BMW зареждане BMW i3s мъж на зарядна станция

ЗАРЕЖДАНЕТО НА НАШИТЕ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ И PLUG-IN ХИБРИДИ.

ЗАРЕЖДАНЕТО НА НАШИТЕ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ И PLUG-IN ХИБРИДИ.

ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ И СЪВЕТИ ЗА НАШИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ.

За да можете лесно и удобно да откриете подходящите възможности за зареждане на вашия Plug-in хибрид или електромобил, тук сме събрали най-важните информации за частното и обществено зареждане, както и съответните варианти на кабелите. Освен това тук ще намерите полезни съвети за всекидневието, както и за по-дълги пътувания и можете предварително да планиране маршрута си с практичния калкулатор за пробега.

Прочети повече

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ.

BMW обществено зареждане BMW хибридни автомобили на зарядна станция пред сграда

Обществено зареждане на електромобили и Plug-in хибриди.

За обществено зареждане на ваше разположение са различни зарядни станции. В момента в Германия има над 22 000 обществени зарядни станции, като близо 2000 от тях са High-Power-Charging станции, които зареждат с прав ток (DC). Един от доставчиците са сътрудничещата си с BMW мрежа IONITY, която е позиционирана предимно по магистралите и позволява бързо и комфортно зареждане, особено при дълги пътувания. В градовете на разположение е мрежата от зарядни станции с променлив ток (AC), които предлагат оптимално решение за зареждане през нощта или например по време на пазаруване. Освен това има и много други зарядни станции, които могат да бъдат ползвани чрез ChargeNow, които включват около 125 000 AC и DC точки за зареждане. Услугата за мобилност ChargeNow облекчава управлението на енергията и откриването на зарядни станции, най-вече при пътувания. Освен това всички BMW електромобили са оборудвани серийно със стандартен кабел за зареждане от обществени AC зарядни станции.
BMW частно зареждане BMW i3 на зарядна станция през собствен дом

Частно зареждане на електромобили и Plug-in хибриди.

Зареждането на вашия акумулатор трябва да е максимално удобно, най-вече у дома. Поради това ние предлагаме много варианти на зарядни станции, т. нар. BMW Wallbox, както и заряден кабел, с които можете да заредите вашето BMW от всеки контакт. Това ви позволява оптимално да адаптирате времето за зареждане и съответния пробег към вашите изисквания. Освен това за монтирането на Wallbox на ваше разположение и инсталационната услуга на BMW.
BMW зареждане на работното място BMW хибриден автомобил на зарядна станция пред обществена сграда

Зареждане на електромобили и Plug-in хибриди на работното място.

Зареждането на работното място е комфортна възможност за лесно зареждане на автомобила и ефективно оползотворяване на времето. Тъй като електрическата мобилност осигурява особени данъчни облекчения на потребителите, тази инфраструктура за зареждане често се предоставя от работодателя в комбинация със служебни електромобили или Plug-in хибриди – и следователно може да се ползва на паркинга на работното място. Компанията Alphabet предлага множество решения за мобилност от лизинг до управление на автомобилния парк за фирми и работодатели. Всичко това по принцип включва специални зарядни станции със съответните кабели за зареждане. Но това могат да бъдат и Wallbox или дори конвенционални контакти, които са комплектовани с подходящ за автомобила кабел. Така вече нищо няма да може да попречи на ефективното ви всекидневие.

BMW WALLBOX.

Най-лесният начин за зареждане на електрически автомобил е у дома. Това може да стане бързо и лесно с BMW Wallbox. Wallbox се предлага в две различни версии - в описанията на продуктите по-долу можете да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди. Ако имате нужда от помощ при инсталирането, е наличен партньор за инсталиране. *
* Партньорите за инсталиране, които са достъпни за вас, могат да се различават в зависимост от пазара.

BMW Wallbox Original на тъмно сив фон

BMW Wallbox Original.

BMW Wallbox не само изглежда по-добре от конвенционален контакт, но е и по-практична. Тя работи както с монофазна, така и с трифазна технология и е оборудвана с интегриран заряден кабел. Това устройство позволява значително по-бързо зареждане от конвенционален контакт – така например акумулаторът на BMW i3 може да бъде зареден до 80% само за 3 часа, което означава съкращаване на времето за зареждане с до 85% спрямо стандартен кабел. При това трябва да се има предвид, че времето за зареждане зависи от електрическата мрежа и функциите на автомобила.
BMW Wallbox Plus на тъмно сив фон

BMW Wallbox Plus.

BMW Wallbox Plus има същите продуктови качества като BMW Wallbox. С BMW Wallbox Plus обаче могат да бъдат управлявани множество RFID карти, така че различни потребители да споделят BMW Wallbox Plus респективно да имат право да я ползват. Това е от особено предимство за Wallbox, монтирани в жилищни сгради с много жилища. Освен това може да бъде направена LAN връзка с вашия електромер, така че Wallbox така да управлява собствения ви разход на електроенергия, че електрическата мрежа в дома ви да не се претоварва.

КАБЕЛ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ И PLUG-IN ХИБРИДИ.

При кабелите за зареждане се прави разлика между вида и силата на зареждане. За частно зареждане има стандартен кабел за зареждане, включен в обхвата на доставката, така нареченият кабел за зареждане "Mode 2", който може да се използва в комбинация с нормални домакински контакти с променлив ток (AC). Въпреки това, общественият AC-кабел за зареждане или кабел за зареждане „Mode 3“ се препоръчва за зареждане на обществено място. Тъй като хибридните и електрическите превозни средства са проектирани за специфичен капацитет за зареждане, скоростите на зареждане се различават в зависимост от автомобила. Нашите plug-in хибриди например имат максимална скорост на зареждане от 3,7 кВт. За чисто електрическите превозни средства се предлагат по-високи скорости на зареждане с променлив и постоянен ток, включително Power-Charging.

BMW стандартен кабел на тъмно сив фон

BMW стандартен кабел.

Стандартният кабел се предлага серийно заедно с вашия електромобил или Plug-in хибрид. Той може да бъде ползван както за зареждане у дома, така и на работното място, стига там да има на разположение нормален домакински контакт. Кабелът е с дължина 5 метра и е предвиден за напрежение от 230 волта.
BMW AC заряден кабел на тъмно сив фон

Обществен AC заряден кабел

Общественият AC кабел за зареждане се използва за зареждане в нормални обществени станции за зареждане. В двата края на кабела има конектор "Тип 2". Предлага се в две различни версии. За BMW plug-in хибридите използвайте еднофазен кабел с максимална мощност 3,7 kW. Еднофазният кабел със 7,4 кВт или трифазният кабел с 22 кВт се предлагат и за електрически превозни средства, от които нашите електрически превозни средства BMW към момента използват мощност до 11 кВт. BMW iX3, който ще излезе през следващата година, вече ще може да използва пълните 22 кВт.

FAQ ЗА ЗАРЕЖДАНЕТО НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ.

 • Как да зареждам електромобил?

  Вашият електромобил може да бъде зареждан навсякъде, у дома или на работното място, от обикновен контакт или от BMW Wallbox за по-бързо зареждане. При пътуване на ваше разположение са обществените AC зарядни станции на доставчиците като ChargeNow или High-Power-Charging зарядните станции, например на IONITY, които също са свързани в мрежата на ChargeNow.

 • Каква е средната цена на зареждането на един електромобил?

  Средната цена на зареждането на електромобил е различна и зависи от локалните тарифи за електроенергия и/или тези на доставчиците на зарядните станции.

 • Как се зарежда правилно електромобил?

  За да зареждате електрически автомобил правилно, просто трябва да поставите щепсела. Цветният дисплей вътре при капака за зареждане ви дава информация дали зареждането е правилно. Процесът на зареждане завършва автоматично, когато батерията е напълно заредена, така че батерията да е защитена. На обществени станции за зареждане, моля, следвайте инструкциите на съответната станция за зареждане.

 • Нуждая ли се задължително от карта за зареждане, за да заредя електромобила си на зарядна станция?

  От станцията за зареждане зависи дали е необходима карта за зареждане или приложение за зареждане на електрическия автомобил. Обикновеният BMW Wallbox може да се използва без така наречената RFID карта, BMW Wallbox Plus или BMW Wallbox Connect имат управление с контролиран достъп, използвайки RFID картата, която е включена. По пътя можете да използвате картата Charging / ChargeNow или приложението BMW за ChargeNow или IONITY.

 • Колко дълго се зарежда електрически или plug-in хибриден автомобил?

  При електрическите автомобили зареждането (в зависимост от кабела или станцията за зареждане) с променлив ток (AC) отнема повече време, докато постоянният ток (DC) е значително по-бърз. Например, новият BMW i3 се зарежда от 0 до 80% след около 40 минути, когато се зарежда с 50 кВт на зарядна станция за зареждане с висока мощност (DC). В зависимост от доставчика, той се нуждае от приложение или карта за станцията за зареждане с постоянен ток. На BMW Wallbox отнема 3 часа и 12 минути. Тъй като в момента BMW plug-in хибридите могат да използват само максимум 3,7 кВт, зареждането отнема повече време. Точните времена за зареждане могат да бъдат намерени в документите на вашето превозно средство.

 • Може ли процесът на зареждане на един електромобил да бъде ускорен?

  Да, процесът на зареждане на електрически автомобил може да бъде ускорен, например чрез използване на зарядна станция с висока мощност (DC) като тази от IONITY. В домашни условия използването на стенна кутия е предимство в сравнение с обикновено гнездо. Щепселите на BMW plug-in хибридите обаче не са съвместими за колони за зареждане с висока мощност и тук няма опция за бързо зареждане.

Сътрудник на BMW Services консултира клиент пред къща

BMW ИНСТАЛАЦИОННА УСЛУГА.

Ние препоръчваме нашата инсталационна услуга, за да се гарантира правилният монтаж на вашата BMW Wallbox. Просто поръчайте услугата заедно с BMW Wallbox при вашия BMW партньор. Консултациите, монтажът и въвеждането в експлоатация на вашата частна зарядна станция ще бъдат извършени от нашия официален инсталационен партньор. (Deutsche Telekom Technischer Service GmbH). Ако са необходими допълнителни работи при свързването на зарядната станция, квалифициран електронехник с удоволствие ще намери индивидуално и прозрачно решение.


Преглед на преимуществата:

• Проверка на електрическата мрежа на място при вас
• Препоръки за подходящи места за монтаж въз основа на индивидуалните места за паркиране
• Монтаж, свързване и въвеждане в експлоатация на желаното място (вкл. Кабели за външен монтаж с дължина до 2 метра)
• Инструкции за процеса на зареждане
• 24 месеца гаранция

BMW електромобили BMW i3 на пътя три четвърти изглед отпред

Електрически автомобили.

BMW Plug-in хибриди BMW хибриден автомобил на пътя три четвърти изглед отстрани

Plug-in хибриди.

BMW пробег BMW i3 на фона на града с жена и дете

Пробег на нашите електрически автомобили и Plug-in хибриди.