ШОФИРАЙТЕ ПО-НАДАЛЕЧ И ПО-БЪРЗО. С ЕЛЕКТРИЧЕСТВО И УСТРЕМ.

Пробег, зареждане и ефективност на новото BMW i3.

ШОФИРАЙТЕ ПО-НАДАЛЕЧ И ПО-БЪРЗО. С ЕЛЕКТРИЧЕСТВО И УСТРЕМ.

Пробег, зареждане и ефективност на новото BMW i3.

ШОФИРАЙТЕ ПО-НАДАЛЕЧ И ПО-БЪРЗО. С ЕЛЕКТРИЧЕСТВО И УСТРЕМ.Пробег, зареждане и ефективност на новото BMW i3.

BMW i3 разполага с всичко, от което се нуждаете, за да посрещнете предизвикателствата на модерната мобилност – и да ги надмине безшумно. Зареждането на високоволтовата батерия на DC станция за бързо зареждане осигурява за само 39 минути до 200 километра пробег. Интелигентното управление на енергията го прави много гъвкаво и изключително ефективно – както при движение в града, така и при дълги пътувания.

BMW i

ЗАРЕЖДАЙТЕ БЪРЗО И ЛЕСНО НАВСЯКЪДЕ.

Зареждането никога не е било толкова лесно: интелигентните възможности за зареждане на BMW i3 осигуряват най-високо ниво на гъвкавост и комфорт. С дигиталните услуги можете да оформите процеса на зареждане още по-прегледно от преди – независимо дали сте у дома или пътувате.

 • Зареждане у дома

  С BMW i Wallbox, BMW i Wallbox Plus и BMW i Wallbox Connect можете сигурно, бързо и комфортно да заредите вашето BMW i3 за по-малко от 3 часа до 80% от капацитета му. Това е възможно благодарение на трифазната зарядна мощност на новите BMW i Wallbox* с до 11 кВт за BMW i3. С BMW i инсталационните услуги вашата BMW i Wallbox ще бъде монтирана от квалифицирани специалисти. Освен това имате възможност да ползвате зелена електроенергия и соларна енергия, която сте генерирали сами – за още по-висока устойчивост.

  * Wallbox позволява зарядни мощности до 22 кВт.

 • BMW Дигитални услуги за зареждане

  Зареждането може да бъде удобно и персонализирано: С услугата за дигитално зареждане (DCS) на BMW можете автоматично да зареждате в най-рентабилните часове на базата на цените ви за електроенергия. Това спестява електричество и ви позволява да използвате енергията от възобновяеми източници по целеви начин. Свързано към BMW i Wallbox, DCS контролира независимо процеса на зареждане и регулира мощността на зареждане. Още по-устойчиво, можете да зареждате с енергията, произведена от собствените си слънчеви панели, чрез BMW i Wallbox Connect, който ще зарежда вашия автомобил само когато има достатъчно слънчева енергия, за да го направи. С BMW Connected, DCS е много лесен за работа управлявайки го чрез мобилно устройство.

 • Зареждане по време на пътуване

  Има много причини да пътувате с вашето BMW i3 и също толкова много възможности да го зареждате. Практичното в случая: BMW i3 може да се зарежда на обществени станции както с променлив ток (тип AC) така и с постоянен ток (тип DC). Това ви прави по-гъвкави и ви дава възможност да зареждате автомобила си възможно най-бързо. А в обществените зарядни станции с постоянен ток (тип DC) зареждането с електричество се извършва равномерно с постоянен ток, който директно се прехвърля към високоволтовия акумулатор на автомобила. Така BMW i3 се зарежда за 39 минути на 80%. Като алтернатива можете да заредите вашето BMW i3 и в зарядна станция за променлив ток (тип AC) за по-малко три часа до 80%. Така обществените станции за променлив ток (тип AC) са особено подходящи за ефективно зареждане особено при дълги престои на паркинг, например при пазаруване.

СВЪРЗАНОСТ И АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Разход на електрическа енергия и CO2 емисии за BMW i3 (94 Ah):
  Разход на гориво в л / 100км (комбиниран): 0
  Емисии на CO2 в г / км (комбинирани): 0
  Разход на електрическа енергия в кВтч / 100км (комбиниран): 13,6/13,1
  Електрически пробег в км (комбиниран): 300-290
  Ориентиран към клиента чисто електрически пробег в км: до 200

  Разход на електрическа енергия и CO2 емисии за BMW i3 (94 Ah) с Range Extender:
  Разход на гориво в л / 100км (комбиниран): 0,6
  СО2 емисии в г/км (комбинирани): 14-13
  Разход на електрическа енергия в кВтч / 100км (комбиниран): 11,9/11,5
  Електрически пробег в км (комбиниран): 235-225
  Ориентиран към клиента общ електрически пробег в км: до 330

  Разход на електрическа енергия и CO2 емисии за BMW i3s (94 Ah):
  Разход на гориво в л / 100км (комбиниран): 0
  Емисии на CO2 в г / км (комбинирани): 0
  Разход на електрическа енергия в кВтч / 100км (комбиниран): 14,3
  Електрически пробег в км (комбиниран): 280
  Ориентиран към клиента чисто електрически пробег в км: до 200

  Разход на електрическа енергия и CO2 емисии за BMW i3s (94 Ah) с Range Extender:
  Разход на гориво в л / 100км (комбиниран): 0,7
  СО2 емисии в г/км (комбинирани): 14
  Разход на електрическа енергия в кВтч / 100км (комбиниран): 12,5
  Електрически пробег в км (комбиниран): 220
  Ориентиран към клиента общ електрически пробег в км: до 330

  Данните са предварителни и все още не са потвърдени.

  Разходът на гориво, емисиите на CO2 и разходът на електрическа енергия зависят от избрания размер джанти и гуми.

  Обсегът зависи от различни фактори, по-специално от: стила на шофиране, пътните условия, външната температура, отоплението / климатизацията и предварителното подгряване.

  Допълнителна информация относно официалните данни за разхода на гориво, за официалните специфични CO2 емисии и за разхода на електрическа енергия на нови леки автомобили може да се получи от изданието "Насоки за разход на гориво, емисиит на CO2 и потреблението на електрическа енергия при нови лични превозни средства" , което се предлага във всички пунктове за продажба на Deutsche Automobil Treuhand GmbH ( DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany.