BMW Z4 Roadster (G29) на на наклон Shop The Look
Разход на гориво8,0–7,8 л/100 kм
Двигател и тип горивоБензин

THE Z4

BMW Z4 РОУДСТЪР.

Разход на гориво8,0–7,8 л/100 kм
Двигател и тип горивоБензин

Още когато отворите мекия покрив, радостта от шофирането на BMW Z4 вече не познава граници. Един роудстър, който не би могъл да бъда по-добър: открит, спортен и неконвенционален. С мощна динамика на управлението и прогресивен дизайн то има само една цел: свободата между пътя и небето.

Изпратете вашата заявка сега!

ДИЗАЙНЪТ НА BMW Z4 РОУДСТЪР.

Дизайнът на BMW Z4 Роудстър излъчва усещане за спокоен спортен дух и индивидуална естетика - както отвътре, така и отвън. BMW бъбрековидна радиаторна решетка с Mesh дизайн, елегантният мек покрив и M Shadow Line са силните елементи на динамичното излъчване. Интериорът допълва съгласуваната дизайнерска концепция с опционални оборудвания като М Спортните седалки или Вътрешното осветление.

Прочети повече

ДИЗАЙНЪТ В ЕКСТЕРИОРА И ИНТЕРИОРА НА BMW Z4 РОУДСТЪР.

BMW Z4 Роудстър (G29) три четвърти изглед отзад от перспектива птичи поглед в движение
BMW Z4 Роудстър (G29) с бъбрековидна радиаторна решетка в Mesh дизайн

BMW бъбрековидна радиаторна решетка в Mesh дизайн.

BMW бъбрековидната радиаторна решетка с Mesh дизайн е с различно оформление в зависимост от двигателя и допринася за динамичното излъчване. При базовия модел Mesh решетката е гланцирано черна, при Sport Line и пакет M Sport е с покритие от матиран алуминий, като при всички варианти рамката на бъбрековидната радиаторна решетка е хромирана. Върховият модел M40i се разпознава по BMW бъбрековидната радиаторна решетка, която е изцяло в цвят Cerium Grey.
BMW Z4 Роудстър с Air Breather и предно колело

Air Breather.

Заедно с интегрираните Air Curtain в предната броня разположените зад предните калници Air Breather осигуряват значително понижаване на завихрянията на въздуха в арките на предните калници и целенасочено канализиране на насрещния въздушен поток - което понижава въздушното съпротивление. В същото време като декоративен елемент те подчертават атлетичния характер на автомобила.
BMW Z4 Роудстър (G29) силует със затворен текстилен покрив

Мек покрив

Черният текстилен мек покрив се вписва хармонично в динамичните линии на автомобила. Той се отваря и затваря електрически с натискане на бутон дори и при движение с до 50 км/ч за само около 10 секунди. Сред изключителните качества на мекият покрив с екстремно високо качество на изработка е и превъзходната шумоизолация.
BMW Z4 Роудстър (G29) странични огледала с BMW Individual high-gloss Shadow Line

М high-gloss Shadow Line.

М high-gloss Shadow Line с разширен обхват включва специфични детайли на оборудването в черен цвят: Рамка и бъбрековидна радиаторна решетка на BMW в Mesh дизайн в гланцирано черен цвят и ауспухови накрайници в черен хром.
BMW Z4 Роудстър (G29) Ауспухови накрайници със свободна форма

Ауспухови накрайници със свободна форма

Ауспухови накрайници със свободна форма отдясно и отляво в задната част визуално подчертават динамиката на автомобила.
BMW Z4 Роудстър (G29) М Спортни седалки

Предни М Спортни седалки.

М Спортните седалки с интегрирани подглавници, ниски повърхности за седене, както и високи бордове на седалката и облегалката предлагат подобрена странична опора дори и в бързи последователни завои. Освен това благодарение на интегрираното регулиране на широчината на облегалката седалката на водача, а в зависимост от оборудването и седалката на пътника до водача могат да бъде адаптирани индивидуално към тялото.
BMW Z4 Роудстър (G29) кокпит с вътрено осветление

Вътрешно осветление.

Вътрешното осветление създава спокойно, комфортно светлинно настроение в интериора. Могат да бъдат избирани 11 предварително дефинирани светлинни дизайна в 6 различни цвята с контурно и дифузно осветление на арматурното табло, тапицериите на вратите и средната конзола.
Високоговорители в кокпита на BMW Z4 Роудстър (G29)

Озвучителна система Harman Kardon Surround Sound.

Изключителната като звук система Kardon Surround Sound се отличава с дигитален усилвател с мощност 408 вата, 7 канала и 12 високоговорителя. Системата създава диференцирана звукова картина с изпълващо пространството звучене. Специфичният за автомобила и зависим от скоростта еквалайзер фино компенсира влиянието на шумовете при движение.
Снимка отстрани BMW Z4 Роудстър (G29), текстилният покрив се отваря

РАЗГРЪЩА СВОБОДАТА.

Текстилният покрив на BMW Z4 Роудстър.

РАЗГРЪЩА СВОБОДАТА.

Текстилният покрив на BMW Z4 Роудстър.

ДИНАМИКАТА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА BMW Z4 РОУДСТЪР.

Отличава се със спортния си дух и пъргавина. BMW Z4 Роудстър доказва спортния си произход във всяка ситуация. С най-съвременните технологии и иновативните компоненти на задвижването и управлението.

BMW Z4 Роудстър (G29) задна част, от перспектива птичи поглед

M Спортен диференциал.

М Спортният диференциал оптимизира сцеплението и стабилността при смяна на лентата и ускорение на излизане от завоите, при висока скорост в завоите и при различни пътни настилки. Оптимизирането на сцеплението се извършва чрез многодисков блокаж с електронно управление за намаляване на разликите в оборотите между задните колела.
BMW Z4 Роудстър (G29) снимка отблизо на М Спортните спирачки

M Спортни спирачки.

М Спортните спирачки с четирибутални спирачни апарати отпред и еднобутални спирачни апарати отзад в син цвят и лого на М са оборудвани с по-големи спирачни дискове за особено висока спирачна мощност.
BMW Z4 Роудстър (G29) Адаптивно M окачване

Адаптивно M окачване.

Сниженото с 10 милиметра Адаптивно М окачване може постоянно да се управлява електронно и да бъде адаптирано към условията и ситуацията на пътя. Освен това водачът може да адаптира характеристиките на окачването чрез превключвателя на контрола на шофирането към предпочитания в момента стил на шофиране - от комфортни до особено спортни с подчертано пъргава управляемост.
Движещо се BMW Z4 Роудстър (G29) отзад в планините

Променливо спортно кормилно управление.

Променливото спортно кормилно управление със Servotronic осигурява директно и пъргаво поведение на пътя при по-малко усилия за въртене на волана. Управлението реагира с различни предавателни числа на кормилното управление на ъгъла на завиване на предните колела. Така управлението подобрява управляемостта при спортен стил на шофиране и намалява усилията за въртене на волана при паркиране и завиване.
BMW Z4 Роудстър (G29) Steptronic Sport трансмисия Снимка отблизо на средната конзола

Steptronic Sport трансмисия.

8-степенната скоростна кутия Steptronic Sport с Launch Control позволява спортна смяна на предавките както автоматично, така и ръчно със селектора на трансмисията или лостчетата на волана за комфортно пътуване или динамичен стил на шофиране. В режим SPORT или SPORT+ и селектор на трансмисията в лявата лента (S/M) превключванията на предавките са насочени към максимална динамика.
BMW TwinPower Turbo 6-цилиндров бензинов двигател

М TwinPower Turbo редови 6-цилиндров бензинов двигател.

За М TwinPower Turbo редовия 6-цилиндров бензинов двигател от най-новото поколение на семейството двигатели на BMW EfficientDynamics са характерни уверената мощ, нежният като коприна ход и въодушевяващият звук. Благодарение на двойния VANOS, Valvetronic, High Precision Injection и TwinScroll турбокомпресора той е особено мощен и ефективен.

АСИСТИРАЩИТЕ СИСТЕМИ НА BMW Z4 РОУДСТЪР.

BMW Z4 Роудстър предлага на водача разнообразни интелигентни асистиращи системи. От Асистента за паркиране до личния гласов асистент, иновативните технологии увеличават комфорта и безопасността при шофиране. В същото време, в зависимост от ситуацията, те дават възможност за полуавтономно шофиране.

Поглед през предното стъкло в интериора на BMW Z4 Роудстър (G29)

Асистент за шофиране.

Пакетът за сигурност Асистент за шофиране включва работещите с камери системи Предупреждение за опасност от сблъсък със спирачна намеса, Speed Limit Info с индикатор за забраните за изпреварване и предвиждаща функция, както и Предупреждение при напускане на лентата. Допълнително са включени и работещите с радар оборудвания като Предупреждение за напречен трафик отзад, Предупреждение при смяна на лентата и Предупреждение при опасност от удар отзад.
Асистент за паркиране на контролния дисплей на BMW Z4 Роудстър (G29)

Асистент за паркиране.

Асистентът за паркиране облекчава паркирането на автомобила. Камерата за обратно виждане осигурява по-добра видимост назад. Активният контрол на дистанцията при паркиране повишава защитата срещу щети при паркиране. Асистентът за паркиране напълно автоматично паркира автомобила успоредно или перпендикулярно спрямо пътното платно и го изкарва от надлъжни паркоместа. Асистентът за движение на заден ход подпомага водача при движение на заден ход, например в тесни улици.
BMW Z4 Роудстър (G29) с волан, Head-Up дисплей и контролен дисплей

BMW Head-Up дисплей.

Пълноцветният BMW Head-Up дисплей по оптичен път проектира всички важни за пътуването информации в зрителното поле на водача и по този начин повишава концентрацията му върху случващото се на пътя. Изобразяват се например актуалната скорост, и, в зависимост от оборудването, и указанията на навигационната система, Speed Limit включително забраните за изпреварване и списъците с телефонни номера и на развлекателната система.
BMW Z4 Роудстър (G29) с дисплей на Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant.

Нямаше ли да е прекрасно, ако във вашето BMW е скрит и ваш личен автомобилен експерт? Комуникирайте с вашето BMW чрез BMW Intelligent Personal Assistant. Произнасяйте съвсем естествени команди, за да управлявате множество функции на автомобила. Освен това той може да ви обясни всичко за автомобила и да ви помогне да се запознаете по-добре с вашето BMW.
Волан на BMW Z4 Роудстър (G29) с бутони

Активен контрол на скоростта с функция Stop&Go.

Активният контрол на скоростта с функция Stop&Go поддържа желаната скорост в диапазона от 30 до 160 км/ч, както и дистанцията до движещия се отпред автомобил, вкл. спиране и повторно потегляне в Stop&Go трафик. Speed Limit Assist позволява прехвърлянето на ограниченията на скоростта към Контрола на скоростта. Предупреждението при опасност от сблъсък отпред със спирачна намеса реагира на спрели автомобили, пешеходци и велосипедисти.
BMW Operating System 7 BMW Z4 Роудстър (G29)

BMW Operating System 7.

Иновативната концепция за управление на BMW Operating System 7 позволява още по-лесно управление на функциите на автомобила, например чрез гласови команди, тъчскрийн или iDrive контролер - напълно интуитивно. За тази цел е разширена функционалността на контролера. Така например менюто на приложенията вече може да бъде избирано директно.

МОДЕЛИТЕ НА BMW Z4 РОУДСТЪР.

Модел Advantage

В екстериора и интериора Модел Advantage се отличава с множество функционални оборудвания, които повишават комфорта и сигурността.
 • Автоматична климатична инсталация
 • Автоматично затъмняващо се вътрешно огледало за обратно виждане
 • Пакет за съхранение
 • Контрол на дистанцията при паркиране
Силует на BMW Z4 Роудстър (G29) Модел Advantage

Модел Sport Line

Моделът Sport Line впечатлява с динамичното си излъчване. Впечатляващите екстериорни и интериорни детайли в черен гланц или матиран алуминий подчертават спортния характер. Оборудването като предните М Спортни седалки с черна кожена тапицерия 'Vernasca' и 2-зоновата автоматична климатична инсталация повишават комфорта.
 • BMW бъбрековидна решетка с mesh дизайн от матиран алуминий и блестящо хромирана рамка
 • 18-инчови алуминиеви джанти с V-образни спици 770 in Bicolour Orbit Grey с гуми с различен размер на предната и задната ос; предлагат се и други джанти
 • Предни M Спортни седалки с кожена тапицерия 'Vernasca' с декоративни шевове; предлагат се и други тапицерии
 • Алуминиеви лайстни на праговете с надпис "BMW"
Силует на BMW Z4 Роудстър (G29) Модел Sport Line

Модел M Sport

Моделът M Спорт придава на автомобила още по-спортно излъчване. Освен подобрената чрез множеството детайли визия на екстериора и интериора Модел M Спорт гарантира и повишаване на радостта от шофирането. М Спортното окачване и М Аеродинамичният пакет например осезаемо оптимизират динамиката на управлението.
 • BMW бъбрековидна решетка с mesh дизайн от матиран алуминий
 • 18-инчови М алуминиеви джанти с двойни спици 798 M в Bicolour Ferric Grey с гуми с различен размер на предната и задната ос; предлагат се и други джанти
 • M лайстни на праговете, ексклузивни за M стелки, M педали и М опора за крака на водача
 • Предни M Спортни седалки с комбинирана тапицерия кожа 'Vernasca'/Alcantara Black със сини контрастни шевове; предлагат се и други тапицерии
Силует на BMW Z4 Роудстър (G29) Модел М Спорт
 • Модел Advantage
 • Модел Sport Line
 • Модел M Sport

ТЕХНИЧЕСКИТЕ ДАННИ НА BMW Z4 РОУДСТЪР.

BMW Z4 sDrive20i.

Мощност в кВт (к.с.) при об/мин:

145 (197) / 4500-6500

Ускорение 0-100 км/ч в секунди:

6,8

Среден разход на гориво в л/100 км:

7,1 - 7,2

CO2 емисии в г/км комбинирани:

161 - 165

BMW Z4 M40i Роудстър G29 три четвърти изглед отзад с отворен текстилен покрив и жена на преден план

ЦЕНИ, ФИНАНСИРАНЕ И ЛИЗИНГ НА BMW Z4 РОУДСТЪР.

BMW ФИНАНСОВИ УСЛУГИ ЗА BMW Z4 РОУДСТЪР.

BMW Z4 Роудстър (G29) изглед отстрани на пътя

Със създадените по мярка финансови продукти на BMW Финансови услуги вие достигате бързо и гъвкаво до целта. Финансиране или лизинг - всяко от нашите предложение е адаптирано индивидуално към вашите потребности и желания. Научете повече за атрактивните решения за финансиране или подходящата оферта за лизинг за вашето ново BMW Z4 Роудстър.

BMW SERVICES.

КОНСУЛТАЦИИ И УСЛУГИ ЗА BMW Z4 РОУДСТЪР.

BMW Service Inclusive

BMW Service Inclusive.

#whateverhappens: Напълно безгрижно електрическо пътуване: Този пакет ви осигурява 100% прозрачност и комфортно планиране. Вие сами избирате срока от 4 или 6 години - или 3 години като клиент на лизинг. Сервизните услуги:
 • Преглед на автомобила
 • Смяна на микрофилтър
 • Смяна на спирачна течност
Научете повече BMW Service Inclusive
BMW Телеуслуги.

BMW Телеуслуги.

С иновативните Телеуслуги на BMW ConnectedDrive вие не трябва да се притеснявате за нищо: При нужда от поддръжка или при повреда те подават всички важни информации за автомобила към вашия предпочитан BMW сервизен партньор. След това той се свързва с вас, за да уговорите час. Можете да разчитате на бързо и безпроблемно сервизно обслужване и не трябва да се грижите сам за всичко. Единствената предпоставка: Регистрирали сте автомобила си онлайн в портала BMW ConnectedDrive и сте избрали сервизен партньор. Насладете се на това как BMW Телеуслуги ще направят живота ви по-комфортен.
Научете повече BMW Телеуслуги
BMW Пътна помощ и помощ при произшествие

BMW Пътна помощ и помощ при произшествие

Безплатната BMW Пътна помощ и помощ при произшествие е на разположение на всеки водач на BMW - и то 365 дни в годината. Едно обаждане - и нашите компетентни експерти са на ваше разположение - по телефона, а при нужда и на място.
Научете повече за BMW Пътна помощ и помощ при произшествие

Изпратете вашата заявка сега!

РАЗХОД НА ГОРИВО И СО2 ЕМИСИИ.

BMW Z4 Роудстър sDrive20i:
Среден разход на гориво в л/100 км: 7,2–6,8
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 165–155

 

BMW Z4 Роудстър sDrive30i:
Среден разход на гориво в л/100 км: 7,3–6,9
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 166–157

 

BMW Z4 Роудстър M40i:
Среден разход на гориво в л/100 км: 8,0–7,8
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 182–177

 

На изображенията е показано допълнително оборудване.

Официалните данни за разхода на гориво, СО2 емисиите, разхода на електроенергия и електрическия пробег са измерени в съответствие с тестовия цикъл VO (EU) 715/2007 във версията, валидна за този модел. WLTP данните отчитат диапазона при всички възможни допълнителни оборудвания. За сертифицираните след 01.01.2021 година автомобили официалните данни са налични само според WLTP. Повече информация за методиките NEDC и WLTP може да намерите на www.bmw.de/wltp

Прочети повече