BMW PERSONAL COPILOT: АВТОНОМНО ШОФИРАНЕ.

На ваша страна, когато решите.

BMW PERSONAL COPILOT: АВТОНОМНО ШОФИРАНЕ.

На ваша страна, когато решите.

BMW PERSONAL COPILOT: АВТОНОМНО ШОФИРАНЕ.На ваша страна, когато решите.

В бъдеще ще се наслаждавате още повече на всяко пътуване с вашето BMW. Защото ще имате избор дали да шофирате сами, да бъдете подпомагани от асистираща система или да позволите да бъдете возени автономно. Между другото, при BMW всички иновативни технологии за автоматизирано шофиране са съчетани на едно място: с BMW Personal CoPilot асистиращите системи вие още днес можете да се насладите на това, което ви очаква. В едно бъдеще, където шофирането на едно BMW е още по-сигурно, по-икономично и по-емоционално – така че всеки момент да изпитвате чиста наслада.

Read more

АВТОНОМНОТО ШОФИРАНЕ ЩЕ ПРОМЕНИ ЖИВОТА ВИ.

BMW експертът Елмар Фрикенщайн за бъдещето на индивидуалната мобилност.

АВТОНОМНОТО ШОФИРАНЕ ЩЕ ПРОМЕНИ ЖИВОТА ВИ.

BMW експертът Елмар Фрикенщайн за бъдещето на индивидуалната мобилност.

„Ние виждаме себе си в пионерската роля при възприемането на изцяло нов подход към революцията в автомобилната индустрия.“
Елмар Фрикенщайн, ръководител Напълно автоматизирано шофиране, Асистиращи системи

АВТОНОМНОТО ШОФИРАНЕ – ЕДНО НЕЗАБРАВИМО ИЗЖИВЯВАНЕ.

Рисунка на интериора на един автономно движещ се автомобил в бъдеще.

ИНТЕРИОРЪТ НА ЕДНО БЪДЕЩЕ БЕЗ ВОДАЧИ.

Бъдещето ще стане наш дом – защото чрез автономното шофиране фундаментално ще се промени не само мобилността, но то ще има съществен ефект и върху интериора на автомобила на бъдещето. Освен собствен дом и работно място автомобилът ще се превърне в трето голямо жизнено пространство, което ще привлече и петте ни сетива.


Участници в проучване по поръчка на BMW са предали скици, с които описват как би изглеждал автомобилния интериор в бъдещето: когато се качите в автомобила, избирате своя личен профил, а след това селектирате между настройките за „Работа“, „Отдих“ или „Семейство и социални мрежи“. Впоследствие интериорът се адаптира към индивидуалните ви желания със своите функции, включително светлинното и звуковото настроение, както и климатизацията.

Освен луксозното оборудване с разточително предлагане на място, което приканва както към разпускане, така и за работа, вас ви посреща интелигентен интериор без бутони и превключватели.

Защото вие просто ще комуникирате със своето автономно движещо се BMW с гласови команди, движения на очите или жестове. И всичко това независимо дали искате да видите последните новини, да направите проверка на здравето си или да се потопите в един напълно друг свят с помощта на виртуалната реалност.

АВТОНОМНОТО ШОФИРАНЕ ДНЕС.

АВТОНОМНОТО ШОФИРАНЕ ДНЕС.

Автономната тестова флотилия на BMW се движи по целия свят.

Една обща цел: визионерската промяна. От известно време BMW Group успешно работи по разработките, които ще осигурят напълно автономно шофиране. Фокусът на разработките е поставен върху тестовата флотилия от общо 40 автомобила BMW Серия 7, които изминават хиляди тестови километри на различни места в из целия свят, за да могат да се справят с изключително сложните изисквания и да достигнат зрелостта за серийно производство. 

Дори и в момента нашите тестови автомобили са в състояние да се движат високо- и напълно автоматизирано – което означава изцяло да поемат управлението на автомобила, като в това време водачът може да се посвети вниманието си на други неща.

Целта на BMW е през 2021 година една пилотна флотилия да може да се движи автономно в градски условия, както и да въведе на пазара първият високо автоматизиран сериен автомобил на BMW: BMW iNext.Този автомобил ще има възможност да се движи напълно автономно.

БЪДЕЩЕТО СЕ ДВИЖИ АВТОНОМНО.

БЪДЕЩЕТО СЕ ДВИЖИ АВТОНОМНО.

BMW е лидер. С помощта на изкуствения интелект.

Не държите нищо в ръцете си и въпреки това всичко е под контрол – вашето BMW ще има възможност да реагира надеждно и понятно за всички други участници в движението при всевъзможни ситуации на пътя. С помощта на изкуствения интелект чрез най-модерни хардуер и софтуер то ще притежава възможността самостоятелно да се справя със ситуациите на пътя. Благодарение на предвиждащото шофиране всяко автономно движещо се BMW значително ще намали вероятността от инциденти и в идеалния случай дори ще ги предотврати напълно. Все пак всяко BMW ще бъде самообучаващо се и ще ви води по много спокоен начин през задръстванията и натоварения трафик, като при това ще изразходва значително по-малко енергия.

Три четвърти преден изглед на BMW Серия 5 Седан в бяло.

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА СВОБОДАТА НА УТРЕШНИЯ ДЕН ОЩЕ ДНЕС.

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА СВОБОДАТА НА УТРЕШНИЯ ДЕН ОЩЕ ДНЕС.

При много модели на BMW още днес можете да се насладите на свободата на утрешния ден, защото те вече разполагат с множество иновативни, частично автоматизирани асистиращи системи, които ви предлагат по-висока сигурност и правят живота ви по-комфортен. И то не само по време на пътуването, но и при паркиране. Насладете се на преимуществата на тези интелигентни асистиращи системи и открийте колко много технологии от бъдещето има още днес в едно BMW.

Read more

BMW АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ.

Можете напълно да разчитате на асистиращите системи при всяко пътуване. С тях вашето BMW става още по-интелигентно. Насладете се на повече спокойствие и сигурност – при всяка ситуация на пътя, при маневриране и паркиране. Насладете се на чувството, че се намирате в най-добрите ръце: с BMW Personal CoPilot на ваше разположение.

Read more
Шофирате BMW и следите BMW Personal CoPilot асистиращите системи.

Интелигентно шофиране.

Интелигентно шофиране – почти самостоятелно. Асистиращите системи ви водят сигурно и комфортно до целта с най-новите си технологии. Функциите на Асистента за шофиране Plus, като например Асистента за завиване и водене в лентата вкл. Асистент за задръствания, Асистент с предупреждение при смяна на лентата и Speed Limit Assist осигуряват стаилност и облекчават пътуването ви. С BMW Night Vision дори и пътуването по тъмно не е проблем.

Read more
Седите в паркиращо BMW и ползвате BMW Personal CoPilot асистента за паркиране.

Интелигентно паркиране.

Без стрес при паркиране. С асистиращата система Паркиране от дистанция вие позволявате на автомобила да паркира. След като сте слезли, вашето BMW паркира напълно автоматично в тесните паркоместа. Докато се намирате извън автомобила, вие просто натискате върху BMW Display ключа, за да стартирате процеса на паркиране. С Асистента за паркиране вашето BMW паркира и в паркоместа, разположени успоредно или перпендикулярно на пътното платно. Максималният обзор при маневриране се осигурява от Surround View с 3D view.

Read more
Пътувате с BMW по магистрала и управлявате Активния контрол на скоростта с функция Stop&Go.

Интелигентна сигурност.

Сигурността на първо място – докато шофирате, Асистентът за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен удар подпомага срещу неволно напускане на лентата. Освен това BMW винаги проверява ситуацията пред вас: Предупреждението за кръстовища, както и Предупреждението за пешеходци и за опасност от сблъсък със спирачна функция ви подпомага при предотвратяването на сблъсъци. Активният контрол на дистанцията при паркиране предвазва вас и вашето BMW от щети при паркиране.

Read more

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Разход на електроенергия и СО2 емисии на BMW i3 (94 Ah) (3):
  Среден разход на гориво в л/100 км: 0
  СО2 емисии в г/км: 0
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 13,6–13,1
  Комбиниран електрически пробег в км: 300–290
  Практически чисто електрически пробег в км: до 200

  Разход на електроенергия и СО2 емисии на BMW i3 (94 Ah) с Range Extender (3):
  Среден разход на гориво в л/100 км: 0,6
  СО2 емисии в г/км: 14–13
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 11,9–11,5
  Комбиниран електрически пробег в км: 235–225
  Практически чисто електрически пробег в км: до 330

  Разход на електроенергия и СО2 емисии на BMW i3s (94 Ah) (3):
  Среден разход на гориво в л/100 км: 0
  СО2 емисии в г/км: 0
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 14,3
  Комбиниран електрически пробег в км: 280
  Практически чисто електрически пробег в км: до 200

  Разход на електроенергия и СО2 емисии на BMW i3s (94 Ah) с Range Extender (3):
  Среден разход на гориво в л/100 км: 0,7
  СО2 емисии в г/км: 14
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 12,5
  Комбиниран електрически пробег в км: 220
  Практически чисто електрически пробег в км: до 330

  Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  Данните за автомобилите, означени с (3), вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите. [При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на СО2, могат да са различни от указаните тук данни.]

  СО2 спесификациите за ефективност са измерени в съответствие с директива 1999/94/EC и Pkw-EnVKV в актуалната им версия и за класификация ползват данните за разхода на гориво и СО2 емисиите на NEDC.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.