BMW VEHICLE FOOTPRINT

КРЪГОВА ИКОНОМИКА.

RE:THINK, RE:DUCE, RE:USE, RE:CYCLE.

Ние следваме тези принципи на кръговата икономика, за да запазим природните ресурси и да запазим материалите в кръговрата в дългосрочен план и с високо качество. Ние използваме вторични материали при новите детайли. Ние също така вече увеличаваме рециклируемостта на компонентите чрез процеса на проектиране и разработване на продукта.

В началото на производството през 2023 г. новото BMW Серия 5 Седан има дял от вторични материали от приблизително 23%. Тази стойност е изчислена въз основа както на доказателства от конкретни доставчици, така и на средни стойности за индустрията и включва производствени отпадъци.

ВТОРИЧНИТЕ МАТЕРИАЛИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПРИ НАЙ-РАЗЛИЧНИ ОБЛАСТИ НА BMW СЕРИЯ 5:

  • Алуминиевите детайли като шенкелите, носачите, както и цилиндровият блок: до 50 процента
  • Пластмаси в тапицериите на пода: около 50 % рециклиран Polyamid (Econyl, напр. от рибарски мрежи)
  • Пластмаси в тапицериите на багажника: около 80 %

 

В зависимост от материала, използването на вторични материали може да допринесе значително за намаляване на емисиите на CO₂e. Например, използването на вторичен алуминий може да намали емисиите на CO₂e на даден компонент с до 20%.

ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НА BMW СЕРИЯ 5.

В съответствие със законовите изисквания, новото BMW Серия 5 е 85% рециклируемо като материали и до 95% рециклируемо като цяло. Освен това, в съответствие с приложимите разпоредби, в момента предлагаме връщане и рециклиране на употребявани автомобили в над 2800 пункта за връщане в 30 държави.

СО₂ ОТПЕЧАТЪКЪТ НА BMW СЕРИЯ 5 СЕДАН.

Други детайли, както и проучване на екологичната равносметка на вашето BMW 520i може да намерите тук: