BMW Серия 2 Гран Купе F44
M235i xDrive Гран Купе
Разгледайте отблизо
Разход на гориво, комбиниран7,8–6,5 л/100 км
Тип задвижванеБензинДизел

THE 2

BMW СЕРИЯ 2 ГРАН КУПЕ.

Разход на гориво, комбиниран7,8–6,5 л/100 км
Тип задвижванеБензинДизел
THE 2BMW СЕРИЯ 2 ГРАН КУПЕ.

Първото BMW Серия 2 Гран Купе въвежда една нова форма със силен уверен характер в компактния клас. Неговите амбиции се разкриват преди всичко от безкомпромисно ориентираната към динамиката естетика.  В съзвучие с High-End технологиите и перфектно съгласуваните функции за динамика на управлението BMW Серия 2 Гран Купе с лекота изпъква на фона на останалите автомобили и се движи по свой собствен път.

Прочети повече

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА КОНФИГУРИРАНЕ НА BMW СЕРИЯ 2 ГРАН КУПЕ.

M235i xDrive Гран Купе

EDITION COLOR VISION.

ДИЗАЙНЪТ НА BMW СЕРИЯ 2 ГРАН КУПЕ В ЕКСТЕРИОРА И ИНТЕРИОРА.

С до 19-инчовите си джанти първото BMW Серия 2 Гран Купе изглежда особено леко и уверено. Характерната BMW бъбрековидна решетка, LED фаровете и задните светлини, безрамковите врати, мощните рамене и спортната задна част - чиста динамика, която продължава и в интериора. С осветените интериорни лайстни и опционалните спортни седалки ориентираният към водача кокпит осигурява ексклузивна и динамична атмосфера. Благодарение на двата 10,25-инчови дисплея на Live Cockpits Professional и BMW Head-Up дисплея вие винаги сте перфектно информирани.
BMW Серия 2 Гран Купе F44 Snapper Rocks Blue metallic, три четвърти изглед отпред отгоре върху покрива
BMW бъбрековидна радиаторна решетка в Mesh дизайн BMW Серия 2 Гран Купе F44 Snapper Rocks Blue metallic снимка отблизо отпред

BMW бъбрековидна радиаторна решетка в Mesh дизайн.

Бъбрековидна радиаторна решетка на BMW в Mesh дизайн е изцяло в цвят Cerium Grey със сложно оформена в дълбочина решетка. Тази вдъхновена от моторните спортове решетъчна структура придава дълбочина и усещане за високо качество на предната част и поставя висококачествен и динамичен акцент.
Безрамкови врати BMW Серия 2 Гран Купе F44 Snapper Rocks Blue metallic екстериор

Безрамкови врати.

Елегантните безрамкови врати  допълват динамичните линии на автомобила и подчертават спортния му характер.

Ауспухови накрайници BMW Серия 2 Гран Купе F44 Snapper Rocks Blue metallic снимка отблизо отзад

Ауспухови накрайници.

Ауспуховите накрайници с диаметър 90 мм са визуално изявление и подчертават спортния дух на автомобила.
Спортни предни седалки BMW Серия 2 Гран Купе F44 Интериор

Спортни предни седалки.

Спортните предни седалки се отличават с по-високите в сравнение със серийните седалки бордове на седалката и облегалката, както и регулируемата опора за бедрата за великолепна ергономия и по-добра странична опора при бързо шофиране по завои. Освен широчината на облегалката (електрически) при седалката на водача може да се настройва и дълбочината на седене (механично).
Интериорни лайстни 'Illuminated Brooklyn’ BMW Серия 2 Гран Купе F44 Интериор

Интериорни лайстни 'Illuminated Brooklyn’.

Интериорните лайстни 'Illuminated Brooklyn’ с акцент 'Triangle на арматурното табло и тапицериите на вратите придават на интериора прогресивна атмосфера с усещане за високо качество. Прозиращата шарка на дискретно осветените лайстни създава атрактивна и приятна атмосфера в интериора.
Панорамен стъклен покрив BMW Серия 2 Гран Купе F44 Интериор

Панорамен стъклен покрив.

Когато е отворен, панорамният стъклен покрив осигурява много свеж въздух и дори и затворен предлага открита, обляна в светлина атмосфера в интериора на автомобила. Покривът се отваря и затваря напълно автоматично с натискане на бутон или с ключа на автомобила и е оборудван с функция за плъзгане и повдигане, слънцезащитна щора и ветробран.

НОВОТО BMW СЕРИЯ 2 ГРАН КУПЕ EDITION COLOR VISION.

Edition ColorVision ви предлага следното оборудване:
 • М Спортен пакет с М волан
 • Висококачествени лакови покрития
 • Edition дизайн на 18-инчовите M алуминиеви джанти
BMW Серия 2 Гран Купе F44 M235i три четвърти изглед отпред Edition ColorVision Melbourne Red Metallic пред сграда
Дизайн на предната част BMW Серия 2 Гран Купе F44 Edition ColorVision

Дизайн на предната част.

Уверено впечатение прави характерната BMW бъбрековидна решетка на Edition ColorVision като голям, свързан елемент, който встрани достига до фокусирано насочените напред иконични BMW фарове.

Дизайн на задната част BMW Серия 2 Гран Купе F44 Edition ColorVision

Дизайн на задната част.

Задната част на BMW Серия 2 Гран Купе допълва спортно и ярко външния дизайн отзад. Тесните, L-образни задни светлини в комбинация с широката стойка подчертават самоувереното излъчване на пътя.

18-инчови M алуминиеви джанти Bicolor BMW Серия 2 Гран Купе F44 Edition ColorVision

18-инчови M алуминиеви джанти Bicolor.

Стилните, полирани до блясък 18-инчови М алуминиеви джанти с Y-образни спици 553 M Bicolor придават особено динамично излъчване на BMW Серия 2 Гран Купе Edition ColorVision с ексклузивния си, двуцветен дизайн.

М спортни седалки с Edition дизайн BMW Серия 2 Гран Купе F44 Colorvision Edition

М спортни седалки с Edition дизайн.

Благодарение на изисканите материали и двуцветния дизайн М Спортните седалки с кожена тапицерия 'Dakota' Black / Magma Red или Black / Ivory White поставят спортни акценти. Бродираните на подглавниците надписи "Edition” подчертават ексклузивността и висококачествената изработка.

Специфични Edition стелки BMW Серия 2 Гран Купе F44 Edition ColorVision

Специфични Edition стелки

Вълнуващата естетика и висококачествената изработка на BMW Серия 2 Гран Купе Edition ColorVision се демонстрира и от най-дребните детайли. Специфичните за модела стелки с изискани кантове от черна изкуствена кожа подчертават тези амбиции.

Ексклузивни лайстни на праговете BMW Серия 2 Гран Купе F44 Edition ColorVision

Ексклузивни лайстни на праговете.

BMW Серия 2 Гран Купе Edition ColorVision демонстрира ексклузивните си амбиции още при качване. Това се осигурява например от флуоресциращите под светлинните лъчи лайстни на праговете с надпис Edition.

ДИНАМИКАТА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА BMW СЕРИЯ 2 ГРАН КУПЕ.

Двигател, технологии на задвижването и окачването на BMW Серия 2 Гран Купе.

С динамичните си оборудвания като Адаптивното окачване, скоростната кутия с два съединителя и задвижването на четирите колела xDrive BMW Серия 2 Гран Купе заема лидерска роля в своя сегмент. В комбинация с мощните и високоефективни TwinPower Turbo бензинови и дизелови двигатели то с лекота се откроява на фона на другите автомобили и осигурява великолепна увереност по всякакви пътища.
М спортно кормилно управление със Servotronic BMW Серия 2 Гран Купе F44 кокпит

M спортно кормилно управление.

М спортното кормилно управление със Servotronic осигурява директно и пъргаво поведение на пътя при по-малко усилия за въртене на волана. Автомобилът може да се управлява още по-прецизно и предлага още по-спортна управляемост, особено по пътища с много завои.
8-степенна трансмисия Steptronic Sport BMW Серия 2 Гран Купе F44

8-степенна трансмисия Steptronic Sport.

8-степенната трансмисия Steptronic Sport позволява спортни превключвания на предавките. Както автоматично, така и ръчно с лостчетата на волана или селектора на трансмисията - за комфортно и спокойно пътуване или много динамичен стил на шофиране. В режим SPORT и селектор на трансмисията в лявата лента (S/M) превключванията на предавките са насочени към максимална динамика.
BMW Серия 2 Гран Купе F44 с BMW xDrive снимка отблизо отзад

BMW xDrive.

Интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive разпределя мощността безстепенно и гъвкаво между предни и задните колела - за повишаване на сцеплението, динамиката на управлението и сигурността при всякакви ситуации на пътя. За още по-висока пъргавина електронно управляваното разпределение на мощността противодейства и на недозавиването и презавиването.
M Спортно окачване BMW Серия 2 Гран Купе F44

M Спортно окачване.

M спортното окачване се отличава със снижаването на каросерията с около 10 милиметра. То е оборудвано с по-къси пружини и по-стегнати настройки на амортисьорите, както и по-твърди стабилизатори. Тази комбинация осигурява още по-директни настройки на окачването, които позволяват подчертано спортен стил на шофиране.

АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ И КОМФОРТНИ ФУНКЦИИ НА BMW СЕРИЯ 2 ГРАН КУПЕ.

BMW Серия 2 Гран Купе е технически напредничаво до най-дребните детайли. Иновативните асистиращи системи като Асистента за движение на заден ход ви подпомагат при шофиране, докато BMW Intelligent Personal Assistent издига комуникацията между водача и автомобила до ново ниво, а с Digital Key на смартфона отключването и заключването на вратите е още по-комфортно.
Пакет за сигурност Асистент за шофиране BMW Серия 2 Гран Купе F44 Интериор

Асистент за шофиране.

Пакетът за сигурност Асистент за шофиране включва работещите с камери системи Предупреждение за опасност от сблъсък със спирачна намеса, Speed Limit Info с индикатор за забраните за изпреварване и предвиждаща функция, както и Предупреждение при напускане на лентата. Допълнително са включени и работещите с радар оборудвания като Предупреждение за напречен трафик отзад, Предупреждение при смяна на лентата и Предупреждение при опасност от удар отзад.
Асистент за паркиране BMW Серия 2 Гран Купе F44 Интериор

Асистент за паркиране.

Асистентът за паркиране облекчава паркирането на автомобила. Камерата за обратно виждане осигурява по-добра видимост назад. Активният контрол на дистанцията при паркиране повишава защитата срещу щети при паркиране. Асистентът за паркиране напълно автоматично паркира автомобила успоредно или перпендикулярно спрямо пътното платно и го изкарва от надлъжни паркоместа. Асистентът за движение на заден ход подпомага водача при движение на заден ход, например в тесни улици.
Активен контрол на скоростта с функция Stop&Go BMW Серия 2 Гран Купе F44

Активен контрол на скоростта.

Активният контрол на скоростта с функция Stop&Go поддържа желаната скорост в диапазона от 30 до 160 км/ч, както и дистанцията до движещия се отпред автомобил, вкл. спиране и повторно потегляне в Stop&Go трафик. Speed Limit Assist позволява прехвърлянето на ограниченията на скоростта към Контрола на скоростта. Предупреждението при опасност от сблъсък отпред със спирачна намеса реагира на спрели автомобили, пешеходци и велосипедисти.
BMW Live Cockpit Professional BMW Серия 2 Гран Купе F44 кокпит

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional с навигационна функция включва висококачествена комбинация от индикатори, която се състои от 10,25-инчов контролен тъчдисплей с висока разделителна способност и напълно дигитално арматурно табло с размер 10,25 инча. BMW Operating System 7 може да бъде управлявана и от iDrive Touch контролера.
BMW Intelligent Personal Assistant BMW Серия 2 Гран Купе F44 Интериор

BMW Intelligent Personal Assistant.

„Hey BMW, гладен съм.“ BMW Intelligent Personal Assistant ще намери най-близкият ресторант и веднага ще планира маршрута. Но той може и много повече. Вашият личен асистент ви подпомага и по отношение на автомобилните функции. Той ще ви обясни полезните функции. Така ще можете да управлявате вашето BMW напълно интуитивно и лесно.

Remote Software Upgrade BMW Серия 2 Гран Купе F44 Интериор

Remote Software Upgrade.

Така вашето BMW е винаги на най-актуалното ниво. Remote Software Upgrades могат да бъдат изтеглени чрез My BMW App или в автомобила и след това инсталирани.

Smartphone Integration на BMW Серия 2 Гран Купе F44

Smartphone Integration

Не искате да се лишавате от функциите на своя смартфон във вашето BMW и да го управлявате, както сте свикнали? Smartphone Integration свързва вашия смартфон безжично чрез Apple CarPlay и Android Auto във вашия автомобил. По този начин можете удобно да ползвате функциите и различни приложения директно на контролния дисплей.

BMW Серия 2 F44 BMW Digital Key

BMW Digital Key.

BMW Digital Key превръща вашия съвместим смартфон* в ключ за автомобила. За отключването доближете смартфона до дръжката на вратата, а преди стартиране на вашето BMW го поставете в поставката за смартфони. Освен това можете да споделяте Digital Key с до 5 приятели, като при това можете например да ограничавате максималната скорост - идеално за начинаещи водачи.

 

 

*BMW Digital Key е съвместим само с подбрани смартфони. Списъкът със съвместимите смартфони може да намерите на bmw.com/digitalkey. Предпоставка за ползването на BMW Digital Key е оборудването Teleservices.

МОДЕЛИТЕ НА BMW СЕРИЯ 2 ГРАН КУПЕ.

Модел Advantage.

В екстериора и интериора Модел Advantage се отличава с множество функционални оборудвания, които повишават комфорта и сигурността.
 • Контрол на дистанцията при паркиране (PDC)
 • Пакет за съхранение
 • Контрол на скоростта със спирачна функция
BMW Серия 2 Гран Купе Модел Advantage Mineral White три четвърти изглед отпред

Модел Sport Line.

Като Модел Sport Line автомобилът изглежда още по-динамичен. Характерните детайли в гланцирано черен цвят осигуряват особено спортно излъчване. Предните спортни седалки предлагат максимален комфорт и оптимална опора. Оборудването се допълва от обхватите на Модел Advantage и светлинния пакет.
 • Бъбрековидна радиаторна решетка на BMW с рамка в блестящ хром и ексклузивно оформени надлъжни пластини в черен гланц
 • М high-gloss Shadow Line
 • Спортни предни седалки с комбинирана тапицерия текстил/Sensatec Anthracite със сиви акценти, предлагат се и други тапицерии
 • Спортен волан
BMW Серия 2 Гран Купе F44 Модел Sport Line Melbourne Red три четвърти изглед отпред

Модел М Спорт.

Моделът M Спорт придава на автомобила още по-спортно излъчване. Освен подобрената чрез множеството детайли визия на екстериора и интериора Модел M Спорт гарантира и повишаване на радостта от шофирането. М Спортното окачване вкл. М Спортното кормилно управление и М Аеродинамичният пакет осезаемо оптимизират динамиката на управлението. Оборудването се допълва от обхватите на Модел Advantage и LED фарове за мъгла.
 • 18-инчови М алуминиеви джанти с двойни спици 819 М Bicolor; предлагат се и други джанти
 • М Спортно окачване включително М Спортно кормилно управление; предлагат се и други окачвания
 • Спортни предни седалки с текстилна тапицерия 'Trigon' Sensatec Black; предлагат се и други тапицерии
 • Спортен волан
BMW Серия 2 Гран Купе F44 Модел M Sport F46 Misano Blue metallic три четвърти изглед отпред
 • Модел Advantage.
 • Модел Sport Line.
 • Модел М Спорт.

ОРИГИНАЛНИ BMW АКСЕСОАРИ.

Едно познато и приятно чувство.

Всички водачи на BMW споделят радостта от шофирането още от завода. За специалните ми изисквания на ваше разположение са Оригиналните BMW Аксесоари. Естествено с индивидуални допълнения и екстри, които са перфектно съгласувани с качеството, дизайна и мощността на вашия автомобил и ви предлагат максимална добавена стойност - независимо какви са идеите ви.
19-инчови M Performance алуминиеви джанти с двойни спици 555 M Bicolor BMW Серия 2 Гран Купе Snapper Rocks Blue metallic F44 екстериор

19-инчови M Performance алуминиеви джанти с двойни спици 555 M Bicolor.

Висококачествените 19-инчови M Performance алуминиеви джанти с двойни спици с оптимизирано тегло 555 М са в цвят Bicolor Jet Black и полирани до блясък спици излъчват спортен дух до най-дребните детайли. Комплект RDC джанти с летни гуми, размер на джантите 8 J x 19 с гуми 235/35 R 19 91Y XL.
Към продукта
Закрепване за сърфове за транспорт на покрива BMW Серия 2 Гран Купе Snapper Rocks Blue F44 metallic екстериор

Закрепване за сърфове за транспорт на покрива.

Закрепването сигурно фиксира сърфа и мачтата върху всички BMW багажници за покрива. То се отличава с иновативна концепция за закрепване и впечатлява с лесното си боравене.
Към продукта
BMW LED проектори на вратите BMW Серия 2 Гран Купе F44 Snapper Rocks Blue metallic екстериор

BMW LED проектори на вратите.

Новите BMW LED проектори на вратите с повишено качество на проекцията и изключително дълъг живот превръщат качването и слизането в уникално изживяване. Те се активират автоматично при отваряне на вратите и перфектно осветяват зоната за качване по индивидуален начин, като проектират графика на земята до автомобила. Чрез сменяеми диапозитиви водачът може сам да определя проектираната графика и има избор между логото на BMW и логото на BMW M.
Към продукта
BMW Всесезонни стелки отпред BMW Серия 2 Гран Купе F44 Snapper Rocks Blue metallic интериор

BMW Всесезонни стелки.

Изработените по мярка, здрави всесезонни стелки с висок ръб и красив дизайн предпазват пространството за краката от влага и замърсяване. Стелките са черни.
Към продукта
BMW зарядна станция за безжично зареждане Universal BMW Серия 2 Гран Купе F44 Интериор

BMW зарядна станция за безжично зареждане Universal.

Безжично зареждане, винаги и навсякъде: С BMW Wireless-Charging-Station Universal смартфонът може удобно и ефективно да бъде зареден в автомобила без кабел. При това мобилният телефон е закрепен стабилно и сигурно. Особено интелигентно: Интегрираната Powerbank може да се демонтира и позволява безжично зареждане извън автомобила.
Към продукта
BMW стелка за пода на багажника BMW Серия 2 Гран Купе F44 Snapper Rocks Blue metallic интериор

BMW стелка за пода на багажника.

Не позволяващата плъзгане, водоотблъскваща и здрава стелка за пода на багажника с висок ръб предпазва багажника от мръсотия и влага. Тя е в черен цвят.
Към продукта

ТЕХНИЧЕСКИТЕ ДАННИ НА BMW СЕРИЯ 2 ГРАН КУПЕ.

BMW 220i xDrive.

Мощност в кВт (к.с.): 

131 (178)

Ускорение 0-100 км/ч в секунди: 

7,1

Среден разход на гориво в л/100 км: 

7,1–6,5

CO2 емисии в г/км комбинирани:

161–149

BMW Серия 2 Гран Купе F44 F44 Snapper Rocks Blue metallic, изглед отпред с отворени врати и двама човека в автомобила

ЦЕНИ, ФИНАНСИРАНЕ И ЛИЗИНГ НА BMW СЕРИЯ 2 ГРАН КУПЕ.

BMW ФИНАНСОВИ УСЛУГИ ЗА BMW СЕРИЯ 2 ГРАН КУПЕ.

BMW Серия 2 Гран Купе F44 F44 Snapper Rocks Blue metallic, изглед отзад с жена на преден план

Със създадените по мярка финансови продукти на BMW Финансови услуги вие достигате бързо и гъвкаво до целта. Финансиране или лизинг - всяко от нашите предложение е адаптирано индивидуално към вашите потребности и желания. Научете повече за атрактивните решения за финансиране или подходящата оферта за лизинг за вашето ново BMW Серия 2 Гран Купе.

BMW SERVICES.

Сътрудник на BMW подава ръка на клиент

С BMW Service винаги се движите безгрижно:

   • С BMW Service Inclusive ви предлага 100% прозрачност и възможност за планиране. Наслаждавате се на услуги като проверка на автомобила, смяна на микрофилтър и спирачна течност на фиксирана цена.
   • С Телеуслугите на BMW ConnectedDrive вие не се притеснявате за нищо, а при нужда от обслужване вашето BMW подава важната информация към вашия предпочитан BMW сервизен партньор
   • Безплатната BMW Пътна помощ и помощ при произшествие е на ваше разположение денонощно, 365 дни в годината.
   Служител на BMW съветва клиент

   ИСКАТЕ ЛИ ЛИЧНА КОНСУЛТАЦИЯ?

   Ако имате въпроси, изисквате допълнителна информация или искате конкретни оферти за BMW Серия 2 Гран Купе, моля, свържете се с партньор на BMW близо до вас. Нашия компетентен персонал ще Ви съдейства за вашите индивидуални нужди по телефона или директно на място.

   Разход на гориво и СО2 емисии.

   BMW M235i xDrive Гран Купе:
   Среден разход на гориво в л/100 км: 7,8–7,1
   CO2 емисии в г/км (комбинирани): 177–162


   BMW 220i xDrive:
   Среден разход на гориво в л/100 км: 7,3–6,5
   CO2 емисии в г/км (комбинирани): 165–149

    

   Официалните данни за разхода на гориво, СО2 емисиите, разхода на електроенергия и електрическия пробег са измерени в съответствие с тестовия цикъл VO (EU) 715/2007 във версията, валидна за този модел. WLTP данните отчитат диапазона при всички възможни допълнителни оборудвания. За сертифицираните след 01.01.2021 година автомобили официалните данни са налични само според WLTP. Повече информация за методиките NEDC и WLTP може да намерите на www.bmw.de/wltp

   Прочети повече

   Разход на гориво и СО₂ емисии.

   Официалните данни за разхода на гориво, СО₂ емисиите, разхода на електроенергия и електрическия пробег са измерени в съответствие с тестовия цикъл VO (EU) 715/2007 във версията, валидна за този модел. WLTP данните отчитат диапазона при всички възможни допълнителни оборудвания (в случая за германския пазар). За сертифицираните след 01.01.2021 година автомобили официалните данни са налични само според WLTP. В допълнение, съгласно регламент на ЕС 2022/195, стойностите на NEDC вече отпадат в сертификатите за съответствие на ЕО от 1 януари 2023 г. 

   Повече информация за методиките NEDC и WLTP може да намерите на www.bmw.de/wltp

   Повече информация за официалния разход на гориво и официалните специфични СО₂ емисии можете да намерите в брошура, която се разпространява безплатно от дилърите на BMW.

   Прочети повече