BMW Електрическа мобилност BMW Електромобил

ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ НА BMW.

ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ НА BMW.

100% електрическа. 100% радост от шофирането. 100% BMW.

Знаехте ли, че още при летните Олимпийски игри през 1972 година в Мюнхен при маратонските бягания пред атлетите се движеше едно напълно електрическо BMW 1602e, за да ги снима и да им осигурява вода? Без отработени газове и безшумно то бе идеалният спътник, без да пречи на спортистите при върховите им постижения. Днес, близо 50 години по-късно, ние доведохме до съвършенство тази пригодност и нашия опит в областта на електрифицираната мобилност чрез последователно модернизиране на технологията BMW eDrive и подмарката BMW i. С нашите напълно електрически модели BMW iX, BMW iX3, BMW i3, BMW i3s и BMW i4 вие ще се насладите на едно напълно ново усещане на чиста радост от шофирането. Защото нищо не може да се сравни с почти безшумното плъзгане из града и по междуградските пътища, със спонтанните реакции на двигателя и уникалното ускорение от място. И всичко това без отработени газове и с нулеви локални емисии. Открийте света на BMW електромобилите.

Прочети повече
BMW Електрическа мобилност BMW iX xDrive50 i20 BMW i4 G26 BMW Електромобил

РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО. ЕЛЕКТРИЧЕСКА.

Първите по рода си, новите изцяло електрически BMW i4 и BMW iX предлагат ново ниво на качество за електризиращата радост от шофирането. С дългия си пробег и свързаните решения за зареждане на BMW Зареждане, новите BMW i4 и BMW iX поставят нови стандарти по отношение на пригодността за всекидневието и комфорта при дълги пътувания.

Прочети повече
BMW Електрическа мобилност технология Електромобил BMW eDrive видео

ТЕХНОЛОГИЯТА.

Насладете се на напълно електрическата технология BMW eDrive.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ: НАЙ-ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НАШИТЕ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ.

 • Какво представлява един електромобил?
  BMW Електрическа мобилност BMW Електромобили FAQ

  Чисто електрическите автомобили (BEV, Battery Electric Vehicle) се движат само с електроенергия. Те нямат двигател с вътрешно горене, който да задвижва автомобила. Електроенергията се съхранява в акумулатор. Неговият капацитет определя пробега на електромобила, тоест каква отсечка може да измине с едно зареждане на акумулатора.
  Много водачи се притесняват за пробега - в повечето случаи необосновано. Все пак повечето BEV днес имат пробег над 250 километра. А 90 процента от водачите, например в Германия, всекидневно изминават по-малко от 100 километра.
  Чисто електрическите автомобили са идеални за потребителите, които могат да зареждат акумулаторите на своите електромобили у дома или на работното си място. Интензивно се разширява и обществената инфраструктура за зареждане. Така например в големите градове и покрай магистралите постоянно се изграждат нови зарядни станции. Това включва и множество High-Power зарядни станции за свръх бързо зареждане при пътувания, например на нашия партньор IONITY в Европа. Благодарение на това в бъдеще дългите ви пътувания ще стават все по-лесни.

 • Какви са преимуществата на електромобила?
 • Кои фактори влияят на мощността на високоволтовия акумулатор на моя автомобил?
 • Как моят стил на шофиране влияе на пробега на моя електромобил?
 • Какво трябва да имам предвид, когато моят електромобил не се движи или е паркиран дълго време?
BMW Електрическа мобилност BMW Зареждане

Бих искал да се запозная с темата зареждане.

BMW Електрическа мобилност BMW Пробег

Бих искал да се запозная с темата за пробега.

BMW Електрическа мобилност данъчни облекчения

Данъчни облекчения за BMW Електромобилите.

Бих искал да се запозная програмата BMW Корпоративни продажби за фирми.

РАЗХОД НА ГОРИВО И CO₂ ЕМИСИИ.

 • BMW iX xDrive50:
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 19,8–23,0
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 0

  BMW i4 eDrive40:
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 16,5
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 0

  BMW i3:
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 16,3–15,3
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 0

  BMW i3s:
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 16,6–16,3
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 0

  Официалните данните за разхода на гориво, СО2 емисиите, разхода на електроенергия и електрическия пробег са измерени в съответствие с тестовия цикъл VO (EU) 715/2007 във версията, валидна за този модел. WLTP данните отчитат диапазона на всички възможни допълнителни оборудвания. Повече информация за тестовите методики WLTP и NEDC може да намерите на www.bmw.de/wltp.

  Повече информация за официалния разход на гориво и официалните специфични СО2 емисии на новите автомобили можете да намерите в брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

  * Специфично за пазара предложение, валидно за нови автомобили от дилъри и представителства на BMW в Европа в мрежата на BMW Зареждане