BMW УСТОЙЧИВОСТ

BMW VEHICLE FOOTPRINT.

INTRO

ПРОМЯНАТА ЗАПОЧВА С ПРОЗРАЧНОСТ.

Как да разбера какъв е екологичният отпечатък на моят бъдещ автомобил? Отговорът е BMW Vehicle Footprint. Цялостното впечатление се осигурява от четири основни критерия за устойчивост, както и подробна оценка на жизнения цикъл, потвърдена от TÜV. Прегледно и прозрачно. Така ще можете да вземете информирано решение.

BMW Устойчивост 2023 Vehicle Footprint навигация Въздействие върху климата

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ КЛИМАТА

ОТ НАЧАЛОТО ДО КРАЯ.

ЕМИСИИ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИЗНЕН ЦИКЪЛ.

BMW Group доброволно се ангажира с целта от 1,5° на Парижкото споразумение за климата. Ние показваме екологичния отпечатък на нашите автомобили, като използваме променливата за измерване на CO₂ еквивалент CO₂e, която стандартизира въздействието върху климата на различни парникови газове като метан. И ние непрекъснато работим за намаляване на това въздействие. Дори преди едно BMW да измине първия метър и дори след употребата му.

BMW устойчивост 2023 вятърна енергия

Зелена електроенергия.

Повече енергия от възобновяеми източници във веригата за доставки, производството и за мрежата за зареждане на BMW. В нашите заводи ние вече покриваме всички външни нужди от електричество със зелено електричество. Нашите доставчици също все повече произвеждат с него.

BMW устойчивост 2023 фотоволтаици

Кръгова икономика.

Щадим ресурсите и поддържаме материалите в кръговрата в дългосрочен план. Ние насърчаваме принципа на кръговата икономика в нашето производство. Това означава рециклиране на повече компоненти и материали и следователно използване на по-малко суровини.

BMW Устойчивост 2023 Vehicle Footprint Ефективност

ЕФЕКТИВНОСТ

ДА ПОСТИГНЕТЕ МНОГО С МАЛКО.

ОПТИМИЗИРАНЕ НА РАЗХОДА И ПРОБЕГА.

Ефективност означава постигане на възможно най-голям ефект с най-малко усилия. От много поколения автомобили насам BMW EfficientDynamics е важна част от стратегията за устойчивост на BMW. С иновативни решения той осигурява повече радост от шофирането с по-нисък разход и по-дълъг пробег.

BMW Устойчивост 2023 Vehicle Footprint навигация ефективно производство

СЪЗДАДЕНИ ЗА НАЙ-ВИСОКА ЕФЕКТИВНОСТ.

Високоякостните стомани, алуминиевите врати и капаци пестят тегло. Аеродинамичните джанти, управлението на въздушните клапи и други мерки понижават въздушното съпротивление. Интелигентното управление на топлината понижава разхода на енергия. BMW е създадено да комбинира повече радост от шофирането с по-нисък разход и по-дълъг пробег.

BMW устойчивост 2023 Vehicle Footprint My BMW App

ЕФЕКТИВНО ШОФИРАНЕ С MY BMW APP.

С практични съвети My BMW App ви помага да повишите индивидуалната си ефективност. То ви показва исторически данни за вашия разход като го сравнява с подобни автомобили от общността, помагайки ви да оптимизирате разхода си. Така се движите по-ефективно. При същата радост от шофирането.

BMW Устойчивост 2023 Vehicle Footprint Кръгова икономика

КРЪГОВА ИКОНОМИКА

RE:THINK, RE:DUCE, RE:USE, RE:CYCLE.

ОПАЗВАНЕ НА РЕСУРСИТЕ ЧРЕЗ РЕЦИКЛИРАНИ МАТЕРИАЛИ.

Нашата цел е да щадим природните ресурси и да запазим материалите в кръговрата в дългосрочен план и с високо качество. Ето защо ние използваме рециклирани материали като например вторичен алуминий за високоволтовите батерии или пластмаси. С подхода „Secondary First“, делът на рециклираните и повторно използвани материали трябва постепенно да се увеличи до 50 %. Ние проектираме нашите автомобили така, че да могат да бъдат по-лесно разглобявани и рециклирани след употреба.

BMW Устойчивост 2023 Vehicle Footprint Верига за доставки

ВЕРИГА ЗА ДОСТАВКИ.

ГРИЖА ЗА ХОРАТА И ОКОЛНАТА СРЕДА.

Надлежен контрол във веригата на доставки.

Отговорността означава да следите всичко внимателно. Ето защо ние знаем от какво произвеждаме автомобилите си. И проверяваме особено внимателно веригите за доставка на нашите суровини. По този начин помагаме за зачитането на човешките права и спазването на екологичните стандарти

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ПИОНЕРИТЕ НА УСТОЙВИЧАТА МОБИЛНОСТ.

BMW устойчивост 2023 Neue Klasse

NEUE KLASSE: НАШАТА ВИЗИЯ Е УСТОЙЧИВОСТТА.

Насладете се още днес на иновациите на бъдещето. С Neue Klasse стартираме едно кръгово, дигитално и напълно електрическо бъдеще. Нашите нови автомобили съчетават чистата радост от шофирането с най-висока ефективност. Произвеждаме ги по особено пестящ ресурси начин и все повече разчитаме на рециклирани материали.

BMW Устойчивост 2023 Vehicle Footprint устойчивост BMW i5 и Серия 5 Седан

УСТОЙЧИВОСТТА НА НОВОТО BMW СЕРИЯ 5.

Какъв е екологичният отпечатък на напълно електрическото BMW i5? А каква е екологичната равносметка на новите BMW Серия 5 Седан? Научете повече за първия ни създаден BMW Vehicle Footprint: