BMW Електрическа мобилност BMW Електромобил

100% ЕЛЕКТРИЧЕСКА. 100% РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО. 100% BMW.

Електромобилите на BMW.

100% ЕЛЕКТРИЧЕСКА. 100% РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО. 100% BMW.Електромобилите на BMW.

Знаехте ли, че още при летните Олимпийски игри през 1972 година в Мюнхен при маратонските бягания пред атлетите се движеше едно напълно електрическо BMW 1602e, за да ги снима и да им осигурява вода? Без отработени газове и безшумно то бе идеалният спътник, без да пречи на спортистите при върховите им постижения. Днес, близо 50 години по-късно, ние доведохме до съвършенство тази пригодност и нашия опит в областта на електрифицираната мобилност чрез последователно модернизиране на технологията BMW eDrive и подмарката BMW i. С нашите напълно електрически модели BMW iX3, BMW i3 и BMW i3s вие ще се насладите на едно напълно ново усещане на чиста радост от шофирането. Защото нищо не може да се сравни с почти безшумното плъзгане из града и по междуградските пътища, със спонтанните реакции на двигателя и уникалното ускорение от място. И всичко това без отработени газове и с нулеви локални емисии. Открийте света на BMW електромобилите.

Прочети повече
BMW Електрическа мобилност BMW eDrive технологии електромобил

ОТКРИЙТЕ СВЕТА НА BMW ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ.

ОТКРИЙТЕ СВЕТА НА BMW ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ: НАЙ-ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НАШИТЕ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ.

 • Какво представлява един електромобил?
  BMW Електрическа мобилност BMW Електромобили FAQ

  Чисто електрическите автомобили (BEV, Battery Electric Vehicle) се движат само с електроенергия. Те нямат двигател с вътрешно горене, който да задвижва автомобила. Електроенергията се съхранява в акумулатор. Неговият капацитет определя пробега на електромобила, тоест каква отсечка може да измине с едно зареждане на акумулатора.
  Много водачи се притесняват за пробега - в повечето случаи необосновано. Все пак повечето BEV днес имат пробег над 250 километра. А 90 процента от водачите, например в Германия, всекидневно изминават по-малко от 100 километра.
  Чисто електрическите автомобили са идеални за потребителите, които могат да зареждат акумулаторите на своите електромобили у дома или на работното си място. Интензивно се разширява и обществената инфраструктура за зареждане. Така например в големите градове и покрай магистралите постоянно се изграждат нови зарядни станции. Благодарение на това в бъдеще и дългите пътувания ще стават все по-лесни.
   

 • Какви са преимуществата на електромобила?

  Електромобилът предлага едно напълно ново, заредено с емоции изживяване при шофиране. Наслаждавате се на въодушевяваща електрическа динамика благодарение на въртящия момент още от покой и плавното ускорение без прекъсвания. В същото време почти безшумният електромотор осигурява едно ново и спокойно усещане при шофиране.
  Освен това при движение BEV е с нулеви локални емисии и по този начин максимално щади околната среда.
  Другите преимущества на BEV са най-високата категория на специфичните за държавата стимули, както и данъчните облекчения.
   

 • Кои фактори влияят на мощността на високоволтовия акумулатор на моя електромобил?

  Значителен външен фактор, влияещ на мощността и капацитета на един акумулатор, е температурата. Това със сигурност ви е познато от батерията на вашия мобилен телефон. При ниски и много високи температури възможностите на батерията са ограничени. При вашия автомобил обаче това влияние на температурата до голяма степен е ограничено благодарение на оптимизираните работни стратегии. Знаехте ли, че: Капацитетът също така дава информация за евентуално наличният пробег. Пробегът обаче се повлиява освен от температурата и от консуматори като например климатичната инсталация, товара и вашия стил на шофиране.

 • Как моят стил на шофиране влияе на пробега на моя електромобил?

  Също като при автомобил с конвенционално задвижване така и при електромобила стилът на шофиране влияе на пробега. Като цяло важи следното: Предвиждащото и спокойно и равномерно шофиране оптимизира пробега. Ако например при пътуване по магистрала понижите скоростта си, можете осезаемо да увеличите пробега си. При рекуперация, тоест винаги, когато отместите крака си от педала на газта, кинетичната енергия се превръща в електрическа и се съхранява в акумулатора - по този начин печелите допълнителни километри пробег.

 • Какво трябва да съблюдавам при по-дълги престои/паркиране на моя електромобил?

  Когато оставяте автомобила си за по-дълъг период от време, по възможност поддържайте ниво на заряд между 30 и 50 процента. През лятото паркирайте автомобила си на хладно място или на сянка, а през зимата в гараж. Освен това при по-дълги престои автомобилът не трябва да е свързанза зареждане..

BMW Електрическа мобилност BMW Зареждане

Бих искал да се запозная с темата зареждане.

BMW Електрическа мобилност BMW Пробег

Бих искал да се запозная с темата за пробега.

BMW Електрическа мобилност BMW Електромобили BMW iX3

THE iX3: ПЪРВОТО НАПЪЛНО ЕЛЕКТРИЧЕСКО BMW SPORTS ACTIVITY VEHICLE.

BMW iX3 разкрива една нова ера на електрифицираната радост от шофирането. Насладете се на първото напълно електрическо BMW SUV, което съчетава най-доброто от два свята: динамиката на управлението и премиум качеството на BMW X3 с динамиката и ефективността на технологията BMW eDrive от пето поколение.  

BMW Електрическа мобилност BMW Електромобили премия

ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ И БОНУСНИ ПРОГРАМИ ЗА BMW ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ.

 

100% СВЪРЗАНИ. 100% КОМФОРТ. 100% CONNECTED CHARGING.

Всички информации с поглед към дигиталните продукти на BMW Зареждане.

Какво разстояние мога да измина при актуалното ниво на заряд? Къде има зарядна станция по моя маршрут? С нашите дигитални услуги на Connected Charging и BMW Intelligent Personal Assistant ще получите отговори на всичките си въпроси. Създадени, за да направят пътуванията и зарежданията на вашето BMW колкото е възможно по-лесни, интуитивни и предвиждащи, продуктите и услугите на BMW Зареждане ви осигуряват всички информации и отговори, от които се нуждаете.  

BMW Електрическа мобилност BMW Зареждане
BMW Електрическа мобилност BMW Connected Charging

Connected Charging.

Край на страха от пробега: С услугите на Connected Charging вие ползвате оптимално и ефективно електрическия пробег на вашия BMW електромобил. За това ви подпомага и кръгообразната индикация, която се изобразява прозрачно върху навигационната карта. В рамките на търсенето по Point-of-Interest системата сигурно ви насочва към най-близките обществени станции за зареждане по вашия маршрут и предварително ви информира, например за тяхната наличност, както и предлаганите мощности на зареждането. При по-дълги пътувания системата ви препоръчва пауза за почивка на паркинги с възможност за зареждане. За да можете да извлечете максимума от периода на зареждане, ви се показват разположените наблизо Points of Interest, като например кафенета и ресторанти.
Насладете се на ConnectedDrive
My BMW App

Планирайте пътуването още от дома си.

Единственото, за което трябва да мислите, е целта на пътуването ви. За всичко останало ще се погрижат Connected Charging и My BMW App*. Със смартфона си още преди пътуването можете виртуално да проследите статуса на вашия електромобил: да проверите нивото на заряд и наличния пробег, да активирате различни функции като например вентилацията или да анализирате историята на зарежданията си. * Предпоставка е оборудването ConnectedDrive Services и съвместим смартфон. Наличността и функциите на My BMW App са в зависимост от модела на автомобила и могат да се различават на различните пазари. По-детайлна информация можете да получите на www.bmw.bg.
BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant.

„Hey BMW, ти кой си?“ Нямаше ли да е прекрасно, ако във вашето BMW е скрит и ваш личен асистент? Комуникирайте с вашето BMW чрез BMW Intelligent Personal Assistant. Той ви познава, става все по-добър и ви помага в много ситуации. Можете да му дадете и лично име за активиране. Той може да ви обясни всичко да автомобила и да ви помогне да се запознаете по-добре с вашето BMW. „Hey BMW, как бих могъл да увелича пробега си?” - на тези и други въпроси по отношение на вашият BMW електромобил при нужда ще ви отговори BMW Intelligent Personal Assistant.
BMW Електрическа мобилност BMW Efficient Dynamics

Повече за BMW EfficientDynamics.

BMW Електрическа мобилност BMW Корпоративни продажби

Повече за програмата BMW Корпоративни продажби.

BMW VISION iNEXT.

BMW Vision iNEXT на фона на гора три четвърти изглед отпред

BMW VISION iNEXT.

Индивидуалната мобилност е на прага на нова ера. Темите като автономно шофиране, електрификация и свързаност осигуряват нови изживявания. BMW Vision iNEXT е едно смело и позитивно изявление за предстоящото бъдеще. То се движи чисто електрически, високо автоматизирано и е напълно свързано. При пътуване с BMW Vision iNEXT може по избор за шофира сам в режим „Boost“ или да бъде возен в режим „Ease“. Благодарение на електрическото задвижване режимът „Boost“ е високо динамичен, почти безшумен и с нулеви локални емисии. Интериорът е с напълно ново оформление и с изцяло нов статус. BMW Vision iNEXT се превръща в място за почивка, взаимодействие, развлечение или концентрация. По този начин времето при шофиране може да бъде използвано максимално независимо. Серийният модел ще се появи по пътищата през 2021 година като нов технологичен флагман.

THE BMW CONCEPT i4

BMW Concept i4 три четвърти изглед отпред

THE BMW CONCEPT i4

Готови ли сте за новото измерение на електризиращата радост от шофирането? BMW Concept i4 е първото напълно електрическо BMW Гран Купе - и вълнуващ пример за налагането на електрическото задвижване при BMW. Оборудвано с технология BMW eDrive от пето поколение, BMW Concept i4 постига спиращи дъха стойности на мощността. Водачът и пътниците ги очаква забележително спортно изживяване при шофиране, което не може да бъде изразено само с числа. Просто трябва да се насладите на това почти безшумно разгръщане на мощността. С изключителния си пробег от до 600 километра иновативният електромобил на BMW поставя нови стандарти и по отношение на пригодността за всекидневието и за дълги пътувания.
Насладете се на спортно-елегантния дизайн и на модерната естетика на новото BMW Concept i4 и получете още днес вълнуващ поглед към BMW i4 - първият чисто електрически сериен модел от премиум среден клас на BMW, чието производство стартира през 2021 година.

BMW Електрическа мобилност BMW Plug In хибрид

Повече за Plug-in хибридите на BMW.

BMW Електрическа мобилност BMW Устойчивост

Повече за устойчивостта.

BMW Електрическа мобилност Преглед BMW Електрическа мобилност

Обратно към прегледа

Разход на гориво и СО₂ емисии.

BMW iX3(1):
Среден разход на гориво в л/100 км: 0
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 0
Разход на електроенергия в кВч/100 км: 17,8–17,5


BMW i3:
Среден разход на гориво в л/100 км: 0
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 0
Разход на електроенергия в кВч/100 км: 13,1


BMW i3s:
Среден разход на гориво в л/100 км: 0
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 0
Разход на електроенергия в кВч/100 км: 14,6–14,0


Данните за автомобилите, обозначени с (1) , са предварителни.


Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с тестовия цикъл VO (EU) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

 

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

 

Данните вече са измерени на базата на новия тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите. При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на СО2, могат да са различни от указаните тук данни.
 

Прочети повече

Разход на гориво и СО₂ емисии.

 • BMW iX3(1):
  Среден разход на гориво в л/100 км: 0
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 0
  Разход на електроенергия в кВч/100 км: 17,8–17,5

  BMW i3:
  Среден разход на гориво в л/100 км: 0
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 0
  Разход на електроенергия в кВч/100 км: 13,1

  BMW i3s:
  Среден разход на гориво в л/100 км: 0
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 0
  Разход на електроенергия в кВч/100 км: 14,6–14,0

  Данните за автомобилите, обозначени с (1) , са предварителни.

  Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с тестовия цикъл VO (EU) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

  Данните вече са измерени на базата на новия тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите. При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на СО2, могат да са различни от указаните тук данни.