BMW M240i Купе F22 2017 Sunset Orange metallic три четвърти изглед отзад на фона на степ

THE 2

BMW M

BMW M240i КУПЕ: МОДЕЛИ И ОБОРУДВАНЕ

THE 2BMW M240i КУПЕ: МОДЕЛИ И ОБОРУДВАНЕ

Насладете се на BMW M240i Купе в детайли: информирайте се за високотехнологичните компоненти на задвижването и окачването, за мощния двигател и спортните дизайнерски функции. Освен това ще получите информация и за иновативните BMW дигитални услуги и асистиращи системи.

Прочети повече

ПРЕГЛЕД НА BMW M240i КУПЕ.

Преглед: задвижване, окачване и мощност.

BMW M240i КУПЕ

Перфектното съчетание между спортен дух и комфортна пригодност за всекидневието.
  • M TwinPower Turbo 6-цилиндров бензинов двигател с 250 кВт (340 к.с.)
  • 8-степенна трансмисия Steptronic Sport
  • 250 кВт (340 к.с.), 500 Нм, 0-100 км/ч за 4,6 секунди
BMW M240i Купе F22 2017 Sunset Orange metallic три четвърти изглед отпред

BMW M2 COMPETITION: ДИНАМИЧНИ ФУНКЦИИ.

Преглед на технологиите на задвижването и окачването, вдъхновени от моторните спортове

BMW M2 Competition се оборудва с множество компоненти на задвижването и окачването, вдъхновени от моторните спортове – за по-висока мощност, по-висока пъргавина и повече прецизност.

High-Performance M TwinPower Turbo 6-цилиндров бензинов двигател BMW M2 Competition F87 2018 Hockenheim Silver metallic снимка отблизо

High-Performance M TwinPower Turbo 6-цилиндров бензинов двигател.

6-цилиндровият бензинов двигател TwinPower Turbo M Performance се отличава изключителна мощност и впечатляващ характерен звук на M двигателя. Два турбокомпресора с едно превъртане, директно високо прецизно впръскване, напълно променливо управление на клапана и променливо управление на разпределителния вал осигуряват мощност от 302 кВт (410 к.с.) * и разход на гориво от 9,2 литра на 100 км (с DCT).
М Спортни спирачки BMW M2 Competition F87 Hockenheim Silver metallic снимка отблизо

М Спортни спирачки.

М Спортните спирачки с големи Compound спирачни дискове, 6-бутални спирачни апарати отпред и 4-бутални спирачни апарати отзад се отличават с повишена устойчивост към фадинг и топлинна издръжливост. Ексклузивните спирачни апарати в цвят Grey metallic са с логото на М.
М Спортна изпускателна система BMW M2 Competition F87 Hockenheim Silver metallic снимка отблизо

М Спортна изпускателна система.

М Спортната изпускателна система предлага динамичен звук, който може да бъде адаптиран чрез интегрираните управляеми клапи за отработените газове.
Специфично за М окачване с Активен М диференциал BMW M2 Competition F87 Hockenheim Silver metallic снимка отблизо

Специфично за М окачване с Активен М диференциал.

Специфичното за М окачване подчертава високия динамичен потенциал на автомобила. Активният М диференциал оптимизира сцеплението и стабилността на пътя при високи скорости в завои, както и при различни пътни настилки.
7-степенна М скоростна кутия с два съединителя BMW M2 Competition F87 Hockenheim Silver metallic снимка отблизо

7-степенна М скоростна кутия с два съединителя.

Сменяйте предавките, без да губите мощност, използвайки съединителя или забавяйки: 7-степенната М трансмисия с двоен съединител с Drivelogic. Скоростите могат да се сменят автоматично или ръчно с помощта на превключвателя на волана или на лоста за избор на предавка. Launch Control гарантира максимално ускорение от спряло положение. Като алтернатива е налична ръчна 6-степенна M трансмисия.

BMW M2 COMPETITION: ДИЗАЙНЕРСКИ ЕЛЕМЕНТИ.

Специфични за М дизайнерски елементи в екстериора и интериора.

Дизайнът на BMW M2 Competition е мощно изражение на най-висока динамика. Перфектно съгласуваните М дизайнерски елементи, както и внушителните 19-инчови алуминиеви джанти, подчертават спортния характер на автомобила. Динамичният характер продължава и в интериора, акцентиран от ексклузивните, специфични за М детайли.

Дизайн BMW M2 Competition F87 2018 Hockenheim Silver metallic три четвърти изглед отпред
Специфична за М предна броня BMW M2 Competition F87 2018 Hockenheim Silver metallic изглед отпред

Специфична за М предна броня.

Увеличените външни въздухоборници на предната броня веднага привличат вниманието. Заедно с М бъбрековидната радиаторна решетка те доминират в предната част и подчертават мощния и атлетичен характер. Трите допълнителни малки отвора в средния въздухоборник подобряват преминаването на въздуха и аеродинамиката.
М хриле BMW M2 Competition F87 2018 Hockenheim Silver metallic снимка отблизо

М хриле.

Типичният елемент на М хрилете с М означение на модела като силен триизмерен спортен акцент подчертава мощността и динамиката на автомобила и обещава изключително изживяване при шофиране. М хрилете илюстрират динамичната комбинация между техническо съвършенство и емоционална форма, което винаги е отличавало М автомобилите.
М външни огледала BMW M2 Competition F87 2018 Hockenheim Silver metallic снимка отблизо

М външни огледала.

Аеродинамично оптимизираните М външни огледала са важна част от спортно-динамичния М дизайн. Отделени от каросерията със загатнати двойна конзола, те се превръщат в дизайнерски символ и в същото време излъчват качеството на прецизен детайл. В една тясна издължена фуга прецизно е монтиран допълнителен LED мигач.
Ауспухови накрайници BMW M2 Competition F87 2018 Hockenheim Silver metallic снимка отблизо

Ауспухови накрайници в черен хром.

Двойните кръгли ауспухови накрайници отдясно и отляво в задната част визуално подчертават динамиката на автомобила.
Надпис M2 Competition BMW M2 Competition F87 2018 Hockenheim Silver metallic снимка отблизо

Надпис M2 Competition.

Надписът "М2 Competition" отзад подсказва за изключително високия потенциал на динамиката на управлението на автомобила.
Алуминиеви джанти с Y-образни спици 788 М BMW M2 Competition F87 2018 Hockenheim Silver metallic снимка отблизо

Алуминиеви джанти с Y-образни спици 788 М.

19-инчовите М алуминиеви с Y-образни 788 М спици по избор се предлагат в по-тъмен цвят и излъчват чист атлетизъм в мощно офоремните арки на калниците.
М кожен волан BMW M2 Competition F87 2018 Hockenheim Silver metallic интериор

М кожен волан.

М спортният волан с мултифункционални бутони, М лого, хромиран елемент и интегрирана въздушна възглавница за водача е с дизайн с двойни спици. С тапицирания си с черна кожа обръч с цветни контрастни шевове и оформените опори за палците воланът се усеща перфектно в ръцете. Чрез M Drive бутоните водачът може да адаптира настройките по време на шофиране.
М Спортни седалки BMW M2 Competition F87 2018 Hockenheim Silver metallic интериор

М Спортни седалки.

Опционалните регулируеми в много посоки М спортни седалки тип “корито” и интегрирани подглавници предлагат великолепна странична опора за водача и пътника до него. Освен това е възможна индивидуално регулиране на широчината на облегалката. Специфичният дизайн с осветено лого на М2 още по-добре подчертава спортните амбиции на автомобила.
Специфично за М арматурно табло BMW M2 Competition F87 2018 Hockenheim Silver metallic интериор

Специфично за М арматурно табло.

Комбинацията от уреди със специфичен за М дизайн включва два класически кръгли уреда с червени стрелки за скоростта и оборотите, както и два други аналогови индикатора за нивото на горивото в резервоара и моментния разход на гориво. Разположеният по средата информационен дисплей осигурява на водача множество допълнителни информации на бордовия компютър.
Лайстни на праговете с надпис M2 Competition BMW M2 Competition F87 2018 Hockenheim Silver metallic интериор

Лайстни на праговете с надпис „M2 Competition“.

М лайсните на праговете с надпис „M2 Competition“ върху хромираните вложки на праговее на предните врати подчертават спортния характер на автомобила и подготвят за очакваното изживяване при шофиране.
М предпазни колани BMW M2 Competition F87 2018 Hockenheim Silver metallic интериор

М предпазни колани.

М предпазните колани с обтегачи и ограничители на усилието са с фин бродиран акцент в типичните за М цветове. Те допълват цветовото оформление на ергономичните опционални М спортни седалки и допринасят визуално за специфичната за М цялостна концепция.
Дизайн BMW M2 CS F87 Misano Blue metallic изглед отпред
Преден сплитер BMW M2 CS Misano Blue metallic снимка отблизо
19-инчови М алуминиеви джанти с V-образни спици 763 M Gold matt BMW M2 CS F87 Misano Blue metallic
Заден дифузор BMW M2 CS F87 Misano Blue metallic снимка отблизо
Заден спойлер BMW M2 CS F87 Misano Blue metallic снимка отблизо
Спортни седалки BMW M2 CS F87 Misano Blue metallic снимка отблизо
Интериор BMW M2 CS F87 Misano Blue metallic снимка отблизо
Кокпит BMW M2 CS F87 Misano Blue metallic снимка отблизо
Интериорна лайстна BMW M2 CS F87 Misano Blue metallic снимка отблизо
Лайстна на прага BMW M2 CS F87 Misano Blue metallic снимка отблизо

BMW M2 CS: АКЦЕНТИ.

BMW M2 CS е чистокръвен М автомобил, който предлага превъзходна динамика и истинско усещане от моторните спортове. Задвижването е поверено на High-Performance M TwinPower Turbo редови 6-цилиндров бензинов двигател с ненадминато разгръщане на мощността. Високотехнологичните и перфектно съгласувани елементи като специфично настроеното Адаптивно М окачване, опционалните М Карбон керамични спирачки или 19-инчовите гуми Michelin Cup 2 гарантират най-висока пъргавина и спортна динамика на управлението – за заредена с адреналин радост от шофирането както на пътя, така и на състезателната писта. Предлагат се механична скоростна кутия или М трансмисия с два съединителя. Ексклузивните екстериорни елементи от карбон (CFRP) оптимизират теглото и аеродинамиката и осигуряват излъчване на ненадмината атлетичност. Специфичните за М карбонови елементи включват покрива, задния дифузор, задния спойлер, предния сплитер и корпусите на външните огледала. Лакираният в цвета на каросерията М Карбон преден капак с централен въздушен отвор допълнително понижава теглото и подчертава както ексклузивността, така и мощния и спортен дизайн на BMW M2 CS. Едно силно излъчване, което продължава в интериора със спортното М оборудване като М спортните седалки с оптимизирано тегло, тапицираната с Alcantara интериорна лайстна и опционалния М Alcantara волан.

BMW M240i КУПЕ.

Дизайн и динамика на управлението на BMW M240i Купе.

Спортният характер на BMW M240i Купе се определя от високотехнологичните компоненти на задвижването и окачването, както и характерните, специфични за М дизайнерски елементи в екстериора и интериора . за мощна динамика и още по-силно излъчване.

Динамика на управлението BMW M240i Купе F22 2017 Sunset Orange metallic изглед отстрани
M TwinPower Turbo 6-цилиндров бензинов двигател BMW M240i Купе F22 2017 Sunset Orange metallic

M TwinPower Turbo 6-цилиндров бензинов двигател.

Шест цилиндъра с капацитет 3,0 литра. Уникална гъвкавост и висока приложимост в ежедневието. Обединени в една задвижваща система, която ясно показва изключително спортното си ДНК. Редовият 6-цилиндров бензинов двигател TwinPower Turbo M Performance вдъхновява със спонтанна реакция и висок въртящ момент дори при ниски обороти на двигателя. Резултатът е максимален въртящ момент от 500 Nm и ускорение, което спира дъха.
М Спортно окачване BMW M240i Купе F22 2017 Sunset Orange metallic снимка отблизо

М Спортно окачване.

M Sport окачването се характеризира със спортни настройки на окачването, а при автомобили със задно задвижване, шасито се снижава с около 10 мм. Разполага с по-къси пружини за окачване и по-прецизни настройки на амортисьорите, както и по-твърди стабилизатори. Заедно те значително улесняват водача по време на по-динамично шофиране.
Променливо спортно кормилно управление BMW M240i Купе F22 2017 Sunset Orange metallic снимка отблизо

Променливо спортно кормилно управление.

Променливото спортно кормилно управление със Servotronic гарантира директен и гъвкав контрол и осигурява по-малко физическо усилие при въртене на волана. То реагира на ъгъла на завиване на волана с променливо предаване. Това подобрява управлението при по-динамично шофиране и намалява усилията, необходими при паркиране и завиване.
Трансмисия Steptronic Sport BMW M240i Купе F22 2017 интериор

Трансмисия Steptronic Sport.

8-степенната трансмисия Steptronic Sport позволява изключително спортно сменяне на предавките. Идва в два варианта – автоматична и ръчна – за ваше удобство по време на спокойно пътуване или при по-динамичен стил на шофиране. В режим SPORT и със скоростния лост в лявата позиция на S/M, последователността на превключване на предавките е създадена за максимално добро изпълнение.
М аеродинамичен пакет BMW M240i Купе F22 2017 снимка отблизо отпред

М аеродинамичен пакет.

M аеродинамичен пакет подчертава атлетизма на автомобила и настройва неговия въздушен поток. Пакетът включва увеличени външни въздухоборници на предната броня, специални странични хриле и въздухоборници на задната броня. финишите на ауспуха, разположен от двете страни са хромирани.
Специфични за М дизайнерски елементи BMW M240i Купе F22 2017 снимка отблизо интериор

Специфични за М дизайнерски елементи в интериора.

Изключителните M Performance дизайнерски елементи в BMW M240i Купе обединяват спортна атмосфера и изключителен стил. Ултра модерният инструментален панел има дигитално обозначение на модела и предлага оптимален преглед на цялата необходима информация за шофиране.
Спортни седалки BMW M240i Купе F22 2017 интериор

Спортни седалки.

Качете се и потеглете: както всеки друг детайл от интериора, ергономично оформените спортни седалки с M-образен шев демонстрират стремежа за постигане на изключителна динамика, като същевременно предлагат на водача максимален комфорт. Тапицираните подложки за коляно M Performance подобряват нивото на комфорт - особено при дълги пътувания те оптимизират позицията на краката на водача.
Лайстни на праговете с надпис M240i BMW M240i Купе F22 2017 Sunset Orange metallic снимка отблизо

Лайстни на праговете с надпис M240i.

Неповторимо първо впечатление: когато влезете, впечатляващите финиширащи прагове на вратите с обозначение на модела поставят очарователен акцент и не оставят никакво съмнение за спортните намерения на автомобила.

BMW M240i КУПЕ: СВЪРЗАНОСТ И АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ.

Иновативни технологии и асистиращи системи за максимален комфорт и сигурност.

BMW M240i Купе впечатлява не само с високата си мощност. То предлага и богата гама от иновативни асистиращи системи, функции за свързаност и дигитални услуги.

Асистент за шофиране BMW Серия 2 Купе M Автомобили F87 2018

Асистент за шофиране.

Асистентът за шофиране комбинира предупреждение за напускане на лентата и предупреждение за приближаващи автомобили. Когато пътувате със скорост между 10 и 60 км/ч, системата за предупреждение за пешеходци с лека спирачна функция в градски условия се включва, ако съществува риск от сблъсък с превозни средства или пешеходци, и спира автомобила в случай на аварийна ситуация. При скорости над прибл. 70 км/ч, предупреждението за напускане на лентата привлича вниманието на водача към неволна смяна на лентата чрез леки вибрации на волана.
Concierge Service BMW Серия 2 Купе M Автомобили F87 2018 снимка отблизо на интериора

Concierge Service.

Concierge Service свързва шофьора със служител на BMW Call Center с натискането на един бутон. Служителят може да намери конкретен ресторант, най-близкият банкомат или аптека и да изпрати подробностите за адреса директно в навигационната система на автомобила BMW.
Real Time Traffic Information BMW Серия 2 Купе M Автомобили F87 2018 снимка отблизо на интериора

Real Time Traffic Information.

Информацията за трафика в реално време (от англ. RTTI) събира актуална информация за движението по магистрали, главни и второстепенни пътища и най-важните градски маршрути. Той предава информация за закъснения и опасности почти моментално. Съответно се предлагат най-добрите алтернативни маршрути. Включена е информация за паркиране на улицата, което прави търсенето на място за паркиране по-ефективно.
Подготовка за Apple CarPlay® BMW Серия 2 Купе M Автомобили F87 2018 снимка отблизо на интериора

Подготовка за Apple CarPlay®.

Не искате да се лишавате от функциите на своя iPhone във вашето BMW и да го управлявате, както сте свикнали? С подготовката за Apple CarPlay® имате безжичен достъп до телефония, iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify или Apple Music. Чрез бутона за гласови команди на волана можете да ползвате гласовия асистент на Apple Siri.
BMW M240i Купе F22 2017 Sunset Orange metallic три четвърти изглед отзад на фона на степ

ДВИГАТЕЛИ И ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ.

Fuel consumption and CO₂ emissions.

  • Disclaimer reference invalid