ОБЩИ FAQ.

Често задавани въпроси за BMW - и отговорите на тях.

Искате за научите повече за BMW? Да разгледате завод на BMW? Или за започнете кариера в BMW България? Тук ще получите отговорите, линкове и информация за контакт.

Прочети повече
 • Имам техническо образование и бих искал да работя за BMW в България.

  Ние оценяваме вашия интерес към BMW. Моля изпратете всички необходими документи на:
  BMW Vertriebs GmbH Branch Bulgaria
  EXPO 2000
  55 Vaptzarov blvd
  1407 Sofia
  E-Mail: info.bg@bmwgroup.com
  Tel.: 02/8060710

 • Бих искал да се кандидатирам за работа в BMW България.

  Ние оценяваме вашия интерес към BMW. Моля изпратете всички необходими документи на:
  BMW Vertriebs GmbH Branch Bulgaria
  EXPO 2000
  55 Vaptzarov blvd
  1407 Sofia
  E-Mail: info.bg@bmwgroup.com
  Tel.: 02/8060710

 • Бих искал да работя като тестови водач за BMW.

  За съжаление дилърът на BMW за България няма нито отдел за технически разработки, нито е свързан с активностите на BMW в моторните спортове. Поради това ви препоръчваме да се свържете директно с BMW AG в Мюнхен, Petuelring 130, D-80788 München.

 • Мога ли да поръчам упътване за употреба на BMW допълнително? И възможно ли е това, ако притежавам по-стар мотоциклет и автомобил на BMW?

  Моля свържете се с вашия дилър на BMW - той може да поръча за вас желаното упътване за употреба.

 • Откъде мога да получа информация за оборудването и цените на по-стари модели на BMW, които вече не са част от актуалната гама?

  Централата на BMW в България не разполага с архив за по-старите модели на BMW. За повече информация можете да получите от вашия дилър на BMW.
  Обща информация и брошури за олдтаймерите и по-старите модели на BMW можете да получите от отдела BMW Mobile Tradition на BMW AG в Мюнхен. Допълнителна информация може да получите и на телефон +49 1805 235 353 и на имейл classic@bmwgroup.com.
  На уебсайта на BMW България също има информация по темата BMW Mobile Tradition в раздела "BMW Отвътре" при "История и традиции" и "Мобилни традиции".

 • Как мога да получа информация и билети за BMW Welt и другите съоръжения на BMW в Мюнхен?

  Билети за BMW Welt, музея на BMW и за посещение в завода на BMW в Мюнхен, както и информация за посетители можете да получите от BMW Welt Infoservice и на телефон +49 1802 118822, както и на имейл infowelt@bmw-welt.com.

 • Как и къде мога да посетя завод на BMW в Германия?

  На адрес: www.bmwgroup.com - Production – Production worldwide – Plant Tours можете да получите пълна информация за посещения в заводите на BMW както в Германия, така и по света. Моля, свържете се със заводите на BMW директно чрез контактите на съответния уебсайт. Поради големия интерес е препоръчително да се запишете предварително.
  В Германия:
  www.bmw-werk-regensburg.de
  www.bmw-werk-dingolfing.de
  www.bmw-werk-leipzig.de
  www.bmw-werk-landshut.de
  www.bmw-werk-berlin.de
  www. bmw-werk-muenchen.de (тук е възможна поръчка на билет чрез BMW Welt Info Service)

  За контакт
  BMW Infoservice
  Телефон: +49 1802 118 822
  Имейл: infowelt@bmw-welt.com

 • Откъде мога да получа информация за чип тунинг на модели на BMW?

  Моля имайте предвид, че BMW AG в Мюнхен не одобрява чип тунинга. При дефект, предизвикан от чип тунинг, BMW AG не дава никаква гаранция върху всички детайли на задвижването (двигател, трансмисия, задна ос и т.н.)

 • Бих искал да направя пълноценен тест на BMW. Възможно ли е да уговоря пробно шофиране за целия уикенд?

  За съжаление ние не можем да ви обещаем пробно шофиране за дълъг период. Моля свържете се с вашия предпочитан дилър на BMW. С него може да обсъдите възможностите и условията модел на BMW да ви бъде предоставен за по-дълъг период от време.

 • На кой номер да се обадя, когато автомобилът ми се повреди на пътя?

  В България можете денонощно да се свържете със спешната помощ на BMW на номер +35928060765.

 • Откъде мога да получа по-подробна информация за технологията Valvetronic на BMW?

  С термина Valvetronic се означават две функции. Едната е промяната на фазите на всмукателните и изпускателните разпределителни валове, позната като двоен Vanos. Другата е управлението на мощността на двигателя чрез променливия ход на всмукателните клапани.
  Ходът на клапаните се променя безстепенно от 0,3 до 9,5 милиметра и по този начин поема функцията на използваната досега дроселова клапа. Управлението и контролът се извършват от блока за управление на двигателя. Преимуществото: 12% по-нисък разход на гориво, по-висока мощност и въртящ момент.