BMW CHARGING: LIFE, IN CHARGE.

ВСИЧКО ЗА ЗАРЕЖДАНЕТО НА
ВАШИЯ BMW ЕЛЕКТРОАВТОМОБИЛ.

BMW X1 xDrive30e: Разход на гориво, комбиниран WLTP в л/100 км[1][3][4]: 1,1–0,7; CO₂ емисии, комбинирани WLTP в г/км[1][3][4]: 24–16; Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1][3][4]: 19,3–16,8; Електрически пробег, WLTP в км[1][2][3]: 71–85

Безгрижно зареждане, лесно, по всяко време и навсякъде. Електрическите автомобили и plug-in хибридите разкриват нов тип мобилност, която е толкова ефективна, колкото и удобна. Благодарение на гъвкавите опции и иновативните технологии за зареждане можете да шофирате безгрижно по всяко време във всекидневието и когато пътувате. Максимално бързо при пътуване или удобно у дома. Открийте възможностите за зареждане, които подхождат най-добре на вашия живот.

ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ ЗА ВАШИЯ ЕЛЕКТРОМОБИЛ.

BMW Charging зареждане при пътуване

ЗАРЕЖДАНЕ ПРИ ПЪТУВАНЕ.

Дори когато пътувате, винаги можете да намерите подходящата опция за зареждане за вашия електрически автомобил близо до вас благодарение на нашите всеобхватни решения за зареждане. В една от най-големите мрежи за зареждане в Европа, която продължава да се разраства. С до 551 000 точки за зареждане, където можете удобно да зареждате електрическия си автомобил на обществени места. 

BMW Charging зареждане у дома

ЗАРЕЖДАНЕ У ДОМА.

Зареждането на вашия електрически автомобил или Plug-in хибрид у дома е особено комфортно, удобно и толкова бързо, колкото е необходимо с Wallbox на BMW или с BMW Flexible Fast Charger на индустриален или домакински контакт. Научете повече за практичните решения, които BMW предлага за зареждане на вашия електрически автомобил във вашия дом.

BMW ТЕХНОЛОГИИ И ПРОДУКТИ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ.

BMW Charging Оптимизирани по отношение на зареждането маршрути
BMW Charging кабел за зареждане

Оптимизирани по отношение на зареждането маршрути

Винаги безгрижно до целта на пътуването. Планирайте оптимизирани за зареждане маршрути за шофиране на вашия електрически автомобил и лесно намирайте станции за зареждане по маршрута. Нашето планиране на маршрути изчислява най-бързите опции за зареждане наблизо или при пътуване. Директно на вашата навигационна система или вашето приложение My BMW.

Вашето оборудване за зареждане

Не се нуждаете от много неща за зареждане. BMW Charging Card за обществено зареждане е част от серийното оборудване на вашето BMW. У дома по желание можете да инсталирате Wallbox. Или да зареждате от домакински контакт.

BMW Charging BMW Wallbox
BMW Charging кабел за зареждане

BMW Wallbox Plus.

Зареждайте вашия Plug-in хибрид или напълно електрическо BMW съвсем лесно и комфортно у дома с BMW Wallbox. С мощност до 22 кВт. Тя е практична, сигурна и компактна. 

Заряден кабел (Mode 3) за обществено зареждане.

Зареждайте вашия Plug-in хибрид или вашия електромобил със зарядния кабел (Mode 3) за обществено зареждане на АС зарядни станции. В зависимост от модела той е част от серийното оборудване на вашето BMW.

ВИЖТЕ ЗАРЯДНИТЕ СТАНЦИИ ЗА ВАШИЯ ЕЛЕКТРОМОБИЛ.

Времена за зареждане

Време за зареждане за

Обществено таксуване

High-Power зарядни станции

Особено бързо можете да зареждате вашия автомобил на High-Power зарядните станции. Предоставеният тук прав ток предлага значително по-висока мощност на зареждане от променлив ток (AC), като този от домашен контакт например. Поради това High-Power зарядните станции са особено подходящи за зареждане при пътуване. На илюстрацията можете да видите минималното необходимо време за зареждане от 10 до 80% ниво на зареждане на батерията с максимална мощност за зареждане на автомобила. В този диапазон зареждате най-бързо и в същото време щадите батерията. Погледът върху картата ви показва High-Power зарядните станции в мрежата на BMW Charging. (Към: 22.3.2023 г.)

Бързи зарядни станции

Ако имате нужда от бързо зареждане в града или докато пътувате, станцията за бързо зареждане е точното място за вас. Предоставеният тук прав ток предлага значително по-висока мощност на зареждане от променлив ток (AC), като този от домашен контакт например. Поради това подобни бързи зарядни станции са особено подходящи за зареждане при пътуване. На илюстрацията можете да видите минималното необходимо време за зареждане от 10 до 80% ниво на зареждане на батерията със зарядна мощност до 50 кВт. В този диапазон зареждате най-бързо и в същото време щадите батерията. Погледът върху картата ви показва бързите зарядни станции. (Към: 22.3.2023 г.)

AC зарядни станции

Обществени зарядни станции с променлив ток (AC) има почти навсякъде. Те са особено подходящи за редовно зареждане за по-дълги периоди от време - например през нощта или през работното време. На илюстрацията можете да видите минималното необходимо време за зареждане от 0 до 100 % ниво на зареждане на батерията с максимална мощност от 22 кВт. Тази зарядна мощност зависи от оборудването на автомобила. Погледът върху картата ви показва всички зарядни станции с променлив ток в мрежата на BMW Charging. (Към: 22.3.2023 г.)

Зареждане в домашни условия

Wallbox / Flexible Fast Charger

Можете удобно да зареждате вашия автомобил в дома си с Wallbox или Flexible Fast Charger. И двете работят с променлив ток (AC). В зависимост от автомобила, допълнителното оборудване и пазара Wallbox осигурява максимална зарядна мощност до 22 кВт, Flexible Fast Charger макс. 11 кВт. На илюстрацията можете да видите минималното необходимо време за зареждане от 0 до 100 % ниво на зареждане на батерията с максимална мощност от 11 кВт.

Филтриране на зарядните станции

Мощността на зареждането зависи от нивото на заряд на батерията, околната температура, индивидуалния стил на шофиране, ползването на допълнителни консуматори, както и от самия избран автомобил. Времената за зареждане са валидни при температура на околната среда 23°C след предходно пътуване и може да варират в зависимост от потребителското поведение.

 

С My BMW App откривате зарядни станции, планирате, контролирате и управлявате процесите на зареждане - у дома и при пътуване. Насладете се на функциите на My BMW App в демо-режим.

ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛ: MY BMW APP И УСЛУГИ

ВАШЕТО BMW ЩЕ ПОЕМЕ ТАЗИ РАБОТА ВМЕСТО ВАС.

ВРЕМЕТО ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ.

Когато сте на път, можете да заредите електрическия си автомобил изключително бързо на High-Power зарядните станции. Поради голямата зарядна мощност на тези станции за бързо зареждане времето за зареждане тук е много кратко. Например BMW i5 се нуждае само от 10 минути зареждане, за да измине 146 до 196 километра. С BMW Wallbox или с BMW Flexible Fast Charger BMW i5 може да се зареди напълно удобно у дома за 8:30 часа.

BMW Charging разходи

РАЗХОДИТЕ ПРИ ЕДИН ЕЛЕКТРОМОБИЛ.

Колко високи са разходите за зареждане на един електромобил? Спестявайте благодарение на ниските разходи за поддръжката и ниските данъци. Има ли стимули за електромобили? Разберете дали електрическият автомобил си струва за вас.

КОЛКО ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ИЗРАЗХОДВА ЕДИН ЕЛЕКТРОМОБИЛ?

Разходът на електроенергия при зареждането на един електромобил зависи от различни фактори. Но собственото ви поведение при шофиране, свързаната с него средна скорост и външната температура също играят своята роля. Месечните разходи за заряден ток зависят преди всичко от изминатите километри и разхода на електрическия автомобил. Той се влияе и от собствения ви стил на шофиране. Освен това избраната тарифа за зареждане и мястото на зареждане играят решаваща роля за разходите за електроенергия.

Възползвайте се от атрактивни тарифи, като тарифа Active с особено изгодни фиксирани цени. За нови клиенти на BMW първата година е безплатна без основна такса.

BMW Charging Destination Charging

BMW DESTINATION CHARGING

ВАШАТА РАЗШИРЕНА МРЕЖА ОТ ЗАРЯДНИ СТАНЦИИ.

Целта на BMW Destination Charging е да разшири възможностите за зареждане за нашите клиенти. С множество зарядни точки в над 50 държави. Възползвайте се от ексклузивните възможности за комфортно зареждане на вашите цели. Блгодарение на множеството участващи премиум партньори като хотели, ресторанти, голф клубове и други, вие се наслаждавате на престоя си, и в същото време зареждате вашето BMW. Намерете удобно вашата премиум опция за зареждане от вашата навигационна система или вашето приложение My BMW. Станете партньор в световната мрежа от зарядни станции - destinationcharging@bmw.com.

ОТ КЛИЕНТИ ЗА КЛИЕНТИ: ЕЛЕКТРОМОБИЛНОСТ В ЕЖЕДНЕВИЕТО.

„Никога не сме съжалявали за това.“ 

 

От видеото ще разберете колко сложни са били по-дългите пътувания с електрически автомобил преди. И колко удобно и естествено е зареждането на обществени места на електрически автомобили BMW за нашите клиенти сега. И това е благодарение на оптимизираните за зареждане маршрути и други функции, които ще ви помагат при пътуването.

0:00
0:00 /  0:00
BMW Charging продължителност на живота

БАТЕРИЯ.

ОПТИМИЗИРАЙТЕ ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ЖИВОТА НА БАТЕРИЯТА НА ЕЛЕКТРОМОБИЛА.

Продължителността на живота на високоволтовата батерия може да бъде повлияна от собственото потребителско поведение. Високоволтовата батерия трябва да бъде зареждана предимно с ниски зарядни мощности на АС зарядни станции или на Wallbox. Във всекидневието също има смисъл автомобилът да се управлява с ниво на зареждане между 10 и 80%. Затова можете да настроите 80% като цел на зареждането. Ефективният и предвиждащ стил на шофиране също помага за увеличаване на пробега на батерията и оптимизиране на нейния експлоатационен живот

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ.

BMW Charging устойчивост

УСТОЙЧИВОСТ.

В качеството си на глобална компания, BMW Group се възприема като важна част от обществото и приема отговорността си относно устойчивостта. Научете повече за принципа на кръговата икономика и нашите мерки за намаляване на CO₂ и опазване на ресурсите.

Разход на гориво и СО₂ емисии.

BMW X1 xDrive30e: Разход на гориво, комбиниран WLTP в л/100 км[1][3][4]: 1,1–0,7; CO₂ емисии, комбинирани WLTP в г/км[1][3][4]: 24–16; Разход на енергия, комбиниран WLTP в кВтч/100 км[1][3][4]: 19,3–16,8; Електрически пробег, WLTP в км[1][2][3]: 71–85

[1] Официалните данни за разхода на гориво, СО₂ емисиите, разхода на електроенергия и електрическия пробег са измерени в съответствие с тестовия цикъл VO (EU) 715/2007 във версията, валидна за този модел. WLTP данните отчитат диапазона при всички възможни допълнителни оборудвания (в случая за германския пазар). За сертифицираните след 01.01.2021 година автомобили официалните данни са налични само според WLTP. В допълнение, съгласно регламент на ЕС 2022/195, стойностите на NEDC вече отпадат в сертификатите за съответствие на ЕО от 1 януари 2023 г. Повече информация за методиките NEDC и WLTP може да намерите на www.bmw.de/wltp

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО₂ емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

[2] Пробегът зависи от различни фактори, най-вече: личният стил на шофиране, състоянието на трасето, външната температура, отоплението/климатизацията, предварителното темпериране.

[3] Данните за мощността на бензиновите двигатели се отнасят за превозни средства, използващи гориво RON 98. Данните за разхода на гориво се отнасят за превозни средства, използващи референтни горива в съответствие с Регламент 715/2007 на ЕС. Може да се използва и безоловен RON 91 и по-висок с максимално съдържание на етанол 10% (E10). BMW препоръчва гориво RON 95. За High-Performance автомобилите BMW препоръчва гориво RON 98.

[4] При Plug-in хибрид: Измерен, комбиниран (EC AC Charge Weighted)