BMW i

BMW i е всеобхватна концепция за една устойчива и насочена към бъдещето мобилност. Тя стои зад мечтата за електрически превозни средства и мобини услуги, вдъхновяващ дизайн и едно ново разбиране за премиум, което силно се дефинира чрез неговата устойчивост. И тази идея се превъплъщава чрез напълно електрическите BMW i3 и BMW i3s като последователно и устойчиво проектирани градски автомобили с нулеви емисии, както и BMW i8 Роудстър и BMW i8 Купе като спортните автомобили на бъдещето.

Електрическо и електризиращо: всеки детайл, всяка характеристика, просто всичко при BMW i3 с eDrive е създадено на допълни пулсиращия живот в големия град. Особено в центровете на градовете с ограничения за движение на определени автомобили, то впечатлява с компактните си размери и своето задвижване с нулеви емисии. Като се абстрахираме от екологична гледна точка, BMW i3s впечатлява преди всичко със спиращо дъха ускорение, независимо дали от ниска скорост или от място – а с високоволтовата си батерия (високоволтова литиево-йонна батерия) и пробега до 260 километра във всекидневието то може да достигне до всички цели дори и извън рамките на големия град. Като в същото време позволява и комфортни извънградски пътувания без притеснения за пробега.

Спортният автомобил на бъдещето: по-ефективен – например благодарение на интелигентната олекотена конструкция с карбон и аеродинамичен дизайн. По-устойчив - с подлежащи на рециклиране материали в интериора. Без ограничения по отношение на динамиката и спортното излъчване. Не е компромис, а оптималната комбинация между радост от шофирането и отговорност. BMW i8, което се предлага като Купе и Роудстър, е Plug-in хибрид, който съчетава преимуществата на електрическата мобилност и иновативните технологии при двигателите. Резултатът е изключително изживяване при шофиране – при екстремно нисък разход на гориво и СО2 емисии.

Прочети повече