ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ.

 • Как да кандидатствам?

  За да се възползвате от нашата дипломатическа програма, вие трябва да ни представите дипломатически или служебен паспорт от призната международна организация и трябва да бъдат акредитирани от страната-домакин за мисия от най-малко една година.

 • На каква цена имам право, ако се класирам за дипломатическата програма?

  Дипломатическата програма на BMW се базира на принципа ‘one price world-wide policy’. Това ви позволява да закупите същия автомобил на стандартизирана цена, където и да се намирате.

 • Колко автомобила мога да закупя по дипломатическата програма на BMW?

  Всеки притежател на дипломатически или служебен паспорт, който е акредитиран от страната-домакин, има право да закупува един автомобил BMW и MINI годишно по дипломатическата програма.

 • Могат ли членовете на моето семейство да се възползват от тази схема?

  Всички членове на вашето семейство с дипломатически статут имат право да закупят автомобил по дипломатическата програма при условие, че те също са акредитирани от страната-домакин.

 • Колко време отнема производството и доставката?

  Тъй като вашият автомобил ще бъде изработен по поръчка, за да отговаря на вашите изисквания, времето за доставка е от 4 до 5 месеца. То може да варира в зависимост от модела и времето, необходимо за доставката. Въпреки това е възможно ние да намерим подходящ за вас автомобил на място, което ще ускори сроковете за доставка.

 • Как ще ми бъде доставен автомобилът?

  Световната мрежа на BMW ще достави вашия автомобил до избрания от вас дилър по ваше желание. В редки случаи вашият автомобил може да бъде доставен до най-близкото до вас пристанище, а нашите сътрудници с удоволствие ще ви съдействат при клиринга.

 • Мога ли да получа своя автомобил от BMW AG в Мюнхен?

  Ние можем да се ангажираме и вашият нов автомобил да бъде регистриран с временни регистрационни номера, така че да го получите директно от нашия център за доставки в Мюнхен.

 • Как да ползвам безмитен статус?

  Дипломатическата програма описва лицата, които имат право да ползват специални условия и отстъпки. Все пак, тъй като става дума за вашия безмитен статус, протоколният отдел на вашата мисия или организация ще може да ви предостави тази информация. Вашият данъчен статус не е свързан с дипломатическата програма.

 • Какви са условията за плащане?

  Ние изискваме първоначален депозит от 10% от стойността на автомобила, а плащането на остатъка се извършва след доставката.

 • Как мога да съм сигурен, че моят автомобил ще отговаря на всички правила и норми в неговата крайна дестинация?

  За тази цел е важно да сте задали държавата, която е крайна дестинация и където се намирате вие в момента. Тази информация е важна, за да можем да гарантираме, че конфигурираното от вас BMW е съвместимо с всички правила и разпоредби на първата и последна дестинация.

 • Какви документи са необходими?

  За да можем да обработим вашата поръчка, ние се нуждаем от нотариално заверено копие на вашия дипломатически или служебен паспорт (всички важни страници). Подписания формуляр за поръчка на BMW AG включително всички детайли и опции на избрания от вас автомобил. Попълнено и подпечатано копие на вашия формуляр ‘Certification of Status’ от вашата мисия или организация.

 • Как да избегна депозита от 20% за ЕС?

  Депозитът може да се избегне само при фактуриране в страна извън ЕС. В Германия ДДС се дължи винаги и може да се иска възстановяване от данъчните власти. За дестинации в ЕС (извън Германия) депозит се дължи при предплащане, но след това се възстановява от BMW при представяне или на чужда регистрация, или при представяне на сертификат за износ.

 • Мога ли да финансирам автомобила?

  В някои държави е възможно автомобилът да бъде финансиран по дипломатическата програма. Необходима е индивидуална молба за кредит.

 • Какви са техническите възможности и детайли на автомобила?

  Нашият представител, дилър, вносителят и екипът от специалисти на Продажби на дипломатически клиенти са на ваше разположение, за да отговорят на всички запитвания, които имате по отношение на техническите опции и детайли.