ШОФИРАЙТЕ ПО-НАДАЛЕЧ И ПО-БЪРЗО. С РАДОСТ И НУЛЕВИ ЕМИСИИ.

Пробегът, зареждането и ефективността на новото BMW i3 и новото BMW i3s.

ШОФИРАЙТЕ ПО-НАДАЛЕЧ И ПО-БЪРЗО. С РАДОСТ И НУЛЕВИ ЕМИСИИ.

ШОФИРАЙТЕ ПО-НАДАЛЕЧ И ПО-БЪРЗО. С РАДОСТ И НУЛЕВИ ЕМИСИИ.Пробегът, зареждането и ефективността на новото BMW i3 и новото BMW i3s.

BMW i3 разполага с всичко необходимо, за да се пребори с предизвикателствата на съвременната мобилност - и безшумно да ги надмине. То зарежда 80 процента от високоволтовата си батерия в станция за бързо зареждане за около 45 минути. Интелигентното му управление на енергията го прави гъвкав и високоефективен автомобил, както в градския трафик, така и при по-дълги пътувания. *
* BMW i3 не трябва да се зарежда с кабели, дълги повече от 30 метра.

Прочети повече
BMW i

ПО-МОЩНО. С ПО-ДЪЛЪГ ПРОБЕГ.

Никога не е било толкова лесно да стигнете далеч: с увеличения си пробег BMW i3 може да измине 260 километра във всекидневието. Новата мощна батерия вече осигурява повече енергия на електромотора – а на вас още по-дълга електрическа радост от шофирането.

ЗАРЕЖДАЙТЕ БЪРЗО И ЛЕСНО НАВСЯКЪДЕ.

Никога досега зареждането не е било толкова лесно. Интелигентните опции за зареждане на BMW i3 позволяват гъвкавост и удобство на най-високо ниво. С дигиталните услуги можете да планирате процеса по зареждане по-ясно от всякога досега - независимо дали сте вкъщи или навън. *
* BMW i3 не трябва да се зарежда с кабели, дълги повече от 30 метра.

 • Зареждане у дома

  С BMW i Wallbox, BMW i Wallbox Plus и BMW i Wallbox Connect можете сигурно, бързо и комфортно да заредите вашето BMW i3 за около 3 часа до 80% от капацитета му. Това е възможно благодарение на трифазната зарядна мощност на новите BMW i Wallbox с до 11 кВт* за BMW i3. С BMW i инсталационните услуги вашата BMW i Wallbox ще бъде монтирана от квалифицирани специалисти. Освен това имате възможност да ползвате зелена електроенергия и соларна енергия, която сте генерирали сами – за още по-висока устойчивост.

  * Wallbox позволява зарядни мощности до 22 кВт.

 • BMW Дигитални услуги за зареждане

  Зареждането може да бъде удобно и персонализирано: С услугата за дигитално зареждане (DCS) на BMW можете автоматично да зареждате в най-рентабилните часове на базата на цените ви за електроенергия. Това спестява електричество и ви позволява да използвате енергията от възобновяеми източници по целеви начин. Свързано към BMW i Wallbox, DCS контролира независимо процеса на зареждане и регулира мощността на зареждане. Още по-устойчиво, можете да зареждате с енергията, произведена от собствените си слънчеви панели, чрез BMW i Wallbox Connect, който ще зарежда вашия автомобил само когато има достатъчно слънчева енергия, за да го направи. С BMW Connected, DCS е много лесен за работа управлявайки го чрез мобилно устройство.

 • Зареждане по време на пътуване

  Има много причини да пътувате с вашето BMW i3 и също толкова много възможности да го зареждате. Практичното в случая: BMW i3 може да се зарежда на обществени станции както с променлив ток (тип AC) така и с постоянен ток (тип DC). Това ви прави по-гъвкави и ви дава възможност да зареждате автомобила си възможно най-бързо. А в обществените зарядни станции с постоянен ток (тип DC) зареждането с електричество се извършва равномерно с постоянен ток, който директно се прехвърля към високоволтовия акумулатор на автомобила. Така BMW i3 се зарежда за около 45 минути на 80%. Като алтернатива можете да заредите вашето BMW i3 и в зарядна станция за променлив ток (тип AC) за около три часа до 80%. Така обществените станции за променлив ток (тип AC) са особено подходящи за ефективно зареждане особено при дълги престои на паркинг, например при пазаруване.

СВЪРЗАНОСТ И АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Разход на електроенергия и СО2 емисии за BMW i3:
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано):0
  СО2 емисии в г/км (комбинирано):0
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км:16,3-15,3
  Електрически пробег в км (комбинирано):308-295

  Разход на електроенергия и СО2 емисии за BMW i3s:
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано):0
  СО2 емисии в г/км (комбинирано):0
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км:16,5-16,2
  Електрически пробег в км (комбинирано):284-279

  Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с новия тестови цикъл WLTP (World Harmonised Light Vehicle Type Procedure) и според Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  По отношение на тези превозни средства, данъците, свързани с превозните средства, или други мита, основаващи се на СО2 емисии, стойностите на СО2 могат да се различават от стойностите показани тук.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.