ДИНАМИЧНО. КОМФОРТНО. 100 % ЕЛЕКТРИЧЕСКО.

BMW ЕЛЕКТРОМОБИЛИ.

BMW iX3: Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км[1]: 18,0 – 17,6; Електрически пробег, WLTP в км[2]: 461–471

BMW iX M60: Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км[1]: 24,7 – 21,9; Електрически пробег, WLTP в км[2]: 501–564

Изживейте бъдещето на електромобилността с моделите BMW i. От компактни автомобили до елегантни седани, просторни комбита и напълно електрически джипове – напълно електрическите обхвати на движение с електрозадвижване ви водят до целта.

МОДЕЛНАТА ГАМА НА BMW ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ.

BMW i5 eDrive40
{model.description}
i7 xDrive60
  • BMW i5 eDrive40

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   496 - 579 км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[3]

   0:30 мин

  • {model.description}

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   {techdata.electricRangeWltpCombined} км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[3]

   {techdata.charge_DC_10_80} мин

  • i7 xDrive60

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   589 - 624 км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[3]

   0:34 мин

 

 

BMW i4 eDrive40 Гран Купе: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 19,1–16,1
 

BMW i5 eDrive40 Туринг: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 19,3–16,5

 

BMW i5 eDrive40 Седан: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 18,9–15,9
 

BMW i7 xDrive60 Седан: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 19,6–18,5

iX2 xDrive30
iX xDrive40
iX1 eDrive20
iX3
  • iX2 xDrive30

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   417 - 449 км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[3]

   0:29 мин

  • iX xDrive40

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   403 - 435 км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[3]

   0:31 мин

  • iX1 eDrive20

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   430 - 474 км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[3]

   0:29 мин

  • iX3

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   - км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[3]

   31 минBMW iX1 eDrive20: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 17,2–15,4
 

BMW iX2 xDrive30: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 17,8–16,3
 

BMW iX3: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 18,0–17,6
 

BMW iX xDrive40: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 21,4–19,4

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

ОТКРИЙТЕ ВАШИЯ BMW ЕЛЕКТРОМОБИЛ.

BMW Електромобили нови автомобили

ВАШИЯТ НОВ ЕЛЕКТРОМОБИЛ НА BMW.

Открийте веднага наличните BMW модели и ги купете или вземете на лизинг директно онлайн. Напълно електрически или хибридни автомобили. Например BMW iX, BMW i4 или BMW i5. Гамата е широка.

BMW Електромобили употребявани автомобили

АКТУАЛНИ УПОТРЕБЯВАНИ BMW ЕЛЕКТРОМОБИЛИ.

Употребяваните автомобили на BMW си заслужават. Естествено, това важи и за електромобилите. Открийте наличните употребявани BMW електромобили, за закупуване или лизинг.

ПРЕИМУЩЕСТВАТА НА BMW ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ.

BMW Електромобили устойчива мобилност

ПЪТУВАЙТЕ С НУЛЕВИ ЛОКАЛНИ ЕМИСИИ.

Пътувайте с нулеви локални емисии и почти безшумно. Така понижавате СО₂, както и нивото на шума в града и поставяте акцент за загрижена за околната среда мобилност. Научете повече за това как електромобилността влияе на околната среда.

BMW Електромобили BMW Wallbox

ЗА ЛЕСНО ЗАРЕЖДАНЕ.

Зареждайте вашия електромобил съвсем комфортно в дома си с вашата Wallbox. Например през нощта, за да стартиране деня със заредена батерия. Преимуществото на собствената зарядна станция: Пестите време и вашият електромобил се зарежда сиурно в дома ви.

BMW Електромобили текущи разходи

НИСКИ ТЕКУЩИ РАЗХОДИ.

Редуцирайте СО₂, спестете разходи. Разходите за текуща поддръжка на електрически автомобил са по-ниски в сравнение с автомобил с двигател с вътрешно горене. Те не се нуждаят от консумативи като запалителни свещи, маслени филтри и изпускателна система, което води до ниски разходи по поддръжката.

ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЗАДВИЖВАЩА ТЕХНОЛОГИЯ.

BMW Електромобили бързо ускорение

БЪРЗО УСКОРЕНИЕ.

Електромоторът разгръща пълната си мощност ефективно и мигновено. Максималният въртящ момент е наличен още от първия оборот, а максималната скорост се достига без превключване на предавки.

BMW Електромобили сигурна управляемост

СИГУРНА УПРАВЛЯЕМОСТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НИСКИЯ ЦЕНТЪР НА ТЕЖЕСТТА.

По-добро поведение на пътя и по-спортно усещане при шофиране. Двигателят и батерията са разположени в дъното на електромобила. Благодарение на това автомобилът лежи добре на пътя и в завоите.

BMW Електромобили BMW IconicSounds

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ИНДИВИДУАЛИЗИРАНЕ НА ЗВУКА НА АВТОМОБИЛА.

Звукът следва вашия стил на шофиране. BMW IconicSounds Electric, композирани специално от Ханс Цимер, за различни ситуации: спортни, ефективни и индивидуализирани.

BMW Електромобили електрически пробег

ПРОБЕГЪТ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ

ПО-ДАЛЕЧ. ОЩЕ ПО-ДАЛЕЧ.
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПРОБЕГ.

С пробега на вашите електромобили можете безпроблемно да достигнете и до по-отдалечени цели. Оптимизираният за зареждане маршрутизатор в автомобила автоматично търси най-добрите и най-бързи опции за зареждане по маршрута. Индивидуално адаптирано към личните ви предпочитания. Предвиждащият и равномерен стил на шофиране допълнително увеличава пробега на вашия електрически автомобил. Можете лесно да планирате маршрута си предварително от вкъщи с помощта на приложението My BMW.

ВИЖТЕ ЗАРЯДНИТЕ СТАНЦИИ И ПРОБЕГА ЗА ВАШИЯ ЕЛЕКТРОМОБИЛ.

Примерен маршрут

Допълнителни примерни маршрути
  Спирка(и)

  Необходими спирания за зареждане

  Това е вероятният брой спирания за зареждане, които ще трябва да направите по маршрута си. 

   

  Взети са предвид само реално съществуващи точки за зареждане (състояние към: 25.04.2023 г.) с възможни къси отбивки и начално ниво на зареждане от 100%.

   

  При това се предпочитат High-Power зарядни станции (напр. от мрежата IONITY), тъй като там можете да заредите автомобила си с максимална мощност на зареждане.

  How were these values calculated?

  The sample routes give you an estimate of the expected journey time including any necessary charging breaks with an initial charge level of 100%. They assume that charging points are vacant and functioning and show the fastest route option without any traffic hold-ups or other delays. The information on charging breaks and their duration assumes that you take the breaks with a minimum of 10% residual charge level.

   

  Other important information: The charging capacity depends on the charge level, ambient temperature, individual driving profile and use of auxiliary devices. The charging times apply to ambient temperatures of 23 °C following a prior journey and may deviate according to usage characteristics.

  ч

  Цялостна продължителност на зареждането

  Това е общото време, което се очаква да отнеме зареждането по вашия маршрут. Взети са предвид само реално съществуващи точки за зареждане (състояние към: 25.04.2023 г.) с възможни къси отбивки и начално ниво на зареждане от 100%. 

   

  При това се предпочитат High-Power зарядни станции (напр. от мрежата IONITY), тъй като там можете да заредите автомобила си с максимална мощност на зареждане.

  ч

  Общо време за пътуване, включително за зареждане

  Показаното време за пътуване е сумата от очакваното време за пътуване плюс времето за зареждане, ако имате нужда от спирания за зареждане по вашия маршрут. 

   

  Това предполага, че се движите по най-бързия маршрут без задръствания или други забавяния.

  Мощността на зареждането зависи от нивото на заряд на батерията, околната температура, индивидуалния стил на шофиране, ползването на допълнителни консуматори, както и от самия избран автомобил. Времената за зареждане са валидни при температура на околната среда 23°C след предходно пътуване и може да варират в зависимост от потребителското поведение. Показаните стойности са примерни за базовата конфигурация на избрания модел. При другите варианти на оборудването на автомобила данните могат да се различават.

   

  С приложението My BMW можете да следите пробега и състоянието на заряда по всяко време и навсякъде. Оптимизираните за зареждане маршрути също могат лесно да се планират и изпращат до автомобила. Изтеглете приложението сега и му се насладете в демо режим.

  Loading Time

  Време за зареждане за

  Обществено таксуване

  High-Power зарядни станции

  Особено бързо можете да зареждате вашия автомобил на High-Power зарядните станции. Предоставеният тук прав ток предлага значително по-висока мощност на зареждане от променлив ток (AC), като този от домашен контакт например. Поради това High-Power зарядните станции са особено подходящи за зареждане при пътуване. На илюстрацията можете да видите минималното необходимо време за зареждане от 10 до 80% ниво на зареждане на батерията с максимална мощност за зареждане на автомобила. В този диапазон зареждате най-бързо и в същото време щадите батерията. Погледът върху картата ви показва High-Power зарядните станции в мрежата на BMW Charging. (Към: 22.3.2023 г.)

  Бързи зарядни станции

  Ако имате нужда от бързо зареждане в града или докато пътувате, станцията за бързо зареждане е точното място за вас. Предоставеният тук прав ток предлага значително по-висока мощност на зареждане от променлив ток (AC), като този от домашен контакт например. Поради това подобни бързи зарядни станции са особено подходящи за зареждане при пътуване. На илюстрацията можете да видите минималното необходимо време за зареждане от 10 до 80% ниво на зареждане на батерията със зарядна мощност до 50 кВт. В този диапазон зареждате най-бързо и в същото време щадите батерията. Погледът върху картата ви показва бързите зарядни станции. (Към: 22.3.2023 г.)

  AC зарядни станции

  Обществени зарядни станции с променлив ток (AC) има почти навсякъде. Те са особено подходящи за редовно зареждане за по-дълги периоди от време - например през нощта или през работното време. На илюстрацията можете да видите минималното необходимо време за зареждане от 0 до 100 % ниво на зареждане на батерията с максимална мощност от 22 кВт. Тази зарядна мощност зависи от оборудването на автомобила. Погледът върху картата ви показва всички зарядни станции с променлив ток в мрежата на BMW Charging. (Към: 22.3.2023 г.)

  Зареждане в домашни условия

  Wallbox / Flexible Fast Charger

  Можете удобно да зареждате вашия автомобил в дома си с Wallbox или Flexible Fast Charger. И двете работят с променлив ток (AC). В зависимост от автомобила, допълнителното оборудване и пазара Wallbox осигурява зарядна мощност до 22 кВт, Flexible Fast Charger максимум 11 кВт. На илюстрацията можете да видите минималното необходимо време за зареждане от 0 до 100 % ниво на зареждане на батерията с максимална мощност от 11 кВт.

  Filter charging stations

  Мощността на зареждането зависи от нивото на заряд на батерията, околната температура, индивидуалния стил на шофиране, ползването на допълнителни консуматори, както и от самия избран автомобил. Времената за зареждане са валидни при температура на околната среда 23°C след предходно пътуване и може да варират в зависимост от потребителското поведение.  

   

  С My BMW App откривате зарядни станции, планирате, контролирате и управлявате процесите на зареждане - у дома и при пътуване. Насладете се на разнообразните функции на My BMW App в демо-режим.

  БЕЗГРИЖНО
  ЗАРЕЖДАНЕ НА ВАШИЯ ЕЛЕКТРОМОБИЛ.

  Научете повече за модерните технологии на зареждане в комфортна зарядна инфраструктура, както и за различните начини за зареждане с BMW Charging. Максимално бързо при пътувания, близо до кафенето или удобно на Wallbox у дома. Открийте точно онази възможност за зареждане, която подхожда на вашия стил на живот.

  ОТ КЛИЕНТИ ЗА КЛИЕНТИ: ЕЛЕКТРОМОБИЛНОСТ В ЕЖЕДНЕВИЕТО.

  „Доста бързо разбрах, че и с електрическо превозно средство можеш да получиш голямо удоволствие от шофирането.“

   

  Веднъж BMW, винаги BMW. Веднъж електрически, винаги електрически. От видеото ще научите как един дългогодишен фен на спортните двигатели с вътрешно горене открива за себе си чара и радостта от шофирането при напълно електрическа мобилност.

  0:00
  0:00 /  0:00
  BMW Електромобили разходи

  РАЗХОДИТЕ НА ЕДИН ЕЛЕКТРОМОБИЛ.

  Колко високи са разходите за зареждане на един електромобил? Спестявайте благодарение на ниските разходи за поддръжката и ниските данъци. Има ли стимули за електромобили? Разберете дали електрическият автомобил си струва за вас.

  BMW Електромобили Plug-in хибридни модели

  PLUG-IN ХИБРИДИ:
  ГЪВКАВО ПЪТУВАНЕ.

  Plug-in хибридните модели на BMW съчетават най-доброто от два свята. На кратки отсечки или в града пътувате с електрическото задвижване с нулеви локални емисии. При дълги пътувания ви подпомага бензиновият двигател, както сте свикнали. 

  BMW Електромобили BMW iX5 Hydrogen

  ВОДОРОДЪТ КАТО
  ГОРИВОТО НА БЪДЕЩЕТО.

  С BMW iX5 Hydrogen BMW въвежда на пазара иновативен водороден автомобил. Концептуалният автомобил се нуждае от само 3-4 минути за зареждане за пробег до 504 километра. Това осигурява потребителското поведение като при автомобили с двигатели с вътрешно горене - с всички преимущества на електрическата мобилност.

  ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ.

  BMW електрически автомобили устойчивост

  УСТОЙЧИВОСТ.

  В качеството си на глобална компания, BMW Group се възприема като важна част от обществото и приема отговорността си относно устойчивостта. Научете повече за принципа на кръговата икономика и нашите мерки за намаляване на CO₂ и опазване на ресурсите.

  ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ.

  BMW Електромобили пробно шофиране

  ПРОБНО ШОФИРАНЕ НА ЖЕЛАНИЯ ОТ ВАС МОДЕЛ НА BMW.

  Искате лично да се насладите на шофирането и усещането на желания от вас електрически автомобил? Просто уговорете онлайн пробно шофиране в желаното от вас време. Вашият партньор от BMW ще се свърже с вас и ще ви осигури всички необходими информации.

  BMW електромобили консултация BMW сервизен партньор

  ЖЕЛАЕТЕ ЛИ
  ИНДИВИДУАЛНА КОНСУЛТАЦИЯ?

  За въпроси, детайлна информация или конкретни оферти може да се обърнете към най-близкия дилър на BMW. Нашите BMW търговци с удоволствие ще ви консултират индивидуално по телефона или директно на място.

  BMW Електромобили BMW обслужване на клиенти

  BMW ОБСЛУЖВАНЕ НА КЛИЕНТИ.

  Обслужването на клиенти на BMW е на разположение, за да ви помогне с всичко свързано с BMW - така че нито един въпрос да не остане без отговор. Без значение дали вече шофирате BMW или тепърва планирате да закупите ново BMW. 

  BMW Електромобили BMW Online Genius

  BMW ONLINE GENIUS ПОМАГА.

  Имате още въпроси? BMW Online Genius ще ви отговори. Тук ще намерите всички отговори на най-често задаваните въпроси. Просто въведете въпроса или потърсете по категории.

  Разход на гориво и СО₂ емисии.

  BMW iX1 xDrive30: Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км[1]: 18,1 – 16,9; Електрически пробег, WLTP в км[2]: 417–439

   

  BMW i5 eDrive40 Туринг: Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км[1]: 19,3–16,5; Електрически пробег по WLTP в км[2]: 483–560

   

  BMW i5 eDrive40 Седан: Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км[1]: 18,9 – 15,9; Електрически пробег, WLTP в км[2]: 498–582

  BMW iX3: Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км[1]: 18,0 – 17,6; Електрически пробег, WLTP в км[2]: 461–471

  BMW i7 xDrive60: Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км[1]: 19,6 – 18,5; Електрически пробег, WLTP в км[2]: 589–624

  BMW i4 eDrive40 Гран Купе: Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км[1]: 19,1 – 16,1; Електрически пробег, WLTP в км[2]: 492–590

  BMW iX M60: Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км[1]: 24,7 – 21,9; Електрически пробег, WLTP в км[2]: 501–564 


  [1] Официалните данни за разхода на гориво, СО₂ емисиите, разхода на електроенергия и електрическия пробег са измерени в съответствие с тестовия цикъл VO (EU) 715/2007 във версията, валидна за този модел. WLTP данните отчитат диапазона при всички възможни допълнителни оборудвания (в случая за германския пазар). За сертифицираните след 01.01.2021 година автомобили официалните данни са налични само според WLTP. В допълнение, съгласно регламент на ЕС 2022/195, стойностите на NEDC вече отпадат в сертификатите за съответствие на ЕО от 1 януари 2023 г. Повече информация за методиките NEDC и WLTP може да намерите на www.bmw.de/wltp

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО₂ емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

  [2] Пробегът зависи от различни фактори, най-вече: личният стил на шофиране, състоянието на трасето, външната температура, отоплението/климатизацията, предварителното темпериране.

  [3] 
  Ефективността на зареждане зависи от нивото на зареждане, температурата на околната среда, индивидуалния профил на шофиране и използването на спомагателни консуматори. Показаните диапазони се основават на най-добрия случай на WLTP. Времената за зареждане се отнасят за околни температури от 23 градуса по Целзий след предходно шофиране и може да се различават в зависимост от начина на използване.