BMW Електрическа мобилност BMW Зареждане

ЗАРЕЖДАНЕ С BMW: БЪРЗО, ЛЕСНО И ГЪВКАВО.

Лесно зареждане с BMW Зареждане

ЗАРЕЖДАНЕ С BMW: БЪРЗО, ЛЕСНО И ГЪВКАВО.Лесно зареждане с BMW Зареждане

Независимо къде се намирате и както планиране с вашето електрическо BMW - с решенията за зареждане на BMW Зареждане на ваше разположение са множество създадени по мярка предложения за зареждане у дома и по време на пътуване. Наследете се на електрическата мобилност, толкова лесна, гъвкава, индивидуална и прозрачна, колкото сте искали да бъде.  

Прочети повече
BMW Електрическа мобилност зарядна станция Електромобил зареждане у дома

ЗАРЕЖДАНЕ У ДОМА.

BMW Зареждане лесно и комфортно облекчава зареждането у дома, тъй като и без това планираният престой на автомобила се ползва за зареждане. При това на ваше разположение са множество различни възможности: например стандартният заряден кабел за домакински контакт. Или Flexible Fast Charger, която можете гъвкаво и чрез адаптер да ползвате от домакински или индустриален контакт със зарядна мощност до 11 кВт, за да зареждате по-бързо. Или можете да изберете BMW Wallbox, която със зарядната си мощност до 22 кВт ви предлага най-комфортното изживяване при зареждане. Като алтернатива можете да изберете и Smart Wallbox на наш партньор (в зависимост от пазара) с възможност за фактуриране и разширени функции за управление. Нашето предложение включва и инсталационна услуга за вашата Wallbox или вашия Flexible Fast Charger, както и специална тарифа за зелена електроенергия за зареждането у дома. Вашият BMW партньор с удоволствие ще ви консултира - и по отношение на създадените по мярка пакетни решения.

BMW Електрическа мобилност зарядна станция Електромобил зареждане при пътуване

ОБЩЕСТВЕНО ЗАРЕЖДАНЕ.

Вие пътувате и искате да заредите своя BMW електромобил или Plug-in хибрид по време на обиколката по магазините или при по-дълго пътуване? С BMW Зареждане имате достъп до постоянно разширяваща се мрежа от обществени зарядни станции в центровете на градовете, на паркинги и покрай важни транспортни коридори - включително High Power зарядни станции за свръх бързо зареждане на вашия електромобил. Зарядните станции се изобразяват на навигационната система, на приложението App, както и онлайн на уебсайта на и могат да бъдат активирани чрез приложението или чрез BMW Charging карта. BMW Charging Card е част от серийното оборудване на BMW електромобилите или BMW Plug-in хибридите.

BMW Електрическа мобилност зарядна станция Електромобил зареждане на работното място

ЗАРЕЖДАНЕ НА РАБОТНОТО МЯСТО.

Ако пътувате до работното си място с вашия BMW електромобил или Plug-in хибрид, BMW Зареждане също ви предоставя възможности за зареждане. Все повече компании ползват нашите услуги, за да могат сътрудниците им да седнат в напълно зареден автомобил, преди да потеглят за дома си. Възползвайте се от постоянно увеличаващата се, национална мрежа от обществени точки за зареждане на различни доставчици или на зарядните станции на вашия работодател. Най-добре се информирайте в детайли за наличността на обществената инфраструктура за зареждане на www.bmw-charging.com или вижте обществените станции за зареждане в навигационната система или в My BMW App*. Естествено, ние с удоволствие ще консултираме и подпомогнем служебните клиенти и управителите на автомобилни паркове, които искат да изградят решения за зареждане във фирмата си. Разговаряйте с консултанта на корпоративни клиенти и се възползвайте от нашите предложения в областта на зареждането.

* Предпоставка е оборудването ConnectedDrive Services и съвместим смартфон. Наличността и функциите на My BMW App са в зависимост от модела на автомобила и могат да се различават на различните пазари. По-детайлна информация можете да получите на www.bmw.bg.
 

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ПРОДУКТИТЕ И УСЛУГИТЕ НА BMW ЗАРЕЖДАНЕ.

BMW Електрическа мобилност BMW Зареждане
BMW Електрическа мобилност електромобил зареждане BMW Wallbox Essential

BMW Wallbox Essential.

“Бензиностанцията” за вашия дом. С инсталирана BMW Wallbox Essential вашето BMW се зарежда бързо, надеждно и комфортно с до 22 кВт. Освен пестящите място, компактни размери в BMW Design BMW Wallbox Essential предлага и комфортно управление на кабелите. Актуалният статус на BMW Wallbox Essential може да бъде проверен по всяко време чрез индикатора на статуса. Интегрираното разпознаване на грешно свързване осигурява лесно и изгодно инсталиране.
BMW Електрическа мобилност електромобил зареждане Smart Wallbox

Smart Wallbox (партньор).

Благодарение на всеобхватната свързаност Smart Wallbox на нашия партньор* освен зарядна мощност от до 22 кВт ви предлага и умни допълнителни услуги за интелигентно зареждане. Така например наличната Home Energy Management System може да бъде интегрирана и комфортно управлявана онлайн. Възможно е и отделно регистриране и фактуриране на зарядните процеси. *Изображението е примерно
BMW Електрическа мобилност електромобил зареждане Flexible Fast Charger

Flexible Fast Charger.

У дома или по време на пътуване - благодарение на водонепроницаемият си корпус и дължината на кабела от 6 метра Flexible Fast Charger може да бъде използван гъвкаво и мобилно. Със зарядната си мощност до 11 кВт то е подходящо както за домакинска електроенергия, така и за трифазен ток и се доставя с подходящите адаптери. За да можете да ползвате пълната мощност, е необходим индустриален контакт с увеличава мощност. При нужда в този случай на ваше разположение е нашата инсталационна услуга.
BMW Електрическа мобилност електромобил Зареждане Стандартен заряден кабел

Стандартен заряден кабел.

Стандартният кабел за зареждане със зарядна мощност 2,3 кВт често е част от серийното оборудване на вашето електрифицирано BMW.* С дължината си от 5 метра той обикновено успява да осигури достъп до домакински контакт. Използването на удължители и разклонители е забранено. Серийно е настроена мощност на зареждането от 1,3 кВт над 6 Ампера. Това ограничение на мощността може или да бъде напълно изключено от менюто за настройки на автомобили, или АС токът за зареждане да бъде регулиран точно и в зависимост от вашата електрическа инсталация. *Специфично за пазара предложение.
BMW Електрическа мобилност електромобил Зареждане Инсталационна услуга

Инсталационна услуга.

Заедно с нашата Wallbox можете съвсем лесно да поръчате и нашата инсталационна услуга. По този начин се гарантира сигурна и професионална инсталация и настройка на Wallbox. Между другото: Услугата може да бъде поръчана и за инсталирането на по-мощен индустриален контакт, когато ползвате своя Flexible Fast Charger у дома си със съответния адаптер.
BMW Електрическа мобилност електромобил зареждане Green Energy

Green Energy.

Със специалните тарифи за зелена електроенергия зареждате своя BMW електромобил или Plug-in хибрид само с енергия от възобновяеми източници и по този начин можете допълнително да намалите своя СО₂ отпечатък. Офертата за тази тарифа може да покрива или само зареждането на вашето BMW, или нуждите от електроенергия на цялото ви домакинство.
BMW Електрическа мобилност електромобил Dзареждане Пакетни предложения за зареждане у дома

Пакетни предложения за зареждане у дома.

Създадените по мярка пакетни решения комбинират точно онези продукти и услуги на BMW Зареждане, които са оптимална за ситуацията при зареждане във вашия дом. Можете например да изберете пакет, който се състои от Wallbox, подходящата инсталационна услуга и тарифа за зелена електроенергия за особено устойчиво зареждане във вашия дом. Вашият BMW партньор с удоволствие ще ви консултира и ще ви предаде цялата необходима информация на нашите партньори, които след това ще се погрижат за следващите стъпки, например доставката, инсталацията и настройката.
BMW Електрическа мобилност електромобил зареждане Connected Charging

Connected Charging.

С дигиталните услуги на Connected Charging вие бързо и лесно ще откриете най-близките зарядни станции в околността. При това системата ви информира за наличността им, както и за предлаганите мощности за зареждане. По този начин пестите време и пътувания при зареждането на вашия BMW електромобил или Plug-in хибриден автомобил.
BMW Електрическа мобилност електромобил зареждане при пътуване

BMW Charging Card.

BMW Charging Card е част от серийното оборудване на вашето електрифицирано BMW и предлага достъп до националната и постоянно разширяващата се мрежа от обществени зарядни станции на BMW Зареждане. Това включва и множество High-Power зарядни станции за свръх бързо зареждане при пътувания, например на нашия партньор IONITY в Европа. Зарядните станции на различните доставчици се изобразяват на навигационната система, на приложението App, както и на уебсайта и могат да бъдат активирани чрез приложението или чрез BMW Charging карта. На прегледната месечна фактура са отбелязани всички процеси на зареждане от BMW Зареждане.
Насладете се
BMW Електрическа мобилност електромобил кабел за зареждане (Mode 3) за обществено зареждане

Кабел за зареждане (Mode 3) за обществено зареждане.

За особено бързо зареждане на АС зарядни станции в автомобила серийно е монтирано зарядно устройство с максимална зарядна мощност от 11 кВт. С него в зависимост от модела акумулаторът може да бъде зареден до 100 процента за около 7,5 часа.
BMW Електрическа мобилност електромобил DC Зареждане

DC Зареждане

Бързо зареждане с прав ток -- така изглежда новото измерение на зареждането. На DC зарядните станции зарядната мощност достига до 50 кВт. По този начин при пътуване в зависимост от модела високоволтовия акумулатор на автомобила може да бъде зареден до 80 процента за около половин час.
BMW Електрическа мобилност електромобил Зареждане IONITY

IONITY.

Съвместната компания IONITY, съоснована с BMW Group, разработва ефективна мрежа за бързо зареждане на електромобили в Европа - важна стъпка за осигуряване на електрическа мобилност при дълги пътувания и налагането и на пазара. Така например можете да заредите вашето BMW iX3 от 0% до 80% за само 34 минути. High-Power зарядните станции на IONITY са интегрирани в обществената зарядна мрежа на BMW Зареждане и могат да бъдат ползвани на ексклузивна преференциална цена чрез допълнителна тарифа.
Насладете се
BMW Електрическа мобилност електромобил зареждане Connected Charging

Connected Charging.

С услугите на Connected Charging вие ползвате оптимално и ефективно електрическия пробег на вашия BMW електромобил. Системата ви информира за най-близките зарядни станции по маршрута ви и изобразява и Points of Interest като например кафенета и ресторанти, където да оползотворите времето за чакане удобно и максимано приятно.
BMW Електрическа мобилност електромобил кабел за зареждане (Mode 3) за обществено зареждане

Кабел за (Mode 3) за обществено зареждане.

Кабелът за зареждане (Mode 3) позволява удобно зареждане на акумулатора на автомобила от обществена зарядна станция. Той може да бъде ползван и за трифазно зареждане със зарядна мощност до 22 кВт - точната зарядна мощност е в зависимост от автомобила и зарядната станция. Кабелът за зареждане е дълъг 5 метра и е в базалтово сив цвят.
BMW Електрическа мобилност електромобил Решения за зареждане за работодатели

Решения за зареждане за работодатели.

Зареждането на работното място е комфортна възможност за безпроблемно зареждане и ефективно оползотворяване на времето. В тази насока BMW Продажбите на корпоративни клиенти, както и нашата дъщерна компания Alphabet предлагат множество услуги за зареждане, от лизинг до управление на електрически автомобилни паркове за фирми и работодатели. Става дума за специален хардуер за зареждане, например AC / DC зарядни станции, Wallbox или контакти, които са включени в комплекта на подходящото оборудване. Има и решения за фактуриране за зареждане на фирмени автомобили у дома и при пътувания, както и много други оферти, специално за служебни клиенти. Така нищо не може да попречи на ефективното ви всекидневие.
Насладете се

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ: НАЙ-ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ПО ТЕМАТА ЗАРЕЖДАНЕ У ДОМА.

 • Какво е BMW Зареждане?
  BMW Електрическа мобилност BMW зареждане у дома FAQ

  BMW Зареждане е нашето цялостно решение за безгрижно зареждане на вашето BMW. С продуктите и услугите на BMW Зареждане на ваше разположение са множество създадени по мярка предложения за зареждане у дома и по време на пътуване. Още в серийното оборудване са включени кабел за зареждане от обществени зарядни станции (Mode 3) и BMW Charging Card. По този начин имате достъп до мрежа от зарядни станции с над 450 000 зарядни точки в центровете на градовете, на паркинги и покрай важни транспортни коридори - включително High Power зарядни станции за ултра бързо зареждане. Освен това получавате ваучер за зареждане, който в зависимост от автомобила и пазара можете да обмените например за комфортни решения за зареждане у дома. Независимо дали става дума за хардуер за зареждане, дигитални услуги или сервизни услуги - нашата гама се разширява постоянно. Тя включва и инсталационна услуга за вашата Wallbox или вашия, както и специална тарифа за зелена електроенергия за зареждането у дома.

 • Как мога да зареждам у дома моя BMW Електромобил и моя BMW Plug-in хибрид?

  Стандартният кабел за зареждане със зарядна мощност 2,3 кВт често е част от серийното оборудване на вашето електрическо BMW.* С дължината си от 5 метра той обикновено успява да осигури достъп до домакински контакт. Използването на удължители и разклонители е забранено. Серийно е настроена мощност на зареждането от 1,3 кВт над 6 Ампера. Това ограничение на мощността може или да бъде напълно изключено от менюто за настройки на автомобили, или АС токът за зареждане да бъде регулиран точно и в зависимост от вашата електрическа инсталация.
  Особено комфортно, бързо и сигурно можете да зареждате с Wallbox, която значително съкращава времето за зареждане в сравнение със зареждането от домакински контакт. Предлагат се два модела:
  BMW WALLBOX ESSENTIAL.
  Със зарядна мощност до 22 кВт; устойчив на атмосферните влияния, редуциран дизайн; интегрирано управление на кабела.
  SMART WALLBOX.
  Smart Wallbox на нашия партньор предлага разширени функции за свързаността и интелигентното управление на зарежданията у дома.
  Освен това можете допълнително да поръчате инсталационна услуга за вашата Wallbox или специална тарифа за зелена електроенергия за зареждането на вашия електромобил у дома. Вашият BMW партньор с удоволствие ще ви консултира - и по отношение на създадените по мярка пакетни решения.
  Освен това на ваше разположение е и Flexible Fast Charger със зарядна мощност до 11 кВт и водоустойчив корпус за гъвкаво мобилно приложение. За да можете да ползвате пълната мощност, е необходим индустриален контакт с увеличава мощност. При нужда и в този случай на ваше разположение е нашата инсталационна услуга. Flexible Fast Charger е подходящ и за зареждане с 2,3 кВт от домакински контакт.

  *Специфично за пазара предложение.

 • Как мога да проверя статуса на зареждането на моя BMW Електромобил и Plug-in хибрид?

  Чрез My BMW App* на смартфона или в автомобила можете много лесно да научите актуалното ниво на заряд и наличния пробег на вашия BMW електромобил и Plug-in хибрид.


  * Предпоставка е оборудването ConnectedDrive Services и съвместим смартфон. Наличността и функциите на My BMW App са в зависимост от модела на автомобила и могат да се различават на различните пазари. По-детайлна информация можете да получите на www.bmw.bg.
   

 • Какви нива на заряд на акумулатора са оптимални за тоя BMW Електромобил?

  Идеалното ниво на заряд е между 20% и 80%. По-ниско и по-високо ниво на заряд са възможни, но с цел оптимизиране на продължителността на живота на акумулатора е препоръчително нивото на заряд да бъде между 20% и 80%.


  Нивото на заряд от 80% може да покрие всички пътувания във всекидневието. Ако наистина понякога се нуждаете от по-голям пробег, можетеда заложите по-високо ниво на заряд.
   

 • На какво трябва да обърна внимание при зареждането на моя BMW Plug-in хибрид?

  Един Plug-in хибрид може да бъде зареден от всеки контакт, Wallbox или обществена зарядна станция („plug in“ = „включване в контакта“). Максималната ефективност на един Plug-in хибрид се постига при напълно зареден акумулатор, поради което трябва да са налични възможности за зареждане у дома и на работното място. Зареждайте своя BMW Plug-in хибриден автомобил колкото се може по-често, за да можете винаги да извличате максимума от допълнителното електрическо задвижване.

 • На какво трябва да обърна внимание при зареждането от контакта?

  Стандартният кабел за зареждане със зарядна мощност 2,3 кВт често е част от серийното оборудване на вашето електрическо BMW.* С дължината си от 5 метра той обикновено успява да осигури достъп до домакински контакт. Използването на удължители и разклонители е забранено. Серийно е настроена мощност на зареждането от 1,3 кВт над 6 Ампера. Това ограничение на мощността може или да бъде напълно изключено от менюто за настройки на автомобили, или АС токът за зареждане да бъде регулиран точно и в зависимост от вашата електрическа инсталация.


  *Специфично за пазара предложение.

 • Кой ще инсталира в дома ми моята Wallbox или моя индустриален контакт за BMW Flexible Fast Charger?

  Заедно с нашата Wallbox можете съвсем лесно да поръчате и нашата инсталационна услуга. По този начин се гарантира сигурна и професионална инсталация и настройка на Wallbox. Между другото: Услугата може да бъде поръчана и за инсталирането на по-мощен индустриален контакт, когато ползвате своя Flexible Fast Charger у дома си със съответния адаптер.

 • Мога ли да шофирам електромобил, ако нямам възможност за зареждане в дома си?

  Естествено. Възползвайте се от постоянно увеличаващата се мрежа от обществени точки за зареждане на BMW Зареждане или по възможност и други зарядни станции, например при вашия работодател. Обществените точки за зареждане в околността ще ви бъдат показани от My BMW App* или от навигационната система на автомобила. Карта на обществената инфраструктура за зареждане може да намерите и на www.bmw-charging.com.


  * Предпоставка е оборудването ConnectedDrive Services и съвместим смартфон. Наличността и функциите на My BMW App са в зависимост от модела на автомобила и могат да се различават на различните пазари. По-детайлна информация можете да получите на www.bmw.bg.
   

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ: НАЙ-ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ПО ТЕМАТА ОБЩЕСТВЕНО ЗАРЕЖДАНЕ.

 • Какво е BMW Зареждане?
  BMW Електрическа мобилност BMW зареждане при пътуване FAQ

  За лесно зареждане - зад BMW Зареждане се крият различни продукти и услуги, които облекчават зареждането на вашия електромобил както във всекидневието, така и при спонтанни маршрути или по-дълги пътувания.
  С BMW Зареждане на ваше разположение е постоянно увеличаващата се, национална мрежа от обществени точки за зареждане включително High-Power зарядни станции на различни доставчици. Най-добре се информирайте в детайли за наличността на обществената инфраструктура за зареждане на www.bmw-charging.com или вижте обществените станции за зареждане в навигационната система или в My BMW App*. Между другото, на ваше разположение е и BMW Charging App като портал за обществено зареждане. Още в серийното оборудване на вашия електромобил са включени кабел за зареждане от обществени зарядни станции и BMW Charging Card за безпроблемно и бързо зареждане. В рамките на 24 часа след активирането вие имате неограничен достъп до обществената мрежа от зарядни станции - просто потегляйте!
  * Предпоставка е оборудването ConnectedDrive Services и съвместим смартфон. Наличността и функциите на My BMW App са в зависимост от модела на автомобила и могат да се различават на различните пазари. По-детайлна информация можете да получите на www.bmw.bg.

 • Как мога да зареждам моя BMW Електромобил и моя BMW Plug-in хибрид по време на пътуване?

  За обществено зареждане на ваше разположение е постоянно разрастващата се мрежа от обществени зарядни станции на BMW Зареждане на ваше разположение при пътуване са не само зарядните станции на различни доставчици, но за вашия Електромобил можете да разчитате и на High Power зарядни станции по магистрали, например на нашия партньор IONITY. Най-добре се информирайте в детайли за наличността на обществената инфраструктура за зареждане на www.bmw-charging.com или вижте обществените станции за зареждане в навигационната система или в My BMW App*. Между другото, на ваше разположение е и BMW Charging App като портал за обществено зареждане.


  * Предпоставка е оборудването ConnectedDrive Services и съвместим смартфон. Наличността и функциите на My BMW App са в зависимост от модела на автомобила и могат да се различават на различните пазари. По-детайлна информация можете да получите на www.bmw.bg.
   

 • Как да намеря подходяща възможност за зареждане по време на пътуване?

  Още в навигационната система можете предварително да филтрирате станциите за зареждане по параметрите променлив ток (AC), прав ток (DC) и на High-Power-Charging зарядна станция (HPC). Или позволете изобразяването само на обществени станции за зареждане с проверено качество и наличност („Preferred“). Подходящата зарядна станция ви се изобразява директно в навигационната система на автомобила или върху My BMW App* - винаги с обозначаване на точките за зареждане и с разширени функционалности като например Points of Interest, както и допълнителни информации за отделните зарядни станции. За още по-комфортни предложения за зареждане се развива и възможността за резервиране на обществени зарядни станции.

  * Предпоставка е оборудването ConnectedDrive Services и съвместим смартфон. Наличността и функциите на My BMW App са в зависимост от модела на автомобила и могат да се различават на различните пазари. По-детайлна информация можете да получите на www.bmw.bg.

 • Как да получа достъп до обществено зареждане и как се фактурира?

  Ще получите достъп в света на BMW Зареждане още с вашето електрическо BMW: под формата на ваша лична BMW Charging Card. След това трябва само да ре регистрирате с вашето BMW ID на www.bmw-charging.com, да сключите договор за зареждане без такси и да активирате вашата BMW Charging Card. В рамките на 24 часа ще бъдете допуснати до разклонената по целия свят, наднационална обществена мрежа от зарядни станции и можете веднага да стартирате зарежданията! Вашите процеси на зареждане могат да бъдат резервирани лесно и комфортно чрез BMW Зареждане. В рамките на месечната фактура ще получите цялостен преглед на всички зареждания. Според желанието ви ще получите вашата фактура от онлайн-портала, по имейл или по пощата.


  Не пропускайте да си осигурите, особено за вашето BMW iX3, директен достъп до мрежата от High-Power зарядни станции чрез локална допълнителна тарифа. Така например в Европа чрез BMW Зареждане ще получите достъп до мрежата на IONITY и ще зареждате с ексклузивни преимущества.

 • Каква е разликата между зареждане с променлив ток (AC), прав ток (DC) и на High-Power-Charging зарядна станция (HPC)?

  Като цяло най-важното е продължителността на процеса на зареждане. При електромобилите в зависимост от кабела респективно зарядната станция зареждането с променлив ток (AC) отнема повече време; зареждането с прав ток (DC) е значително по-бързо. Свръх бързото зареждане с прав ток (DC) е възможно на High-Power-Charging зарядна станция (HPC), например на нашия партньор в Европа IONITY. Там акумулаторът на BMW iX3 например може да бъде зареден със зарядна мощност от до 150 кВт за само 34 секунди от 0% до 80% - при това максималната зарядна мощност на автомобила зависи от специфичната за пазара инфраструктура.
  Моля имайте предвид: При DC- и HPC зареждане трябва да задържите щепсела за зареждане в автомобила до заключването му. По този начин се гарантира безпроблемно стартиране на процеса на зареждане.

  Plug-in хибридите се зареждат само с променлив ток (AC) - тоест удобно от контакт, Wallbox или обществена станция за зареждане с променлив ток.

 • Как мога да проверя статуса на зареждането на моя BMW Електромобил и моя BMW Plug-in хибрид?

  Чрез My BMW App* на смартфона или в автомобила можете много лесно да научите актуалното ниво на заряд и наличния пробег на вашия електромобил.


  * Предпоставка е оборудването ConnectedDrive Services и съвместим смартфон. Наличността и функциите на My BMW App са в зависимост от модела на автомобила и могат да се различават на различните пазари. По-детайлна информация можете да получите на www.bmw.bg.

 • Какви нива на заряд на акумулатора са оптимални за тоя BMW Електромобил?

  Идеалното ниво на заряд е между 20% и 80%. По-ниско и по-високо ниво на заряд са възможни, но с цел оптимизиране на продължителността на живота на акумулатора е препоръчително нивото на заряд да бъде между 20% и 80%. Нивото на заряд от 80% може да покрие всички пътувания във всекидневието. Ако наистина понякога се нуждаете от по-голям пробег, можетеда заложите по-високо ниво на заряд.

 • Мога ли да пътувам и на по-дълги разстояния с моя BMW електромобил?

  Да, без проблеми. За особено бързо зареждане можете да ползвате например High-Power зарядните станции на нашия партньор IONITY покрай основните транспортни коридори в цяла Европа, които ви се изобразяват от My BMW App* или в навигационната система на автомобила. Необходимо е само да поставите съответния филтър. Така например с едно BMW iX3, което има зарядна мощност от до 150 кВт, можете особено комфортно дори и при една пауза за кафе от около 10 минути да заредите до 100 километра допълнителен пробег. При една по-дълга пауза са достатъчни само 34 секунди, за да заредите BMW iX3 до 80% - при това максималната зарядна мощност на автомобила зависи от специфичната за пазара инфраструктура.


  * Предпоставка е оборудването ConnectedDrive Services и съвместим смартфон. Наличността и функциите на My BMW App са в зависимост от модела на автомобила и могат да се различават на различните пазари. По-детайлна информация можете да получите на www.bmw.bg.