BMW EfficientDynamics Иновативните технологии на BMW EfficientDynamics

BMW EFFICIENT DYNAMICS: ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ.

BMW EfficientDynamics Технологиите от утрешния ден, които са серийни още днес.

При своите автомобили BMW залага на максимална динамика при минимален разход. За да се постигне това, от каросерията през задвижването до асистиращите системи се прилагат множество иновативни технологии, които повишават ефективността и понижават разхода. Научете повече за олекотената конструкция, аеродинамичните мерки и устойчивите задвижващи концепции на BMW.

Прочети повече
BMW EFFICIENT DYNAMICS: ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ.BMW EfficientDynamics Технологиите от утрешния ден, които са серийни още днес.
BMW EfficientDynamics BMW олекотена каросерия детайл

BMW EFFICIENT LIGHTWEIGHT – ИНТЕЛИГЕНТНАТА ОЛЕКОТЕНА КОНСТРУКЦИЯ НА BMW.

BMW EfficientLightweight е образцов пример за перфектната съвместимост между ефективно и динамично шофиране. Защото благодарение на използването на особено леки и здрави материали като например карбон за пътническата клетка, алуминий при окачването, високоякостни стомани за каросерията или най-модерни магнезиеви сплави при двигателя се понижават разхода на гориво и в същото време се подобряват характеристики на пътя и динамиката на управлението.

BMW i направи революция с първите серийно произведени пътнически клетки от карбон и BMW постави нови стандарти при олекотените конструкции. От една страна, благодарение на високата си здравина пътническите клетки от карбон осигуряват на пътниците максимална защита при инциденти, от друга страна обаче са и достатъчно леки, за да компенсиран допълнителното тегло на високоволтовия акумулатор. Резултатът: по-висока сигурност и разточително и комфортно усещане за простор при същевременна икономия на тегло – а оттам и още по-висока динамика.

Досега използването на високотехнологичния материал карбон при едросерийното производство на автомобили като при BMW i3 беше уникално. Дълго време използването на този материал беше възможно само в ограничени мащаби, тъй като той се изработва на ръка. Днес BMW Group сами произвеждат карбоновите нишки и плочите от карбонови нишки, което позволява едросерийно автомобилно производство.

АЕРОДИНАМИКА.

Иновативните аеродинамични решения на BMW EfficientDynamics.

Добрите идеи не задължително са винаги сложни: Чрез целенасочени аеродинамични мерки като управлението на въздушните клапи и Air Curtain в предната броня, Air Performance джантите или Air Breather зад предните калници вашето BMW постига оптимизиран коефициент на въздушно съпротивление. Това е съчетано с аеродинамично оптимизирано дъно на автомобила и дефинираните чрез AERO GENE оптимални аеродинамични пропорции на автомобила. Всичко това се отразява положително на ефективността и стабилността по курса и понижава нивото на шума в интериора.

Прочети повече
BMW EfficientDynamics Air Performance джанти

Air Performance джанти.

Лека игра с вятъра. Джантите с оптимизирано обтичане и тегло с въздушни елементи оптимално насочват въздуха покрай вашето BMW и по този начин подобряват аеродинамиката.

Прочети повече
BMW EfficientDynamics Active Air Stream бъбрековидна радиаторна решетка

Active Air Stream бъбрековидна радиаторна решетка.

Active Air Stream бъбрековидната радиаторна решетка знае, кога двигателят, спирачките и другите компоненти се нуждаят от въздух, и автоматично отваря въздушните клапи. Когато вече не е необходимо подаване на въздух, клапите отново се затварят. Това подобрява аеродинамиката и понижава разхода на гориво.

Прочети повече
BMW EfficientDynamics Air Curtain

Air Curtain

Вие имате контрол над автомобила си, Air Curtain контролират насрещния вятър. Защото той по учудващо прост, но много ефективен начин понижава въздушното съпротивление на каросерията. Неговите стеснени канали ускоряват нахлуващия насрещен вятър и в същото време целенасочено го отвеждат покрай колелата. Това намалява завихрянията на въздуха в арките на калниците и понижава въздушното съпротивление на каросерията, както и разхода на гориво и СО2 емисиите.

Прочети повече

BMW ЗАДВИЖВАЩИ КОНЦЕПЦИИ.

Насочени към бъдещето задвижвания за максимални ефективност и устойчивост.

При разработката на своите автомобили BMW винаги залага на нови и иновативни задвижващи концепции. Насладете се на ефективните задвижващи варианти като Plug-in хибрид, eDrive, водородно задвижване или новата 48-волтова технология Mild Hybrid.

Прочети повече

BMW 48-ВОЛТОВА ТЕХНОЛОГИЯ MILD HYBRID.

BMW EfficientDynamics BMW Mild Hybrid

Електромоторът допълва двигателя с вътрешно горене за по-висока ефективност и динамика.

Mild Hybrid е специален вариант на хибридното задвижване. Автомобилът ползва своя електромотор не като индивидуално задвижване, а го включва ситуативно в помощ на двигателя с вътрешно горене. Това понижава разхода на гориво и увеличава пробега. В същото време електрическото задвижване може да подпомага двигателя с вътрешно горене с т. нар. Boost. При Mild Hybrid акумулаторът се зарежда само по време на шофиране от рекуперацията при спиране.

BMW PLUG-IN ХИБРИДИ.

BMW EfficientDynamics BMW Plug-in хибрид

Ефективно съчетание между двигател с вътрешно горене и електромотор.

BMW автомобилите с хибридно задвижване - наричани и Plug-in хибриди - разполагат с два двигателя - един двигател с вътрешно горене и един електромотор. В комбинация с най-модерните мощни литиево-йонни акумулатори това осигурява не само по-голям пробег, но и по-висока мощност и динамика. Зареждането на акумулатора може да се извършва както от нормални контакти и зарядни станции, така и от регенерация на спирачната енергия. При т. нар. рекуперация кинетичната енергия на автомобила при спиране чрез електромотора се превръща в електроенергия и се съхранява в акумулатора.

BMW ЕЛЕКТРИЧЕСКО ЗАДВИЖВАНЕ.

BMW Електрическа мобилност BMW Електромобил

Чисто електрически автомобили със задвижване eDrive - за максимален пробег и ефективност.

Насочените към бъдещето BMW електромобили със задвижване eDrive се движат само с електроенергия. Тази чисто електрическа задвижваща комбинация не използва двигател с вътрешно горене и не се нуждае от изкопаеми горива за задвижване на автомобила. Благодарение на това BMW електромобилите на практика се движат с нулеви локални емисии. Необходимата електроенергия се съхранява в акумулатор, който определя електрическия пробег. Зареждането може да се извършва от нормален контакт, от BMW Wallbox или от обществени зарядни станции.

BMW ВОДОРОДНО ЗАДВИЖВАНЕ.

BMW EfficientDynamics BMW i Hydrogen NEXT

Автомобили с водородна горивна клетка: бъдещето на неограничената мобилност с нулеви емисии.

BMW от дълги години проучва водородни автомобили и от 2013 година работи съвместно с Toyota по индустриализирането на задвижването с водородна горивна клетка. Като следваща стъпка от 2022 година BMW пилотира второто поколение на своето задвижване с водородна горивна клетка в малка серия на BMW i Hydrogen NEXT. Водородните автомобили се задвижват от електромотор, заради което се водят електромобили. Основната разлика спрямо другите електромобили: Водородните автомобили произвеждат електроенергията сами, а не я черпят от вграден акумулатор, който трябва да се зарежда от външен източник на електроенергия. Вместо това водородните автомобили имат собствена ефективна електроцентрала директно на борда под формата на горивна клетка. От водород и кислород тя произвежда чиста електрическа енергия. Благодарение на това автомобилите с водородно задвижване се движат с нулеви локални емисии.

BMW EfficientDynamics Ефективно шофиране

ПО-ЕФЕКТИВНО ШОФИРАНЕ С BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EfficientDynamics Разход и емисии

РАЗХОД НА ГОРИВО, ЕМИСИИ И МЕТОДИ ЗА ИЗМЕРВАНЕ.