ШОФИРАЙТЕ ПО-НАДАЛЕЧ И ПО-БЪРЗО. С РАДОСТ И НУЛЕВИ ЕМИСИИ.

Пробегът, зареждането и ефективността на новото BMW i3 и новото BMW i3s.

ШОФИРАЙТЕ ПО-НАДАЛЕЧ И ПО-БЪРЗО. С РАДОСТ И НУЛЕВИ ЕМИСИИ.

Пробегът, зареждането и ефективността на новото BMW i3 и новото BMW i3s.

ШОФИРАЙТЕ ПО-НАДАЛЕЧ И ПО-БЪРЗО. С РАДОСТ И НУЛЕВИ ЕМИСИИ.Пробегът, зареждането и ефективността на новото BMW i3 и новото BMW i3s.

BMW i3 разполага с всичко, от което се нуждаете, за да посрещнете предизвикателствата на модерната мобилност – и да ги надмине безшумно. Зареждането на високоволтовия акумулатор на станция за бързо зареждане до 80 процента отнема около 45 минути. Интелигентното управление на енергията го прави много гъвкаво и изключително ефективно – както при движение в града, така и при дълги пътувания.

Read more
BMW i

ПО-МОЩНО. С ПО-ДЪЛЪГ ПРОБЕГ.

Никога не е било толкова лесно да стигнете далеч: с увеличения си пробег BMW i3 може да измине 260 километра във всекидневието. Новата мощна батерия вече осигурява повече енергия на електромотора – а на вас още по-дълга електрическа радост от шофирането.

ЗАРЕЖДАЙТЕ БЪРЗО И ЛЕСНО НАВСЯКЪДЕ.

Зареждането никога не е било толкова лесно: интелигентните възможности за зареждане на BMW i3 осигуряват най-високо ниво на гъвкавост и комфорт. С дигиталните услуги можете да оформите процеса на зареждане още по-прегледно от преди – независимо дали сте у дома или пътувате.

 • Зареждане у дома

  С BMW i Wallbox, BMW i Wallbox Plus и BMW i Wallbox Connect можете сигурно, бързо и комфортно да заредите вашето BMW i3 за около 3 часа до 80% от капацитета му. Това е възможно благодарение на трифазната зарядна мощност на новите BMW i Wallbox с до 11 кВт* за BMW i3. С BMW i инсталационните услуги вашата BMW i Wallbox ще бъде монтирана от квалифицирани специалисти. Освен това имате възможност да ползвате зелена електроенергия и соларна енергия, която сте генерирали сами – за още по-висока устойчивост.

  * Wallbox позволява зарядни мощности до 22 кВт.

 • BMW Дигитални услуги за зареждане

  Зареждането може да бъде удобно и персонализирано: С услугата за дигитално зареждане (DCS) на BMW можете автоматично да зареждате в най-рентабилните часове на базата на цените ви за електроенергия. Това спестява електричество и ви позволява да използвате енергията от възобновяеми източници по целеви начин. Свързано към BMW i Wallbox, DCS контролира независимо процеса на зареждане и регулира мощността на зареждане. Още по-устойчиво, можете да зареждате с енергията, произведена от собствените си слънчеви панели, чрез BMW i Wallbox Connect, който ще зарежда вашия автомобил само когато има достатъчно слънчева енергия, за да го направи. С BMW Connected, DCS е много лесен за работа управлявайки го чрез мобилно устройство.

 • Зареждане по време на пътуване

  Има много причини да пътувате с вашето BMW i3 и също толкова много възможности да го зареждате. Практичното в случая: BMW i3 може да се зарежда на обществени станции както с променлив ток (тип AC) така и с постоянен ток (тип DC). Това ви прави по-гъвкави и ви дава възможност да зареждате автомобила си възможно най-бързо. А в обществените зарядни станции с постоянен ток (тип DC) зареждането с електричество се извършва равномерно с постоянен ток, който директно се прехвърля към високоволтовия акумулатор на автомобила. Така BMW i3 се зарежда за около 45 минути на 80%. Като алтернатива можете да заредите вашето BMW i3 и в зарядна станция за променлив ток (тип AC) за около три часа до 80%. Така обществените станции за променлив ток (тип AC) са особено подходящи за ефективно зареждане особено при дълги престои на паркинг, например при пазаруване.

СВЪРЗАНОСТ И АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Разход на електроенергия и СО2 емисии на BMW i3 (2):
  Разход на гориво в л/100 км (комбиниран): 0
  Емисии на CO2 в г/км (комбинирани): 0
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбиниран): 16,3-15,2
  Електрически пробег в км (комбиниран): 310-285
  Практически електрически пробег във всекидневието в км: до 260

  Разход на електроенергия и СО2 емисии на BMW i3s (2):
  Разход на гориво в л/100 км (комбиниран): 0
  Емисии на CO2 в г/км (комбинирани): 0
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбиниран): 17,2-16,1
  Електрически пробег в км (комбиниран): 285-270
  Практически електрически пробег във всекидневието в км: до 260

  Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  Данните за автомобилите, означени с (2), са предварителни.

  СО2 спесификациите за ефективност са измерени в съответствие с директива 1999/94/EC и Pkw-EnVKV в актуалната им версия и за класификация ползват данните за разхода на гориво и СО2 емисиите на NEDC.
  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.