BMW Серия 7, луксозен седан, луксозен клас, информиране

THE 7

BMW СЕРИЯ 7

BMW Серия 7 е олицетворение на ексклузивния лукс и на уникалното усещане за нова дефиниция на границите на възможното. Точно затова с разнообразието от подбрани оборудвания за динамика на управлението, за дизайна на екстериора и интериора, както и технологични иновации и свързаност то предлага оптимални възможности за индивидуализация.

Прочети повече
THE 7BMW СЕРИЯ 7

ПИОНЕРИ НА ЛИДЕРСТВОТО

ОТКРИЙТЕ МОДЕЛИТЕ И ОБОРУДВАНИЯТА НА BMW СЕРИЯ 7 СЕДАН

EXTERIOR DESIGN PURE EXCELLENCE

В луксозния цвят Berina Grey с бляскъв ефект и 20-инчови алуминиеви джанти тип multi-spoke, BMW Серия 7 Седан впечатлява с отличителното си присъствие. Мощният BMW TwinPower Turbo 8-цилиндров бензинов двигател с максимална мощност от 390 кВт (530 к.с.) и максимален въртящ момент от 750 Нм осигурява динамика на най-високо ниво. Интериорът също моментално впечатлява с ексклузивните си материали като разширеното кожено оборудване Nappa с допълнителни шевове в цвят Cognac или интериорните лайстни Dark American Oak.

Сиво BMW Серия 7 с Exterior Design Pure Excellence, три четвърти изглед отпред

В луксозния цвят Berina Grey с бляскъв ефект и 20-инчови алуминиеви джанти тип multi-spoke, BMW Серия 7 Седан впечатлява с отличителното си присъствие. Мощният BMW TwinPower Turbo 8-цилиндров бензинов двигател с максимална мощност от 390 кВт (530 к.с.) и максимален въртящ момент от 750 Нм осигурява динамика на най-високо ниво. Интериорът също моментално впечатлява с ексклузивните си материали като разширеното кожено оборудване Nappa с допълнителни шевове в цвят Cognac или интериорните лайстни Dark American Oak.

  • Екстериор

  • Интериор

М СПОРТЕН ПАКЕТ

М Спортният пакет придава на автомобила особено спортен характер. Със спортните дизейнерски елементи отпред и отзад автомобилът изглежда още по-мощен. Динамичният профил се допълва от ексклузивните лакови покрития, спортните М алуминиеви джанти и множеството детайли в интериора.

Сиво BMW Серия 7 с М Спортен пакет, три четвърти изглед отпред

М Спортният пакет придава на автомобила особено спортен характер. Със спортните дизейнерски елементи отпред и отзад автомобилът изглежда още по-мощен. Динамичният профил се допълва от ексклузивните лакови покрития, спортните М алуминиеви джанти и множеството детайли в интериора.

  • Екстериор

  • Интериор

ЕНЕРГИЧНА ЕЛЕГАНТНОСТ

ЕКСТЕРИОРЪТ И ИНТЕРИОРЪТ НА BMW СЕРИЯ 7

Особена форма на излъчване: BMW Серия 7 е мощно и решително. Фокусираните фарове и впечатляващата свързана бъбрековидна радиаторна решетка оформят самоуверената предна част и още на пръв поглед подчертават изискания характер на автомобила. От предните въздухозаборници, през Air Breather до задната част се оформя една плавна линия на дизайна. По този начин BMW Серия 7 изглежда едновременно издължена и елегантна. Интериорът на BMW Серия 7 е ясен и висококачествен. Интериорът с луксозно пълно кожено оборудване и мултимодалната концепция за управление подчертават първокласната естетика и уникалния комфорт. Освен това вътрешното осветление придава на интериора уникална атмосфера и идеално допълва хармоничната дизайнерска концепция.
BMW Серия 7, изглед отстрани с отворена врата пред осветен хотел
BMW Серия 7, изглед отпред, снимка отблизо на предната броня

Предна броня

Предната броня с голяма бъбрековидна радиаторна решетка на BMW осигурява силно присъствие на пътя. Освен това долните въздухозаборници са оградени от динамично оформени Air Blades, които оптимизират аеродинамиката на автомобила и подчертамат спортно-елегантния характер на лимузината.
BMW Серия 7: снимка отблизо на BMW Лазерните светлини

BMW Лазерни светлини

В зависимия от скоростта лазерен режим на дългите светлини BMW лазерните светлини осветяват пътя на два пъти по-голямо разстояние и чрез подобрената видимост повишават сигурността. За тази технология подсказват сините акценти и надписът „BMW Laser“. Оборудването включва адаптивни светлини за завой и BMW Selective Beam (незаслепяващ асистент за дългите светлини).
BMW Серия 7: снимка отблизо на Air Breather

Air Breather

Air Breather подчертават спортно-елегантния характер на автомобила и осигуряват оптимално обтичане от въздуха в областта на арките на калниците. В комбинация с предната броня и голямата бъбрековидна радиаторна решетка на BMW лимузината демонстрира силно присъствие на пътя.
BMW Серия 7: снимка отблизо на задната броня

Задна броня

Оформената по нов начин задна броня, тесните светоотражатели и разположените силно встрани ауспухови накрайници с трапецовидни контури подчертават широчината и присъствието на задната част. Тесните LED задни светлини и тясната светлинна лента между задните светлини също подчертават усещането за широчина на лимузината.
BMW Серия 7: снимка отблизо на LED задните светлини със светлинна лента

LED задни светлини със светлинна лента

Разделените на две части задни светлини включват габаритни светлини, спирачни светлини, светлини за заден ход, задни светлини за мъгла и мигачи с LED технология. Светоотражателите са интегрирани отляво и отдясно в сегмента на задната броня. Тясната светлинна лента между задните светлини подчертава широчината на автомобила.
BMW Серия 7: панорамен стъклен покрив от перспектива птичи поглед

Панорамен стъклен покрив

Когато е отворен, панорамният стъклен покрив осигурява много свеж въздух и дори и затворен предлага открита, обляна в светлина атмосфера в интериора на автомобила. Покривът се отваря и затваря напълно автоматично с натискане на бутон или с ключа на автомобила и е оборудван с функция за плъзгане и повдигане, слънцезащитна щора и ветробран.
BMW Серия 7: снимка отблизо на седалките, тапицирани с кожа Nappa

Кожа 'Nappa' с разширени шевове Cognac

Ексклузивна кожа 'Nappa' с разширен обхват/шевове NMRI Cognac, черен цвят на интериора
BMW Серия 7: вътрешен светлинен акцент в интериора

Вътрешен светлинен акцент

Вътрешният светлинен акцент покрай средните колони осигурява комфортна и уютна атмосфера за пътниците на задната седалка. Нежната светлина може да се включва и изключва с бутон и осигурява приятно настроение не само при тъмнина. Дори и когато е активиран, мониторите отзад могат да бъдат ползвани без отблясъци.
BMW Серия 7: снимка отблизо на товарния ръб от неръждаема стомана при отворен багажник

Товарен ръб от неръждаема стомана

Широкият товарен ръб от неръждаема стомана поставя изискан акцент и допълнително облагородява багажника.
BMW Серия 7: снимка отблизо на BMW Individual хладилната кутия

BMW Individual хладилна кутия

Електрическата BMW Individual хладилна кутия е разположена в багажника и при отворен заден подлакътник може да бъде отворена и отвътре от купето. С вместимостта си от около 15 литра тя предлага място например за две бутилки за напитки по (0,5 литра) и една бутилка шампанско (0,375 литра). Хладилната кутия се демонтира лесно и при нужда бързо гарантира пълната вместимост на багажника.
BMW Серия 7 Executive Lounge: задна част с най-висок комфорт

Executive Lounge

Executive Lounge предлага най-висок комфорт на седене и най-добър обзор за пътника на задната седалка от страната на пътника до водача. Седалката е оборудвана с масажна функция и разнообразни възможности за настройки, които позволява особено спокойно пътуване. Това позволява максимално пространство за краката и предлага опора за краката на облегалката на предната седалка до водача, създавайки комфортна позиция за почивка.

НАСОЧЕНА КЪМ БЪДЕЩЕТО ТЕХНОЛОГИЯ

НАСОЧЕНИТЕ КЪМ БЪДЕЩЕТО ИНОВАЦИИ НА BMW СЕРИЯ 7

Интуитивно в посока бъдещето. Скоро ще имате възможност да избирате дали да шофирате лично или да бъдете возени автономно. Още днес асистиращите системи на BMW Personal CoPilot ви позволяват да предусетите как ще изглежда шофирането в близко бъдеще. Те подпомагат водача или изцяло поемат определени задачи. При BMW Серия 7 всичко е насочено специално към водача. Така например дисплеите на BMW Live Cockpit Professional могат лесно да бъдат персонализирани. BMW Intelligent Personal Assistant ви позволява лесно и интуитивно управление на отделни функции. Една нова ера на технологиите.
BMW Серия 7: дисплей, изобразяващ BMW Operating System 7.0

BMW Operating System 7.0

Иновативната концепция за управление на BMW Operating System 7.0 позволява още по-лесно управление на функциите на автомобила чрез жестове, гласови команди и управление с iDrive – напълно интуитивно. За тази цел бе разширена функционалността на контролера. Така например Дигиталните услуги като Приложения могат да бъдат избирани директно.
BMW Серия 7: дисплеят и арматурното табло изобразяват Асистента за шофиране Professional

Асистент за шофиране Professional

Асистентът за шофиране Professional предлага оптимален комфорт и максимална сигурност при критични и монотонни и ситуации на пътя. Той включва: Асистент за завиване и водене в лентата вкл. подпомагане в тесни участъци, Асистент за смяна на лентата и за аварийно спиране, Локално предупреждение за опасности и Асистент за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен удар, както и други функции за сигурност.
BMW Серия 7: дисплеят изобразява Асистента за паркиране Professional

Асистент при паркиране Plus

Пакетът оборудване Асистент при паркиране Plus облекчава паркирането и маневрирането на автомобила. Той включва камерите “Птичи поглед” включително Top View и Panorama View, както и страничната помощ при паркиране, функцията за аварийно спиране Активен контрол на дистанцията при паркиране и Асистента при паркиране с надлъжно и странично водене, както и Асистента за движение на заден ход.
BMW Серия 7: дисплеят и арматурното табло изобразяват Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade

Искате вашето BMW винаги да е актуално и с последната версия на софтуера? С Remote Software Upgrade вашето BMW винаги ще бъде актуално. Актуализациите се инсталират over the air, също като при вашия смартфон. По този начин могат да бъдат активирани и други функции във вашия автомобил.
BMW Серия 7: дисплеят изобразява BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional с навигационна функция включва висококачествена комбинация от индикатори, която се състои от 10,25-инчов контролен тъчдисплей с висока разделителна способност и напълно дигитално арматурно табло с размер 12,3 инча. BMW Операционна система 7.0 може да бъде управлявана и с iDrive Touch контролера.

ЕДНА НОВА ЕРА НА ЕФЕКТИВНОСТТА И ДИНАМИКАТА

ДВИГАТЕЛИТЕ НА BMW СЕРИЯ 7

Върховата динамика познава много форми – поради това BMW Серия 7 предлага гама от двигатели. Освен BMW TwinPower Turbo редовия 6-цилиндров бензинов двигател моментално изпъкват екстремно мощният V8, както и могъщият V12 двигатели. Освен това автомобилът е екстремно ефективен като Plug-in хибрид. Взаимодействието между 6-цилиндровия двигател и високоволтовия акумулатор от най-ново поколение осигурява максимална динамика при същевременно подобрени стойности на разхода на гориво. Благодарение на иновативното задвижване на четирите колела BMW xDrive BMW Серия 7 успява да пренесе мощността си до пътната настилка при всякакви условия – динамично и уверено.
Сиво BMW Серия 7 се движи на фона на града, три четвърти изглед отпред
BMW Серия 7: снимка отблизо на BMW TwinPower Turbo 4-цилиндровия бензинов двигател

BMW TwinPower Turbo 4-цилиндров бензинов двигател

Новото поколение на 2-литровия BMW TwinPower Turbo 4-цилиндров бензинов двигател гарантира максимална радост от шофирането. Той се отличава с темпераментно разгръщане на мощността, както и спонтанни реакции още при ниски обороти и в същото време е икономичен и екологичен.
BMW Серия 7: снимка отблизо на BMW TwinPower Turbo редовия 6-цилиндров бензинов двигател

BMW TwinPower Turbo редови 6-цилиндров бензинов двигател

Уверената мощ, нежният като коприна ход и въодушевяващият звук са характерните черти на BMW TwinPower Turbo редовия 6-цилиндров бензинов двигател от най-новото семейство агрегати на BMW EfficientDynamics. Благодарение на двойния VANOS, Valvetronic, High Precision Injection и TwinScroll турбокомпресора той развива 250 кВт (340 к.с.) при среден разход на гориво от само x,x литра на 100 километра.
BMW Серия 7: снимка отблизо на BMW TwinPower Turbo 8-цилиндровия бензинов двигател

BMW TwinPower Turbo 8-цилиндров бензинов двигател

BMW TwinPower Turbo 8-цилиндровия бензинов двигател комбинира два турбокомпресора, напълно променливо управление на клапаните Valvetronic и директно впръскване на бензина High Precision Injection. Той развива максимална мощност 390 кВт (530 к.с.) и максимален въртящ момент от 750 Нм. Двата турбокомпресора са разположени компактно между двата реда цилиндри.
BMW Серия 7: снимка отблизо на обозначението M760Li отзад

M Performance TwinPower Turbo 12-цилиндров бензинов двигател

M TwinPower Turbo 12-цилиндровият бензинов двигател представя съвършената компетентност при задвижванията. Върховият агрегат се отличава с уверено разгръщане на мощността и уникално спокоен ход, каквито могат да бъдат постигнати само от V12 двигател. Този характер осигурява несравнимо изживяване при шофиране и пътуване.
BMW Серия 7: снимка отблизо на електромотора с надпис eDrive

Електромотор

Насочено към бъдещето изживяване при шофиране: централният компонент на хибридната трансмисия е електромоторът. В рамките на хибридната функция в допълнение към 6-цилиндровия двигател с вътрешно горене електрическото задвижване позволява комфортно чисто електрическо шофиране със скорост до 140 км/ч. При спиране и при движение по инерция електрическото задвижване превръща спирачната енергия в електрическа и я съхранява във високоволтовия акумулатор. Оптимална комбинация между ефективност и пъргавина.
BMW Серия 7 Технически данни

BMW СЕРИЯ 7 ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

РАЗХОД НА ГОРИВО И СО₂ ЕМИСИИ

Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с новия тестови цикъл WLTP (World Harmonised Light Vehicle Type Procedure) и според Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

По отношение на тези превозни средства, данъците, свързани с превозните средства, или други мита, основаващи се на СО2 емисии, стойностите на СО2 могат да се различават от стойностите показани тук.

 

Прочети повече