BMW X1 е перфектният автомобил за всички, които искат да интерпретират радостта от шофирането в зависимост от личните си нужди и предпочитания. С мощно оформените си SAV пропорции, изключително гъвкавия интериор той веднага демонстрира, че е истински Х модел. Както ексклузивният интериор, така и екстериорът могат да бъдат индивидуализирани според вашите представи с трите дизайнерски варианта BMW xLine и BMW Sport Line. Благодарение на комбинацията от технологиите BMW EfficientDynamics и ефективните BMW TwinPower Turbo бензинови и дизелови двигатели BMW X1 впечатлява с изключително ниски стойности на разхода на гориво и вредните емисии.


Завладява съзнанието: първото BMW X2. Най-екстровертният модел на семейството BMW X е идеален за всички, които обичат да поемат по нови пътища и ценят пъргавата динамика, изключително прецизната управляемост и първокласната свързаност. При това за BMW X2 за пръв път се предлага пакетът M Sport X. Той комбинира динамичния характер на М спортния пакет със специалните качества на един BMW X автомобил – абсолютно неподражаем със спортни акценти, които не оставят никакви въпроси без отговор. Остава само един въпрос: Готови ли сте за BMW X2?


Като първия Sports Activity Vehicle навремето BMW X3 бе основател на своя автомобилен клас. Актуалното поколение отново е иновационен лидер в своя сегмент. С прогресивни функции като частично автоматизираното шофиране и интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive, BMW X3 издига радостта от шофирането до ново ниво. При това впечатлява с изразителното си, атлетично присъствие, особено висококачествената атмосфера в интериора и високия въртящ момент на BMW TwinPower Turbo дизелови и бензинови двигатели. Винаги готово за нови приключения. С BMW X3 xDrive30e вариантите на задвижването се допълват с Plug-in хибрид.


Електрическо и електризиращо: всеки детайл, всяка характеристика, просто всичко при BMW i3 с eDrive е създадено за пулсиращия живот в големия град. Задвижвано с нулеви емисии от електромотора си, BMW i3 гарантира градска мобилност най-вече там, където това е от особено голямо значение за един автомобил за големия град: в центровете на градовете, където вече има ограничения за определени автомобили. Като се абстрахираме от екологичните аспекти, BMW i3 впечатлява преди всичко със спиращото дъха ускорение, независимо дали от ниска скорост или от място – а с високоволтовия си акумулатор (високоволтова литиево-йонна батерия) и пробега до 260 километра във всекидневието то може да достигне до всички цели дори и извън рамките на големия град. Като в същото време позволява и комфортни извънградски пътувания без притеснения за пробега.


BMW X4 привлича погледите, винаги и навсякъде. С екстровертния си дизайн то съчетава лайфстайл и динамика. Комбинира неща, които още никой не е комбинирал в този сегмент до момента: типичната за Х сила с естетиката на класическо купе. С мощните BMW TwinPower Turbo двигатели и серийното оборудване като променливото спортно кормилно управление и Контрол на динамиката BMW X4 демонстрира своя подчертано импулсивен характер.


И в третото си поколение BMW X5 отново надминава собствените си стандарти – като SAV (Sports Activity Vehicle), което предлага изключителен лукс навсякъде, където се поставят най-високи изисквания. Това се гарантира от множеството интелигентни технологии, които издигат ефективността, динамиката, комфорта и гъвкавостта на напълно ново ниво – дори и извън пътя. Най-доброто от два свята, комбинирано в един изключително комфортен Plug-in хибрид с двойно задвижване: BMW X5 xDrive45.


Мощно и атлетично. С присъствието на Х модел, но в същото време елегантно като купе. BMW X6 надхвърля всички граници. Мощните BMW TwinPower двигатели на BMW EfficientDynamics съчетават динамиката и ефективността, а мощността се пренася до пътя от BMW xDrive. Изключителното оборудване като Design Pure Extravagance, както и изисканите материали оформят автомобил с изключително излъчване – който в същото време е изненадващо функционален.


Еднa нова ера във високия клас: BMW X7 е олицетворение на нов тип автомобилен лукс. С първокласната си елегантност и изключително присъствие то дефинира една нова ера на радостта от шофирането. А с иновативния си дизайн BMW X7 оставя трайно впечатление още при пръв поглед.


Ако се интересувате от новите или употребявани автомобили на BMW X – тук ще намерите цялата информация, мнения от тестове и оферти за финансиране и лизинг на актуалните модели на BMW X, както и дилър за вашето пробно шофиране.

Прочети повече
BMW X Модели BMW X на паркинг на фона на сгради

ПРЕГЛЕД НА ИСТОРИЯТА BMW СЕРИЯ X.

BMW Серия X се отличава с решителност и желанието да изпъкне на фона на останалите – с индивидуални автомобили, които носят типичните за Х гени: спортна, стабилна визия, динамика, безкомпромисност. И всичко това с динамика и пъргавина, която винаги е била отличителен белег на BMW.

Прочети повече

ПРЕГЛЕД НА ИСТОРИЯТА BMW СЕРИЯ X.

BMW X1.

Независимо дали в града, в планините или на плажа -  BMW X1 е у дома си навсякъде и е спортен и уверен спътник във всяка ситуация. Това се вижда и от факта, че през 2018 година компактният SUV беше най-продаваният модел на BMW в целия свят.

Прочети повече

ПЪРВОТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW X Модели BMW X1 E84 първо поколение три четвърти изглед отпред на пътя

(BMW E84)

От въвеждането си на пазара през 2009 година BMW X1 поема лидерската роля в премиум сегмента на компактните SUV. Автомобилът се отличава със стабилната си гъвкавост – спортните настройки осигуряват динамика и пъргавина при всякакви ситуации. А с интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive сцеплението и динамиката на управлението са на много високо ниво, защото мощността се разпределя безстепенно между предните и задните колела. По този начин винаги се наслаждавате на радостта от шофирането. Дизайнът е със спортно и мощно излъчване, висококачественото оборудване в интериора привлича с съгласуваните по цвят интериорни лайстни и елементите от неръждаема стомана.

Така X1 комбинира класическите за BMW добродетели като динамика пъргавина и увереност при един компактен SUV.

Производство: 2009 – 2015

Двигатели: 2,0 – 3,0 литра (85 – 225 кВт, 116 – 306 к.с.), 4- и 6-цилиндрови

Дължина/широчина/височина: 4 454 мм/1 798 мм/1 545 мм

ВТОРОТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW X Модели BMW X1 F48 второ поколение три четвърти изглед отпред на фона на града

(BMW F48)

BMW X1 (F48) от второ поколение изглежда по-динамично и спортно от предшественика си, не на последно място и заради издигащите се назад елементи и плавната линия на покрива. И второто поколение се отличава с иновативни технологии, например Head Up дисплей или опционалните LED фарове с адаптивни функции. Новата палитра от дизелови и бензинови турбодвигатели осигурява на автомобила изключителна комбинация между ефективност и спортен дух. Освен това от март 2020 година BMW X1 се предлага и като Plug-In хибрид. Освен с пъргавото BMW xDrive то се предлага и с предно задвижване.

Фейслифтът от 2019 година осигурява още по-уверено излъчване, преди всичко заради значително по-ярката двойна бъбрековидна решетка и по-широките въздухозаборници в страничните части на предната броня.

Производство: от 2015 година до днес

Двигатели: 1,5 – 2,0 литра (85 – 170 кВт, 116 – 231 к.с.), 3- и 4-цилиндрови

Дължина/широчина/височина: 4 439 – 4 447 мм/1 821 мм/1 582 – 1 612 мм

ТРЕТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW Серия X BMW X1 U11 трето поколение три четвърти изглед отпред на пътя

(BMW U11)

През 2022 г. е пуснат моделът X1. Това е майсторска комбинация от увереност, гъвкавост и функционалност. Предлага се с бензинов, plug-in хибриден или напълно електрически двигател, X1 се отличава с мощен, изчистен дизайн: самоуверената предна част с нейния най-изпъкнал квадратен двоен бъбрек, монолитните дизайнерски елементи и типичните за X, почти квадратни рулеви рубки му придават силно присъствие. Това е в контраст с тънките адаптивни LED фарове, простиращи се далеч в страните и изправените пропорции.


Комбинацията от мощност и динамика се отразява в техническите характеристики. BMW X1 се предлага със задно задвижване и задвижване на всички колела или с пъргавия BMW xDrive, съчетаващ изключителна динамика на шофиране с изключително сцепление и безопасност при шофиране. Автоматичната 7-степенна трансмисия Steptronic с двоен съединител гарантира бърза смяна на предавките и прецизен контрол, като същевременно поддържа минимална консумация. Plug-in хибридът има чисто електрически пробег (WLTP) до 89 км.


Период на производство: 2022 – днес


Двигатели: 1,5 – 2,0 литра (100 –150 кВ, 136 –204 к.с.), 3- и 4-цилиндрови


Дължина/ширина/височина: 4500 мм/1845 мм/1630 –1642 мм

BMW X2.

Комбинацията между купе и SUV е преди всичко едно: уникална. BMW X2 впечатлява със своя ярък спортен характер и пъргавата динамика. Висококачественият интериор и множеството интелигентни технически детайли подчертават стилното му излъчване.

Прочети повече

ПЪРВОТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW X Модели BMW X2 F39 първо поколение три четвърти изглед отпред на пътя

(BMW F39)

Представен за пръв път през 2016 година като Concept Car на базата на X1, автомобилът впечатлява с експресивния си дизайн и технологичния блясък. Почти квадратно оформените калници, както и страничните линии и прагове в комбинация с ниската линия на покрива подчертават изключителната му екстровертност. Разширяващата се надолу двойна бъбрековидна решетка и въздухозаборниците се вписват хармонично в предната част и излъчват уникална самоувереност.

Модерните турбодвигатели в комбинация с трансмисиите Steptronic осигуряват пъргаво задвижване при всякакви ситуации. С опционалното задвижване на четирите колела това Coupé-SUV се чувства у дома си и извън града. Типичната за BMW динамика на управлението осигурява радост от шофирането на всякакви терени. За легендарните модели на BMW като 2000 CS и 3.0 CSL напомнят емблемите на BMW на задните колони.

Производство: от 2018 година до днес

Двигатели: 1,5 – 2,0 литра (100 – 170 кВт, 136 – 231 к.с.), 3- и 4-цилиндрови


Дължина/широчина/височина: 4 360 мм/1 824 мм/1 512 – 1 526 мм

BMW X3.

Един SUV, който се чувства у дома си както извън пътя, така и в града и на магистралите: от 2003 година BMW X3 демонстрира колко е важен начинът, по който достигате до целите си. Решаваща роля за това играят динамиката на управлението и висококачественият до най-дребните детайли интериор.

Прочети повече

ПЪРВОТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW X Модели BMW X3 E83 първо поколение три четвърти изглед отпред в движение по пътя

(BMW E83)

BMW X3 бе представено на 60-ото издание на IAA (International Motor Show) през 2003 година без почти никаква конкуренция. Новост бяха не само отпразнувалото своя дебют интелигентно задвижване на четирите колела BMX xDrive, което осигурява безстепенно разпределение на мощността между предните и задните колела. Друга новост бе внушителния и атлетичен дизайн с характерна предна част, в която биксеноновите фарове достигат до бъбрековидната решетка. Те се отличават и с характерните светлинни пръстени на габаритните светлини, с които автомобилите на BMW от този период категорично се разпознаваха от далеч – дори и в тъмното.

През 2006 година при фейслифта бяха облагородени радиаторната решетка, задните светлини и предната броня. бяха модернизирани и повечето двигатели, които станаха по-ефективни при значително по-висока мощност.

Производство: 2003 – 2010

Двигатели: 2,0 – 3,0 литра (105 – 210 кВт, 143 – 286 к.с.), 4- и 6-цилиндрови

Дължина/широчина/височина: 4 565 мм/1 853 мм/1 674 мм

ВТОРОТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW X Модели BMW X3 F25 второ поколение три четвърти изглед отзад в движение по пътя

(BMW F25)

След 6 години история на успеха на пазара се въвежда следващия модел с напълно нова конструкция. Уверен, самоуверен и спокоен, този SUV впечатлява с цяла палитра от новости. Например с амортисьорите с електронно управление, които активно се адаптират към състоянието на пътната настилка. Или с контрола на динамиката на управлението, което настройва амортисьорите, реакциите на двигателя, динамиката на превключване на трансмисията, както и чувствителността на кормилното управление и на ESP към желанията на водача. изцяло нова гама от асистиращи системи като Асистента за поддържане на лентата или Head Up дисплеят осигуряват едно напълно ново усещане при шофиране, без да се налага да се лишавате от познатите добродетели на едно BMW.

При фейслифта през 2014 година се въвежда напълно нов дизайн на фаровете и страничните мигачи във външните огледала. В интериора ви посрещат повече хром, сериен кожен волан и значително повече опции за индивидуализиране на BMW X3.

Производство: 2010 – 2017

Двигатели: 2,0 – 3,0 литра (105 – 230 кВт, 143 – 313 к.с.), 4- и 6-цилиндрови

Дължина/широчина/височина: 4 648 мм/1 881 мм/1 661 мм

ТРЕТОТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW X Модели BMW X3 G01 трето поколение изглед отстрани в покой

(BMW G01)

От 2017 година на пазара се предлага третото поколение на този SUV. Въпреки леко увеличените размери конструкторите успяха значително да понижат теглото, което се отрази положително на пъргавината. Фаровете, радиаторната решетка и задните светлини подчертават широчината на автомобила както отзад, така и отпред. В комбинация с по-широките бъбрековидна решетка и въздухозаборници BMW X3 излъчва атлетична самоувереност. Мускулестата визия подсказва за мощта, която очаква да се разгърне. Ползването на асистиращите системи е удоволствие в модерно оформения кокпит с управление с жестове. Моделът отговаря на премиум стандартите – така например той може да изпреварва самостоятелно. Спортните настройки на окачването, трансмисията и двигателите гарантират, че радостта от шофирането ще е винаги гарантирана. Естествено, X3 се предлага с интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive. Благодарение на това автомобилът винаги е правилният партньор, както за градската среда, така и всякакви терени.

Производство: 2017 година до днес

Двигатели: 2,0 – 3,0 литра (110 – 210 кВт, 143 – 286 к.с.), 4- и 6-цилиндрови

Дължина/широчина/височина: 4 708 – 4 734 мм/1 891 – 1 897 мм/1 667 – 1 676 мм

BMW X4.

Гените на X срещат линиите на купе – така BMW X4 по чаровен начин комбинира естетиката и мощта. Двигателите с работен обем до 3 литра спазват обещанията, дадени от външността на автомобила. 

Прочети повече

ПЪРВОТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW X Модели BMW X4 F26 първо поколение три четвърти изглед отпред в движение

(BMW F26)

Времето му дойде през 2014 година: BMW представи SUV-Coupé и в средния клас. Базирано на техниката на BMW X3, то прави впечатление с плавната линия на покрива, която в комбинация с двойните странични линии подчертава спортното излъчване на автомобила. Както предната, така и задната част подчертават широчината на автомобила: ниската двойна бъбрековидна решетка отпред и издължените встрани фарове и задни светлини поставят съответните акценти. Широката гама от ефективни и мощни двигатели осигуряват пъргавина и динамика на BMW X4 във всяка ситуация. Серийното задвижване на четирите колела осигурява уникална динамика на управлението независимо от състоянието на пътната настилка.

Производство: 2014 – 2018

Двигатели: 2,0 – 3,0 литра (135 – 225 кВт, 184 – 306 к.с.), 4- и 6-цилиндрови

Дължина/широчина/височина: 4 671 мм/1 881 мм/1 624 мм

ВТОРОТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW X Модели BMW X4 G02 второ поколение три четвърти изглед отпред в движение по пътя

(BMW G02)

При второто поколение на BMW X4 спортната елегантност е още по-изразителна. Внушителните арки на калниците и широката следа в комбинация с подобната на купе линия на покрива подчертават типичните качества на Х модел: мощност, увереност и спортен дух. Тесните LED задни светлини, както и издигащата се над задните калници линия подчертават визуално широчината на задната част. Отпред доминира двойната бъбрековидна решетка с тесни LED фарове, която осигурява на това SUV-Coupé атлетично и динамично излъчване.

Серийното интелигентно задвижване на четирите колела BMW xDrive в комбинация с предлаганата при всички BMW X4 8-степенна автоматична трансмисия осигурява ненадмината динамика на управлението. В интериора автомобилът впечатлява с вече по-големите тъч дисплеи, управлението с жестове и модерните асистиращи системи.

Производство: от 2018 година до днес

Двигатели: 2,0 – 3,0 литра (135 – 210 кВт, 184 – 286 к.с.), 4- и 6-цилиндрови

Дължина/широчина/височина: 4 733 – 4 758 мм/1 918 – 1 938 мм/1 618 – 1 621 мм

BMW X5.

През 1999 година BMW навлиза в нови територии с високопроходимото X5, и то в най-буквалния смисъл. Още от самото начало този SUV съчетава уверено благородство, елегантност и спортен дух – и оттогава се наслаждава на лидерската позиция в този сегмент.

Прочети повече

ПЪРВОТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW X Модели BMW X5 E53 първо поколение три четвърти изглед отпред в движение по пътя

(BMW E53)

В края на 1999 година BMW въвежда на пазара една революционна новост: първият високопроходим на производителя. Това “Sports Utility Vehicle” (SUV) със серийно задвижване на четирите колела съчетава ексклузивността със спортния дух и комфорта. Един SUV от премиум клас с типичната за BMW пъргавина, не на последно място и благодарение на великолепните настройки на окачването и мощните двигатели с 6 и 8 цилиндъра.

Фейслифтът от 2003 година освен със значително по-характерната визия с модернизирана двойна бъбрековидна решетка впечатлява и с категорични технически подобрения под формата на новото BMW xDrive. Значително подобреното сцепление и бързите реакции осигуряват ясни преимущества по отношение на управляемостта и динамиката. От 2004 година при BMW X5 4.8is се предлага и най-мощният 8-цилиндров двигател с работен обем 4,8 литра и мощност от 265 кВт (360 к.с.). От модела Е53 са произведени над 500 000 екземпляра.

Производство: 1999 – 2006

Двигатели: 3,0 – 4,8 литра (135 – 265 кВт, 184 – 360 к.с.), 6- и 8-цилиндрови

Дължина/широчина/височина: 4 667 мм/1 872 – 1 925 мм/1 707 – 1 715 мм

ВТОРОТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW X Модели BMW X5 E70 второ поколение изглед отстрани в движение по пътя

(BMW E70)

През 2006 година BMW демонстрира как една успешна концепция може да стане още по-добра. Наследникът на BMW X5 впечатлява с техническите новости като Adaptive Drive, което е оборудвано със стабилизация срещу наклоняване и активно въздейства на амортисьорите. Благодарение на модернизирания си дизайн, например при арките на калниците, автомобилът изглежда още по-спортен и пъргав. Фаровете се отличават с интегрирани пръстеновидни габаритни и къси светлини, благодарение на което автомобилът веднага се разпознава като BMW дори и на смрачаване и през нощта. Опционалният трети ред седалки позволява и превозването на до 6 пътника, когато се налага.

При модернизацията през 2010 година X5 получава и фарове с LED визия и изцяло модернизирана палитра от двигатели. Асистиращите системи вече включват и активния контрол на скоростта “Speed Limit Info”, както и Sideview: камерите отстрани на автомобила осигуряват още по-добър обзор.


Производство: 2006 – 2013

Двигатели: 3,0 – 4,8 литра (173 – 300 кВт, 235 – 408 к.с.), 6- и 8-цилиндрови

Дължина/широчина/височина: 4 854 мм/1 933 мм/1 739 мм

ТРЕТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW X Модели BMW X5 F15 трето поколение три четвърти изглед отпред при движение

(BMW F15)

При новото поколение на успешния SUV веднага се забелязват аеродинамичните подобрения. Интелигентната система от въздухозаборници в предната броня и въздушните отвори зад предните колела понижават завихрянето в арките на предните колела. Това не само понижава въздушното съпротивление, но и осигурява излъчване на спортен автомобил на BMW X5. Хармоничните пропорции излъчват изисканост, увереност и пъргавина.

В интериора то демонстрира своята елегантност чрез Вътрешното осветление и използването на старателно обработени, висококачествени материали като кожа с двойни шевове.

Модернизираният iDrive Touch контролер с чувствителна на допир повърхност осигурява истинска радост при управлението на всеобхватните асистиращи системи. Сред тях са и контролът на скоростта с асистент за задръствания, както и LED-Spot, който осветява хора и животни през нощта, благодарение на което те се открояват в тъмнината от системата “Night Vision”.

Производство: 2013 – 2018

Двигатели: 2,0 – 4,4 литра (160 – 330 кВт, 218 – 450 к.с.), 4-, 6- и 8-цилиндрови

Дължина/широчина/височина: 4 880 – 4 886 мм/1 938 – 1 985 мм/1 717 – 1 762 мм

ЧЕТВЪРТОТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW X Модели BMW X5 G05 четвърто поколение три четвърти изглед отзад в покой пред сграда

(BMW G05)

Значително увеличените размери и вече единичната бъбрековидна решетка с внушителни размери показват:  BMW X5 има още по-силно надмощие и присъствие. LED фаровете вече не достигат до радиаторната решетка, опционално осветяват пътя с Лазерни светлини. Изцяло дигиталният Live Cockpit Professional вече е без класическите километраж и оборотомер – благодарение на което може да бъде индивидуализиран. Той приема команди чрез жестове и глас. Насочените към бъдещето асистиращи системи подпомагат водача при опасни ситуации, например при спиране. 

С Offroad пакета BMW X5 вече предлага 4 режима за различни терени и позволява винаги оптимално изживяване при шофиране. Ефективните, пъргави двигатели и регулируемото окачване осигуряват пъргавина и динамика.

Производство: 2018 - 2022

Двигатели: 2,0 – 4,4 литра (170 – 340 кВт, 231 – 462 к.с.), 4-, 6- и 8-цилиндрови


Дължина/широчина/височина: 4 992 – 4 938 мм/2 004 – 2 015 мм/1 745 – 1 747 мм

THE FIFTH GENERATION.

BMW X Series BMW X5 G05 пето поколение три четвърти изглед отзад шофиране по улицата

(BMW G05)

През 2022 г., благодарение на обширния фейслифт на предната част, BMW X5 изглежда почти като напълно нов модел. Широкият, хоризонтален дизайн на повърхността на предната броня, заедно с характерната бъбрековидна решетка на BMW, включваща светлинния ефект „Iconic Glow“ и преработените, по-тесни LED фарове, придават на автомобила впечатляващо и изразително лице. Този подход към стила продължава до триизмерните LED задни светлини и широката позиция на задната част. В зависимост от избрания пакет, BMW X5 получава допълнителен тласък на външния си вид по отношение на модерността (X Line) или атлетичността (M Sport пакет).

Модерният дизайн се простира и в интериора. Благодарение на интегрирания BMW Curved Display и с BMW Interaction като контролен елемент, той създава превъзходно мултимедийно изживяване. В контраст с това за поставяне на луксозни акценти е стъкленото приложение Crafted Clarity с неговите ръчно изработени, полирани стъклени кристални елементи на лоста за избор с осветен символ X на бутона Start-Stop и iDrive контролера. В допълнение, новият Trailer Assistant вече помага при движение на заден ход с теглено ремарке.

Със своя мощен 6-цилиндров двигател с вътрешно горене BMW TwinPower Turbo, той предлага спортна динамика на шофиране и впечатлява с върховен комфорт благодарение на пакета xOffroad и адаптивното въздушно окачване с 2 оси.

Период на производство: 2022 г. – до днес

Двигатели: 3,0 – 4,4 литра (219 – 390 kW, 298 – 530 к.с.), 6- и 8-цилиндрови

Дължина/ширина/височина: 4935 мм / 2004 мм / 1765 мм

BMW X6.

Некомформизъм и динамика при един автомобил, чиито интериор впечатлява с изключителна елегантност и лукс: това е BMW X6, първото SUV-Coupé на BMW. Дизайнът излъчва мощната динамика на управлението, която не се страхува от никакви сравнения.

Прочети повече

ПЪРВОТО ПОКОЛЕНИЕ

BMW X Модели BMW X6 E71 първо поколение три четвърти изглед отпред в покой пред сграда

(BMW E71)

През 2008 година на пътя се появява автомобил, който не може да бъде класифициран: купе ли е това? Или е SUV? Нито едното, нито другото, въпреки че съчетава най-добрите качества на двата автомобилни класа. Това е автомобил за индивидуалисти, които ценят мощността, и то във всяко отношение: с 6- и 8-цилиндровите двигатели BMW X6 разполага с предостатъчно мощност, която оптимално да бъде пренесена до пътя от Dynamic Performance Control. DPC в комбинация с интелигентното задвижване на четирите колела повишава прецизността на кормилното управление, стабилността по курса и сцеплението, тъй като мощността може да бъде разпределяна безстепенно към всяко колело.

Подобната на купе странична линия позволява на автомобила да изглежда по-нисък, тесните фарове в комбинация с двойната бъбрековидна решетка визуално подчертават широчината отпред: и от гледна точка на дизайна BMW X6 е пакет от мощност, автомобил, който няма аналог.

През 2012 година в рамките на обновяването визията бе модернизирана дискретно. Светлинните пръстени на габаритните светлини вече са с LED визия, освен това се предлагат и много повече допълнителни оборудвания: например преден капак с Powerdome.

Производство: 2008 – 2014

Двигатели: 3,0 – 4,4 литра (173 – 300 кВт, 235 – 408 к.с.), 6- и 8-цилиндрови

Дължина/широчина/височина: 4 876 – 4 877 мм/1 983 мм/1 684 – 1 690 мм

ВТОРОТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW X Модели BMW X6 F16 второ поколение три четвърти изглед отпред в движение

(BMW F16)

При наследника на E71 индивидуалният характер е още по-изразен. Достигащите до двойната бъбрековидна решетка фарове подчертават усещането за широчина, предната част е още по-вертикална. Задните светлини също са по-широки. Отстрани впечатление правят двойните странични линии. В интериора автомобилът впечатлява с висококачествени материали, изцяло модернизираните уреди, както и вътрешното осветление, чиито цвят може да бъде адаптиран. Стриймингът позволява практически неограничен избор от музика и съдържания.

Модернизираните двигатели осигуряват още по-висока мощност при по-висока ефективност. В комбинация със серийното задвижване на четирите колела xDrive и 8-степенната автоматична трансмисия те приканват към динамично, пъргаво шофиране.


Производство: 2014 – 2019

Двигатели: 3,0 – 4,4 литра (190 – 300 кВт, 258 – 450 к.с.), 6- и 8-цилиндрови

Дължина/широчина/височина: 4 909 мм/1 989 мм/1 689 – 1 702 мм

ТРЕТОТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW X Модели BMW X6 G06 трето поколение три четвърти изглед отпред в покой

(BMW G06)

Мощни пропорции и експресивен дизайн – с това се отличава третото поколение на BMW X6 от 2019 година. Предните и задните светлини са много тесни и много широки. Те подчертават екстровертното излъчване на автомобила, същото важи и за големите въздухозаборници отстрани и под двойната бъбрековидна решетка. Със собственото си осветление и опционалните Лазерни светлини те осигуряват подчертаване на индивидуалността на това Coupé-SUV и при тъмнина. Двигателите, асистиращите системи и серийното задвижване на четирите колела осигуряват ненадмината динамика на управлението.

По желание луксозното оборудване включва и темперирани поставки за горещи и студени напитки или озвучителна система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound с 20 високоговорителя. BMW X6 е автомобил, с който ще достигнете до целите си не само бързо и сигурно, но и много комфортно.

Производство: 2019 - 2022

Двигатели: 2,0 – 3,0 литра (195 – 250 кВт, 265 – 340 к.с.), 4- и 6-цилиндрови

Дължина/широчина/височина: 4 935 – 4 948 мм/2 004 – 2 019 мм/1 693 – 1 697 мм

ЧЕТВЪРТОТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW X Серия BMW X6 G06 четвърто поколение

(BMW G06)

Луксозният спортен привкус и модерните технологии също определят интериора, докато извитият дисплей на BMW и арматурното табло предоставят специфична за M информация, M коженият волан, ексклузивните M педали и лайстните на праговете на вратите с осветено M лого изпращат особено изключителен сигнал.

BMW X6 постига чиста динамика на шофиране с мощния си BMW M TwinPower Turbo 8-цилиндров двигател с вътрешно горене и, благодарение на пакета xOffroad и 8-степенната трансмисия Steptronic Sport, осигурява максимален комфорт при возене на всякакви повърхности. Освен това, адаптивното M окачване и функцията за спринт впечатляват, като осигуряват директно и пъргаво шофиране.

Период на производство: 2022 г. – до днес

DER BMW X7.

Лукс и величие, комбинирани с динамично изживяване при шофиране – като луксозен SUV  BMW X7 поставя дори още по-високи стандарти. Автомобил със 7 места и пъргаво поведение, елегантен и с възможности за оборудване, които могат да отговарят на всякакви желания: от асистиращите системи до материалите и комфортните опции.

Прочети повече

ПЪРВОТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW Серия X BMW X7 G07 първо поколение три четвърти изглед отзад шофиране по пътя

(BMW G07)

Най-големият SUV, създаван някога от BMW, има лек и пъргав външен вид благодарение на своя минималистичен дизайн и стил. Спортен, атлетичен и уверен, той поддържа качествата, типични за BMW, и ги предефинира. Благодарение на двойните напречни носачи отпред и пет-раменната ос отзад, както и на xDrive задвижването на четирите колела и 8-степенната автоматична скоростна кутия, комфортът на шофиране и мощната динамика на шофиране са изключителни в този клас .


Вътре водачът получава цялата необходима информация и контролира различните функции и първокласни системи за подпомагане на водача чрез два 12,3-инчови екрана, докато два екрана отзад управляват бордовото развлечение. Ако пътниците погледнат нагоре, погледът им попада върху стандартен панорамен покрив, който включва 15 000 цветни светещи точки, когато е тъмно.


BMW X7 може да бъде персонализиран по различни начини. От кожа Merino с контрастни шевове до ексклузивни покрития с метална боя – нито едно желание не остава неизпълнено.


През 2022 г. BMW X7 получава редица подобрения. С бъбрека Iconic Glow, широката си стойка и новия цвят на екстериора Sparkling Copper Grey металик, SUV се представя по-силен и по-елегантен от всякога: луксозен автомобил на BMW до основи. Интегрираният BMW Curved Display и BMW Operating System 8 осигуряват изключително и иновативно цифрово изживяване в кокпита.


Период на производство: 2019 г. – днес


Двигатели: 3,0 – 4,4 литра (155 – 390 кВ, 211 – 530 к.с.), 6- и 8-цилиндрови


Дължина/ширина/височина: 5151 –5181 мм/2000 мм/1835 мм

BMW iX3.

Първият напълно електрически SUV на BMW съчетава познатите силни страни на X3 – най-висока динамика на управлението и премиум качество – с преимуществата на BMW eDrive: динамика и ефективност. Допълнително силно впечатление прави и модерната и пуристка визия.

Прочети повече

ПЪРВОТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW X Модели BMW iX3 G08 първо поколение три четвърти изглед отстрани в покой

(BMW G08 BEV)

Представена като прототип през април 2018 година, електрифицирана версия на BMW X3 бе въведена на пазара в началото на 2021 година. При петото поколение на технологията BMW eDrive на разположение са 286 к.с. и въртящ момент от 400 Нм – при това веднага. В комбинация с интелигентно настроеното окачване се осигурява ненадмината динамика на управлението дори и при дълги пътувания. Не на последно място и благодарение на системата за рекуперация пробегът (WLTP) достига до внушителните 450 километра.

Интериорът на този SUV също е впечатляващ: модерната, елегантна атмосфера среща анимирания BMW Live Cockpit и детайли като синия бутон Старт/Стоп. BMW iX3  се чувства като у дома си както в градската среда, така и извън пътя.

Производство: от 2021 година до днес

Двигатели: Електромотор (210 кВт, 286 к.с.)

Дължина/широчина/височина: 4 734 мм/1 891 мм/1 668 мм

BMW iX.

Първият напълно електрически SUV на BMW със задвижване на четирите колела - BMW iX предлага лукс и изискан минимализъм, комбинирани с най-модерна технология на двигателите. Най-високият комфорт среща монолитния дизайн и уникалното усещане за простор: автомобилът от ново поколение.

Прочети повече

ПЪРВОТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW X Модели BMW iX I20 първо поколение три четвърти изглед отстрани в покой

(BMW I20)

Още предната част на BMW iX гарантира експресивното излъчване: екстремно тесните фарове са в контраст с изразителната вертикална двойна бъбрековидна решетка, зад която се крие цяла армия от сензори. Тя е съчетана с чист, последователно аеродинамичен дизайн със скрити дръжки на вратите и ясен език на формите.

С внушителния си пробег от 600 600* км (WLTP) и системната мощност от 370* кВт (500* к.с.) благодарение на технологията BMW eDrive от пето поколение автомобилът впечатлява с техническа прецизност, прогресивност и пригодност за всекидневието.

В интериора на iX познатите качества на BMW са допълнени с комфорт, спортен дух и иновации до едно напълно ново интериорно изживяване. Изцяло модернизираният iDrive е логичната еволюция за едно лесно и естествено управление. Всички индикации се изобразяват на извити към водача дисплеи или се проектират от Head-up дисплея на предното стъкло. Всеобхватните асистиращи системи осигуряват комфортно и сигурно изживяване при шофиране. BMW iX – един насочен към бъдещето, напълно електрически SUV от премиум слас.

Производство: от края на 2021 година

Двигатели*: Електромотор ( над 370 кВт, 500 к.с.)

Дължина/широчина/височина*: 4 900 мм/ххх мм/1 700 мм

*предварителни данни

THE BMW iX1.

Запознайте се с първия напълно електрически компактен SUV BMW. Модерен и уверен, той съчетава силните, динамични характеристики на BMW X1 с ефективността на BMW eDrive.

Прочети повече

ПЪРВОТО ПОКОЛЕНИЕ

BMW Серия X BMW iX1 U11 първо поколение три четвърти изглед отпред шофиране по пътя

(BMW U11 BEV)

През 2022 г. BMW добавя първия напълно електрически BMW компактен SUV към своето портфолио. Автомобилът е електрическият входен модел в BMW Серия X.


BMW iX1 съчетава отличната динамика на класически компактен SUV с модерната ефективност на технологията BMW eDrive. Благодарение на спестяващите място високоволтови батерии в ходовата част на автомобила и системата за рекуперация, BMW iX1 xDrive30 лесно изминава разстояние до 400 километра (WLTP) с едно зареждане на батерията, доставяйки до 230 кВ (313 к.с.) *.


Яростната предна част и изправените пропорции създават изключително модерен и динамичен външен вид. Добавените сини акценти ефектно подчертават електрическото задвижване на мощния автомобил. И интериорът е не по-малко модерен: Комфортните седалки с осцилираща функция на основата на седалката са съвсем желан акцент, а елегантният безрамков извит дисплей на BMW със сензорно и говорно управление се удвоява като централен интерфейс към мощния BMW iDrive.


Период на производство: 2022 – днес


Двигатели: Електродвигател (над 230 кВ, 313 к.с.)*


Дължина/ширина/височина: 4500 мм/1845 мм/1616 мм


*Стойностите на мощността зависят от нивото на заряд на батерията.

THE BMW XM.

Ефективността и луксът имат ново лице: експресивно, електрическо, ексклузивно. Съвсем нов автомобил излиза на сцената под формата на BMW XM. Най-новото поколение Plug-in хибридна технология обединява изцяло електрическото шофиране с мощните размери на BMW X и типичната висока производителност на BMW M.

Прочети повече

ПЪРВОТО ПОКОЛЕНИЕ.

BMW Серия M BMW XM G09 изглед отпред шофиране по улицата

(BMW G09)

Печелившата комбинация от обединяване на BMW M и BMW X елементи заедно с безкомпромисния стандарт на лукс, за да се създаде нещо изцяло ново, също продължава систематично в интериора на BMW XM. Предната част показва ориентация към изпълнението. И в типичния за BMW M стил, акцентът е ясно върху водача. Новото групиране на екрана на BMW Curved Display създава мост между традиционната ориентация на водача и модерния дигитален характер.

 

Изключително центрираната към водача предна част контрастира с уютната и луксозна атмосфера на салона отзад. Това е мястото, където пътниците срещат материали с най-високо качество, вдъхновени повърхности и изразителни детайли. Покривът със своята триизмерна призматична структура представлява оптически акцент в задната част. Заедно с околната светлина, този елемент впечатляващо предава взаимодействието на прогресивен лукс и комфорт.


Период на производство: от края на 2022г


Двигатели: 4,4-литров (360 кВ, 489 к.с.) 8-цилиндров двигател с вътрешно горене + електрически мотор (145 кВ, 197 к.с.), системна мощност 480 кВ, 653 к.с.

Разход на гориво и СО₂ емисии

 • BMW X1:
  Среден разход на гориво в л/100 км: x,x–x,x
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): xxx–xxx

  BMW X1 Plug-in хибрид:
  Среден разход на гориво в л/100 км: x,x–x,x
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): xxx–xxx

  BMW X2:
  Среден разход на гориво в л/100 км: x,x–x,x
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): xxx–xxx

  BMW X2 Plug-in хибрид:
  Среден разход на гориво в л/100 км: x,x–x,x
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): xxx–xxx

  BMW X2 M Автомобили:
  Среден разход на гориво в л/100 км: x,x–x,x
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): xxx–xxx

  BMW X3:
  Среден разход на гориво в л/100 км: x,x–x,x
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): xxx–xxx

  BMW X3 Plug-in хибрид:
  Среден разход на гориво в л/100 км: x,x–x,x
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): xxx–xxx

  BMW X3 M Автомобили:
  Среден разход на гориво в л/100 км: x,x–x,x
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): xxx–xxx

  BMW X4:
  Среден разход на гориво в л/100 км: x,x–x,x
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): xxx–xxx

  BMW X4 M Автомобили:
  Среден разход на гориво в л/100 км: x,x–x,x
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): xxx–xxx

  BMW X5:
  Среден разход на гориво в л/100 км: x,x–x,x
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): xxx–xxx

  BMW X5 Plug-in хибрид:
  Среден разход на гориво в л/100 км: x,x–x,x
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): xxx–xxx

  BMW X5 M Автомобили:
  Среден разход на гориво в л/100 км: x,x–x,x
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): xxx–xxx

  BMW X6:
  Среден разход на гориво в л/100 км: x,x–x,x
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): xxx–xxx

  BMW X6 M Автомобили:
  Среден разход на гориво в л/100 км: x,x–x,x
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): xxx–xxx

  BMW X7:
  Среден разход на гориво в л/100 км: x,x–x,x
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): xxx–xxx

  BMW X7 M Автомобили:
  Среден разход на гориво в л/100 км: x,x–x,x
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): xxx–xxx

  BMW iX3:
  Разход на енергия в кВтч/100 км: x,x–x,x
  Електрически пробег в км: xxx–xxx

  BMW iX(1):
  Разход на енергия в кВтч/100 км: x,x–x,x
  Електрически пробег в км: xxx–xxx

  Данните за автомобилите, обозначени с (1), са предварителни.