BMW Серия 8 Купе, три четвърти изглед отпред, снимка в покой с поглед към предния капак.

THE 8

BMW СЕРИЯ 8 КУПЕ

THE 8BMW Серия 8 Купе

ЛИНИИ И ОБОРУДВАНЕ

ЛИНИИТЕ И ОБОРУДВАНИЯТА НА BMW СЕРИЯ 8 КУПЕ

BMW Серия 8 Купе

BMW Серия 8 Купе съчетава спортен дух и елегантност с уверена лекота – създавайки една неустоима естетика. Множеството ексклузивни детайли в интериора и екстериора, както и максималният комфорт подчертават динамичния и висококачествен характер.

BMW Серия 8 Купе, оборудване

BMW Серия 8 Купе съчетава спортен дух и елегантност с уверена лекота – създавайки една неустоима естетика. Множеството ексклузивни детайли в интериора и екстериора, както и максималният комфорт подчертават динамичния и висококачествен характер.

  • Екстериор

  • Интериор

М Спортен пакет

М Спортният пакет придава динамично излъчване на автомобила. Предната броня, страничните прагове и задната броня с дифузор в Dark Shadow metallic осигуряват по-ярка визия на екстериора и в същото време подобряват аеродинамиката и пъргавината. Освен това М Спортното окачване и М алуминиевите джанти увеличават до максимум динамиката на управлението.

BMW Серия 8 Купе, М Спортен пакет

М Спортният пакет придава динамично излъчване на автомобила. Предната броня, страничните прагове и задната броня с дифузор в Dark Shadow metallic осигуряват по-ярка визия на екстериора и в същото време подобряват аеродинамиката и пъргавината. Освен това М Спортното окачване и М алуминиевите джанти увеличават до максимум динамиката на управлението.

  • Екстериор

  • Интериор

ДИЗАЙН

ДИЗАЙНЪТ НА BMW СЕРИЯ 8 КУПЕ

Въодушевяваща визия: BMW Серия 8 Купе е екстремно спортно, с луксозно излъчване и абсолютни амбиции за динамика. Всеки дизайнерски елемент, от Active Air Stream бъбрековидната радиаторна решетка, през М Карбоновия покрив до ексклузивните кристални апликации ‘Crafted Clarity’ съчетава комфортната функционалност с динамичната елегантност на един спортен автомобил.

BMW Серия 8 Купе, Barcelona Blue metallic, три четвърти изглед отзад.
BMW Серия 8 Купе, с фокус върху предната част, пластини на бъбрековидната радиаторна решетка и вложка на Air Breather.

Active Air Stream бъбрековидна радиаторна решетка

Active Air Stream бъбрековидната радиаторна решетка отваря и затваря въздушните клапи в радиаторната решетка в зависимост от нуждите от охладителен въздух на двигателя, спирачките и климатизацията на интериора. Когато са затворени, подвижните прастини на системата осигуряват и понижаване на въздушното съпротивление и по този начин подобряват аеродинамиката.
BMW Серия 8 Купе, с фокус върху фаровете, BMW Лазерни светлини.

BMW Лазерни светлини

В лазерен режим на дългите светлини BMW лазерните светлини осветяват пътя на до 600 метра, което е близо два пъти повече в сравнение с това на конвенционалните фарове. Благодарение на по-добрата видимост в тъмнината значително се повишава сигурността. Сините акценти и надписът „BMW Laser“ във фаровете освен това подчертават технологичните амбиции и спортния дух на автомобила.
BMW Серия 8 Купе, перспектива „птичи поглед“, М Карбонов покрив

М Карбонов покрив

Като част от интелигентната концепция за олекотяване на конструкцията М Карбоновият покрив има значителен принос за понижаване на теглото на автомобила. Той е изработен от армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP) и е по-лек с 800 грама от серийния покрив. По този начин се снижава центърът на тежестта на автомобила и се повишава динамиката на управлението.
BMW Серия 8 Купе, Galvanic Cerium Grey, корпуси на външните огледала.

Екстериорни елементи

Екстериорните елементи като корпусите на страничните огледала, надписите, ауспуховите накрайници, панелите на Air Breather, рамката и пластините на бъбрековидната радиаторна решетка в контраст с цвета на каросерията са лакирани в Galvanic Cerium Grey. Те се вписват хармонично в динамичната цялостна картина и подчертават спортното излъчване на автомобила.
BMW Серия 8 Купе, Мултифункционални седалки

Мултифункционални предни седалки

Мултифункционалните предни седалки предлагат всеобхватни възможности за регулировки и високо ниво на комфорт и сигурност. Седалките могат оптимално да бъдат адаптирани към индивидуалните предпочитания чрез електрическата регулировка на широчината на облегалката, променливата лумбална опора и ръчното регулиране на височината на седене.
BMW Серия 8 Купе, кокпит, Вътрешно осветление.

Вътрешно осветление

Чрез множество LED източници на светлина Вътрешното осветление създава приятно светлинно настроение в интериора и особено усещане за простор при тъмнина. Възможно е индивидуално регулиране на цветовете, яркостта и цветовите графики. Оборудването включва контурно осветление и осветление на джобовете на вратите, както и световоди в средната конзола.
BMW Серия 8 Купе, селектор на трансмисията, кристални апликации 'CraftedClarity'.

Кристални апликации 'CraftedClarity'.

Ексклузивните кристални апликации 'CraftedClarity’ включват изработени на ръка стъклени детайли за селектора на трансмисията, регулатора на силата на звука, iDrive контролера и бутона Старт/Стоп, които видимо и осезаемо облагородяват интериора.
BMW Серия 8 Купе, фокус върху седалката, разширено кожено оборудване BMW Individual 'Merino' Cognac.

Разширено кожено оборудване BMW Individual 'Merino' Cognac

Разширено кожено оборудване BMW Individual 'Merino' Cognac, черен цвят на интериора.

ДИНАМИКА НА УПРАВЛЕНИЕТО

ДИНАМИКАТА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА BMW СЕРИЯ 8 КУПЕ

Мощността и възможностите на BMW Серия 8 Купе прилочават още на пръв поглед. Благодарение на мощните и спортни BMW TwinPower Turbo двигатели, изключително прецизната управляемост и ексклузивните функции от моторните спортове като М Спортния диференциал то не поставя никакви граници пред луксозната радост от шофирането.

BMW Серия 8 Купе, изглед отгоре, BMW TwinPower Turbo 8-цилиндров бензинов двигател.

BMW TwinPower Turbo 8-цилиндров бензинов двигател

BMW TwinPower Turbo 8-цилиндровия бензинов двигател комбинира два турбокомпресора, напълно променливото управление на клапаните Valvetronic и директното впръскване на бензина High Precision Injection. Той развива максимална мощност от 390 кВт (530 к.с.) и максимален въртящ момент от 750 Нм. Двата турбокомпресора са разположени компактно между двата реда цилиндри.
BMW Серия 8 Купе, изглед отгоре, BMW TwinPower Turbo редови 6-цилиндров дизелов двигател.

BMW TwinPower Turbo редови 6-цилиндров дизелов двигател

BMW TwinPower Turbo редовия 6-цилиндров дизелов двигател от най-ново поколение предлага висока мощност и образцов разход на гориво благодарение на комбинацията между турбокомпресор с променлива геометрия и CommonRail директно впръскване с налягане от 2500 бара. Той развива 235 кВт (320 к.с.) и впечатляващия въртящ момент от 680 Нм.
BMW Серия 8 Купе, фокус върху средната конзола, трансмисия Steptronic Sport.

Трансмисия Steptronic Sport.

8-степенната трансмисия Steptronic Sport позволява много спортни превключвания на предавките. Както автоматично, така и ръчно с лостчетата на волана или селектора на трансмисията - за комфортно и спокойно пътуване или много динамичен стил на шофиране. В режим SPORT и селектор на трансмисията в лявата лента (S/M) превключванията на предавките са насочени към максимална динамика.
BMW Серия 8 Купе, изглед отзад, надпис BMW xDrive.

BMW xDrive.

Интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive разпределя мощността безстепенно и променливо между предните и задните колела – за още по-добро сцепление, динамика на управлението и сигурност при всякакви ситуации на пътя. Иновативната свързаност на всички функции за контрол на страничната динамика на автомобила позволява реализирането на характеристики, ориентирани към максимално сцепление до максимална спортна динамика на управлението.
BMW Серия 8 Купе, поглед към волана, Интегрално активно кормилно управление.

Интегрално активно кормилно управление

Интегралното активно кормилно управление комбинира зависимо от ъгъла на завъртане на предните колела предавателно число със завиващи задни колела. При ниска скорост завиващите в противоположна посока задни колела повишават маневреността и пъргавината. Над около 60 км/ч до 80 км/ч задните колела завиват в същата посока, което повишава стабилността и комфорта.
BMW Серия 8 Купе, поглед отстрани към спирачен диск, сини М Спортни спирачки.

М Спортни спирачки

М Спортните спирачки с четирибутални спирачни апарати отпред и еднобутални спирачни апарати отзад в син цвят и лого на М са оборудвани с по-големи спирачни дискове за особено висока спирачна мощност.
BMW Серия 8 Купе, изглед ниско отзад, ауспухови накрайници и задни колела.

М Спортен диференциал.

М Спортният диференциал оптимизира сцеплението и стабилността при смяна на лентата и ускорение на излизане от завоите, при висока скорост в завоите и при различни пътни настилки. Оптимизирането на сцеплението се извършва чрез многодисков блокаж с електронно управление за намаляване на разликите в оборотите между задните колела.
BMW Серия 8 Купе, BMW sDrive.

BMW sDrive

Освен значителното понижение на теглото спрямо задвижването на четирите колела задното задвижване осигурява преди всичко прецизно поведение при завиване с особено фина обратна връзка. Благодарение на това автомобилът прави впечатление на още по-лек и пъргав. По-ниското тегло и по-ниското триене в сравнение със задвижването на четирите колела подобрява разхода на гориво и понижава СО₂ емисиите.

ИНОВАЦИИ

ИНОВАЦИИТЕ НА BMW СЕРИЯ 8 КУПЕ

Още по-бързи, още по-интуитивни: иновативните асистиращи системи и функции за свързаност на BMW Серия 8 Купе проправят пътя към една нова ера на радостта от шофирането. Още днес, със своето опростено управление и насочените към бъдещето комуникационни системи, те ще ви гарантират още повече наслада от пътуването.

BMW Серия 8 Купе, интериор, контролен дисплей.
BMW Серия 8 Купе, кокпит, волан с арматурно табло.

BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional с навигационна функция включва висококачествена комбинация от индикатори, която се състои от 10,25-инчов контролен тъчдисплей с висока разделителна способност и напълно дигитално арматурно табло с размер 12,3 инча.
Научете повече
BMW Серия 8 Купе, кокпит, BMW Operating System 7.0.

BMW Operating System 7.0

Иновативната концепция за управление на BMW Operating System 7.0 позволява още по-лесно управление на функциите на автомобила чрез жестове, гласови команди, тъчскрийн или iDrive – напълно интуитивно. За тази цел е разширена и функционалността на контролера. Вече е възможно например директно избиране на всички дигитални услуги като приложенията.
Научете повече
BMW Серия 8 Купе, Асистент за шофиране Professional.

Асистент за шофиране Professional

Асистентът за шофиране Professional предлага оптимален комфорт и максимална сигурност при критични и монотонни и ситуации на пътя. Той включва: Асистент за завиване и водене в лентата вкл. подпомагане в тесни участъци, Асистент за смяна на лентата и за аварийно спиране, Локално предупреждение за опасности и Асистент за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен удар, както и други функции за сигурност.
Научете повече
BMW Серия 8 Купе, контролен дисплей с Remote Software Upgrade.

Remote Software Upgrade

Искате вашето BMW винаги да е актуално и с последната версия на софтуера? С Remote Software Upgrade вашето BMW винаги ще бъде актуално. Актуализациите се инсталират over the air, също като при вашия смартфон. По този начин могат да бъдат активирани и други функции във вашия автомобил.
Научете повече
BMW Серия 8 Купе, контролен дисплей с BMW Personal Personal Assistant.

BMW Интелигентен личен асистент

„Hey BMW, ти кой си?“ Нямаше ли да е чудесно, ако във вашето BMW има и ваш личен асистент? Комуникирайте чрез BMW Intelligent Personal Assistant с вашето BMW. Той ви познава, става все по-добър и ви помага в много ситуации. Можеде да му дадете лична активираща команда. Той може да ви обясни всичко за автомобила и да ви помогне да опознаете своето BMW още по-добре.
Научете повече

РАЗХОД НА ГОРИВО И СО₂ ЕМИСИИ

Disclaimer reference invalid

Прочети повече