BMW i3 I01 2018 Jucaro Beige с акцент Frozen Grey metallic изглед отпред, в движение на фона на града

THE i3

BMW i3 I01 2018 Jucaro Beige с акцент Frozen Grey metallic изглед отпред, в движение на фона на града

BMW i3: МОДЕЛИ И ОБОРУДВАНЕ.

BMW i3 е оборудвано с всички иновативни технологии, с които се справя уверено с всекидневието. Научете повече за пробега, зареждането и ефективността на този вълнуващ електромобил. И освен на атрактивното BMW i3s Edition Roadstyle се насладете и на гамата от дигитални услуги и иновативни асистиращи системи.

Прочети повече
THE i3BMW i3: МОДЕЛИ И ОБОРУДВАНЕ.

ПРОБЕГЪТ, ЗАРЕЖДАНЕТО И ЕФЕКТИВНОСТТА НА BMW i3.

За да продължите пътуването си по-бързо. С радост и с нулеви емисии.

BMW i3 е готово да посрещне предизвикателствата на модерната мобилност - и да ги преодолее безшумно. На станция за бързо зареждане акумулаторът може да бъде зареден до 80 процента за около 45 минути. Благодарение на интелигентното управление на енергията то е гъвкаво и изключително ефективно - както при движение в града, така и при дълги пътувания.*
* BMW i3 не трябва да бъде зареждано с кабели, които са по-дълги от 30 метра.
 

BMW i3s I01 2018 Fluid Black с акцент BMW i Blue три четвърти изглед отзад пред гараж с BMW Wallbox
BMW i3 I01 2018 Jucaro Beige с акцент Frozen Grey metallic три четвърти изглед отзад, в движение по междуградски път

Пробег.

Продължаването на пътуването никога не е било толкова лесно: Увеличеният пробег във всекидневието на BMW i3 достига до 260 километра. Новият, по-мощен акумулатор осигурява още повече енергия за електромотора. А вие се наслаждавате на по-дълга електрическа радост от шофирането.
BMW i3 I01 2018 Jucaro Beige с акцент Frozen Grey metallic зареждане на BMW Wallbox

Зареждане у дома.

У дома можете сигурно, бързо и комфортно да заредите своето BMW i3 с BMW Wallbox* Essential, BMW Wallbox Plus или BMW Wllbox Connect за около 3 часа до 80% от капацитета на акумулатора. Това става възможно благодарение на трифазовата мощност от до 11 кВт на новите BMW Wallbox* за BMW i3. Инсталационната услуга на BMW от квалифицирани електротехници ще извърши монтажа на вашата BMW Wallbox. Освен това имате възможност да ползвате зелена електроенергия и дори електроенергия от собствено производство - за още по-висока устойчивост. (* Wallbox позволява зарядни мощности до 22 кВт).
Двойка зарежда своето BMW i3 на обществена зарядна станция I01 2018 Jucaro Beige с акцент Frozen Grey metallic

Digital Charging Service.

Как мога да снабдявам автомобила си с електроенергия през деня? Ще бъде ли заредено своевременно моето BMW, преди да потегля? С Digital Charging Service вече няма да си задавате подобни въпроси. Защото интелигентният асистент за зареждане ще се погрижи за зареждането с електроенергия от вашата зарядна станция у дома, през деня или през нощта или от контакта - напълно автоматично, ефективно и преди всичко екологично. Въведете в BMW Connected App вашата тарифа за електроенергия, желания момент на потегляне и предпочитаният режим на зареждане. Въз основа на тези информации Digital Charging Service ще се погрижи вашето BMW да бъде заредено при най-изгодните тарифи и своевременно да е готово за потеглянето ви.* (* Това е възможно само в комбинация с BMW Wallbox.)
Двойка зарежда своето BMW i3 на обществена зарядна станция I01 2018 Jucaro Beige с акцент Frozen Grey metallic

Зареждане при пътуване:

Има много причини да се придвижвате с вашето BMW i3 - както и много възможности да го зареждате. Кое е практичното: С BMW i3 можете да ползвате обществените зарядни станции както с променлив ток (AC), така и с прав ток (DC). Това ви осигурява по-висока гъвкавост и ви позволява да зареждате автомобила максимално бързо. Защото на обществените бързи DC зарядни станции енергията се подава с постоянна мощност директно във високоволтовия акумулатор на автомобила. По този начин BMW i3 може да бъде заредено на 80 процента за около 40 минути. Като алтернатива можете да зареждате своето BMW i3 съвсем лесно и на AC зарядна станция за около 3 часа до 80 процента. С това обществените AC зарядни станции са особено подходящи за по-дълги престои при паркиране, например по време на обиколка на магазините.
BMW Wallbox

BMW Wallbox.

С новите BMW Wallbox Essential, BMW Wallbox Plus или BMW Wallbox Connect зареждате бързо, надеждно и комфортно. Освен това BMW Wallbox Connect ви дава възможност да ползвате зелена електроенергия от собствената си соларна инсталация. По желание BMW инсталационната услуга ще я монтира във вашия дом.

УСТОЙЧИВОСТТА НА BMW i3.

Не ви лишава от нищо. Дава всичко за радостта от шофирането без емисии.

BMW i3 е олицетворение на едно ново отношение към мобилността. То е базирано на цялостния подход от разработката, през производството до рециклирането на автомобила. Много от материалите са произведени от възобновяеми суровини - и BMW i3 се произвежда със 100% електроенергия от възобновяеми източници. Едва ли е възможно по-приятно усещане от радостта от шофирането.

Прочети повече
Устойчивият кръговрат на BMW i3

УСТОЙЧИВОСТ.

При BMW i устойчивостта не е просто дума. Тя е най-важният ръководен принцип. Поради това цялостният жизнен цикъл на BMW i3 е оформен по принципа на максималното опазване на ресурсите и устойчивостта.

Прочети повече
Иновативната каросерия на BMW i3 олекотена конструкция карбон

РАЗРАБОТКА.

Цялостната автомобилна концепция още от самото начало е разработена за електрическа мобилност. И докато иновативните аеродинамични решения понижават въздушното съпротивление и разхода на енергия, възобновяемите и рециклирани материали щадят околната среда и заместват традиционни материали като пластмасите.

Прочети повече
Вятърни електроцентрали

ПРОИЗВОДСТВО.

Особено устойчиво: Използваните при BMW i3 карбонови нишки са произведени със електроенергия, генерирана на 100 процента от водна енергия. В завода на BMW в Лайпциг BMW i3 се произвежда със 100 процента вятърна енергия. В сравнение с другите модели на BMW при производството му се изразходва 50 процента по-малко енергия.

Прочети повече
BMW i3 I01 2018 Jucaro Beige с акцент Frozen Grey metallic изглед отстрани с отворени врати в парк

ПОЛЗВАНЕ

С BMW i3 се движите с нулеви локални емисии, без шум и без миризми. Това понижава замърсяването на въздуха в градовете. Още по-последователен подход е зареждане със “зелена” електроенергия или генериране на електричество със собствена соларна инсталация. Режимът ECO PRO Route увеличава пробега и понижава разхода на енергия.

Прочети повече
Рециклирането на материалите на BMW i3

РЕЦИКЛИРАНЕ.

BMW i3 може да бъде рециклирано на 95 процента. Акумулаторните модели могат да бъдат ползвани повторно за съхраняване на соларна електроенергия. А излишните карбонови нишки могат да бъдат използвани повторно в производствения процес.

Прочети повече
BMW i3s Edition RoadStyle 2019 I01 Fluid Black с акценти в E-Copper три четвърти изглед отпред
BMW i3s Edition RoadStyle 2019 I01 Fluid Black с акценти в E-Copper изглед отстрани отпред с джанта
BMW i3s Edition RoadStyle 2019 I01 Fluid Black с акценти в E-Copper три четвърти изглед отзад
BMW i3s Edition RoadStyle 2019 I01 интериор седалки с шевове „Edition RoadStyle“

BMW i3s EDITION ROADSTYLE.

Електризираща радост от шофирането: BMW i3s Edition RoadStyle допълва индивидуалността на автомобила със специалното лаково покритие Fluid Black с акценти в E-Copper по рамката на бъбрековидната радиаторна решетка, по въздухозаборниците на предната броня, както и по страничните прагове. Внушителните 20"-инчови алуминиеви джанти с двойни спици в Jetblack и слънцезащитното остъкляване допълнително подчертават характерната визия. При качване лимитираният електромобил ви посреща с изисканите и устойчиви материали, като комбинираната тапицерия от естествена кожа ‚Stellaric‘ в цвят Dalbergia Brown и дървените повърхности в Oak dark matt. Особен детайл и неподражаем елемент на специалния модел: На подглавниците на предните седалки е бродирано името му - “Edition RoadStyle”.

АСИСТИРАЩИТЕ СИСТЕМИ И ДИГИТАЛНИТЕ УСЛУГИ НА BMW i3.

Подпомага вашата мобилност. По нови пътища и по всички канали.

Да пътувате и да не изпуснете нищо. Винаги с най-актуална информация. Точно това предлага BMW i3 с многобройните си дигитални услуги и асистиращи системи. Нищо чудно, то е най-добре свързаният автомобил в своя сегмент. С това то се превръща в олицетворение на спокойната мобилност, която съчетава комфорта и сигурността.

Жена със слънчеви очила управлява BMW i3.

Amazon Alexa Car Integration.

„Alexa*, отбележи пакетчета чай в списъка за пазаруване.“. „Alexa, пусни песен на Pink.“ С Amazon Alexa Car Integration можете комфортно да ползвате гласовия асистент на Amazon и зад волана - точно както сте свикнали и у дома си. Освен това като визуална обратна връзка отговорите на Alexa се изобразяват на контролния дисплей на вашия автомобил. (*Amazon, Alexa и всички свързани с тях лога са запазена марка на Amazon.com, Inc. Или на свързаните с нея компании.)
Send to Car на BMW Connected App върху смартфон

Send to Car.

Намерили сте цел на пътуването си, искате да потеглите веднага и да не губите време? Със Send to Car това е много лесно. Потърсете интересни локации, например любимия си ресторант или следващата цел за разходка, в менюто “Цели” на BMW Connected App. Освен това там ще ви бъдат показани и най-близките зарядни станции по вашия маршрут. След това кликнете на “потегляне” или изпратете данните директно към навигационната система на вашето BMW. Когато сте кликнали “Потегли”, навигационната система стартира автоматично, когато се качите в автомобила и вашият автомобил се свърже със смартфона ви чрез Bluetooth. Когато сте изпратили желаната цел до навигационната система, ще откриете адреса в менюто “Новини”. От там можете веднага или дори по-късно да стартирате воденето към целта.
eDrive Remote Services на BMW Connected App върху смартфон

Remote Services за eDrive.

Достатъчен ли е статусът на зареждането за едно пътуване из града, ще открия ли зарядна станция наблизо? С eDrive Remote Services можете чрез BMW Connected App удобно за проверите това върху вашия смартфон. Освен това от дистанция можете да контролирате температурата, да заключите вашия автомобил или при нужда да активирате светлинна сигнализация, за да откриете автомобила си на паркинга.
Асистент за шофиране Plus

Асистент за шофиране Plus

Оборудването Асистент за шофиране Plus осигурява значително повишаване на сигурността и комфорта. Оборудването включва предупреждение при опасност от сблъсък и за пешеходци със спирачна функция при градски условия, Speed Limit Info, работещия с камера контрол на скоростта с функция Stop&Go, както и асистент за задръствания.
Асистент за паркиране контролен дисплей BMW i3 интериор

Асистент за паркиране

Асистентът при паркирането облекчава паркирането в паркоместа, разположени успоредно на пътното платно. Подходящите паркоместа се изобразяват и избират от контролния дислей. При включване на мигач и при постоянно натиснат бутон PDC системата напълно автоматично поема избора на предавка, кормилното управление, газта и спирачката.

РАЗХОД НА ГОРИВО И СО2 ЕМИСИИ.

BMW i3 (120 Ah):
Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 13,1
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 0
Среден разход на гориво в л/100 км: 0
Среден електрически пробег в км: 359
Пробег във всекидневието в км: до 260

BMW i3s (120 Ah):
Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 14,6–14,0
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 0
Среден разход на гориво в л/100 км: 0
Среден електрически пробег в км: 330–345
Пробег във всекидневието в км: до 260

Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с тестовия цикъл VO (EU) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Данните вече са измерени на базата на новия тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите. При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на СО2, могат да са различни от указаните тук данни.

Прочети повече

Разход на гориво и СО₂ емисии.

  • Disclaimer reference invalid