Издължен силует, подчертани арки на калниците и линиите и хромираните елементи – BMW Серия Гран Купе демонстрира елегантност, ексклузивност и темперамент. В кокпита погледът ви попада върху подбрани материали: фино обработена кожа и перфектно оформени в ергономично отношение индикатори. Ексклузивните елементи на оборудването BMW Individual придават уникалност на автомобила. Цялостно произведение на изкуството, което за кратки пътувания предлага място за до 5 пътника благодарение на конфигурацията си 4+1. Идеалното място да се насладите с всички сетива на разгръщането на мощността на отличените с много награди TwinPower Turbo двигатели на BMW EfficientDynamics. Всеобхватните системи от камери и асистиращи системи осигуряват допълнителна подкрепа във всяка ситуация на пътя. Резултатът: неограничена радост от шофирането в просторна и комфортна атмосфера.


BMW Серия 6 Кабриолет осигурява най-високо ниво на комфорт, динамика и ефективност както при кратки, така и при дълги пътувания. Това се осигурява и от BMW TwinPower Turbo двигатерите на BMW EfficientDynamics. По желание вариантите на оборудването като Design Pure Experience, Design Pure Excellence или M Спортния пакет подчертават различните страни на характера на BMW Серия 6 Кабриолет и се допълват от иновациите на ConnectedDrive като BMW Head-Up дисплей, Concierge Service или Асистент за шофиране Plus. Спортни, елегантни или екстравагантни акценти се поставят от предлаганите джанти като 20-инчовите алуминиеви джанти с тънки спици 616.
 

Дългият преден капак, късите надвеси и спускащата се до задната част линия на покрива – BMW Серия 6 Купе е спортен автомобил с две врати и елегантно излъчване. Интериорът спазва обещанията на екстериора. Двуцветната ексклузивна кожа Nappa с разширен обхват, висококачествените елементи от изискано дърво и фините контрастни шевове осигуряват благородна атмосфера. С BMW TwinPower Turbo редовия 6-цилиндров бензинов двигател, BMW TwinPower Turbo 8-цилиндровия бензинов двигател и BMW TwinPower Turbo редовия 6-цилиндров дизелов двигател клиентите имат избор между три мощни и работещи много изискано варианти на задвижването от BMW EfficientDynamics. Иновациите на BMW ConnectedDrive като BMW Head-Up дисплей или Асистент за шофиране Plus поставят стандарти дори и в този ексклузивен автомобилен клас.
 

BMW Серия 6 Гран Туризмо впечатлява с уникалния си дизайн и просторен и луксозен интериор. Неговата динамика гарантира истинкса радост зад волана - и максимален комфорт при дълги пътувания.
 

Впечатляващата динамика на BMW Серия 6 се осигурява от мощния 8-цилиндров бензинов двигател на BMW 650i, както и от редовия 6-цилиндров бензинов двигател на BMW 640i и редовия 6-цилиндров двигател на BMW 640d. В същото време ниският разход на гориво се гарантира от технологиите на BMW EfficientDynamics: директното впръскване на бензина, индикатора за превключване на предавките и регенерацията на спирачната енергия. Интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive осигурява радост от шофирането по всеки път, във всеки завой и във всяка ситуация на пътя.
 

Независимо дали търсите ново или употребявано BMW Серия 6 Гран Туризмо - тук ще откриете необходимата информация, оферти и опции за финансиране - разбира се и дилър, при който да запазите час за пробно шофиране.

Прочети повече

ПРЕГЛЕД НА BMW СЕРИЯ 6.

След въвеждането си на пазара в средата на 70-те години първото BMW Серия 6, е олицетворение на естетика, лукс и техническа еволюция, също като своите предшественици – моделното семейство на големите купета. Новият модел на луксозното купе в първите години на века пренася тази амбиция в новото столетие. Същото важи и за наследника, както и за BMW Серия 6 Гран Туризмо.

Прочети повече

ПЕТТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА BMW СЕРИЯ 6.

 • 01 Атлетично, мощно излъчване
 • 02 Изключителна динамика на управлението
 • 03 Забележителен комфорт
 • 04 Най-модерни иновации
 • 05 Най-добра свързаност с всички услуги благодарение на BMW ConnectedDrive
BMW Серия 6 модели три четвърти изглед отзад на фона на плаж

ПРЕГЛЕД НА ИСТОРИЯТА НА BMW СЕРИЯ 6.

Научете повече за историята и развитието на купетата на BMW от високия клас. Насладете се на основните етапи на този естетичен и спортен автомобил, който предлага уникална комбинация между динамика, комфорт и ексклузивност.

Прочети повече

ПРЕГЛЕД НА ИСТОРИЯТА НА BMW СЕРИЯ 6.

ПЪРВОТО ПОКОЛЕНИЕ НА BMW СЕРИЯ 6.

BMW 635CSi (E24) три четвърти изглед отзад в покой

(BMW E24)

С BMW Серия 6 през 1976 година на пазара е въведено едно от най-бързите купета с 4 места, които се предлагат в момента. При производството си в продължение на над 13 години автомобилът винаги остава на върха на актуалните технологии, например чрез впръскването на горивото във всмукателния колектор, модерната електроника и пречистването на отработените газове с катализатор.

 

Дизайнът на купето е дело на тогавашния главен дизайнер Пол Брак. Купето се отличава с ниска странична линия и големи странични прозорци. Динамичната линия отстрани излъчва елегантност благодарение на ясните ли контури и редуцирани форми, но в същото време и неповторима динамика. Това впечатление се подчертава и от острата предна част с характерна, издигната нагоре двойна бъбрековидна решетка.

 

От 1978 година BMW 635CSi демонстрира още по-категорично спортния характер на автомобила – с подсилени стабилизатори и по-стегнати амортисьори. През 1982 година е направена техническа актуализация, през 1984 година по германските пътища се появява BMW M635CSi: най-високата еволюционна степен на 4-местното спортно купе. Оборудвано с двигателя BMW M88, който се използва и при BMW M1, подсилената 5-степенна спортна скоростна кутия, модернизираното окачване и по-мощната спирачна система осигуряват онова усещане при шофиране, което винаги е било характерно за М моделите.

 

През 1987 година при вторият фейслифт за пореден път са актуализирани фаровете и двигателите.

 

Производство: 1976 – 1989

Двигатели: 2,8 – 3,5 литра (135 – 210 кВт, 184 – 286 к.с.), 6-цилиндрови

Дължина/широчина/височина: 4 755 – 4 815 мм/1 725 – 1 740 мм/1 355 – 1 365 мм

ВТОРОТО ПОКОЛЕНИЕ НА BMW СЕРИЯ 6.

BMW Серия 6 Купе (E63) три четвърти изглед отстрани в покой

(BMW E63, E64)

Новият модел на BMW Серия 6 Купе през 2003 година е дело на тогавашния главен дизайнер Крис Бенгъл. За пореден път BMW успява да постигне синтез между спортен дух и комфорт, които външно се разпознават от плавните линии. Издължените линии и ниският, дълъг и широк силует в комбинация с изтеглената силно назад пътническа клетка изразяват динамика и самоувереност. В комбинация с изисканите, но мощни двигатели и последователно олекотената конструкция автомобилът предлага изненадваща пъргавина. Решаващ принос за това има почти перфектното разпределение на теглото между осите от близо 50:50.

 

В началото на 2004 година BMW Серия 6 Кабриолет съчетава радостта от шофирането под открито небе с атлетична върхова мощност. Представеното през същата година BMW M6 се задвижва от V10 двигател с 373 кВт (507 к.с.), който има специфична мощност (на литър работен обем), която е на нивото на моторните спортове.

 

Модернизацията през 2007 година се отличава с внимателни, дискретни промени на дизайна, които допълнително подчертават спортното излъчване на купето. В интериора също има новости – например дискретните промени на елементите за управление. Двигателите вече са по-ефективни. BMW 650i Купе и BMW 650i Кабриолет вече се задвижват от 8-цилиндров двигател с работен обем 4,8 литра и мощност 270 кВт (367 к.с.).

 

Производство: 2003 – 2010

Двигатели: 3,0 – 5,0 литра (190 – 373 кВт, 258 – 507 к.с.), 6-, 8- и 10-цилиндрови

Дължина/широчина/височина: 4 820 мм/1 855 мм/1 374 мм

ТРЕТОТО ПОКОЛЕНИЕ НА BMW СЕРИЯ 6.

BMW Серия 6 Купе (F13) три четвърти изглед отпред пред плаж

(BMW F06, F12, F13)

Следващото поколение на BMW Серия 6 за пореден път комбинират изключителен комфорт при пътувания и естетика с ненадмината мощност. Взаимодействието между ясните линии е вдъхновено от вълните, които се разбиват в носа на моторна лодка. В комбинация с голямата широчина, ниския силует и издължената форма резултатът е съчетание между стилна елегантност и мощна динамика. Интериорът впечатлява с луксозното излъчване и елементите като свободно стоящият контролен дисплей.

 

BMW Серия 6 Кабриолет се оборудва с текстилен мек покрив, който допълнително подчертава издължения силует с финките около задното стъкло. 6- и 8-цилиндровите двигатели осигуряват неудържима тяга и мощността за едно спокойно усещане при шофиране.

 

От 2012 година се предлага и BMW Серия 6 Гран Купе. Значително по-големият автомобил предлага още повече място и комфорт и по хармоничен начин съчетава предните със задните места. Автомобилите вече се предлагат и като М версии, мощни спортни автомобили с ненадмината динамика благодарение на 4,4-литровия двигател с технология M TwinPower Turbo. При фейслифта през 2015 година автомобилите получават оформена по нов начин BMW бъбрековидна решетка, както и нови предни и задни брони, които по-силно подчертават широчината. От 2017 година се предлагат нови специални лакови покрития и оборудвания, серийното оборудване вече включва BMW ConnectedDrive, LED фарове и HiFi озвучителна система.

 

Производство: 2011 – 2018

Двигатели: 3,0 – 4,4 литра (235 – 441 кВт, 320 – 600 к.с.), 6- и 8-цилиндрови

Дължина/широчина/височина: 4 894 – 5 007 мм/1 894 мм/1 365 – 1 392 мм

BMW СЕРИЯ 6 ГРАН ТУРИЗМО.

BMW Серия 6 Гран Купе (G32) три четвърти изглед отпред в покой

(BMW G32)

Ненадминат комфорт при пътуване, уверена динамика на управлението и луксозно предлагане на място – с това впечатлява наследникът на BMW Серия 5 Гран Купе на IAA 2017, който бива въведен на пазара през ноември същата година.

 

Благодарение на олекотената конструкция и използването на алуминий и високоякостни стомани BMW Серия 6 Гран Купе е изключително пъргаво. Благодарение на ефективните двигатели, добре настроените компоненти на окачването и опционалното Интегрално активно кормилно управление BMW успява да осигури спортно, прецизно и комфортно изживяване при шофиране. То се допълва от серийното въздушно окачване на задната ос и опционалното адаптивно окачване.

 

Плавните линии и подобната на купе линия на покрива излъчват спортна елегантност, която допълнително се подчертава от дългия преден капак и изтеглената назад пътническа клетка. Характерната, мощна предна част и широката задна част допринасят за увереното излъчване на автомобила.

 

Водачът и пътниците се разполагат в луксозен, просторен интериор, опционално с панорамен стъклен покрив и керамични апликации на елементите за управление. През 2020 година в рамките на фейслифта предната и задната част са оформени по нов начин, серийното оборудване вече включва динамично вътрешно осветление, опционално се предлага 4-зонова автоматична климатична инсталация. Двигателите са още по-ефективни. Асистиращите системи опционално са допълнени от Асистент за шофиране Professional с предупреждение за кръстовища и асистент за аварийната лента.Производство: 2017 – 2023 г.
Двигатели: 2,0 – 3,0 литра (140 – 250 кВт, 190 – 340 к.с.), 4- и 6-цилиндрови
Дължина/широчина/височина: 5 091 мм / 1 902 мм / 1 538 – 1 540 мм

BMW употребявани автомобили пред дилър на BMW

BMW УПОТРЕБЯВАНИ АВТОМОБИЛИ

BMW Серия 6 Гран Туризмо (G32) три четвърти изглед отпред в покой с модел

BMW СЕРИЯ 6 ГРАН ТУРИЗМО.

Разход на гориво и СО₂ емисии

BMW Серия 6 Гран Туризмо:
Среден разход на гориво в л/100 км: 8,8-5,4
СО₂ емисии в г/км (комбинирани): 201-140

Официалните данни за разхода на гориво и СО₂ емисиите са измерени в съответствие с тестовия цикъл VO (EU) 715/2007 във версията, валидна за този модел. WLTP данните отчитат диапазона при всички възможни допълнителни оборудвания. За сертифицираните след 01.01.2021 година автомобили официалните данни са налични само според WLTP. Повече информация за методиките WLTP и NEDC може да намерите на www.bmw.de/wltp.  

Прочети повече

Разход на гориво и СО₂ емисии

 • BMW Серия 6 Гран Туризмо:
  Среден разход на гориво в л/100 км: 8,8–5,3
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 201–140


  Официалните данни за разхода на гориво, СО2 емисиите, разхода на електроенергия и електрическия пробег са измерени в съответствие с тестовия цикъл VO (EU) 715/2007 във версията, валидна за този модел. WLTP данните отчитат диапазона при всички възможни допълнителни оборудвания. За сертифицираните след 01.01.2021 година автомобили официалните данни са налични само според WLTP. Повече информация за методиките NEDC и WLTP може да намерите на www.bmw.de/wltp