BMW Серия 1 F40 в Misano Blue metallic, изглед отпред в движение
M135i xDrive
Разгледайте отблизо
Разход на гориво, комбиниран8,0–6,8 л/100 км
Тип задвижванеБензинДизел

THE 1

BMW СЕРИЯ 1.

Разход на гориво, комбиниран8,0–6,8 л/100 км
Тип задвижванеБензинДизел

BMW Серия 1 е тук, за да привлече всички погледи. Защото неговият изключителен дизайн и прогресивния език на формите му позволяват още на пръв поглед да изпъкне след другите. Същото важи и за интериора, чиято атмосфера впечатлява с високо качество и откритост. Ефективните двигатели, предлаганото за пръв път при BMW Серия 1 предно задвижване и най-модерните технологии на задвижването гарантира изпълнени с динамика и пъргавина изживявания при шофиране, докато иновативните технологии и асистиращи системи ви гарантират, че винаги ще достигнете сигурно и комфортно до целта си.

Прочети повече

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА КОНФИГУРИРАНЕ НА BMW СЕРИЯ 1.

СПОРТНИЯТ ВЪНШЕН И ВЪТРЕШЕН ДИЗАЙН НА BMW СЕРИЯ 1.

Увереност, която се вижда още на пръв поглед: Дизайнът на BMW Серия 1 прави силно впечатление - отвътре и отвън. Като се започне от динамичната предна част с голяма двойна бъбрековидна решетка и широка предна броня. Острите линии се движат успоредно на плавната линия на покрива до ярката задна част. Високата класа на BMW Серия 1 веднага се усеща и в интериора: Пътниците са посрещнати от разточителна и открита атмосфера с висок уют. Модерният кокпит се отличава с ергономично оптимизираните оборудвания, опционалните големи дигитални дисплеи и последователната ориентация към водача.

Прочети повече

ДИЗАЙН.

Висококачествени оборудвания за екстериора и интериора на BMW Серия 1.

Насладете се на спортните дизайнерски опции на BMW Серия 1 Sport Line. С висококачествените оборудвания за екстериора и интериора вие можете да оформите вашия автомобил според своя вкус и индивидуалните ви потребности.
Кокпит на BMW Серия 1 F40 Модел Sport Line със спортен волан
Кокпит на BMW Серия 1 F40 Модел Sport Line със спортен волан

Двойна бъбрековидна решетка.

Характерната двойна бъбрековидна радиаторна решетка е оформена като свързан елемент и се отличава с блестящо хромирана рамка и гланцирано черни надлъжни пластини. Като централен визуален детайл тя подчертава присъствието и естетиката на предната част на автомобила.
BMW Серия 1 F40 модел Sport Line с черни корпуси на страничните огледала.

Черни корпуси на страничните огледала.

Корпусите на страничните огледала са лакирани в черен гланц, а не в цвета на автомобила. Те подчертават визуално спортната визия на автомобила и ефективно акцентират върху индивидуалното му излъчване.
BMW Серия 1 F40 модел Sport Line с М high-gloss Shadow Line

М high-gloss Shadow Line.

М high-gloss Shadow Line включва множество детайли от оборудването в черен гланц. Сред тях са покритията на шахтите на прозорците, рамките и водачите на прозорците, средната колона, както и рамките на външните огледала и основите им.
Ауспуховите накрайници на BMW Серия 1 F40 модел Sport Line

Ауспухови накрайници.

Ауспуховите накрайници с диаметър 90 мм (отляво при 3-цилиндровите двигатели, отляво и отдясно при 4-цилиндровите двигатели) поставят визуален акцент и подчертават спортния характер на автомобила.
Кокпит на BMW Серия 1 F40 модел Sport Line със спортен кожен волан

Спортен волан.

Спортният волан с три спици е оборудван с галванизирана декоративна бленда. Дебелият обръч и оформените опори за палците осигуряват особено приятно и стабилно усещане при допир.

BMW Серия 1 F40 модел Sport Line с Интериорни лайстни 'Illuminated Berlin’

Интериорни лайстни 'Illuminated Berlin’.

Интериорните лайстни 'Illuminated Berlin' с акцент 'High Matt’ на арматурното табло и тапицериите на вратите придават на интериора прогресивна атмосфера с усещане за високо качество. Прозиращата шарка на дискретно осветените лайстни създава атрактивна и приятна атмосфера в интериора.
BMW Серия 1 F40 модел Sport Line с Панорамен стъклен покрив.

Панорамен стъклен покрив.

Когато е отворен, панорамният стъклен покрив осигурява много свеж въздух и дори и затворен предлага открита, обляна в светлина атмосфера в интериора на автомобила. Покривът се отваря и затваря напълно автоматично с натискане на бутон или с ключа на автомобила и е оборудван с функция за плъзгане и повдигане, слънцезащитна щора и ветробран.

НОВОТО BMW СЕРИЯ 1 EDITION COLOR VISION.

Edition ColorVision ви предлага следното оборудване:
 • М Спортен пакет с М волан
 • Висококачествени лакови покрития
 • Edition дизайн на 18-инчовите M алуминиеви джанти
BMW Серия 1 F40 Edition ColorVision
Дизайн на предната част BMW Серия 1 F40 Edition ColorVision

Дизайн на предната част.

BMW бъбрековидната решетка е разположена ярко между смело оформените иконични BMW фарове и прави самоуверено изявление отпред за модерен и пъргав дизайн.

Дизайн на задната част BMW Серия 1 F40 Edition ColorVision

Дизайн на задната част.

Задната част на BMW Серия 1 допълва спортно и ярко външния дизайн. Открояващата се линия на раменете подчертава широката и стабилна стойка на пътя.

18-инчови M алуминиеви джанти Bicolor BMW Серия 1 F40 Edition ColorVision

18-инчови M алуминиеви джанти Bicolor.

Стилните, полирани до блясък 18-инчови М алуминиеви джанти с Y-образни спици 553 M Bicolor придават особено динамично излъчване на BMW Серия 1 Edition ColorVision с ексклузивния си, двуцветен дизайн.

М спортни седалки с Edition дизайн BMW Серия 1 F40 Edition ColorVision

М спортни седалки с Edition дизайн.

Благодарение на изисканите материали и двуцветния дизайн М Спортните седалки с кожена тапицерия 'Dakota' Black / Magma Red или Black / Ivory White поставят спортни акценти. Бродираните на подглавниците надписи "Edition” подчертават ексклузивността и висококачествената изработка.

Специфични Edition стелки BMW Серия 1 F40 Edition ColorVision

Специфични Edition стелки.

Вълнуващата естетика и висококачествената изработка на BMW Серия 1 Edition ColorVision се демонстрира и от най-дребните детайли. Специфичните за модела стелки с изискани кантове от черна изкуствена кожа подчертават тези амбиции.

Ексклузивни лайстни на праговете BMW Серия 1 F40 Edition ColorVision

Ексклузивни лайстни на праговете.

BMW Серия 1 Edition ColorVision демонстрира ексклузивните си амбиции още при качване. Това се осигурява например от флуоресциращите под светлинните лъчи лайстни на праговете с надпис Edition.

ДИНАМИКА НА УПРАВЛЕНИЕТО.

Задвижване, окачване и М спортно кормилно управление на BMW Серия 1.

Мощно ускорение, пъргава управляемост или сигурно поведение на пътя - благодарение на мощния си двигател и съчетанието от динамични компоненти на задвижването и окачването BMW Серия 1 превръща всяко пътуване в изживяване. Насладете се на подбраните функции за динамика на управлението и конфигурирайте своето създадено по мярка BMW Серия 1.
BMW Серия 1 F40 с M спортно кормилно управление

M спортно кормилно управление.

М спортното кормилно управление със Servotronic осигурява директно и пъргаво поведение на пътя при по-малко усилия за въртене на волана. Автомобилът може да се управлява още по-прецизно и предлага още по-спортна управляемост, особено по пътища с много завои.
BMW Серия 1 F40, 8-степенна трансмисия Steptronic Sport

Трансмисия Steptronic Sport.

8-степенната трансмисия Steptronic Sport позволява спортни превключвания на предавките. Както автоматично, така и ръчно с лостчетата на волана или селектора на трансмисията - за комфортно и спокойно пътуване или много динамичен стил на шофиране. В режим SPORT и селектор на трансмисията в лявата лента (S/M) превключванията на предавките са насочени към максимална динамика.
Интелигентно задвижване на четирите колела BMW xDrive BMW Серия 1 F40

BMW xDrive.

Интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive разпределя мощността безстепенно и гъвкаво между предни и задните колела - за повишаване на сцеплението, динамиката на управлението и сигурността при всякакви ситуации на пътя. За още по-висока пъргавина електронно управляваното разпределение на мощността противодейства и на недозавиването и презавиването.
BMW Серия 1 F40 с Адаптивно окачване

Адаптивно окачване.

Адаптивното окачване позволява характеристиките на амортисьорите да се адаптират към ситуацията на пътя и съчетава комфорта на возене и динамиката на управлението с максимална сигурност. Чрез превключвателя на контрола на шофирането водачът може да избере стандартната настройка COMFORT или режима SPORT.
BMW Серия 1 F40 в Misano Blue metallic, изглед отстрани на паркинг

АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ И СВЪРЗАНОСТ.

Интелигентните технологи и асистиращи системи на BMW Серия 1.

Позволете на автомобила да паркира самостоятелно или попитайте интелигентния гласов асистент къде е най-близката бензиностанция. BMW Серия 1 ви предлага множество полезни функции, дигитални услуги и асистиращи системи - за максимален комфорт и сигурност.
BMW Серия 1 F40 контролен дисплей с асистираща система Асистент за шофиране.

Асистент за шофиране.

Пакетът за сигурност Асистент за шофиране включва работещите с камери системи Предупреждение за опасност от сблъсък със спирачна намеса, Speed Limit Info с индикатор за забраните за изпреварване и предвиждаща функция, както и Предупреждение при напускане на лентата. Допълнително са включени и работещите с радар оборудвания като Предупреждение за напречен трафик отзад, Предупреждение при смяна на лентата и Предупреждение при опасност от удар в задната част.

BMW Серия 1 F40 с практичната помощ при паркиране Асистент за паркиране.

Асистент за паркиране.

Асистентът за паркиране облекчава паркирането на автомобила. Камерата за обратно виждане осигурява по-добра видимост назад. Активният контрол на дистанцията при паркиране повишава защитата срещу щети при паркиране. Асистентът за паркиране напълно автоматично паркира автомобила успоредно или перпендикулярно спрямо пътното платно и го изкарва от надлъжни паркоместа. Асистентът за движение на заден ход подпомага водача при движение на заден ход, например в тесни улици.
BMW Серия 1 F40 с BMW управление с жестове

BMW Управление с жестове.

BMW Управлението с жестове дава възможност специфично зададени функции да бъдат управлявани чрез определени движения на ръката. За подбрани действия при управлението системата разпознава например жестове като “плъзгане” или “показване”, с които можете да приемате или отхвърляте входящ телефонен разговор. Освен това чрез въртящи движения на показалеца може да бъде регулирана силата на звука.

BMW Серия 1 F40, BMW Head-Up дисплей

BMW Head-Up дисплей.

Големият пълноцветен BMW Head-Up дисплей по оптичен път проектира всички важни за пътуването информации в зрителното поле на водача и по този начин повишава концентрацията му върху случващото се на пътя. Изобразяват се актуалната скорост, указанията на навигационната система, Speed Limit Info включително забраните за изпреварване и списъците с телефонни номера и на развлекателната система.
Комбинация от дисплеи BMW Live Cockpit Professional в BMW Серия 1 F40

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional с навигационна функция включва висококачествена комбинация от индикатори, която се състои от 10,25-инчов контролен тъчдисплей с висока разделителна способност и напълно дигитално арматурно табло с размер 10,25 инча. BMW Operating System 7 може да бъде управлявана и от iDrive Touch контролера.
Интелигентният гласов асистент BMW BMW Intelligent Personal Assistant на BMW Серия 1 F40.

BMW Intelligent Personal Assistant.

„Hey BMW, гладен съм.“ BMW Intelligent Personal Assistant ще намери най-близкият ресторант и веднага ще планира маршрута. Но той може и много повече. Вашият личен асистент ви подпомага и по отношение на автомобилните функции. Той ще ви обясни полезните функции. Така ще можете да управлявате вашето BMW напълно интуитивно и лесно.

Remote Software Upgrade в новото BMW Серия 1 F40.

Remote Software Upgrade.

Така вашето BMW е винаги на най-актуалното ниво. Remote Software Upgrades могат да бъдат изтеглени чрез My BMW App или в автомобила и след това инсталирани.

BMW Серия 1 със Smartphone Integration

Smartphone Integration

Не искате да се лишавате от функциите на своя смартфон във вашето BMW и да го управлявате, както сте свикнали? Smartphone Integration свързва вашия смартфон безжично чрез Apple CarPlay и Android Auto във вашия автомобил. По този начин можете удобно да ползвате функциите и различни приложения директно на контролния дисплей.

BMW Серия 1 (F40) Digital Key

BMW Digital Key.

BMW Digital Key превръща вашия съвместим смартфон* в ключ за автомобила. За отключването доближете смартфона до дръжката на вратата, а преди стартиране на вашето BMW го поставете в поставката за смартфони. Освен това можете да споделяте Digital Key с до 5 приятели, като при това можете например да ограничавате максималната скорост - идеално за начинаещи водачи.

 

*BMW Digital Key е съвместим само с подбрани смартфони. Списъкът със съвместимите смартфони може да намерите на bmw.com/digitalkey. Предпоставка за ползването на BMW Digital Key е оборудването Teleservices.

МОДЕЛИ И ОБОРУДВАНЕ.

Ярките варианти на модела на BMW Серия 1.

Модел Sport Line.

 • 17-инчови алуминиеви джанти с двойни спици 549; предлагат се и други джанти
 • М high-gloss Shadow Line
 • Спортни предни седалки с комбинирана тапицерия текстил/Sensatec Anthracite със сиви акценти, опционално с оранжев акцент, предлагат се и други тапицерии
 • Спортен волан
BMW Серия 1 F40 модел Sport Line Mineral White metallic три четвърти изглед отпред

Модел М Спортен пакет.

 • 17-инчови М алуминиеви джанти с двойни спици 550 М Bicolor; предлагат се и други джанти
 • М Спортно окачване включително М Спортно кормилно управление; предлагат се и други окачвания
 • Спортни предни седалки с текстилна тапицерия 'Trigon' Sensatec Black; предлагат се и други тапицерии
 • Спортен волан
BMW Серия 1 F40 модел М Спорт Melbourne Red metallic три четвърти изглед отстрани

Модел Advantage.

 • 16-инчови алуминиеви джанти със звездовидни спици 517 (само за 116i/116d)
 • Контрол на скоростта със спирачна функция
 • Контрол на дистанцията при паркиране (PDC)
 • Пакет за съхранение
BMW Серия 1 F40 модел Advantage в черен цвят, три четвърти изглед отстрани
 • Модел Sport Line.
 • Модел М Спортен пакет.
 • Модел Advantage.

BMW СЕРИЯ 1 F40.

Дизайнът и динамиката на управлението на BMW Серия 1 128ti.

Характерната визия и техническите детайли превръщат BMW 128ti в особено спортен представител на това моделно семейство. В духа на характерните, специфични за модела дизайнерски елементи бензиновият двигател с технология BMW TwinPower Turbo и блокировката на диференциала на предната ос осигуряват динамика на управлението на най-високо ниво.
BMW Серия 1 128ti F40 Странични прагове с фолио ti

Странични прагове с фолио ti.

Страничните прагове с червен акцент и фолиото ti подчертават спортната визия на автомобила.
BMW Серия 1 128ti F40 18-инчови M алуминиеви джанти с Y-образни спици 553 М Bicolor, със спортни гуми

18-инчови M алуминиеви джанти с Y-образни спици 553 М Bicolor, със спортни гуми.

18-инчови алуминиеви джанти с Y-образни спици 553 в цвят Bicolor Orbit Grey metallic със спортни гуми, с полирана до блясък повърхност, размер на джантите 8J x 18, гуми 225/40 R18.
BMW Серия 1 128ti F40 Дизайнерско оборудване в интериора

Дизайнерско оборудване в интериора.

Специфичните дизайнерски елементи осигуряват подчертана спортна и ексклузивна атмосфера в интериора на 128ti. Тя се гарантира от детайлите като М волана с червен контрастен шев, ексклузивните спортни седалки с червени акценти, съгласуваните с тях ексклузивни стелки с червен кант и бродираното лого ti на средния подлакътник.

BMW Серия 1 128ti F40 100% sDrive и блокировка на диференциала.

100% sDrive и блокировка на диференциала.

Серийната блокировка на диференциала на BMW Серия 1 128ti повишава сцеплението и стабилността при ускорение на излизане от завои, при високи скорости в завоите, както и при различни пътни настилки, като ситуативно разпределя мощността между предните колела. Резултатът е уверено и динамично поведение на пътя.
BMW Серия 1 128ti F40 BMW 128ti двигател

BMW 128ti двигател.

Компактен спортист, който осигурява чиста радост от шофирането. BMW TwinPower Turbo 4-цилиндровият бензинов двигател на BMW 128ti е мощен, тъй като е оборудван с нови бутала, по-голям турбокомпресор, оптимизиран всмукателен колектор и изпускателна система с управляеми клапи.

BMW Серия 1 128ti F40 спортно окачване

M Спортно окачване.

M спортното окачване се отличава със снижаването на каросерията с около 10 милиметра. То е оборудвано с по-къси пружини и по-стегнати, специфични за 128ti настройки на амортисьорите, както и по-твърди стабилизатори. Тази комбинация осигурява още по-директни настройки на окачването, които позволяват подчертано спортен стил на шофиране.
BMW Серия 1 128ti F40 кормилно управление

Кормилно управление.

Променливото спортно кормилно управление със Servotronic осигурява директно и пъргаво поведение на пътя при по-малко усилия за въртене на волана. Автомобилът може да се управлява още по-прецизно и предлага още по-спортна управляемост, особено по пътища с много завои и в града.

ТЕХНИЧЕСКИТЕ ДАННИ НА BMW СЕРИЯ 1.

BMW 128ti.

Мощност в кВт (к.с.): 

195 (260)

Ускорение 0-100 км/ч в секунди:

6,1

Среден разход на гориво в л/100 км:

7,4–6,8

CO₂ емисии в г/км комбинирани:

170–156

BMW Серия 1 F40 в Misano Blue metallic, три четвърти изглед отпред в движение

ЦЕНИ, ФИНАНСИРАНЕ И ЛИЗИНГ НА BMW СЕРИЯ 1.

BMW ФИНАНСОВИ УСЛУГИ ЗА BMW СЕРИЯ 1.

BMW Серия 1 F40 в Misano Blue metallic, три четвърти изглед отпред, паркирано на пътя с жена

Със създадените по мярка финансови продукти на BMW Финансови услуги вие достигате бързо и гъвкаво до целта. Финансиране или лизинг - всяко от нашите предложение е адаптирано индивидуално към вашите потребности и желания. Научете повече за атрактивните решения за финансиране или подходящата оферта за лизинг за вашето ново BMW Серия 1.

BMW SERVICES.

Сътрудник на дилър на BMW подава ръка на клиент
С BMW Service винаги се движите безгрижно:
 
 • С BMW Service Inclusive се наслаждавате на 100% прозрачност благодарение на услуги като проверка на автомобила, смяна на микрофилтър и спирачна течност на фиксирана цена.
 • При нужда от поддръжка или при повреда Телеуслугите на BMW ConnectedDrive подават важната информация към вашия предпочитан BMW сервизен партньор.
 • Безплатната BMW Пътна помощ и помощ при произшествие е на ваше разположение денонощно, 365 дни в годината.
Търговец на BMW консултира клиент

ЖЕЛАЕТЕ ЛИ ИНДИВИДУАЛНА КОНСУЛТАЦИЯ?

За въпроси, детайлна информация или конкретни оферти за BMW Серия 1 може да се обърнете към най-близкия дилър на BMW. Нашите компетентни BMW търговци с удоволствие ще ви консултират индивидуално по телефона или директно на място.

Разход на гориво и СО₂ емисии.

Официалните данни за разхода на гориво, СО₂ емисиите, разхода на електроенергия и електрическия пробег са измерени в съответствие с тестовия цикъл VO (EU) 715/2007 във версията, валидна за този модел. WLTP данните отчитат диапазона при всички възможни допълнителни оборудвания (в случая за германския пазар). За сертифицираните след 01.01.2021 година автомобили официалните данни са налични само според WLTP. В допълнение, съгласно регламент на ЕС 2022/195, стойностите на NEDC вече отпадат в сертификатите за съответствие на ЕО от 1 януари 2023 г.

Повече информация за методиките NEDC и WLTP може да намерите на www.bmw.de/wltp

Повече информация за официалния разход на гориво и официалните специфични СО₂ емисии можете да намерите в брошура, която се разпространява безплатно от дилърите на BMW.

Прочети повече

Разход на гориво и СО₂ емисии.

 • Disclaimer reference invalid