Първото BMW M8 Competition Купе в цвят Marina Bay Blue metallic, три четвърти изглед отпред.

THE M8

BMW СЕРИЯ 8 КУПЕ М АВТОМОБИЛИ В ДЕТАЙЛИ

THE M8BMW СЕРИЯ 8 КУПЕ М АВТОМОБИЛИ В ДЕТАЙЛИ

BMW M850i xDRIVE КУПЕ, BMW M8 КУПЕ И BMW M8 COMPETITION КУПЕ – ОБОРУДВАНЕ И ФАКТИ

За BMW Серия 8 Купе М автомобилите се предлага забележителна гама от варианти на оборудването по отношение на дизайна, динамиката на управлението и техническите иновации – като всички те са разработени, за да издигнат радостта от шофирането до ново ниво. Тези впечатляващи луксозни спортни автомобили предлагат не само изключителна мощност, базирана на твърхови технологични постижения, но и луксозна атмосфера, първокласни дигитални услуги и иновативни асистиращи системи.

Прочети повече

СРАВНЕНИЕ НА BMW СЕРИЯ 8 КУПЕ АВТОМОБИЛИТЕ

БЪРЗИ ФАКТИ: ТРИ ПЪТИ СПОРТНО И ЛУКСОЗНО ВЪОДУШЕВЛЕНИЕ

BMW M8 COMPETITION КУПЕ

Максимална динамика на управлението и ексклузивност
 • High-Performance M TwinPower Turbo 8-цилиндров бензинов двигател
 • M xDrive с Активен М диференциал и 8-степенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic
 • Ексклузивни дизайнерски елементи и оборудване
 • 460 кВт (625 к.с.), 750 Нм, 0–100 км/ч за 3,2 сек
BMW M8 Competition Купе в Marina Bay Blue metallic.

BMW M8 КУПЕ

Динамика на управлението и лукс на най-високо ниво
 • High-Performance M TwinPower Turbo 8-цилиндров бензинов двигател
 • M xDrive с Активен М диференциал
 • 8-степенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic
 • 441 кВт (600 к.с.), 750 Нм, 0–100 км/ч за 3,3 сек
BMW M8 Купе във Frozen Dark Silver.

BMW M850i xDRIVE КУПЕ

Мощна динамика с луксозна атмосфера
 • M TwinPower Turbo 8-цилиндров бензинов двигател
 • 8-степенна трансмисия Steptronic Sport
 • BMW xDrive с М Спортен диференциал
 • 390 кВт (530 к.с.), 750 Нм, 0–100 км/ч за 3,7 сек
BMW M850i xDrive Купе в Barcelona Blue metallic.
 • BMW M8 COMPETITION КУПЕ
 • BMW M8 КУПЕ
 • BMW M850i xDRIVE КУПЕ

BMW M8 COMPETITION КУПЕ И BMW M8 КУПЕ

ВДЪХНОВЕНИ ОТ МОТОРНИТЕ СПОРТОВЕ: ПРЕГЛЕД НА ТЕХНОЛОГИИТЕ НА ЗАДВИЖВАНЕТО И ОКАЧВАНЕТО

Множеството високотехнологични компоненти на задвижването и окачването, вдъхновени от моторните спортове, осигуряват по-висока мощност, повече пъргавина и по-висока прецизност – за повече заредена с адреналин радост от шофирането.
BMW M8 Competition Купе, High-Performance M TwinPower Turbo 8-цилиндров бензинов двигател

High-Performance M TwinPower Turbo 8-цилиндров бензинов двигател

Последната версия на High-Performance M TwinPower Turbo 8-цилиндровия бензинов двигател гарантира динамика според най-новите стандарти. Високооборотният агрегат развива мощност от 460 кВт (625 к.с.). Благодарение на разположения между двата реда цилиндри изпускателен колектор двата турбокомпресора впечатляват с оптималните си реакции. V8 двигателят е създаден и за екстремни натоварвания на състезателна писта.
BMW M8 Competition Купе с Адаптивно М окачване.

Адаптивно М окачване.

Адаптивното М окачване позволява адаптиране на характеристиките на амортисьорите към съответната ситуация на пътя, като по този начин се повишават динамиката на управлението и комфорта на возене. Освен стандартната настройка COMFORT за висок комфорт на возене е налична и програмата SPORT за по-стегнати характеристики на амортисьорите, както и SPORT+, например за шофиране по състезателна писта.
BMW M8 Competition Купе с M xDrive.

M xDrive.

BMW M xDrive с Активен М диференциал гарантира максимално сцепление и динамика на управлението както във всекидневието, така и на състезателната писта. Специфичната за М технология комбинира пъргавината на задното задвижване с увереността на задвижването на четирите колела. Можете да избирате между вариантите на задвижването 4WD, 4WD Sport и – в режим DSC-off – 2WD.
BMW M8 Competition Купе с 8-степенна трансмисия M Steptronic.

8-степенна трансмисия M Steptronic.

8-степенната трансмисия M Steptronic с Drivelogic предлага множество опции за превключване: от екстремно спортни и динамични до особено комфортни и почти неусетни или икономични. Можете да превключвате предавките ръчно със селектора на трансмисията или лостчетата на волана или да оставите тази задача на автоматичния режим на трансмисията.
BMW M8 Competition Купе с М Карбон керамични спирачки.

М Карбон керамични спирачки.

При опционалните M Карбон керамични спирачки спирачната мощ е още по-директна, те не корозират, по-издръжливи са на висока температура, износват се по-малко и допринасят за намаляване на теглото на автомобила, което се отразява положително на пъргавината, динамиката и ускорението. Това особено техническо оборудване се разпознава по лакираните в цвят Gold matt спирачни апарати с логото на М. Поради специфичните качества на материалите при спиране може да се чуват функционални звуци, например при по-продължително слабо натоварване или при мокра настилка малко преди спиране на автомобила. Тези свързани с конструкцията звуци могат да бъдат предотвратени чрез подсушаване чрез спиране при влажно време или чрез по-високо натоварване след продължително по-слабо натоварване на спирачките. Поради влиянието на водата и солта, пръскана по пътищата, например след ползване на автомивки, конденз през нощта, шофиране при дъжд спирачната ефективност може да отговаря на тази на конвенционална спирачна система. При необходимост кратковременно намаляване на спирачната ефективност може да бъде компенсирано с по-силно натискане на педала. Функционалните звуци нямат отражение върху ефективността, сигурността и устойчивостта към натоварване на спирачките.
BMW M8 Competition Купе с M MODE.

M MODE.

С бутона M MODE на средната конзола можете да настройвате интензивността на намесите на асистиращите системи. В режим ROAD на ваше разположение е пълната функционалност на електронните помощници. В режим SPORT те само предупреждават, но не се намесват. В режим TRACK можете напълно да деактивирате асистиращите системи, например при шофиране по състезателна писта. Освен това в зависимост от избрания режим комбинацията от дисплеи изобразява съответните информации за шофирането.
BMW M8 Competition Купе с конфигурируеми М спирачки.

Конфигурируеми М спирачки.

Интегрирана спирачна система с прецизно усещане на педала и специфични за М възможности за конфигуриране. При новата система функциите натискане на педала на спирачката, усилването на спирачното усилие и контролът на спирането са обединени в един компактен модул. В режим COMFORT и режим SPORT се осигуряват две различни съотношения между отрицателното ускорение на автомобила и осезаемото от водача усилие за насискане на педала на спирачката.
BMW M8 Competition Купе с М Спортна изпускателна система.

М Спортна изпускателна система.

Спортната изпускателна система предлага характеристика на звука, която може да бъде адаптирана чрез интегрираните клапи за отработените газове. Избраните чрез превключвателя на контрола на шофирането спортни програми SPORT и SPORT+ се подчертават от още по-интензивен звук, когато при ориентираната към комфорт програма акустиката е дискретно спортна.

BMW M8 COMPETITION КУПЕ

СПЕЦИФИЧНИ ЗА М ДИЗАЙНЕРСКИ ЕЛЕМЕНТИ В ЕКСТЕРИОРА И ИНТЕРИОРА

Дизайнът на BMW M8 Competition Купе поставя нови стандарти в сегмента на луксозните спортни автомобили и е мощно изражение на изключителна динамика.
BMW M8 Competition Купе в Marina Bay Blue metallic, три четвърти изглед отпред, в движение през нощта
BMW M8 Competition Купе със специфична за М бъбрековидна радиаторна решетка.

Специфична за М бъбрековидна радиаторна решетка.

Черната предна декоративна решетка с рамка от черен хром и гланцирано черна емблема на М8 подчертава още по-спортния характер на автомобила.
BMW M8 Competition Купе с карбонови корпуси на външните огледала.

Черни корпуси на външните огледала.

Гланцирано черните корпуси на външните огледала придават на M8 Competition особено спортен характер. При опционалния М Карбон екстериорен пакет корпусите на огледалата са изработени от армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP).
BMW M8 Competition Купе с карбонови М хриле.

Черни М хриле.

М хрилете на предните странични панели са черни, интегрираната лайстна с емблема на М8 е в черен хром. При опционалния М Карбон екстериорен пакет е използвана армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP).
BMW M8 Competition Купе с 20-инчови М алуминиеви джанти 813 М.

20-инчови М алуминиеви джанти 813 М.

20-инчови М алуминиеви джанти със звездовидни спици 813 M Bicolor Jetblack, полирани до блясък, с гуми с различен размер на предната и задната ос, размери на джантите отпред 9,5J x 20, гуми 275/35 R20, размер а джантите отзад 10,5J x 20, гуми 285/35 R20.
BMW M8 Competition Купе с М заден спойлер от карбон.

М заден спойлер от карбон.

М Задният спойлер в черен гланц подчертава спортния силует на автомобила и осезаемо повишава аеродинамичното притискане. При опционалния М Карбон екстериорен пакет М задният спойлер е изработен от армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP).
Надпис M8 Competition на BMW M8 Competition Купе.

Надпис M8 Competition.

Черният надпис M8 Competition отзад подсказва за високия динамичен потенциал на автомобила.
BMW M8 Competition Купе с пълно кожено оборудване 'Merino'/Alcantara.

Пълно кожено оборудване 'Merino'/Alcantara.

Двуцветното пълно кожено оборудване 'Merino' Black с контраст в Midrand Beige е запазено ексклузивно за M8 Competition. Това оборудване е допълнено с със странични бордове на седалките и тапицерия на средната конзола от Alcantara.
BMW M8 Competition Купе, средна конзола с надпис M8 Competition.

Надпис Competition.

В предната част на средната конзола е разположен надпис Competition, който подчертава спортната атмосфера в интериора и подсказва за динамичните качества на автомобила.
М Предпазни колани в BMW M8 Competition Купе.

М Предпазни колани.

М предпазните колани с обтегачи и ограничители на усилието са с фин бродиран акцент в типичните за М цветове, с което подчертават особено висококачествената и спортна атмосфера в интериора.
Лайстна на прага на BMW M8 Competition Купе с надпис M8 Competition.

Лайстна на прага с надпис M8 Competition.

Лайстните на праговете с надпис M8 Competition поздравяват водача и пътника до него още при качването. Надписът с черна вложка на лайстните на праговете отляво и отдясно отпред излъчва високо качество и ексклузивност.
М селектор на трансмисията на BMW M8 Competition Купе.

М селектор на трансмисията.

М селекторът на трансмисията с нов дизайн се отличава със специфичната за М схема за превлючване и великолепното си управление. В ръчния режим „S“ предавките могат да се превключват със селектора или лостчетата на волана по типичния за М начин, в режим „D“ превключването е автоматично. Превключвателят на Drivelogic за избор на трите програми за превключване и бутонът P за паркинг-спирачката са разположени под логото на М.
Специфично за М арматурно табло на BMW M8 Competition Купе.

Специфично за М арматурно табло.

Специфичното за М арматурно табло ви позволява да следите допълнителни информации за особено спортно шофиране. В режим TRACK за шофиране по състезателна писта на арматурното табло можете да получавате информация за свръхналягането на нагнетявания въздух, наляганията и температурите на гумите, както и G-силите на страничното и надлъжно ускорение.
BMW M8 Купе във Frozen Dark Silver, три четвърти изглед отпред.
BMW M8 Купе във Frozen Dark Silver, три четвърти изглед отзад.
BMW M8 Купе, кокпит с М кожен волан с червени бутони М1/М2.
BMW M8 Купе, кокпит с М Спортни седалки с пълно кожено оборудване 'Merino' Taruma Brown.
BMW M8 Купе, интериор с озвучителна система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound.

BMW M8 КУПЕ ДИЗАЙНЕРСКИ АКЦЕНТИ

Дизайнът на BMW M8 Купе е изражение на чистия спортен дух, съчетан с неустоим лукс. Характерните и специфични за М дизайнерски елементи като рамката на бъбрековидната радиаторна решетка и спортната изпускателна система в черен хром поставят неподражаеми акценти в екстериора. В допълнение към тях големите въздухозаборници с лайстни и преден сплитер в черен гланц, както и М външните огледала и М задният спойлер – всички те в цвета на каросерията – подсказват за високата динамика на BMW M8 Купе. Изразителните 20-инчови М алуминиеви джанти допълнително подчертават динамичния характер. Този ексклузивен спортен дух продължава и в интериора: М Спортните седалки с кожена тапицерия 'Merino', М коженият волан и екстравагантните детайли като спортните интериорни лайстни и таванът Alcantara създават стилно усещане за лукс.

BMW M8 Competition Купе, въздухозаборници на М Карбон екстериорния пакет.
BMW M8 Competition Купе, задна броня на М Карбон екстериорния пакет.
BMW M8 Competition Купе, заден спойлер на М Карбон екстериорния пакет.
BMW M8 Competition Купе с карбонови корпуси на външните огледала.

М КАРБОН ЕКСТЕРИОРЕН ПАКЕТ

Висококачествените елементи на M Карбон екстериорния пакет подчертават спортните амбиции и типичната за М атлетичност на автомобила. M Carbon екстериорният пакет включва и странични аеродинамични елементи (Air Curtain) в бронята отляво и отдясно, корпуси на външните огледала, както и заден спойлер от армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP). Пакетът е допълнен със заден дифузор. Всички екстериорни елементи са оформени с голяма любов към детайла, така че се създава хармонична цялостна картина с подчертано спортно излъчване. Те са изработени от армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP) и са по-леки от сравнимите серийни детайли.

BMW Individual M8 Купе в цвят BMW Individual Dravit Grey metallic, три четвърти изглед отпред.
BMW Individual M8 Купе в цвят BMW Individual Brilliant White metallic, три четвърти изглед отпред.
BMW Individual M8 Купе в цвят BMW Individual Aventurine Red metallic, три четвърти изглед отпред.
BMW Individual M8 Купе в цвят BMW Individual Frozen Dark Silver metallic, три четвърти изглед отпред.
BMW Individual M8 Купе, М Спортни седалки с пълна кожена тапицерия 'Merino' | Silverstone с надпис M8.
BMW Individual M8 Купе, интериор с пълна кожена тапицерия 'Merino' | Silverstone и интериорни лайстни BMW Individual Piano Finish Black.
BMW Individual M8 Купе, интериор с пълна кожена тапицерия 'Merino' | Black и интериорни лайстни BMW Individual Piano Finish Black.

BMW INDIVIDUAL.

BMW M8 Купе е изражение на силна индивидуалност. Ексклузивните оборудвания на BMW Individual придават уникален характер на този луксозен спортен автомобил. Изберете от множеството уникални лакови покрития, които брилянтно подчертават ексклузивността на този луксозен спортен автомобил, като показаните тук лакови покрития "Dravite Grey metallic", "Aventurine Red metallic", "Frozen Brilliant White" или "Frozen Dark Silver metallic". Аурата на луксозната ексклузивност на интериора се придава от изработените на ръка спортни седалки с най-висококачествена кожена тапицерия 'Merino' в множество цветови варианти с фини контрастни шевове. Такива са например пълните кожени оборудвания 'Merino' Black или 'Merino' Silverstone White, както и 'Merino' Ivory White/Night Blue – всички с рафинирани хексагонални шевове. Спортната и луксозна атмосфера в интериора се допълва от ексклузивните интериорни лайстни BMW Individual като показаните тук Piano finish Black, както и таваните Individual Alcantara Black, Anthracite или Night Blue.

BMW M850i xDRIVE КУПЕ

ИЗБРАНИ ОБОРУДВАНИЯ ЗА ДИЗАЙНА И ДИНАМИКАТА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА BMW M850i xDRIVE КУПЕ

Прогресивният външен дизайн на BMW M850i xDrive Купе въодушевява с динамичното си излъчване с характерните дизайнерски елементи в Cerium Grey. Това ексклузивно впечатление продължава и в интериора: със спортна атмосфера, която отговаря на най-високите стандарти за лукс. Освен това Нigh-Рerformance компонентите на задвижването и окачването гарантират изключително спортно и комфортно изживяване при шофиране – и заредена с адреналин радост от шофирането на всеки път.
BMW M850i xDrive Купе в цвят Barcelona Blue metallic в движение, три четвърти изглед отпред.
BMW M850i xDrive Купе в цвят Barcelona Blue metallic, корпус на външно огледало в Galvanic Cerium Grey.

BMW M850i екстериорни елементи.

Екстериорните елементи като корпусите на външните огледала, надписи, ауспухови накрайници, бленди на Air Breather, рамката и пластините на бъбрековидната радиаторна решетка са в цвят Galvanic Cerium Grey в контраст с цвета на каросерията. Те се вписват хармонично в цялостния динамичен характер на автомобила и подчертават спортното му излъчване.
BMW M850i xDrive Купе в цвят Barcelona Blue metallic, 20-инчови М алуминиеви джанти с Y-образни спици 728 M Bicolor Cerium Grey.

20-инчови М алуминиеви джанти.

20-инчови М алуминиеви джанти с Y-образни спици 728 M Bicolor Cerium Grey със спортни гуми с различен размер на предната и задната ос, полирани до блясък, размери на джантите отпред 8J x 20, гуми 245/35 R20, размер на джантите отзад 9J x 20, гуми 275/30 R20.
BMW M850i xDrive Купе в цвят Barcelona Blue metallic с М Аеродинамичен пакет, въздухозаборници.

М Аеродинамичен пакет