BMW EfficientDynamics Иновативните технологии на BMW EfficientDynamics

BMW EFFICIENT DYNAMICS: ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ.

BMW EfficientDynamics: Технологиите от утрешния ден, които са серийни още днес.

При своите автомобили BMW залага на максимална динамика при минимален разход. За да се постигне това, от каросерията през задвижването до асистиращите системи се прилагат множество иновативни технологии, които повишават ефективността и понижават разхода. Научете повече за олекотената конструкция, аеродинамичните мерки и устойчивите задвижващи концепции на BMW.

Прочети повече
BMW EFFICIENT DYNAMICS: ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ.BMW EfficientDynamics: Технологиите от утрешния ден, които са серийни още днес.
BMW EfficientDynamics BMW олекотена каросерия детайл

BMW EFFICIENT LIGHTWEIGHT – ИНТЕЛИГЕНТНАТА ОЛЕКОТЕНА КОНСТРУКЦИЯ НА BMW.

BMW EfficientLightweight е образцов пример за перфектната съвместимост между ефективно и динамично шофиране. Защото благодарение на използването на особено леки и здрави материали като например карбон за пътническата клетка, алуминий при окачването, високоякостни стомани за каросерията или най-модерни магнезиеви сплави при двигателя се понижават разхода на гориво и в същото време се подобряват характеристики на пътя и динамиката на управлението.

BMW i направи революция с първите серийно произведени пътнически клетки от карбон и BMW постави нови стандарти при олекотените конструкции. От една страна, благодарение на високата си здравина пътническите клетки от карбон осигуряват на пътниците максимална защита при инциденти, от друга страна обаче са и достатъчно леки, за да компенсиран допълнителното тегло на високоволтовата батерия. Резултатът: по-висока сигурност и разточително и комфортно усещане за простор при същевременна икономия на тегло – а оттам и още по-висока динамика.

Досега използването на високотехнологичния материал карбон при едросерийното производство на автомобили като при BMW i3 беше уникално. Дълго време използването на този материал беше възможно само в ограничени мащаби, тъй като той се изработва на ръка. Днес BMW Group сами произвеждат карбоновите нишки и плочите от карбонови нишки, което позволява едросерийно автомобилно производство.

АЕРОДИНАМИКА.

Иновативните аеродинамични решения на BMW EfficientDynamics.

Не е задължително добрите идеи да са винаги сложни. Чрез целенасочени аеродинамични мерки като управлението на въздушните клапи и Air Curtain в предната броня, Air Performance джантите или Air Breather зад предните калници вашето BMW постига оптимизиран коефициент на въздушно съпротивление. Това е съчетано с аеродинамично оптимизирано дъно на автомобила и дефинираните чрез AERO GENE оптимални аеродинамични пропорции на автомобила. Всичко това се отразява положително на ефективността и стабилността по курса и понижава нивото на шума в интериора.

Прочети повече
BMW EfficientDynamics Air Performance джанти

Air Performance джанти.

Лека игра с вятъра. Джантите с оптимизирано обтичане и тегло с въздушни елементи оптимално насочват въздуха покрай вашето BMW и по този начин подобряват аеродинамиката.

Прочети повече
BMW EfficientDynamics Active Air Stream бъбрековидна радиаторна решетка

Active Air Stream бъбрековидна радиаторна решетка.

Active Air Stream бъбрековидната радиаторна решетка знае, кога двигателят, спирачките и другите компоненти се нуждаят от въздух, и автоматично отваря въздушните клапи. Когато вече не е необходимо подаване на въздух, клапите отново се затварят. Това подобрява аеродинамиката и понижава разхода на гориво.

Прочети повече
BMW EfficientDynamics Air Curtain

Air Curtain.

Air Curtain контролира насрещния вятър по учудващо прост, но много ефективен начин, и така понижава въздушното съпротивление на каросерията, за да имате пълен контрол над автомобила си. Неговите стеснени канали ускоряват нахлуващия насрещен вятър и в същото време целенасочено го отвеждат покрай колелата. Това намалява завихрянията на въздуха в арките на калниците и понижава въздушното съпротивление на каросерията, както и разхода на гориво и СО₂ емисиите.

Прочети повече

BMW ЗАДВИЖВАЩИ КОНЦЕПЦИИ.

Насочени към бъдещето задвижвания за максимални ефективност и устойчивост.

При разработката на своите автомобили BMW винаги залага на нови и иновативни задвижващи концепции. Насладете се на ефективните задвижващи варианти като Plug-in хибрид, eDrive, водородно задвижване или новата 48-волтова технология Mild Hybrid.

Прочети повече

BMW 48-ВОЛТОВА ТЕХНОЛОГИЯ MILD HYBRID.

BMW EfficientDynamics BMW Mild Hybrid

Електромоторът допълва двигателя с вътрешно горене за по-висока ефективност и динамика.

Mild Hybrid е специален вариант на хибридното задвижване. Автомобилът ползва своя електромотор не като индивидуално задвижване, а го включва ситуативно в помощ на двигателя с вътрешно горене. Това понижава разхода на гориво и увеличава пробега. В същото време електрическото задвижване може да подпомага двигателя с вътрешно горене с т. нар. Boost. При Mild Hybrid батерията се зарежда само по време на шофиране от рекуперацията при спиране.

BMW PLUG-IN ХИБРИДИ.

BMW EfficientDynamics BMW Plug-in хибрид

Ефективно съчетание между двигател с вътрешно горене и електромотор.

BMW автомобилите с хибридно задвижване - наричани и Plug-in хибриди - разполагат с два двигателя - един двигател с вътрешно горене и един електромотор. В комбинация с най-модерните мощни литиево-йонни батерии това осигурява не само по-голям пробег, но и по-висока мощност и динамика. Зареждането на батерията може да се извършва както от нормални контакти и зарядни станции, така и от регенерация на спирачната енергия. При т. нар. рекуперация кинетичната енергия на автомобила при спиране чрез електромотора се превръща в електроенергия и се съхранява в батерията.

BMW ЕЛЕКТРИЧЕСКО ЗАДВИЖВАНЕ.

BMW Електрическа мобилност BMW Електромобил

Чисто електрически автомобили със задвижване eDrive - за максимален пробег и ефективност.

Насочените към бъдещето BMW електромобили със задвижване eDrive се движат само с електроенергия. Тази чисто електрическа задвижваща комбинация не използва двигател с вътрешно горене и не се нуждае от изкопаеми горива за задвижване на автомобила. Благодарение на това BMW електромобилите на практика се движат с нулеви локални емисии. Необходимата електроенергия се съхранява в батерия, която определя електрическия пробег. Зареждането може да се извършва от нормален контакт, от BMW Wallbox или от обществени зарядни станции.

BMW ВОДОРОДНО ЗАДВИЖВАНЕ.

BMW EfficientDynamics BMW iX5 Hydrogen G05 FCEV

Автомобили с водородна горивна клетка: бъдещето на неограничената мобилност с нулеви емисии.

След четири години разработка, първите задвижвани с водород модели на BMW iX5 Hydrogen излизат по пътищата. Водородните автомобили се задвижват от електрически двигател, поради което се класифицират и като електрически автомобили. Разграничаващата разлика спрямо другите електрически автомобили: водородните превозни средства произвеждат сами електричеството и не го получават от интегрирана батерия, която трябва да се презарежда от външен източник на енергия. Вместо това водородните превозни средства имат собствена ефективна електроцентрала директно на борда под формата на горивна клетка. Това произвежда чисто електрическа енергия от водород и кислород. Технологията на водородните горивни клетки гарантира бързо зареждане, но също така предоставя всички предимства на електрическото шофиране с голямо ускорение, нулеви емисии, както и гладко и безшумно возене.

BMW EfficientDynamics Ефективно шофиране

ПО-ЕФЕКТИВНО ШОФИРАНЕ С BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EfficientDynamics Разход и емисии

РАЗХОД НА ГОРИВО, ЕМИСИИ И МЕТОДИ ЗА ИЗМЕРВАНЕ.