ИКОНА НА ЕДНА НОВА ЕРА.

Първото BMW i8 Роудстър.

ИКОНА НА ЕДНА НОВА ЕРА.Първото BMW i8 Роудстър.

Бъдещето се оформя – под формата на първото BMW i8 Роудстър. Въодушевяващо, вдъхновяващо и готово да интерпретира по нов начин свободата. За безусловна радост от шофирането, до края на пътя. Нивото на адреналина се повишава още когато видите неговия иконичен дизайн. Със същата скорост се увеличават и оборотите: иновативният Plug-in хибриден двигател развива 374 к.с. и 570 Нм. С тях новото BMW i8 Роудстър ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди. Най-бързият път, за да се насладите на една нова форма на свободата.

Прочети повече
BMW i8 Роудстър Ultimate Sophisto Edition, Sophisto Grey, изглед отстрани
Алуминиеви джанти в E-Copper, BMW i8 Роудстър Ultimate Sophisto Edition, екстериор
Интериор E-Copper, BMW i8 Роудстър Ultimate Sophisto Edition, интериор
Отворени крилати врати, BMW i8 Роудстър Ultimate Sophisto Edition, Sophisto Grey

BMW I8 РОУДСТЪР ULTIMATE SOPHISTO EDITION.

Изключително във всяко отношение: BMW i8 Ultimate Sophisto Edition издига иновативната динамика и екстравагантния дизайн до следващото общо ниво. Лимитираната до 200 екземпляра серия на специалния модел се предлага както за BMW i8 Купе, така и за BMW i8 Кабриолет и изпъква както с лаковото си покритие Sophisto Grey, така и с особените акценти като ексклузивните алуминиеви джанти в E-Copper. Лакираните спирачни апарати допълнително подчертават спортния дух на автомобила. Интериорът също подчертава ексклузивността на динамичния Plug-in хибриден спортен автомобил с интериора Accaro E-Copper, особените елементи като керамичните уреди за управление и характерните детайли като лайстните на праговете с лого Edition и надпис “1 of 200” на средната конзола, подсказващ за лимитираната серия. В същото време включеният Head-Up ще ви винаги да се напълно информирани, докато се наслаждавате на атмосферата на светлинния пакет и висококачествения звук на озвучителната система Harman Kardon HiFi.

УЛТИМАТИВНО ИЗЛЪЧВАНЕ.

BMW i8 Роудстър е футуристично до най-дребните детайли. Езикът на формите на прогресивните му линии едва ли може да бъде по-динамичен. Най-характерният детайл: впечатляващите крилати врати от карбон, които могат да се отварят комфортно. Атлетичната предна част продължава представянето на индивидуалния му характер и гордо представя двойната бъбрековидна радиаторна решетка на BMW, оградена от Full LED фарове и Air Curtains с ново оформление. От предния капак уникалният V-образен Black Belt преминава през целия автомобил и подчертава ниския силует. Впечатляващият Streamflow дизайн оптимизира въздушния поток и създава ненадмината аеродинамика. С това BMW i8 Роудстър се превръща в перфектна симбиоза между форма и функция, която знае само една посока: ултимативната свобода.

„Това е чиста открита електрическа мобилност. С този открит двуместен автомобил ние си гарантираме лидерската позиция в сегмента на хибридните спортни автомобили.“
КЛАУС ФРЬОЛИХ, ЧЛЕН НА БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ НА BMW AG

СВОБОДНО. ПРОСТРАНСТВО.

Интериорът на BMW i8 Роудстър също подчертава неговия уникален характер. Това проличава още на пръв поглед при ексклузивната линия на оборудване Accaro Amido/E-Copper. Освен това интериорът продължава динамичните линии на външния дизайн, създавайки футуристична динамика в целия кокпит. Средната конзола е наклонена към водача и уредите са разположени интуитивно – за максимална ориентация към водача и най-висока прегледност. Новите спортни седалки с електрически регулировки и функция Памет предлагат оптимална странична опора и максимален комфорт. Зад седалките са разположени допълнителни отделения за багаж. Опционалният пакет Travel включва сгъваеми разделителни елементи и допълнителна чанта за карти от кожа 'Nappa'.

При тъмнина LED интериорното осветление осигурява висококачествена атмосфера. Контурните линии на вратите, арматурното табло, както и средната конзола и воланът по избор могат да бъдат потопени в цветовете EfficientDynamics Blue, Amber Yellow или White.

BMW Shadow Line.

Гланцирано черните елементи за екстериора придават на автомобила още по-спортно и елегантно излъчване. След особено висококачествените дизайнерски детайли са и покритията на задните колони и елементите на задния капак.

РЕВОЛЮЦИОНЕН УСКОРИТЕЛ.

BMW i8 Роудстър спира дъха дори и на насрещния вятър. Това се дължи не само на атлетичното му излъчване, но и преди всичко на аеродинамичната каросерия, екстремно олекотената конструкция и Layering дизайна на LED задните светлини, през които преминава насрещният въздушен поток.

Прочети повече

СТРЕЛА. ОТ КАРБОН.

СТРЕЛА. ОТ КАРБОН.

Поемете лидерството. Това е лесно с новото BMW i8 Роудстър. Една от причините е неговата изключителна концепция за олекотяване на конструкцията: архитектурата LifeDrive. Тя се състои от модул Drive –алуминиево шаси и модул Life – ултра лека пътническа клетка от свръхздрав карбон. И двата компонента са с оптимизирано до последния детайл тегло, за да осигурят ефективно обмислена устойчивост с перфектен спортен дух на пътя.

СВОБОДАТА ДА ДОСТИГНЕТЕ ВСИЧКО.

СВОБОДАТА ДА ДОСТИГНЕТЕ ВСИЧКО.

Зареждане с електроенергия или с гориво – и двете са лесни при новото BMW i8 Роудстър с всеобхватния пакет от продукти и услуги 360° ELECTRIC. У дома можете лесно да зареждате своето BMW i8 с BMW i Wallbox или кабел за зареждане – по желание и с устойчиво генерирана електроенергия от BMW Green Energy powered by NATURSTROM. При това ви се осигуряват индивидуални консултации, както и професионален монтаж и въвеждане в експлоатация на BMW i Wallbox от квалифициран електротехник. При пътуване вие ще откриете все повече обществени станции за зареждане, които можете да ползвате съвсем лесно.

СВЪРЗАНИ ОЩЕ ДНЕС ЗА БЪДЕЩЕТО.

BMW ConnectedDrive предлага иновативни решения, които осигуряват високо ниво на свързаност за новото BMW i8 Роудстър – за неограничено интелигентна и устойчива форма на мобилността. Така например BMW ConnectedDrive услугите за навигацията винаги ви водят по най-ефективния път до целта. А благодарение на BMW Teleservices вашият BMW i Partner винаги е информиран кога има нужда от поддръжка на автомобила.

ПРОГРАМА BMW i PURE IMPULSE EXPERIENCE.

ПРОГРАМА BMW i PURE IMPULSE EXPERIENCE.

Като собственик на BMW i8 Роудстър вие получавате достъп до цял свят от привилегии. Програмата BMW i Pure Impulse Experience предлага на членовете си ексклузивни събития и уникални лайфстайл предложения по целия свят. Програмата включва интересни и вдъхновяващи погледи към света на технологиите, културата, гастрономията и дизайна.

ПЪЛНА СИГУРНОСТ ПРЕД ВАС.

ПЪЛНА СИГУРНОСТ ПРЕД ВАС.

Независимо накъде пътувате – BMW i8 Роудстър е готово за всичко благодарение на множеството асистиращи системи. Така например при шофиране по мокра настилка спирачките се почистват от време на време от функцията за подсушаване на спирачките, за да се намали до минимум влагата – и то без осезаемо натискане на спирачката. При неблагоприятни метеорологични условия потеглянето се облекчава от Динамичния контрол на сцеплението (DTC), който предотвратява превъртането на колелата и осигурява максимално сцепление. При пътуване тази задача се поема от системата за задвижване на четирите колела BMW xDrive, която осигурява превъзходно сцепление във всяка ситуация. Системата се активира в хибриден режим и разпределя мощността на двете задвижвания променливо и ситуативно между четирите колела.

ДРУГИ СВЪРЗАНИ ТЕМИ.