BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red изглед отстрани с жена

THE 5

BMW M

BMW СЕРИЯ 5 СЕДАН М АВТОМОБИЛИ: МОДЕЛИ И ОБОРУДВАНЕ.

THE 5BMW СЕРИЯ 5 СЕДАН М АВТОМОБИЛИ: МОДЕЛИ И ОБОРУДВАНЕ.

BMW M5 Competition, BMW M5 и BMW M550i xDrive Седан – модели, оборудвания, детайли и иновативни технологии.

BMW Серия 5 Седан М Автомобилите впечатляват като мощни спортни седани с модерен и мощен дизайн. Тук ще откриете информацията за отделните модели, както и детайли за оборудването и специфичните за М дизайнерски акценти. Освен това ще научите как взаимодействието между мощните М двигатели и вдъхновените от моторните спортове технологии осигурява върхова динамика на управлението. Също толкова високотехнологична и фокусирана върху комфорта и сигурността е и гамата от иновативни асистиращи системи и дигитални услуги.  

Прочети повече

СРАВНЕНИЕ НА BMW СЕРИЯ 5 СЕДАН М АВТОМОБИЛИТЕ.

Преглед на спортните факти: Задвижване, окачване и мощност.

BMW M5 Competition.

Максимална динамика на шофиране и ексклузивни М дизайнерски елементи за интериора и актериора.
 • BMW M TwinPower Turbo 8-цилиндров бензинов свигател с 625 к.с.
 • М xDrive с активен М диференциал и 8-степенна М Steptronic скоростна кутия с Drivelogic
 • Ексклузивни М дизайнерски елемнти и оборудване
 • 460 кВт (625 к.с.), 750 Нм, 0-100 км/ч за 3,3 сек
BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red three-quarter front view

BMW M5.

Типичната за М динамика на управление и ненадминат комфот
 • BMW M TwinPower Turbo 8-цилиндров бензинов свигател с 600 к.с.
 • М xDrive с активен М диференциал
 • 8-степенна М Steptronic скоростна кутия с Drivelogic
 • 441 кВт (600 к.с.), 750 Нм, 0-100 км/ч за 3,4 сек
BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 Brands Hatch Grey metallic three-quarter front view

BMW M550i xDrive Седан.

Перфектната комбинация от динамика, комфорт и устойчивост.
 • BMW M TwinPower Turbo 8-цилиндров бензинов свигател с 530 к.с.
 • 8-степенна М Steptronic скоростна кутия
 • BMW xDrive
 • 390 кВт (530 к.с.), 750 Нм, 0-100 км/ч за 3,8 сек
BMW M550i xDrive Седан G30 LCI фейслифт 2020 BMW Individual Verde Ermes metallic три четвърти изглед отпред
 • BMW M5 Competition.
 • BMW M5.
 • BMW M550i xDrive Седан.

BMW M5 COMPETITION И BMW M5: ФУНКЦИИ ЗА ДИНАМИКА.

Вдъхновени от моторните спортове: Технологиите на задвижването и окачването на BMW M5 Competition и BMW M5 Преглед.

Изключителната мощност и динамика на BMW M5 Competition и BMW M5 са базирани на комбинация от високотехнологични, заимствани от моторните спортове технологии на задвижването и окачването. Независимо дали пътувате към бизнес среща, по време на шофиране по осеяни със завои междуградски пътища в края на седмицата или в преследване на личния ви рекорд на състезателната писта: изключителната прецизност и пъргавина винаги доминират в типичното за М изживяване при шофиране.

BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red изглед отпред в движение
BMW M TwinPower Turbo 8 бензинов двигател BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020

BMW TwinPower Turbo 8-цилиндров бензинов двигател.

С 460 кВт (625 к.с.) и 750 Нм въртящ момент BMW M TwinPower Turbo 8-цилиндровият бензинов двигател ускорява автомобила от 0 до 100 км/ч за 3,3 секунди. Неудържима тяга още от обороти на празен ход, директните реакции и изключителната еластичност на 4,4-литровият двигател се постигат блгодарение на двата TwinScroll турбокомпресора, High Precision Injection, както и напълно променливото управление на клапаните Valvetronic.
BMW M5 Competition с М xDrive F90 LCI Facelift 2020 три четвърти изглед отпред в движение

М xDrive.

M xDrive с Активен M диференциал гарантира максимално сцепление и динамика на управлението както във всекидневието, така и на състезателната писта. Специфичната за М технология комбинира пъргавината на задното задвижване с увереността на задвижването на четирите колела. Можете да избирате между вариантите на задвижването 4WD, 4WD Sport и – в режим DSC-off – 2WD.
BMW M5 Competition с 8-степенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic F90 LCI Facelift 2020 Интериор

8-степенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic.

8-степенната трансмисия M Steptronic с Drivelogic се отличава с екстремно бързо време за превключване и множество опции на превключването: от екстремно спортни и динамични до комфортни и икономични. Предавките на автоматичната трансмисия могат да бъдат сменяни ръчно чрез селектора на трансмисията или лостчетата на волана.
BMW M5 Competition с М MODE F90 LCI Facelift 2020 интериор

Бутон M MODE.

С бутона M MODE на средната конзола можете да регулирате интензивността на намесите на асистиращите системи. Режимът ROAD предлага пълната функционалност на електронните помощници. При настройката SPORT те само предупреждават, но не се намесват. С режима TRACK можете изцяло да деактивирате асистиращите системи, например на състезателната писта. В зависимост от избрания режим на преден план на арматурното табло се появяват съответните информации за шофирането.
Селектор на трансмисията BMW M5 Competition с М Setup F90 LCI Facelift 2020 интериор

M Setup.

M Setup ви дава възможност да конфигурирате различни параметри на динамиката на управлението като характеристиките на двигателя, трансмисията и кормилното управление, настройките на амортисьорите, интензивността на намесите на Динамичния контрол на стабилността (DSC) или разпределението на мощността на системата за задвижване на четирите колела M xDrive към индивидуалните си изисквания.
М кожен волан BMW M5 Competition с M Servotronic F90 LCI Facelift 2020 кокпит

M Servotronic.

M Servotronic осигурява подходящото усилие за завъртане на волана при всяка ситуация на пътя, като оптимално адаптира силите за въртене на волана към скоростта на движение. Освен това осигурява директно и прецизно усещане при завиване при всякакви скорости. Системата е със специфични за М настройки и предлага ole различни характеристики, които могат да бъдат активирани с натискане на бутон.
BMW M5 Competition с M Carbon керамични спирачки F90 LCI Facelift 2020 снимка отблизо на колело

M Carbon спирачки.

При M Carbon керамичните спирачки спирачната мощ е още по-директна, те не корозират, по-издръжливи са на висока температура, износват се по-малко и допринасят за намаляване на теглото на автомобила, което се отразява положително на пъргавината, динамиката и ускорението. Това особено техническо оборудване се разпознава по лакираните в цвят Gold matt спирачни апарати с логото на М. Поради специфичните качества на материалите при спиране може да се чуват функционални звуци, например при по-продължително слабо натоварване или при мокра настилка малко преди спиране на автомобила. Тези свързани с конструкцията звуци могат да бъдат предотвратени чрез подсушаване чрез спиране при влажно време или чрез по-високо натоварване след продължително по-слабо натоварване на спирачките. Поради влиянието на водата и солта, пръскана по пътищата, например след ползване на автомивки, конденз през нощта, шофиране при дъжд спирачната ефективност може да отговаря на тази на конвенционална спирачна система. При необходимост кратковременно намаляване на спирачната ефективност може да бъде компенсирано с по-силно натискане на педала. Функционалните звуци нямат отражение върху ефективността, сигурността и устойчивостта към натоварване на спирачките.
BMW M5 Competition с М Спортна изпускателна система F90 LCI Facelift 2020 снимка отблизо отзад

М Спортна изпускателна система.

Спортната изпускателна система предлага характеристика на звука, която може да бъде адаптирана чрез интегрираните клапи за отработените газове. Избраните чрез превключвателя на контрола на шофирането спортни програми SPORT и SPORT+ се подчертават от още по-интензивен звук, когато при ориентираната към комфорт програма акустиката е дискретно спортна.

BMW M5 COMPETITION: ДИЗАЙНЕРСКИ ЕЛЕМЕНТИ.

Специфични за М дизайнерски елементи в екстериора и интериора на BMW M5 Competition.

Динамично във всяко отношение: Модернизираният дизайн на BMW M5 Competition подсказва за гените от моторните спортове с характерните си детайли. Като се започне от предната част с нова М бъбрековидна радиаторна решетка, оформените по нов начин фарове и предната броня с нов дизайн специфичните за М елементи в гланцирано черен цвят подчертават High-Performance характера на автомобила - от М хрилете през М външните огледала до М задният спойлер. Задните светлини с нов дизайн и актуализираната задна броня с две двойки ауспухови накрайници в черен хром оформят мощната задна част. В интериора специфичните за М оборудвания като М Мултифункционалните седалки, специфичното за М арматурно табло или М коженият волан с червени лостчета за превключване подчертават спортната насоченост на ориентирания към водача кокпит.

BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red изглед отстрани с с отворена врата
M бъбрековидна радиаторна решетка гланцирано черна BMW M5 Competition F90 LCI фейслифт 2020 BMW Individual Imola Red изглед отпред

M бъбрековидна радиаторна решетка.

М бъбрековидната радиаторна решетка в гланцирано черен цвят придава на M5 Competition ярка индивидуална визия. Типичните за М триизмерно оформени двойни пластини също са в гланцирано черен цвят и са украсени с черна емблема M5 Competition.
M хриле гланцирано черни BMW M5 Competition F90 LCI фейслифт 2020 BMW Individual Imola Red снимка отблизо

M хриле.

Типичния елемент на М хрилете в гланцирано черен цвят с означение на модела М5 Competition като силен триизмерен спортен акцент подчертава динамичното съчетание между техническо съвършенство и емоционални форми, което винаги е било характерно за М автомобилите.
М външни огледала гланцирано черни BMW M5 Competition F90 LCI фейслифт 2020 BMW Individual Imola Red снимка отблизо

М специфични външни огледала.

Гланцирано черните, специфични за М външни огледала придават на M5 Competition особено спортен характер.
M заден спойлер гланцирано черен BMW M5 Competition F90 LCI фейслифт 2020 BMW Individual Imola Red снимка отблизо

M заден спойлер.

М задния спойлер в гланцирано черен цвят подчертава спортния силует на автомобила и осезаемо повишава аеродинамичното поведение. Чрез повишаване на аеродинамичното притискане той осигурява по-високо сцепление на задната ос на автомобила, а с това повишава и стабилността по курса.
Специфични за М двойни ауспухови накрайници BMW M5 Competition F90 LCI фейслифт 2020 BMW Individual Imola Red снимка отблизо

Специфични за М двойни ауспухови накрайници.

Двойните ауспухови накрайници на М спортната изпускателна система в черен хром са видимо и звучно доказателство за спортната динамика на автомобила.
M задна броня гланцирано черна BMW M5 Competition F90 LCI фейслифт 2020 BMW Individual Imola Red изглед отзад

Гланцирано черна задна броня.

Гланцирано черната задна броня на M5 Competition подчертава спортния му характер и придава на автомобила неподражаема идентичност.
M Мултифункционални седалки BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 интериор

M Мултифункционални седалки.

М Мултифункционалните предни седалки с ексклузивен дизайн и осветено лого на М5 отразяват спортния характер на автомобила. Ниските повърхности за седене и високите странични бордове подчертават визията тип “корито” и гарантират перфектна странична опора. В същото време всеобхватните възможности за регулировки осигуряват висок комфорт.
M кожен волан BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 кокпит

M кожен волан.

М коженият волан с мултифункционални бутони, емблема на М, хромиран елемент, бутони М1 и М2, както и интегрирана въздушна възглавница за водача е с дизайн с двойни спици. С тапицирания си с черна кожа обръч с цветни контрастни шевове и оформените опори за палците воланът се усеща перфектно в ръцете.
Червен бутон Старт/Стоп BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 кокпит

Червен бутон Старт/Стоп.

Червеният бутон Старт/Стоп служи за безключово стартиране и изключване на двигателя, след като автомобилът е отключен. С него също така се изключва двигателят. Ключът на автомобила се разпознава автоматично, без да е необходимо пъхане на ключа.
M селектор на трансмисията BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 интериор

M селектор на трансмисията.

Освен логото на М върху горната част на М селектора на трансмисията е разположен превключвателят за трите Drivelogic програми на превключването, а под него е бутонът P за паркинг-спирачката. В ръчен режим „S“ предавките могат да се сменят в типичния за М стил чрез селектора на трансмисията, в режим „D“ превключването е автоматично.
Специфично за М арматурно табло BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 кокпит

Специфично за М арматурно табло.

Специфичното за М арматурно табло позволява изобразяването на допълнителни информации за особено спортните водачи. Когато изберете режима TRACK за шофиране по състезателна писта, на арматурното табло могат да се изобразяват информации например за налягането на нагнетявания въздух, за налягането и температурата на гумите, както и за напречните и надлъжните ускорения.
Лайстни на праговете с надпис „M5 Competition“ BMW M5 Competition F90 LCI фейслифт 2020

Лайстни на праговете с надпис „M5 Competition“.

Осветените лайстни на праговете с надпис „M5 Competition“ още при отварянето на вратите повишават предстоящата радост от шофирането.
BMW M5 F90 LCI фейслифт 2020 Brands Hatch Grey metallic три четвърти изглед отпред
BMW M5 F90 LCI фейслифт 2020 Brands Hatch Grey metallic изглед отстрани
BMW M5 F90 LCI фейслифт 2020 Brands Hatch Grey metallic три четвърти изглед отзад
Нов дизайн на фаровете BMW M5 F90 LCI фейслифт 2020 Brands Hatch Grey metallic изглед отпред
BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 интериор
Лайстни на праговете с надпис M5 BMW M5 F90 LCI фейслифт 2020 интериор

ДИЗАЙНЕРСКИТЕ АКЦЕНТИ НА BMW М5.

Подчертаният спортен дух среща модерната елегантност. BMW M5 комбинира ясните линии на екстериора с мощни пропорции в една динамична цялостна картина. Хромираните дизайнерски елементи като рамката на оформената по нов начин М бъбрековидна радиаторна решетка, страничните М хриле или емблемата М5, както и ауспуховите накрайници отзад поставят ярки визуални акценти. Те са допълнени ефектно с опционалните 20-инчови М Bicolor джанти и лакираните в гланцирано червен или черен цвят спирачни апарати на M Compound спирачната система. Спортното и модерно излъчване продължава и в интериора. Водачът и пътниците ги очаква разточителна премиум атмосфера, подчертана впечатляващо от осветените лайстни на праговете с надпис М5. В същото време ориентираният към водача кокпит подсказва за атлетичността на BMW M5 със специфичните за М оборудвания като М кожения волан, ергономично оформените М спортни седалки или специфичното за М арматурно табло. Големият 12,3-инчов контролен дисплей с висока разделителна способност в комбинация с изключителните интериорни лайстни от алуминий с карбонова структура допълват модерния характер на интериора.

BMW Individual BMW M5 Седан F90 LCI Facelift 2020 Tansanite Blue metallic три четвърти изглед отпред
BMW Individual BMW M5 Седан F90 LCI Facelift 2020 Aventurine Red metallic три четвърти изглед отпред
BMW Individual BMW M5 Седан F90 LCI Facelift 2020 Alvite Grey metallic три четвърти изглед отпред
BMW Individual BMW M5 Седан F90 LCI Facelift 2020 Frozen Bluestone metallic три четвърти изглед отпред
BMW Individual BMW M5 Седан F90 LCI Facelift 2020 пълно кожено оборудване BMW Individual 'Merino' Smoke White/Black интериор
BMW Individual BMW M5 Седан F90 LCI Facelift 2020 пълно кожено оборудване BMW Individual 'Merino’ Tartufo/Black интериор
BMW Individual BMW M5 Седан F90 LCI Facelift 2020 пълно кожено оборудване BMW Individual 'Merino' Smoke White/Black интериор
BMW Individual BMW M5 Седан F90 LCI Facelift 2020 интериорни лайстни от фино дърво BMW Individual Sen light brown интериор
BMW Individual BMW M5 Седан F90 LCI Facelift 2020 интериорни лайстни от фино дърво BMW Individual plum brown high-gloss с акцентиращи лайстни Pearl Chrome
BMW Individual BMW M5 Седан F90 LCI Facelift 2020 таван BMW Individual 'Anthracite интериор
BMW Individual BMW M5 Седан F90 LCI Facelift 2020 таван BMW Individual 'Anthracite интериор със светлина

BMW INDIVIDUAL ЗА BMW M5.

BMW M5 е спортен седан, който по впечатляващ начин съчетава високата мощност, елегантността и модерността. В съчетание с впечатляващите 19-инчови алуминиеви джанти BMW Individual 793 I Bicolor автомобилът излъчва елегантност и индивидуалност. Изберете от множеството брилянтни лакови покрития на BMW Individual, като показаните тук лакове металик „Aventurine Red“, „Alvite Grey“, „Frozen Bluestone“ и „Tansanite Blue“. Спортно-луксозната атмосфера в интериора се оформя от М Спортните седалки, тапицирани с най-фина кожа 'Merino’. Сред тях са пълните кожени оборудвания BMW Individual 'Merino' Smoke White/Black и Tartufo/Black. Вълнуващият интериор на BMW M5 се допълва от интериорните лайстни BMW Individual, като показаните тук BMW Individual piano finish Black, BMW Individual plum brown high-gloss или лайстните от фино дърво Sen light brown в комбинация с тавана BMW Individual Alcantara Anthracite.

ДИЗАЙНЪТ И ДИНАМИКАТА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА BMW M550i xDRIVE СЕДАН.

Преглед на дизайнерските опции, както и на компонентите за задвижването и окачването на BMW M550i xDrive Седан.

BMW M550i xDrive предлага вдъхновяваща комбинация от импулсивен спортен характер и удобна ежедневна приложимост. Подбраните компоненти на задвижващия механизъм и динамиката на движение като опционалното адаптивно М окачване, заедно с мощния двигател BMW M TwinPower Turbo V8 с мощност 530 к.с., гарантират високо ниво на динамика на шофиране, като същевременно предоставят и оптимална стабилност. Отвън ексклузивните дизайнерски елементи придават силен характер, докато оборудване като пакета M Aerodynamics, спирачките M Sport или Sport седалките за водача и пътника до него подчертават спортния характер на автомобила.

BMW M550i xDrive Седан G30 LCI Facelift 2020 BMW Individual Verde Ermes metallic три четвърти изглед отзад в движение