BMW XM G09 PHEV изглед отпред в тъмна среда
Мощност480 кВ ( 653 к.с.)
ЗадвижванеPlug-in хибрид

THE XM

BMW XM G09 PHEV изглед отпред в тъмна среда

ПЪРВОТО BMW XM.

Мощност480 кВ ( 653 к.с.)
ЗадвижванеPlug-in хибрид
THE XMПЪРВОТО BMW XM.

ПЪРВОТО BMW XM.

Ексклузивен, изразителен, електрифициран: Новото BMW XM съчетава впечатляващо присъствие с високата производителност на BMW M и мощна plug-in хибридна технология от последно поколение.

*Предварителни данни.

Прочети повече

ПОВЕЧЕ ЗА НОВОТО BMW XM.

Задвижване, окачване и мощност.

BMW XM.

Перфектно съчетание между High-Performance на BMW M и иновациите на Plug-in хибрид.
 • BMW M Hybrid, първото електрифицирано M High Performance задвижване
 • M TwinPower Turbo V8-цилиндров бензинов двигател
 • Адаптивно М окачване Professional за изключителна динамика на управлението
 • M xDrive с М спортен диференциал
 • 653 к.с., въртящ момент 800 Нм, ускорение 0–100 км/ч в 4,3 сек
BMW XM G09 3/4 изглед отпред

ВЪНШНИЯТ ДИЗАЙН НА НОВОТО BMW XM.

BMW XM G09 външен дизайн акценти
BMW XM G09 екстериор изглед отпред

Дизайн на предната част.

Иконичната предна част в стила на луксозния клас на BMW впечатлява със светлинната графика на осветената бъбрековидна решетка „Iconic Glow“ с типичните за М тесни дневни светлини. Благодарение на интегрираното лого BMW XM и ексклузивните акценти в Night Gold характерната радиаторна решетка излъчва лукс и ексклузивност. Мощно скулптурираният преден капак

BMW XM G09 екстериор изглед отстрани

Изглед отстрани.

Страничната визия съчетава яркия характерен дизайн в стила на купе в мощни пропорции и дизайнерски акценти като най-тъмните прозорци в цялата палитра от модели на BMW. Както 23-инчовите алуминиеви джанти, така и акцентиращата лента, която осигурява уникалност на дизайна на новото BMW XM, изглеждат особено ексклузивни в акцентиращия цвят Night Gold.

BMW XM G09 екстериор изглед отзад

Дизайн на задната част.

Вертикалните, хексагонални М двойни ауспухови накрайници осигуряват уникално присъствие на задната част със златисти акценти на дифузора и новото лого ХМ. Лазерно гравираните от двете страни на задното стъкло емблеми на BMW напомнят за последния „M only“ модел – BMW M1. В комбинация с арките на калниците преминаващите по цялата задна част, задни светлини подчертават стабилната, широка стойка.

ВЪТРЕШНИЯТ ДИЗАЙН НА НОВОТО BMW XM.

BMW XM G09 интериор дизайнерски акценти
BMW XM G09 интериор осветен таван

Осветен таван.

Индиректно осветеният таван впечатлява с триизмерната си призматична структура. Създаващото настроение вътрешно осветление ефектно подчертава различните светлинни дизайни, например графиката при посрещане. В зависимост от режима на шофиране и настроението изборът на цветове може да бъде адаптиран към индивидуалните предпочитания.

BMW XM G09 интериор задни седалки M Lounge

M Lounge.

M Lounge предлага уникално усещане за простор. Цялостната площ на седалката и детайлите като подобните на диаманти структури в подглавниците и в шевовете излъчват усещане за комфорт и лукс. В комбинация със скулптурния, индиректно осветен таван, тъмните прозорци и комфортните възглавници се създава уникално усещане за простор.

BMW XM G09 интериор Individual кожа 'Merino'' с ексклузивен обхват Walknappa Vintage Coffee

Ексклузивна Vintage кожа.

Новата кожена тапицерия с Vintage характер впечатлява с естествената си структура и качество. Поставени са и изискани акценти на тапицериите на вратите и арматурното табло. Материалът за пръв път се използва ексклузивно при новото BMW XM и благодарение на специалните процеси на обработка и облагородяване може да бъде оформен уникално и индивидуално във всеки автомобил.

ДИНАМИКАТА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА НОВОТО BMW XM.

BMW XM G09 динамика на управлението акценти
BMW XM G09 V8 Plug-in хибрид в движение

8-цилиндров Plug-in хибриден двигател.

8-Цилиндровият Plug-in хибриден двигател е олицетворение на чиста радост от шофирането, ненадминато разгръщане на мощността и характерен, типичен за М звук. Благодарение на виртуозното взаимодействие с електромотора със 145 кВт 4,4-литровият V8 на BMW XM се устремява неудържимо напред - не на последно място и благодарение на двата турбокомпресора, напълно променливото управление на клапаните Valvetronic и High Precision Injection.

BMW XM G09 Plug-in хибрид Изглед отстрани пред сграда

Адаптивно М окачване Professional.

Адаптивното М окачване Professional впечатлява със спортно поведение на пътя, без да понижава комфорта. Интегралното активно кормилно управление стабилизира автомобила при високи скорости и в същото време намалява диаметъра на завой. Активните стабилизатори редуцират движенията на каросерията и по този начин подобряват динамиката на управлението и комфорта.

BMW XM G09 изглед отзад в движение в града

M Спортен диференциал.

М спортният диференциал оптимално пренася мощността на вашия автомобил до пътя. Той разпределя мощността гъвкаво между задните колела и подобрява сцеплението и стабилността на пътя в различни ситуации - при ускорение на излизане от завоите, при висока скорост в завоите и при различни пътни настилки.

ПРЕДСТОЯЩИЯТ СПЕЦИАЛЕН МОДЕЛ BMW XM LABEL RED.

BMW XM G09 Label Red

Новото BMW XM Label Red* се очаква да бъде налично от края есента на 2023 г.:
 

 • Допълнително подобрена динамика благодарение на 550 кВ (748 к.с.) и 1000 Nm
 • Изпращайки впечатляващ сигнал на екстериора, повърхностите в акцентния цвят Toronto Red контрастират с цвета на автомобила в Frozen Carbon Black
 • Цветовата схема в Червено/Черно продължава по подобен начин в целия интериор и привлича вниманието в комбинация със специфични детайли

* Предварителна информация

PLUG-IN ХИБРИД ИЗЖИВЯВАНЕ ОТ ШОФИРАНЕТО НА НОВОТО BMW XM.

Иновативни технологии за електрическо шофиране и зареждане.

Най-доброто от двата свята: новото BMW XM Plug-in хибрид.

 • 82–88 км чисто електрически пробег (WLTP) и интелигентни режими на шофиране за пълна гъвкавост
 • Максимално удоволствие от шофирането с върховна ефективност
 • Ефективен двигател с вътрешно горене с 360 кВ (489 к.с.) и задвижващ агрегат BMW eDrive със 145 кВ (197 к.с.)
BMW XM G09 PHEV електрическо шофиране
BMW XM G09 Plug-in хибрид M хибрид

M Hybrid.

Сменяйте между чисто електрическо задвижване и хибриден режим с натискане на бутон и променяйте взаимодействието между електромотора и мощния V8 двигател. Изживяването при шофиране се оптимизира от интелигентните режими на шофиране.
Научете повече
BMW XM G09 Plug-in хибрид пробег

До 80 км 82–88 км пробег с новото BMW XM.

Ефективната система BMW eDrive със 145 кВ (197 к.с.) позволява 82–88 км WLTP на чисто електрическо шофиране. Това означава, че пътувате почти безшумно и без локални емисии.

Научете повече
BMW XM G09 Plug-in хибрид BMW Charging

BMW Charging.

Независимо у дома или по време на пътуване: BMW Charging ви предлага създадени по мярка решения за зареждането за всяка ситуация. Зареждайте в цяла Европа в една от най-големите и постоянно разширяващи се обществени мрежи от зарядни станции. Проверете статуса на зареждането на вашето BMW и планирайте удобно пътуванията си с вашето My BMW App.
Научете повече

КОКПИТЪТ И ТЕХНОЛОГИИТЕ НА НОВОТО BMW XM.

BMW XM G09 Кокпит и технологии
BMW XM G09 Специфична за М концепция на индикаторите благодарение на BMW Operating System 8

Специфична за М концепция на индикаторите благодарение на BMW Operating System 8.

Операционната система BMW 8 опростява работата с автомобила, напр. чрез глас и сензорен екран. Акцентът е специфичният за М дизайн: Съдържанието в 2D осигурява най-добрата разпознаваемост; логото на M може да се намери в представянето на съдържанието. Двата M режима ROAD и SPORT създават индивидуално, емоционално изживяване при шофиране.

BMW XM G09 BMW Curved Display

BMW Curved Display.

BMW Curved Display изобразява информациите за вашия автомобил прегледно върху голяма площ. Той комбинира напълно дигитално 12,3-инчово арматурно табло и 14,9-контролен дисплей. Управлението е ергономично оптимизирано и интуитивно. Благодарение на стилната интеграция в арматурното табло Curved Display е и визуален магнит за погледите.

BMW XM G09 M Setup

M Setup.

С M Setup можете да адаптирате изживяванията при шофиране към собствените си желания. Конфигурирайте параметрите на динамиката на управлението според индивидуалните си изисквания. Могат да бъдат настроени задвижването, окачването, кормилното управление, спирачките, рекуперацията и системата за задвижване на четирите колела M xDrive. Активирайте удобно запазената конфигурация чрез бутоните на волана М1 и М2.

BMW XM G09 Personal eSIM

Personal eSIM.

Телефонни разговори или пренос на данни - с Personal eSIM ползвате своя договор за мобилни услуги във вашето BMW. За тази цел вашият смартфон не е необходимо да е в автомобила. Вие се наслаждавате на по-добър сигнал, тъй като автоматично ползвате външните антени на автомобила. По-добра свързаност: Вашето BMW е съвместимо с 5G.

BMW XM G09 комфортен достъп

Система за комфортен достъп.

Спестете си търсенето на ключа на автомобила. С Комфортния достъп вашият M автомобил автоматично отключва вратите. Автомобилът разпознава вашият ключ от разстояние - вече не е нужно да го търсите по джобовете си. Вместо класически ключ можете да ползвате съвместим смартфон като Digital Key Plus или своята Key Card.

BMW XM G09 Поставка за безжично зареждане

Поставка за безжично зареждане.

По-подреден автомобил, по-висок комфорт: С поставката за безжично зареждане можете да заредите своя смартфон безжично, тоест изключително удобно. В разширената зона на поставката има място и за по-големи устройства - на една ръка разстояние и без досадни капаци и оплетени кабели. И всичко това при максимална сигурност: Вграденото охлаждане предпазва устройството от прегряване.

BMW XM G09 Асистент за шофиране Professional

Асистент за шофиране Professional.

Истински всестранен талант: Асистентът за шофиране Professional не само поддържа желаната скорост и дистанцията до движещия се отпред автомобил, но и поддържа вашето BMW в неговата лента чрез намеси в кормилното управление. Това ви облекчава, най-вече при дълги пътувания. Другите функции ви помагат да предотвратите сблъсъците и превишенията на ограниченията на скоростта.

BMW XM G09 Асистент за паркиране Plus

Асистент за паркиране Plus.

С пакета оборудване Асистент за паркиране Plus паркирането и маневрирането се превръщат в лесна задача. Той включва камерите “Птичи поглед” включително Top View и Panorama View и Remote 3D View, както и страничната помощ при паркиране, функцията за аварийно спиране Активен контрол на дистанцията при паркиране и Асистента при паркиране с надлъжно и странично водене, както и Асистента за движение на заден ход.

BMW XM G09 Шофиране без ръце на волана до 60 км/ч

Шофиране без ръце на волана до 60 км/ч.

С Асистента за шофиране Professional е възможно при скорост до 60 км/ч по магистрала да отместите ръцете си от волана. Вниманието на водача се контролира с камера, за да може по всяко време да се гарантира пълна сигурност.

ОРИГИНАЛНИ BMW АКСЕСОАРИ ЗА НОВОТО BMW XM.

С Оригиналните BMW Аксесоари адаптирате вашето BMW към индивидуалните ви желания: Продуктите са съгласувани перфектно с новото BMW XM отношение на качеството, дизайна и възможностите си.

BMW XM G09 BMW Advanced Car Eye 3.0 Pro

BMW Advanced Car Eye 3.0 Pro.

BMW Advanced Car Eye 3.0 Pro включва висококачествени QHD и Full-HD камери, които следят случващото се пред и зад вашия автомобил дори и когато е паркиран. При разклащания извън автомобила системата автоматично записва случващото се, за да документира евентуалните инциденти или (опити за) взлом.

Към продукта
BMW XM G09 Багажник за велосипеди BMW Pro 2.0

Багажник за велосипеди Pro 2.0

Багажникът за велосипеди BMW Pro 2.0 е лек, но въпреки това стабилен и може да носи товар до 60 килограма. Той предлага изключително лесно боравене и може да транспортира до 2 велосипеда/E-Bikes (може да бъде разширен до 3 велосипеда). Функцията за сгъване облекчава лесния достъп до багажника.

Към продукта
BMW XM G09 BMW стойка за таблеки Pro

BMW стойка за таблети Pro.

Сигурно закрепване на таблети с BMW Safety Case (предпазен калъф). Стойка може да бъде закрепена в различни позиции и наклон на допълнителното оборудване „Travel & Comfort“ или на базовата стойка.

Към продукта

ТЕХНИЧЕСКИТЕ ДАННИ НА НОВОТО BMW XM.

BMW XM.

Обща мощност на двигателя в kW (hp) при 1/мин:

480 (653)

Ускорение 0–100 км/ч в с: 

4,3

Разход на гориво, комбиниран WLTP в л/100 км:

1,6–1,5

CO2 емисии, комбиниран WLTP в г/км:

*Предварителни данни

36–33

BMW XM G09 три четвърти изглед отстрани, в покой

ЦЕНИ, ФИНАНСИРАНЕ И ЛИЗИНГ НА НОВОТО BMW XM.

BMW ФИНАНСОВИ УСЛУГИ ЗА НОВОТО BMW XM.

BMW XM G09 BMW финансови услуги

Финансиране или лизинг - всяко от нашите предложение е адаптирано индивидуално към вашите потребности и желания.

УСЛУГИ И КОНСУЛТАЦИИ ЗА НОВОТО BMW XM.

PROACTIVE CARE ЗА НОВОТО BMW XM.

BMW XM G09 Proactive Care


Proactive Care автоматично разпознава всяко предстоящо обслужване или ремонт, необходими за вашия автомобил, и се свързва с вас проактивно.
 

 • Директна помощ от експерти на BMW
 • Решаване на проблеми чрез дистанционна поддръжка
 • Избягване на потенциални повреди
 • Допълнителни индивидуални предложения за обслужване
 • Безплатно като част от активен договор ConnectedDrive
Търговец на BMW консултира клиентка

ЖЕЛАЕТЕ ЛИ ИНДИВИДУАЛНА КОНСУЛТАЦИЯ?

За въпроси, детайлна информация или конкретни оферти на BMW за новото XM може да се обърнете към най-близкия дилър на BMW. Нашите BMW търговци с удоволствие ще ви консултират индивидуално по телефона или директно на място.