BMW Електрическа мобилност BMW Plug In хибрид

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ДВА СВЯТА.

BMW Plug In хибриди.

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ДВА СВЯТА. BMW Plug In хибриди.

С комбинацията си от бензинов двигател и електромотор BMW Plug-in хибридите гарантират максимална гъвкавост и са перфектно пригодени за индивидуалните изисквания и потребности на всекидневието. Натрупаният опит на напълно електрическата технология BMW eDrive на подмарката BMW i осигурява чисто електрически пробег до над 70 километра (в зависимост от модела) - с което електрическото задвижване с нулеви локални емисии е перфектно пригодено за градското движение, всекидневното пътуване до работното място, както и за дълга обиколка по магазините. При по-дълги пътувания или по магистралите все така се наслаждавате на комфортния пробег на двигателя с вътрешно горене. Благодарение на интелигентното разпределение на енергията BMW Plug-in хибридът превключва автоматично между задвижванията в зависимост от нуждите и по този начин винаги гарантира максимална ефективност. Постоянно увеличаващата се гама от BMW Plug-in хибридни автомобили вече включва 10 различни модела от Серия 2, Серия 3, Серия 5, Серия 7 и Х моделите за максимално разнообразие и индивидуалност за всеки стил на живот. Насладете се на света на BMW Plug-in хибридите и открийте модела, който ви подхожда най-добре!

Прочети повече
BMW Електрическа мобилност Технология BMW eDrive Hybrid Auto Plug in Plug In хибрид

ОТКРИЙТЕ СВЕТА НА BMW PLUG-IN ХИБРИДИТЕ.

ОТКРИЙТЕ СВЕТА НА BMW PLUG-IN ХИБРИДИТЕ.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ: НАЙ-ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НАШИТЕ PLUG-IN ХИБРИДИ.

 • Какво представлява един Plug-In хибрид?
  BMW Електрическа мобилност BMW Plug In хибрид FAQ

  Plug-in хибридните автомобили (PHEV, Plug-In Hybrid Electric Vehicle) комбинират бензинон двигател, електромотор и високоволтов акумулатор - тоест най-доброто от два свята. Това позволява понижаването на разхода на гориво и на СО2 емисиите. Освен това взаимодействието на двете системи осигурява допълнителна динамика и мощност при ускорение.
  Един Plug-in хибрид може да бъде зареден от всеки контакт, Wallbox или обществена зарядна станция („plug in“ = „включване в контакта“). Максималната ефективност на един Plug-in хибрид се постига при напълно зареден акумулатор, поради което трябва да са налични възможности за зареждане у дома и на работното място.


  Електрическият пробег за чисто електрическо шофиране при напълно зареден акумулатор за BMW 530e например достига до 66 километра. Благодарение на технологичния напредък през следващите години електрическият пробег ще се увеличава - също като при всички автомобили с високоволтов акумулатор. При рекуперация, тоест винаги, когато отместите крака си от педала на газта, кинетичната енергия се превръща в електрическа и се съхранява в акумулатора - по този начин печелите допълнителни километри електрически пробег.
  Като част от своята стратегия „Power of Choice“ BMW предлага на своите клиенти голям избор от Plug-in хибриди като съзнателен избор за особено ефективно задвижване.


  Plug-in хибридите са идеални за водачите, които търсят максимална гъвкавост: от една страна електрическо задвижване за всекидневието, например за оптимално изгодно и устойчиво пътуване до работното място. Оптимални са редовно изминавани отсечки до работното място със средна дължина, при които преобладават електрически изминатите километри. От друга страна, автомобилите предлагат максимален пробег и гъвкавост за дълги разстояния, например при почивката през уикенда със семейството.

 • Какви преимущества осигурява един Plug-In хибрид?

  Водачът на един Plug-in хибрид се наслаждава и на почти безшумното изживяване при шофиране в чисто електрически режим на шофиране, както и на допълнителната мощност на електромотора при ускорение.
  Голяма част от собствениците на Plug-in хибриди вече успяват да изминат електрически голяма част от своите маршрути. Защото често всекидневните маршрути са значително по-къси от 50 километра. В зависимост от индивидуалната тарифа за електроенергия още дне са възможни значителни икономии в сравнение с класическите модели с двигател с вътрешно горене. Но в същото време при един Plug-in хибрид не се налага да се откажете от техния комфортен пробег. При недостатъчен заряд или капацитет на акумулатора при необходимост автоматично се включва двигателят с вътрешно горене.
  В зависимост от държавата тази категория автомобили има и финансови преимущества: чрез директно финансово стимулиране за електромобили, както и индиректно чрез данъчни облекчения благодарение на по-ниските СО2 емисии.
   

 • Кои фактори влияят на мощността на високоволтовия акумулатор на моя Plug-in хибрид?

  Значителен външен фактор, влияещ на мощността и капацитета на един акумулатор, е температурата. Това със сигурност ви е познато от батерията на вашия мобилен телефон. При ниски и много високи температури възможностите на батерията са ограничени. Затова най-вече през зимата е важно автомобилът да бъде предварително кондициониран още по време на процеса на зареждане - тоест акумулаторът и интериорът за бъдат затоплени. Или охладени през лятото. По този начин не само спестяване енергия за пътуването, но в същото време още от самото начало си осигурявате допълнителна ефективност благодарение на оптимално темперирания акумулатор. В допълнение към това оптимизираните стратегии за работа на вашия автомобил до голяма степен неутрализират влиянията на температурата. Знаехте ли, че: Капацитетът също така дава информация за евентуално наличният пробег. Пробегът обаче се повлиява освен от температурата и от консуматори като например климатичната инсталация, товара и вашия стил на шофиране.

 • Как за извлека максимума от моя Plug-in хибрид?

  При един Plug-in познатите режими за шофиране на BMW са допълнени с режима HYBRID ECO PRO. Той осигурява оптимизиране на ефективността на функциите на задвижването, комфорта, светлините и климатизацията. Особеност при този режим е функцията за активно водене към целта - която задължително трябва да ползвате, дори и маршрутът да ви е вече познат. Защото зад чисто навигационната функция се крие така нареченото предвиждащо хибридно задвижване, което интелигентно управлява наличната електрическа енергия в зависимост от вашия маршрут. Освен това ситуативно ви дава съвети за ефективен стил на шофиране пред погледа ви на Head-Up дисплея и на арматурното табло - например ви съветва да отнемете газта, която предстои участък с ограничение на скоростта. Друга полезна функция е анализът на стила на шофиране, който анализира вашия стил на шофиране в менюто на автомобила и дава полезни съвети за още по-ефективно шофиране. Освен това при рекуперация, тоест винаги, когато отместите крака си от педала на газта, кинетичната енергия се превръща в електрическа и се съхранява в акумулатора - по този начин печелите допълнителни километри пробег.  

 • Какво трябва да съблюдавам при по-дълги престои/паркиране на моя Plug-in хибрид?

  Когато оставяте автомобила си за по-дълъг период от време, например по време на отпуската, по възможност поддържайте ниво на заряд между 30 и 50 процента. Освен това при по-дълги престои автомобилът не трябва да е свързан със зарядна станция.

 • На какво трябва да обърна внимание при зареждането на моя Plug-in хибрид?

  Един Plug-in хибрид може да бъде зареден от всеки контакт, Wallbox или обществена зарядна станция („plug in“ = „включване в контакта“). Максималната ефективност на един Plug-in хибрид се постига при напълно зареден акумулатор, поради което трябва да са налични възможности за зареждане у дома и на работното място. Зареждайте своя Plug-in хибриден автомобил колкото се може по-често, за да можете винаги да извличате максимума от допълнителното електрическо задвижване.

BMW Електрическа мобилност BMW Зареждане

Бих искал да се запозная с темата зареждане.

BMW Електрическа мобилност BMW Пробег

Бих искал да се запозная с темата за пробега.

BMW Електрическа мобилност BMW Plug In хибрид Премия

ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ И БОНУСНИ ПРОГРАМИ ЗА BMW PLUG-IN ХИБРИДИТЕ.

 

100% СВЪРЗАНИ. 100% КОМФОРТ. 100% CONNECTED CHARGING.

Всички информации с поглед към дигиталните продукти на BMW Зареждане.

Какво разстояние мога да измина при актуалното ниво на заряд? Къде има зарядна станция по моя маршрут? С нашите дигитални услуги на Connected Charging и BMW Intelligent Personal Assistant ще получите отговори на всичките си въпроси. Създадени, за да направят пътуванията и зарежданията на вашето BMW колкото е възможно по-лесни, интуитивни и предвиждащи, продуктите и услугите на BMW Зареждане ви осигуряват всички информации и отговори, от които се нуждаете.  

BMW Електрическа мобилност BMW Зареждане
BMW Електрическа мобилност BMW Connected Charging

Connected Charging.

С услугите на Connected Charging ние извличаме най-доброто от електрическия пробег на вашия Plug-in хибриден модел. Още при планирането на вашето пътуване системата сигурно ви насочва към най-близките обществени станции за зареждане по вашия маршрут и предварително ви информира, например за тяхната наличност, както и предлаганите мощности на зареждането.
Насладете се на ConnectedDrive
BMW Електрическа мобилност BMW eDrive Zones & BMW Points

BMW eDrive Zones & BMW Points.

В световен мащаб все повече градове обособяват зони, в които достъпът на автомобили е забранен или силно ограничен. В германските градове има т. нар. екологични зони, в които чрез ограничаване на стойностите на замърсителите локално се редуцират емисиите и СО₂. Разработихме BMW eDrive Zones, за да осигурим и стимулираме максимално екологичното шофиране през тези екологични зони. По този начин вашето BMW Plug-in хибрид разпознава напълно автоматично навлизането в екологична зона, за да превключи самостоятелно в чисто електрически режим с нулеви емисии. С всеки изминат електрически километър с програмата на BMW Points вие събирате бонусни точки, които дори се удвояват в специфични зони и екологични зони в центровете на градовете. Впоследствие те могат да бъдат превърнати в полезни премии, например безплатни контингенти за зареждане на обществени зарядни станции.
Насладете се на BMW eDrive Zones
BMW Електрическа мобилност My BMW App

Планирайте пътуването още от дома си.

Единственото, за което трябва да мислите, е целта на пътуването ви. За всичко останало ще се погрижат Connected Charging и My BMW App*. Със смартфона си още преди пътуването можете виртуално да проследите статуса на вашия Plug-in хибрид: да проверите нивото на заряд и наличния пробег, да активирате различни функции като например вентилацията или да анализирате историята на зарежданията си. * Предпоставка е оборудването ConnectedDrive Services и съвместим смартфон. Наличността и функциите на My BMW App са в зависимост от модела на автомобила и могат да се различават на различните пазари. По-детайлна информация можете да получите на www.bmw.bg.
Насладете се на ConnectedDrive
BMW Електрическа мобилност BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant.

„Hey BMW, ти кой си?“ Нямаше ли да е прекрасно, ако във вашето BMW е скрит и ваш личен асистент? Комуникирайте с вашето BMW чрез BMW Intelligent Personal Assistant: Той ви познава, става все по-добър и ви помага в много ситуации. „Hey BMW, как бих могъл да увелича пробега си?” - на тези и други въпроси по отношение на вашето BMW Plug-in хибрид при нужда ще ви отговори BMW Intelligent Personal Assistant.
Насладете се на BMW Intelligent Personal Assistant
BMW Електрическа мобилност BMW Efficient Dynamics

Повече за BMW EfficientDynamics.

BMW Електрическа мобилност BMW Корпоративни продажби

Повече за програмата BMW Корпоративни продажби.

BMW Електрическа мобилност BMW Електромобил

Повече за електромобилите на BMW.

BMW Електрическа мобилност BMW Устойчивост

Повече за устойчивостта.

BMW Електрическа мобилност Преглед BMW Електрическа мобилност

Обратно към прегледа