BMW M340i xDrive Туринг, три четвърти снимка отпред в движение на фона на града
Двигател и тип горивоБензин

THE 3

BMW M

BMW СЕРИЯ 3 ТУРИНГ М АВТОМОБИЛИ: МОДЕЛИ И ОБОРУДВАНЕ

Двигател и тип горивоБензин
THE 3BMW СЕРИЯ 3 ТУРИНГ М АВТОМОБИЛИ: МОДЕЛИ И ОБОРУДВАНЕ

BMW M340i xDrive и M340d xDrive Туринг самоуверено комбинират спортния дух с иновативна гъвкавост. Точно затова широката гама от специфични за М оборудвания по отношение на динамиката на управлението и дизайна, в комбинация с модернизираните и мощни BMW M TwinPower Turbo двигатели, предлагат оптималната спортна индивидуалност.

Прочети повече

ДИНАМИКАТА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА BMW M340i xDRIVE ТУРИНГ И BMW M340d xDRIVE ТУРИНГ.

Превръща очакването в радост от шофирането.

От любов към моторните спортове: с Оригиналните BMW M компоненти за окачването BMW M340i xDrive и M340d xDrive Туринг гарантират трепет на най-високо ниво. Създадени за максималните изисквания към динамиката, те впечатляват с впечатляваща динамика на управлението и перфектно поведение на пътя. Така например Адаптивното М окачване с променливо спортно кормилно управление, подпомагани от М Спортния диференциал с постоянен контрол на блокажа, осигуряват спортна радост от шофирането при повишена пъргавина, оптимално сцепление и най-добра управляемост.

BMW M340i xDrive Туринг, динамика на управлението
BMW M340i xDrive Туринг, BMW TwinPower Turbo редови 6-цилиндров бензинов двигател

BMW TwinPower Turbo 6-цилиндрови двигатели.

M340i xDrive се задвижва от редови 6-цилиндров бензинов двигател с работен обем 3 литра и технология BMW TwinPower Turbo. С мощността си от 275 кВт (374 к.с.) и максималния си въртящ момент от 500 Нм отй осигурява екстремно спортни динамични характеристики. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 4,4 секунди.
BMW M340i xDrive Туринг, М Спортен диференциал

М Спортен диференциал

М Спортният диференциал оптимизира сцеплението и стабилността при смяна на лентата и ускорение на излизане от завоите, при висока скорост в завоите и при различни пътни настилки. Оптимизирането на сцеплението се извършва чрез многодисков блокаж с електронно управление за намаляване на разликите в оборотите между задните колела.
BMW M340i xDrive Туринг, 8-степенна трансмисия Steptronic Sport

8-степенна трансмисия Steptronic Sport

8-степенната трансмисия Steptronic Sport позволява много спортни превключвания на предавките. Както автоматично, така и ръчно с лостчетата на волана или селектора на трансмисията - за комфортно и спокойно пътуване или много динамичен стил на шофиране. В режим SPORT и селектор на трансмисията в лявата лента (S/M) превключванията на предавките са насочени към максимална динамика.
BMW M340i xDrive Туринг, ексклузивни ауспухови накрайници

Ексклузивни ауспухови накрайници.

Ексклузивно за M340i: аууспухови накрайници със свободна форма отляво и отдясно в цвят Cerium Grey. По този начин ауспуховите накрайници са визуално потвърждение и подчертават спортния дух на М340i.
BMW M340i xDrive Туринг, М Спортни спирачки

М Спортни спирачки.

М Спортните спирачки с четирибутални спирачни апарати отпред и еднобутални спирачни апарати отзад в син цвят и лого на М са оборудвани с по-големи спирачни дискове за особено висока спирачна мощност.
BMW M340i xDrive Туринг, Променливо спортно кормилно управление

Променливо спортно кормилно управление.

Променливото спортно кормилно управление със Servotronic осигурява директно и пъргаво поведение на пътя при по-малко усилия за въртене на волана. То реагира с различни предавателни числа на кормилното управление на ъгъла на завиване на предните колела. Така управлението подобрява управляемостта при спортен стил на шофиране и намалява усилията за въртене на волана при паркиране и завиване.
BMW M340i xDrive Туринг, Адаптивно М окачване

Адаптивно М окачване.

Сниженото с 10 милиметра Адаптивно М окачване може постоянно да се управлява електронно и да бъде адаптирано към условията и ситуацията на пътя. Освен това водачът може да адаптира характеристиките на окачването чрез превключвателя на контрола на шофирането към предпочитания в момента стил на шофиране - от комфортни до особено спортни с подчертано пъргава управляемост.
BMW M340i XDrive Туринг

Mild-Hybrid Технология

Технологията Mild-Hybrid служи за рекуперация на кинетичната енергия при спиране и подпомага двигателя с вътрешно горене при ускорение. По този начин се понижават разхода на гориво и емисиите, като в същото време вие се наслаждавате на по-висока динамика. Освен това технологията Mild-Hybrid позволява на автоматичната функция Старт/Стоп да работи още по-бързо и комфортно. Понастоящем налична в BMW 320d и BMW 320d xDrive Туринг.

ДИЗАЙНЪТ НА BMW M340i xDRIVE ТУРИНГ И M340d xDRIVE ТУРИНГ.

Абсолютен спортист.

Атлетите се разпознават още на пръв поглед. Както и истинският М дизайн. Създадени за вълнуващи моменти и усещане от моторните спортове, което можете да докоснете, ексклузивните дизайнерски компоненти на BMW M придават на BMW M340i xDrive и M340d xDrive Туринг характер на истинско спортен автомобил и отвън.

BMW M340i xDrive Туринг, М Аеродинамичен пакет

М Аеродинамичен пакет.

М Аеродинамичният пакет със специфична за М предна броня, задна броня и странични прагове в цвета на каросерията, както и дифузорът в Dark Shadow metallic излъчва чист спортен дух. Компонентите подобряват не само визията, но и оптимизират аеродинамичните качества на автомобила.
BMW M340i xDrive Туринг, 19-инчови М алуминиеви джанти с двойни спици 792 M Bicolor

19-инчови М алуминиеви джанти с двойни спици 792 M Bicolor.

19-инчови М алуминиеви джанти с двойни спици 792 М Bicolor Cerium Grey, полирани до блясък,с RunFlat гуми с различен размер на предната и задната ос, размери на джантите отпред 8J x 19, гуми 225/40 R19, размер а джантите отзад 8,5J x 19, гуми 255/35 R19.
BMW M340i xDrive Туринг, BMW Individual high-gloss Shadow Line

BMW Individual high-gloss Shadow Line.

При BMW Individual high-gloss Shadow Line множество детайли от оборудването са в черен гланц. Сред тях са покритията на шахтите на прозорците, рамките и водачите на прозорците, средната колона, както и рамките на външните огледала и основите им.
BMW M340i xDrive Туринг, ексклузивни ауспухови накрайници

Ексклузивни ауспухови накрайници.

Ексклузивно за M340i xDrive и M340d xDrive Седан: ауспухови накрайници със свободна форма отляво и отдясно в цвят Cerium Grey. По този начин ауспуховите накрайници са визуално потвърждение и подчертават спортния дух на M340i xDrive и M340d xDrive Седан.
BMW M340i xDrive Туринг, спортни седалки и М предпазни колани

Спортни седалки и М предпазни колани.

Спортните седалки за водача и пътника до него осигуряват оптимална странична опора и множество възможности за регулировки, сред тях и на широчината на облегалката. М предпазните колани с обтегачи и ограничители на усилието впечатляват с фино бродиран акцент в типичните за М цветове.
BMW M340i xDrive Туринг, М кожен волан

М кожен волан.

М Коженият волан с мултифункционални бутони, емблема на М и интегрирана въздушна възглавница за водача е с дизайн с 3 спици. С тапицирания си с черна кожа 'Walknappa’ с черен шев обръч и оформените опори за палците той осигурява спортно и директно усещане при завиване.
BMW M340i xDrive Туринг, специфично за М арматурно табло

Специфично за М арматурно табло.

В допълнение към основните данни за шофирането като скоростта и оборотите на двигателя специфичното за М арматурно табло осигурява и допълнителни информации за спортно шофиране.

АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ И СВЪРЗАНОСТ ЗА BMW M340i xDRIVE СЕДАН И BMW M340d xDRIVE ТУРИНГ.

Интуитивни и предвиждащи.

Целта на BMW M340i xDrive и M340d xDrive Туринг е да ви закарат сигурно до целта на пътуването ви – като в същото време превърнат шофирането в спортно преживяване. За тази цел интелигентните функции на Асистент за шофиране Professional и Асистент за паркиране вече позволяват частично автоматизирано шофиране. Освен Активния контрол на скоростта с функция Stop&Go вкл. Предупреждение за опасност от сблъсък, за пешеходци и велосипедисти със спирачна функция на ваше разположение до 210 км/ч е Асистентът за завиване и водене в лентата. Пътят в посока автономното шофиране се проправя от Асистента за паркиране, който автоматично паркира и изкарва от паркомясто, както и Автоматичният асистент за движение на заден ход. За оптимален комфорт и максимална сигурност – при всички ситуации на пътя. По всяко време на ваше разположение е и иновативният BMW Intelligent Personal Assistant. Той запомня вашите индивидуални решения и настройки и с всеки изминат ден ви опознава все по-добре. По желание той може да управлява навигационните, развлекателните и офисните функции и винаги знае най-краткия маршрут към вашия любим италиански ресторант. Също като истински асистент то отговаря на въпросите ви относно автомобила и по този начин интуитивно ви запознава с вашето BMW M340i xDrive или M340d xDrive Туринг и тяхното разнообразие от иновативни оборудвания и функции.

BMW M340i xDrive Туринг BMW M340d xDrive Туринг Асистиращи системи и свързаност
BMW M340i xDrive Туринг BMW M340d xDrive Туринг Асистент за шофиране Professional

Асистент за шофиране Professional.

Асистентът за шофиране Professional предлага оптимален комфорт и максимална сигурност при множество критични и монотонни и ситуации на пътя чрез Асистент за завиване и водене в лентата, Локално предупреждение за опасности, Асистент за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен удар, както и други функции за сигурност.
BMW M340i xDrive Туринг BMW M340d xDrive Туринг Асистент за завиване и водене в лентата

Асистент за завиване и водене в лентата.

Асистентът за завиване и водене в лентата вкл. подпомагане в тесни участъци може да бъде включен, за да ви подкрепи при монотонни ситуации на пътя. При скорости до 210 км/ч и активен контрол на скоростта системата комфортно подпомага кормилното управление при всякакви видове пътища и води автомобила в средата на лентата му.
BMW M340i xDrive Туринг BMW M340d xDrive Туринг BMW Drive Recorder

BMW Drive Recorder.

BMW Drive Recorder позволява запис на видео на зоната около автомобила и възпроизвеждането на това видео, например на централния контролен дисплей или експортирането му чрез USB върху вашето CE устройство. Важните информации за пътуването като например скоростта и GPS позицията се съхраняват синхронно на видеото. BMW Drive Recorder има две подфункции, Eventrecorder и Crashrecorder.
BMW M340i xDrive Туринг BMW M340d xDrive Туринг Предупреждение за кръстовища със спирачна намеса

Предупреждение за кръстовища със спирачна намеса.

Предупреждението за кръстовища със спирачна намеса разпознава светофари, пътни знаци и пресичащи пътя ви автомобили и може да предотврати инциденти. когато сблъсъкът не може да бъде предотвратен, системата помага за понижаване на скоростта на удара.
BMW M340i xDrive Туринг BMW M340d xDrive Туринг Асистент за паркиране Plus

Асистент за паркиране Plus.

Асистентът при паркиране Plus облекчава паркирането и маневрирането на автомобила. Той включва камерите “Птичи поглед” включително Top View, Panorama View, както и страничната помощ при паркиране, Аварийната спирачна функция Active Park Distance Control, Асистента при паркиране с надлъжно водене, както и Асистента за движение на заден ход.
BMW M340i xDrive Туринг BMW M340d xDrive Туринг Асистент за движение на заден ход

Асистент за движение на заден ход.

Асистентът за движение на заден ход запаметяма последните 50 метра, изминати на преден ход със скорост до 35 км/ч, като по желание може да се върне по същата отсечка на заден ход. При това вие предоставяте въртенето на волана на асистента и можете да се концентрирате върху следенето на зоната около автомобила.
BMW M340i xDrive Туринг BMW M340d xDrive Туринг Автоматичен Speed Limit Assist

Автоматичен Speed Limit Assist.

Автоматичният Speed Limit Assist динамично адаптира Активния контрол на скоростта към задаващите се ограничения на скоростта. Те се разпознават от навигационната система по очаквания маршрут и се проверяват от камера. Получената информация се актуализира постоянно с целия автомобилен парк.
BMW M340i xDrive Туринг BMW M340d xDrive Туринг Connected Command

Connected Command.

Искате да се концентрирате напълно върху пътуването? В този случай можете да поверите управлението на спътниците си. С Connected Command това е много лесно. Чрез BMW Connected App спътниците ви, стига вие да им разрешите, получават достъп до развлекателната и навигационната система, като могат да управляват и важни функции на климатичната инсталация.
BMW M340i xDrive Туринг BMW M340d xDrive Туринг Concierge Service

Concierge Service.

Ще е слънчево ли утре в Рим? В колко часа е полетът ми? При пътуване услугата Concierge Service е винаги на ваше разположение и с натискане на бутон ви подпомага при всичките ви нужди. Независимо дали става дума за резервация в ресторант, хотел или кино. Възможно е дори разплащане. Независимо къде се намирате, независимо от какво се нуждаете, Concierge Service винаги е на ваше разположение.
BMW M340i xDrive Туринг BMW M340d xDrive Туринг Caring Car

Caring Car.

Искате да пристигнете витализирани или да се отпуснете при стрес? С Caring Car вашето BMW се грижи за вас. С „Hey BMW, изморен съм“ или „Hey BMW, стресиран съм“ BMW Intelligent Personal Assistant активира програмите Caring Car Vitalize или Relax, които се докосват до всичките ви сетива, като по време на програмата активира взаимодействие между различни функции на интериора.
BMW M340i xDrive Туринг BMW M340d xDrive Туринг Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade.

Искате вашето BMW да е винаги актуално с последната версия на софтуера? С Remote Software Upgrade вашето BMW винаги ще бъде като ново. Актуализациите се инсталират over the air, точно както сте свикнали с вашия смартфон. По този начин могат да се активират и други функционалости във вашия автомобил.
BMW M340i xDrive Туринг BMW M340d xDrive Туринг BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional с навигационна функция включва висококачествена комбинация от индикатори, която се състои от 10,25-инчов контролен тъчдисплей с висока разделителна способност и напълно дигитално арматурно табло с размер 12,3 инча. BMW Operating System 7.0 може да бъде управлявана и с контролера на iDrive.
BMW M340i xDrive Туринг BMW M340d xDrive Туринг Connected Music

Connected Music.

Слушайте любимата си музика независимо къде се намирате. Класическа музика по магистралите, джаз в натоварения трафик или поп-музика при спокойно пътуване. С Connected Music стриймвате неограничено и директно чрез вградената в автомобила SIM карта над 30 милиона заглавия на музикалните партньори на BMW Deezer и Napster.
BMW M340i xDrive Туринг BMW M340d xDrive Туринг Connected Drive Store

Connected Drive Store.

Навлезте в дигиталния свят на BMW. Connected Drive Store ви позволява да активирате вашите дигитални услуги. По всяко време. Over the air.

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

The BMW M340i xDrive Touring is expected to be available from 11/2019. Data is preliminary.


BMW M340i xDrive Touring(2):
Fuel consumption in l/100 km (combined): x.x–x.x
CO2 emissions in g/km (combined): xxx–xxx


The values of the vehicles labeled with (2) are preliminary.


The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.


Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2


The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

Прочети повече