BMW X5 движейки се из града през нощта

ВОДИ С АВТОРИТЕТ.

Новото BMW X5.

ВОДИ С АВТОРИТЕТ.

Новото BMW X5.

ВОДИ С АВТОРИТЕТ.Новото BMW X5.

BMW X5 е тук и поставя всички по местата им. Присъствието му е изписано на лицето – изправено, мощно и елегантно. Внушителната двойна радиаторна решетка подсказва какво ще се случи, когато си поеме дълбоко дъх. А изящният Х дизайн на фаровете не оставя съмнения за това кой ще поеме лидерството. Оборудвано с нови технологии за по-висока сигурност и най-висока динамика на управлението на всякаква настилка, новото BMW X5 знае накъде е тръгнало. И как ще пристигне първо.

BMW X5 xDrive40i(3)(4):
Среден разход на гориво в л/100 км: 8,8–8,5
CO2 емисии в г/км: 200–193

Read more

ЛИДЕРСКИ КАЧЕСТВА, УМНОЖЕНИ ПО 5

 • 01 Характерни Х лазерни светлини със сини елементи
 • 02 Максимална динамика на управлението благодарение на пакета xOffroad с въздушно окачване на предната и задната ос
 • 03 Типичен Х дизайн с впечатляващо мощна интерпретация
 • 04 Перфектна свързаност благодарение на иновативната технология за свързаност и асистиращите системи
 • 05 Интелигентно управление на багажника (4) за максимален комфорт
Странична снимка на BMW X5, отворени са двете секции на задния капак
Багажно отделение на BMW X5

ПЕРФЕКТНО УПРАВЛЕНИЕ.

Багажникът на BMW X5 предлага комфорт от ново поколение. За удобно товарене и разтоварване долната и горната част на разделения заден капак могат да се отварят и затварят напълно електрически. В комбинация със системата за комфортен достъп е достатъчно леко, насочено движение на крака под задната броня. Пакетът за багажника (4) осигурява ред и сигурност: с отварянето на задния капак електрическата щора се изтегля назад и с натискане на бутон изчезва под пода на багажника, интегрираните подвижни и непозволяващи плъзгането на багажа релси му осигуряват необходимата опора по време на движение.

Новото BMW X5 е въплъщение на ДНК-то на семейството BMW X. В четвъртото си поколение този модел прави най-силно изявление по отношение на присъствие и модерност. То дефинира един нов дизайнерски език на Х, внушителен, ясен и прецизен. Новият интериор предлага още повече лукс и една интуитивна концепция за управление.
Адриан ван Хойдонк, ръководител на BMW Group Design
Кокпит и концепция за управление на BMW X5

КОНТРОЛЕН ЦЕНТЪР.

Иновативната концепция за управление на BMW X5.

КОНТРОЛЕН ЦЕНТЪР.

Иновативната концепция за управление на BMW X5.

Иновативната концепция за управление на BMW Operating System 7.0 позволява още по-лесно управление на функциите на автомобила чрез жестове, гласови команди и управление с iDrive – напълно интуитивно. За тази цел бе разширена функционалността на контролера. Така например Дигиталните услуги като Приложения могат да бъдат избирани директно.

Read more
BMW TwinPower Turbo редовият 6-цилиндров бензинов двигател на BMW X5

БАЛАНСИРАНО ПОВЕДЕНИЕ.

BMW TwinPower Turbo редови 6-цилиндров бензинов двигател.

БАЛАНСИРАНО ПОВЕДЕНИЕ.

BMW TwinPower Turbo редови 6-цилиндров бензинов двигател.

BMW X5 xDrive40i (4) черпи с пълни шепи. В комбинация с великолепното сцепление на системата за задвижване на четирите колела BMW TwinPower Turbo двигателят предоставя мощност, която обещава радост от шофирането на най-високо ниво. 6-цилиндровият бензинов двигател развива внушителните 250 кВт (340 к.с.), като за най-ефективно изгаряне горивото се впръсква в цилиндрите с налягане до 350 бара. Налягане, което BMW X5 уверено превръща във върхова динамика.

Read more

УВЕРЕНОСТТА Е ЕЛЕКТРИЗИРАЩА.

BMW X5 xDrive45e

Който иска устойчиво и отговорно да поеме лидерската роля, трябва да въведе на пътя насочени към бъдещето технологии. С технологията BMW EfficientDynamics technology eDrive BMW X5 45e xDrive уверено сочи пътя напред. Резултатът е по-висока мощност, по-добро ускорение, по-голям пробег, значително по-нисък разход на гориво и допълнително понижение на емисиите. Въпреки това няма ограничения за емоциите при пътуване с BMW X5 Plug-in хибрид.

Read more
BMW X5, BMW X5 xDrive45e

Лидерски сили.

Иновативната концепция на задвижването на BMW X5 45e xDrive се състои от нов, още по-мощен BMW TwinPower Turbo 6-цилиндров бензинов двигател и високоефективен eDrive електромотор. Системната мощност е 290 кВт (394 к.с.) 600 Нм въртящ момент при среден разход на гориво от 2,1 л/100 км. Впечатляващо представяне, което обещава чиста динамика на управлението и в същото време е дори още по-икономична благодарение на технологиите BMW EfficientDynamics. СО2 емисиите също са понижени значително до 49 г/км.

Read more
BMW X5, eBoost

Интелигентно и по-ефективно.

С чисто електрическият си пробег от 80 километра BMW X5 Plug-in открива нови хоризонти. Успехът на тази мисия се дължи на концепцията BMW plug-in hybrid, при която централна роля играе интелигентното управление на енергията. То координира взаимодействието на всички компоненти на задвижването и с предвиждащата си стратегия на работа оптимизира коефициента на полезно действие на хибридното задвижване. При този процес се ползват например данни от навигационната система, за да се определят онези участъци от маршрута, които са най-подходящи за използването на електромотора респективно за зареждане на високоволтовия акумулатор. Освен това BMW X5 45e xDrive разполага с различни режими на задвижването, които могат да окажат голямо влияние на реалния разход на гориво. Високоволтовият акумулатор може съвсем лесно да бъде зареден от домакински контакт, чрез BMW i Wallbox или от обществени зарядни станции по време на пътуване.

Read more
BMW X5, BMW Connected App

Иновативен напредък.

За да сте постоянно информирани за вашия разход и ефективност на BMW X5 xDrive45e, можете да изпозлвате BMW Connected App чрез вашия смартфон (iOS or Android). Чрез него можете да активирате специфични за хибрида функции като ниво на заряд на батерията, оставащ пробег, както и локацията на най-близката зарядна станция. Процесът на зареждане може да бъде управляван посредством remote функциите, а ефективността да бъде измервана преди всяко пътуване и благодарение на съветите от приложението да бъде максимално оптимизирана за по-голям пробег. За перфектната атмосфера по време на пътуване, температурата в автомобила може да бъде предварително настроена чрез iDrive контролера или BMW Connected App.

Read more

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  Данните за автомобилите, означени с (3), вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите. [При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на СО2, могат да са различни от указаните тук данни.]

  СО2 спесификациите за ефективност са измерени в съответствие с директива 1999/94/EC и Pkw-EnVKV в актуалната им версия и за класификация ползват данните за разхода на гориво и СО2 емисиите на NEDC.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.