0:00
0:00 /  0:00

ОБЩЕСТВЕНО
ЗАРЕЖДАНЕ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ.

ВАШАТА НАДЕЖДНА ИНФРАСТРУКТУРА ЗА ЗАРЕЖДАНЕ.

BMW i5 eDrive40: Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км[1]: 18,9 – 15,9; Електрически пробег, WLTP в км[2]: 498–582

ПРЕИМУЩЕСТВАТА ДА ЗАРЕЖДАТЕ
ПРИ ПЪТУВАНЕ.

BMW обществено зареждане зарядна станция

ПОЛЗВАЙТЕ ГЪВКАВО
ОБЩЕСТВЕНАТА МРЕЖА ОТ ЗАРЯДНИ СТАНЦИИ.

Свържете следващото си посещение в центъра на града с удобно паркиране и зареждане. Общественото зареждане на електрически автомобили и plug-in хибриди ви предлага пълна гъвкавост. При по-дълги отсечки или дълги пътувания можете да заредите своя напълно електрически автомобил особено бързо на High-Power зарядни станции. Когато купувате своя електрически автомобил BMW или Plug-in хибрид, серийно получавате и кабел за зареждане и BMW Charging Card за обществената мрежа за зареждане.

BMW обществено зареждане зарядна инфраструктура

ШИРОКА ЗАРЯДНА ИНФРАСТРУКТУРА.

С тарифа Active можете да зареждате на прозрачна и атрактивна фиксирана цена. В една от най-големите мрежи за зареждане в Европа, която продължава да се разраства. Обществени зарядни станции за вашия автомобил можете да откриете лесно с BMW Maps. Или чрез My BMW App или в автомобила. Като алтернатива можете лесно да планирате своя оптимизиран за зареждане маршрут чрез приложението My BMW или директно в автомобила. 

BMW обществено зареждане бързо зареждане

КРАТКО СПИРАНЕ, БЪРЗО ПРИСТИГАНЕ.

Спестете ценно време чрез особено бързо зареждане. Като при пътувания на High-Power зарядни станции, например на нашия партньор IONITY. И особено изгодно в мрежата на BMW Charging. Оптимизираният за зареждане маршрут в навигационната система на вашия електрически автомобил BMW показва директно станциите за зареждане. Това скъсява дългите пътувания, тъй като за кратко време можете да заредите дълъг пробег.

ВИЖТЕ ЗАРЯДНИТЕ СТАНЦИИ ЗА ВАШИЯ ЕЛЕКТРОМОБИЛ.

Времена за зареждане

Време за зареждане за

Обществено таксуване

High-Power зарядни станции

Особено бързо можете да зареждате вашия автомобил на High-Power зарядните станции. Предоставеният тук прав ток предлага значително по-висока мощност на зареждане от променлив ток (AC), като този от домашен контакт например. Поради това High-Power зарядните станции са особено подходящи за зареждане при пътуване. На илюстрацията можете да видите минималното необходимо време за зареждане от 10 до 80% ниво на зареждане на батерията с максимална мощност за зареждане на автомобила. В този диапазон зареждате най-бързо и в същото време щадите батерията. Погледът върху картата ви показва High-Power зарядните станции в мрежата на BMW Charging. (Към: 22.3.2023 г.)

Бързи зарядни станции

Ако имате нужда от бързо зареждане в града или докато пътувате, станцията за бързо зареждане е точното място за вас. Предоставеният тук прав ток предлага значително по-висока мощност на зареждане от променлив ток (AC), като този от домашен контакт например. Поради това подобни бързи зарядни станции са особено подходящи за зареждане при пътуване. На илюстрацията можете да видите минималното необходимо време за зареждане от 10 до 80% ниво на зареждане на батерията със зарядна мощност до 50 кВт. В този диапазон зареждате най-бързо и в същото време щадите батерията. Погледът върху картата ви показва бързите зарядни станции. (Към: 22.3.2023 г.)

AC зарядни станции

Обществени зарядни станции с променлив ток (AC) има почти навсякъде. Те са особено подходящи за редовно зареждане за по-дълги периоди от време - например през нощта или през работното време. На илюстрацията можете да видите минималното необходимо време за зареждане от 0 до 100 % ниво на зареждане на батерията с максимална мощност от 22 кВт. Тази зарядна мощност зависи от оборудването на автомобила. Погледът върху картата ви показва всички зарядни станции с променлив ток в мрежата на BMW Charging. (Към: 22.3.2023 г.)

Зареждане в домашни условия

Wallbox / Flexible Fast Charger

Можете удобно да зареждате вашия автомобил в дома си с Wallbox или Flexible Fast Charger. И двете решения работят с променлив ток (AC). В зависимост от автомобила, допълнителното оборудване и пазара Wallbox осигурява максимална зарядна мощност до 22 кВт, Flexible Fast Charger макс. 11 кВт. На илюстрацията можете да видите минималното необходимо време за зареждане от 0 до 100 % ниво на зареждане на батерията с максимална мощност от 11 кВт.

Филтриране на зарядните станции

Мощността на зареждането зависи от нивото на заряд на батерията, околната температура, индивидуалния стил на шофиране, ползването на допълнителни консуматори, както и от самия избран автомобил. Времената за зареждане са валидни при температура на околната среда 23°C след предходно пътуване и може да варират в зависимост от потребителското поведение.


С My BMW App откривате зарядни станции, планирате, контролирате и управлявате процесите на зареждане - у дома и при пътуване. Насладете се на функциите на My BMW App в демо-режим.

ЛЕСНО
ОТКРИВАНЕ НА ЗАРЯДНИ СТАНЦИИ.

0:00
0:00 /  0:00


Можете удобно да откриете най-близката станция за зареждане и подробна информация за зареждане от всяко място във вашето приложение My BMW или да я показвате директно в автомобила с помощта на вашата навигационна система.

BMW i4 Гран Купе: Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км[1]: 22,5 – 15,8; Електрически пробег, WLTP в км[2]: 406–590

BMW i4 M50 Гран Купе: Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км[1]: 22,5 – 18,0; Електрически пробег, WLTP в км[2]: 415–520

КАРТА ЗА ЗАРЕЖДАНЕ И ЗАРЯДЕН КАБЕЛ

СЕРИЙНИТЕ АКСЕСОАРИ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ ЗА ВАШИЯ ЕЛЕКТРОМОБИЛ.

Преглед на възможностите за зареждане и
услугите

ЗА ЛЕСНО ЗАРЕЖДАНЕ.

BMW обществено зареждане Plug & Charge
BMW обществено зареждане точки за зареждане
BMW обществено зареждане High-Power зарядни станции

Plug & Charge. Лесно зареждане.

Повече от просто една технология за зареждане. BMW Plug & Charge е една крачка към бъдещето на електрическата мобилност. Вашият електрически автомобил ще бъде автоматично разпознат и удостоверен веднага щом го свържете към зарядната станция. В допълнение, благодарение на Multi Contract, можете да изберете един от няколко съхранени договора от различни доставчици за процеса на таксуване. Например лични или служебни. Изборът е ваш.

Над 510 000 зарядни точки за вас.

Независимо дали при пътувания или във всекидневието. С над 510 000 зарядни точки в цяла Европа можете по всяко време да откриете подходяща възможност за зареждане. А мрежата от зарядни станции се разширява постоянно. С BMW Charging ползвате комфортно и лесно тези електрически станции за зареждане.

Зареждане на High-Power зарядни станции.

С High-Power-Charging (HPC) станциите в мрежата на BMW зареждате екстремно бързо със зарядни мощности до 350 кВт. Например при BMW i5 за само 10 минути зареждате до 156 км пробег[1]. В цяла Европа с пакета IONITY Plus можете да ползвате при атрактивни условия бързите зарядни станции на IONITY. Като купувачи на нови автомобили за 12 месеца без основна такса.

 

[1] Динамиката на зареждането зависи от нивото на заряд на батерията, околната температура, индивидуалния стил на шофиране и ползването на допълнителни консуматори. Показаните пробези са базирани на WLTP Best Case. Времената за зареждане са валидни при температура на околната среда 23°C след предходно пътуване и може да варират в зависимост от потребителското поведение.

BMW Обществено зареждане Кабел за зареждане Mode 3
BMW Обществено зареждане BMW Charging Card

Кабел за зареждане (Mode 3).

Кабелът за зареждане (Mode 3) за обществено зареждане позволява гъвкаво зареждане с дължината си от 5 метра. Благодарение на стандартизирания ECE щепсел на обществени станции за зареждане в цяла Европа. Това зарядно устройство е съвместимо с всички напълно електрически автомобили и Plug-in хибриди на BMW и предлага възможност за зареждане у дома и при пътуване.

BMW Charging Card.

Вашата лична карта за зареждане е ключът към мрежата на BMW Charging. Просто се идентифицирайте с помощта на BMW Charging Card и започнете да зареждате на обществени станции за зареждане при пътуване. Като алтернатива можете да се идентифицирате дигитално чрез My BMW App или чрез Plug & Charge.

ОТ КЛИЕНТИ ЗА КЛИЕНТИ: ЕЛЕКТРОМОБИЛНОСТ В ЕЖЕДНЕВИЕТО.

„Там, където другите автомобили с двигател с вътрешно горене нямат място за паркиране, аз просто трябва да се приближа до зарядната станция.“

 

От видеото ще научите повече относно предимствата на зареждането на обществени места в центъра на града. Независимо дали става дума за ексклузивни места за паркиране или за възможността да се регулира процесът на зареждане. Нашите клиенти разказват.

0:00
0:00 /  0:00
BMW обществено зареждане зареждане у дома

ЗАРЕЖДАНЕ У ДОМА КАТО АЛТЕРНАТИВА.

Зареждайте вашия електромобил или plug-in хибрид през нощта или между пътуванията. Започнете деня си готови за път и удобно приспособете зареждането на вашия електромобил BMW към ежедневието си.

BMW обществено зареждане електромобил разходи

РАЗХОДИТЕ ПРИ ЕДИН ЕЛЕКТРОМОБИЛ.

Колко високи са разходите за зареждане на един електромобил? Спестявайте благодарение на ниските разходи за поддръжката и ниските данъци. Има ли стимули за електромобили? Разберете дали електрическият автомобил си струва за вас.

Преглед на пробега

BMW ЕЛЕКТРОМОБИЛИ.

BMW i5 eDrive40
{model.description}
i7 xDrive60
  • BMW i5 eDrive40

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   496 - 579 км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[3]

   0:30 мин

  • {model.description}

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   {techdata.electricRangeWltpCombined} км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[3]

   {techdata.charge_DC_10_80} мин

  • i7 xDrive60

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   589 - 624 км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[3]

   0:34 мин

 

 

BMW i4 eDrive40 Гран Купе: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 19,1–16,1

BMW i5 eDrive40 Туринг: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 19,3–16,5

BMW i5 eDrive40 Седан: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 18,9–15,9

BMW i7 xDrive60 Седан: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 19,6–18,5

iX2 xDrive30
iX xDrive40
iX1 eDrive20
iX3
  • iX2 xDrive30

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   417 - 449 км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[3]

   0:29 мин

  • iX xDrive40

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   403 - 435 км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[3]

   0:31 мин

  • iX1 eDrive20

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   430 - 474 км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[3]

   0:29 мин

  • iX3

  • Електрически пробег (WLTP)[2]

   - км

  • DC време за зареждане (10-80% ниво на заряд)[3]

   31 мин

BMW iX1 eDrive20: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 17,2–15,4

BMW iX2 xDrive30: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 17,8–16,3

BMW iX3: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 18,0–17,6

BMW iX xDrive40: Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1]: 21,4–19,4

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ.

BMW обществено зареждане пробно шофиране

ПРОБНО ШОФИРАНЕ НА ЖЕЛАНИЯТ ОТ ВАС МОДЕЛ НА BMW
.

Искате лично да не насладите на шофирането и усещането на желания от вас електрически автомобил? Просто уговорете онлайн пробно шофиране в желаното от вас време. Вашият партньор от BMW ще се свърже с вас и ще ви осигури всички необходими информации.

BMW електромобили консултация BMW сервизен партньор

ЖЕЛАЕТЕ ЛИ
ИНДИВИДУАЛНА КОНСУЛТАЦИЯ?

За въпроси, детайлна информация или конкретни оферти на може да се обърнете към най-близкия дилър на BMW. Нашите BMW търговци с удоволствие ще ви консултират индивидуално по телефона или директно на място.

BMW Обществено зареждане BMW обслужване на клиенти

BMW ОБСЛУЖВАНЕ НА КЛИЕНТИ.

Обслужването на клиенти на BMW е на разположение, за да ви помогне с всичко свързано с BMW - така че нито един въпрос да не остане без отговор. Без значение дали вече шофирате BMW или тепърва планирате да закупите ново BMW.

BMW Обществено зареждане BMW Online Genius

BMW ONLINE GENIUS ПОМАГА.

Имате още въпроси? BMW Online Genius ще ви отговори. Тук ще намерите всички отговори на най-често задаваните въпроси. Просто въведете въпроса или потърсете по категории.

Разход на гориво и СО₂ емисии.

BMW i5 eDrive40 Туринг: Среден разход на енергия, комбиниран по WLTP в кВтч/100 км[1]:  19,3–16,5; електрически пробег по WLTP в км[2]: 483–560

 

BMW i5 eDrive40: Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км[1]: 18,9 – 15,9; Електрически пробег, WLTP в км[2]: 498–582

BMW i4 Гран Купе: Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км[1]: 22,5 – 15,8; Електрически пробег, WLTP в км[2]: 406–590

BMW i4 M50 Гран Купе: Среден разход на електроенергия, WLTP в кВтч/100 км[1]: 22,5 – 18,0; Електрически пробег, WLTP в км[2]: 415–520

[1] Официалните данни за разхода на гориво, СО₂ емисиите, разхода на електроенергия и електрическия пробег са измерени в съответствие с тестовия цикъл VO (EU) 715/2007 във версията, валидна за този модел. WLTP данните отчитат диапазона при всички възможни допълнителни оборудвания (в случая за германския пазар). За сертифицираните след 01.01.2021 година автомобили официалните данни са налични само според WLTP. В допълнение, съгласно регламент на ЕС 2022/195, стойностите на NEDC вече отпадат в сертификатите за съответствие на ЕО от 1 януари 2023 г. Повече информация за методиките NEDC и WLTP може да намерите на www.bmw.de/wltp


Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО₂ емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW. 

[2] Пробегът зависи от различни фактори, най-вече: личният стил на шофиране, състоянието на трасето, външната температура, отоплението/климатизацията, предварителното темпериране.