряват подходящите съдържания в точния момент. Съсредоточен и фокусиран, той се превръща в ултимативният водач.

BMW Vision M NEXT, изглед отстрани, в покой, отворени крилати врати

СЪВЪРШЕНА ЕСТЕТИКА НА СПОРТЕН АВТОМОБИЛ.

Ясен език на формите и пропорции на спортен автомобил.

Със спортните си пропорции и малкото прецизни линии BMW Vision M NEXT демонстрира силен характер. Водещата идея на редуцираната простота съчетава екстериора и интериора.

СИЛАТА НА ПРИВЛИЧАНЕТО.

Дизайнът на BMW Vision M NEXT.

За BMW Vision M NEXT дизайнерският екип на BMW е черпил вдъхновение от иконичното BMW Turbo и иновативното BMW i8. В духа на новата дизайнерска стратегия на BMW BMW Vision M NEXT се отличава със спортни пропорции и демонстрира силен характер с малкото си, прецизни линии.
BMW Vision M NEXT, снимка отблизо, екстериор, BMW бъбрековидна радиаторна решетка
BMW Vision M NEXT, изглед отпред, в движение
BMW Vision M NEXT, изглед отстрани, в покой
BMW Vision M NEXT, три четвърти изглед отзад, извивка на Хофмайстер
BMW Vision M NEXT, изглед отзад, BMW M1
BMW Vision M NEXT, изглед отзад, BMW Turbo
BMW Vision M NEXT, изглед отстрани, в покой, джанти
BMW Vision M NEXT, снимка отблизо, екстериор, BMW бъбрековидна радиаторна решетка

ДИНАМИЧНА БЕЗТЕГЛОВНОСТ.

Нежните външни ръбове на бъбрековидната радиаторна решетка на BMW напомнят на въздухозаборника на турбина. Двойната бъбрековидна радиаторна решетка е затворена от слоеве, в които при втори поглед се разпознава осветена, гравирана с лазер шарка.

BMW Vision M NEXT, изглед отпред, в движение

РАДИКАЛЕН ПАКЕТ ОТ МОЩНОСТ.

Внушителната бъбрековидна радиаторна решетка е оградена от триъгълни елементи в Thrilling Orange, които подчертават разположените отстрани въздухозаборници и интегрираните фарове. Изпънати повърхности преминават като мощни мускули по предния капак.

BMW Vision M NEXT, изглед отстрани, в покой

ПЪРГАВИНА В ПОКОЙ.

Диагоналното разделяне на цветовете подчертава динамиката на ниски, клиновиден силует. Самоувереният, екстремно графичен Colour Blocking с матовия, силно пигментиран цвят Thrilling Orange е в силен контраст с копринено-матовия цвят на каросерията Cast Silver.

BMW Vision M NEXT, три четвърти изглед отзад, извивка на Хофмайстер

МОДЕРНА ИНТЕРПРЕТАЦИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО.

Контурите върху подчертаната линия на раменете проследяват иконичната извивка на Хофмайстер. Стесняващият се от остъклената площ назад подобен на хриле отвор прекъсва тази графика и издължава автомобила визуално.

BMW Vision M NEXT, изглед отзад, BMW M1

ВДЪХНОВЕНО ОТ ЛЕГЕНДИ.

Оформлението на задното стъкло цитира BMW M1. Тройните ламели са изработени от стъкло и подчертават хоризонталната насоченост на задната част. Зоната под тях е изработена от рециклиран карбонов материал и включва дифузор, който категорично подчертава аеродинамичните амбиции.

BMW Vision M NEXT, изглед отзад, BMW Turbo

УСКОРИТЕЛ НА ПУЛСА.

Тънката колкото косъм стъклена нишка от всяка страна на задните светлини напомня на абстрактна графика на електрокардиограма. Технологията Laser Wire създава екстремно прецизна интерпретация на типичното за BMW „лице с четири очи“ в предната част.

BMW Vision M NEXT, изглед отстрани, в покой, джанти

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДИНАМИЧНА АТЛЕТИЧНОСТ.

Прецизните отвори във филигранния, триизмерен дизайн на джантите с тънки спици подчертават неповторимата естетика и осигуряват ниско тегло на джантите. Цветните вложки в задните джанти са не само визуален акцент, но и осигуряват оптимизирана аеродинамична ефективност.

В BMW Vision M NEXT интелигентните технологии подпомагат водача и осигуряват подходящите информации в точния момент. Управлението е интуитивно и ясно, всички детайли се изобразяват директно в зрителното поле на водача.
Домагой Дукеч, ръководител на BMW Дизайн.
BMW Vision M NEXT, изглед отзад, модел

ИЗЯВЛЕНИЕ ЗА ВОДАЧА.

Визията на радостта от шофирането на бъдещето.

BMW Vision M NEXT

ВЪНШЕН ДИЗАЙН.

ВЪНШЕН ДИЗАЙН.

Отпред оранжевите Air Blades преминават от двете страни в посока центъра на автомобила и в комбинация с оформеният като острие въздухозаборник под бъбрековидната радиаторна решетка осигуряват категорична естетика от моторните спортове. В профил ниският, клиновиден силует на спортен автомобил, издигащите се назад линии и диагоналното, оранжево разделяне на осигуряват на BMW Vision M NEXT усещане за устрем напред още в покой. Задната скулптура визуално съчетава страничните области и с това подчертава широчината на автомобила. Технически оформеният дифузор е изработен от рециклиран карбон и подчертава аеродинамичните амбиции.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

BOOST+

BOOST+

Power-PHEV задвижването на BMW Vision M NEXT позволява на водача да избира между шофиране с четири електрически задвижвани колела или пуристко задно задвижване – чисто електрическо или ускорявано от 4-цилиндровия турбобензинов двигател. Системната мощност от 441 кВт (600 к.с.) позволява максимална скорост от до 300 км/ч и катапултира BMW Vision M NEXT за 3 секунди от 0 до 100 км/ч. Пробегът в чисто електрически режим на движение достига до 100 километра – и в повечето случаи е достатъчен, за да могат голяма част от пътуванията да бъдат изминати чисто електрически. С това BMW Vision M NEXT е и готов за бъдещето спортен автомобил за центровете на градовете с потенциални зони с нулеви емисии.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

ПОТОПЕТЕ СЕ.

ПОТОПЕТЕ СЕ.

За да може концентрацията да се повишава с увеличаването на скоростта, в BMW Vision M NEXT изобразяваните информации се адаптират към скоростта според т. нар. Focus Logic: когато автомобилът е в покой, дисплеите се изобразяват върху волана. Когато водачът потегли, информациите се изобразяват върху Curved Glass Display. Когато ситуацията изисква цялото внимание на водача, информациите се преместват върху Head-Up дисплея. През цялото време е възможна комуникация с BMW Intelligent Personal Assistant.
BMW Vision M NEXT
С помощта на иновативни материали създадохме модерен и луксозен интериор. Геометрията е ясна и сдържана, в същото време индивидуалните детайли изпъкват като висококачествени аксесоари.
Домагой Дукеч, ръководител на BMW Дизайн.

НОВА ДЕФИНИЦИЯ НА ЧИСТАТА РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО.

BMW Vision M NEXT олицетворява бъдещето на типичната за BMW ориентация към водача.

BMW Vision M NEXT демонстрира следващата стъпка на типичната за BMW ориентация към водача. целият интериор е фокусиран върху BOOST Pod. Геометрията съзнателно е много сдържана, за да може водачът изцяло да се концентрира върху изживяването при шофиране.
BMW Vision M NEXT, изглед отстрани, интериор, отворена крилата врата, модел
BMW Vision M NEXT, интериор, дизайн, арматурно табло
BMW Vision M NEXT, интериор, дизайн, кокпит, Boost Pod
BMW Vision M NEXT, интериор, Boost Pod, Curved Glass Display
BMW Vision M NEXT, интериор, Boost Pod, Full AR Head-up дисплей
BMW Vision M NEXT, интериор, дизайн, седалки тип „корито“
BMW Vision M NEXT, изглед отстрани, интериор, отворена крилата врата, модел

КАТО ЕДНО ЦЯЛО.

Когато отворите двете крилати врати, пред вас се разкрива интериорът, в който водачът и автомобилът се сливат в едно цяло. Доминиращият цвят е тъмният Midnight Blue. Също като в екстериора целенасочени контрасти поставя цветът Thrilling Orange.

BMW Vision M NEXT, интериор, дизайн, арматурно табло

МАКСИМАЛЕН МИНИМАЛИЗЪМ.

Насоченото конично към водача арматурно табло е оформено минималистично и ниско. Всички функционални елементи като дюзите на вентилацията и бутоните са интегрирани почти невидимо в геометрията и в същото време са изключително ефективни.

BMW Vision M NEXT, интериор, дизайн, кокпит, Boost Pod

BOOST POD.

BOOST Pod е едно бижу. Той се състои от хоризонтално насочения волан, прозрачен Curved Glass Display и един Full AR Head-Up дисплей, като съчетава всички възможности за управление и информации за водача. Режимът BOOST+ осигурява допълнителна мощност с натискане на бутон. BMW Vision M NEXT оживява с натискане на логото на BMW на волана.

BMW Vision M NEXT, интериор, Boost Pod, Curved Glass Display

CURVED GLASS DISPLAY.

Прозрачният Curved Glass Display оформя второто ниво. Също като визьор той се изпъва пред водача и осигурява информации като оборотите на двигателя, скоростта, управлението на енергията на автомобила и честотата на пулса на водача.

BMW Vision M NEXT, интериор, Boost Pod, Full AR Head-up дисплей

FULL AR HEAD-UP ДИСПЛЕЙ.

Третото ниво се оформя от пълноформатния Head-Up дисплей. С увеличаване на скоростта всички важни за шофирането информации се изместват върху Head-Up дисплея, за да са директно в зрителното поле на водача. Благодарение на технологията Augmented Reality информацията се наслагва върху реалното изображение. По този начин можете да се движите по перфектната идеална линия с виртуален Ghostcar.

BMW Vision M NEXT, интериор, дизайн, седалки тип „корито“

КАТО ВТОРА КОЖА.

Двете седалки тип „корито“ са част от плавната скулптура на седалките и са покрити с пяна с Shape-Memory ефект , която идеално обгръща тялото. Над двете седалки плавно се „реят“ подглавниците, с което се подчертава усещането за лекота.

BMW Vision M NEXT, развоен процес, екстериор, дизайн, изглед отзад, скица
BMW Vision M NEXT, развоен процес, екстериор, дизайн, изглед отстрани, скица
BMW Vision M NEXT, развоен процес, интериор, дизайн, Boost Pod
BMW Vision M NEXT, развоен процес, интериор, дизайн, инженерите разговарят
BMW Vision M NEXT, развоен процес, Boost Pod, дизайн, инженерите разговарят

МИСИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО.

Дизайнът на BMW Vision M NEXT е резултат на вътрешен конкурс. Дизайнерите на BMW са се състезавали един с друг със своите скици и визуализации. След множество кръгове са избрани най-добрите дизайнерски постижения, като на финала е избран един от вариантите за реализация. Процесът от първата идея до готовия визионерски автомобил е продължил около 18 месеца. „Този тип реализация може да функционира само когато всички участници преследват една цел. Поради това съм много горд от моя екип, който през последните месеци работи интензивно по проекта“, каза Домагой Дукеч, ръководител на BMW Дизайн.

BMW Vision iNEXT, изглед отзад

BMW Vision iNEXT.