Не може да забравите BMW Серия 1 (3 врати). За този компактен представител на BMW е характерна темпераментната елегантност и спортен дизайн. Мощните двигатели осигуряват незабравими моменти, изпълнени с динамика. Гамата включва спортни и ефективни BMW TwinPower Turbo 3-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, както и BMW TwinPower Turbo 4-цилиндрови двигатели и M Performance TwinPower Turbo редовия 6-цилиндров двигател на BMW M140i.
 

Във всички случаи ще получите задвижване, което няма равно в компактния клас. За това допринася и BMW EfficientDynamics: пакет от технологии като автоматична функция Старт/Стоп, индикатор за превключване на предавките и регенерация на спирачната енергия.
 

Същите двигатели се монтират и на BMW Серия 1 (5 врати), което благодарение на ергономичния си интериор с множеството възможности за съхранение и гъвкавия си багажник е идеалният автомобил за всекидневието. Механичната 6-степенна скоростна кутия или 8-степенната трансмисия Steptronic осигуряват въодушевяваща пъргавина. С многобройните атрактивни нива на оборудване, всяко BMW Серия 1 (5врати) получава собствено излъчване. Благодарение на интелигентните комуникационни и развлекателни функции на BMW ConnectedDrive автомобилът се превръща във връзка между индивидуалната мобилност и всекидневието. И ви обогатява по вашия път към нови цели.
 

M гени: BMW M Performance TwinPower Turbo бензиновият двигател в BMW M140i (3 врати) и M140i (5 врати) е впечатляващо ефективен. Вграденият 6-цилиндров двигател има мощност от 250 кВт (340 к.с.) с максимален въртящ момент от 500 Нм, както и изненадващо ниски стойности за разход на гориво и емисии. При среден разход на гориво от 7,1 л/100 км и СО2 емисии от 163 г/км, BMW M140i с 8-степенна трансмисия Steptronic предлага един от най-икономичните двигатели. Неустоимата динамика на BMW M Performance автомобилите е допълнително подчертана от впечаляващи детайли за интериора и екстериора. Накратко, тези автомобили предлагат вълнуваща комбинация от чиста динамика, комфорт и висока пригодимост за всекидневието.