ПРЕИМУЩЕСТВАТА ЗА ВАС.

Работете заедно с BMW Специализирани автомобили.

BMW Специализираните автомобила са не само изключително динамични; те са и изключително икономични при експлоатация. Съчетанието между ниския разход на гориво, големите сервизни интервали, минималните експлоатационни разходи и високата стойност при продажба на старо ви гарантират в дългосрочен план, че инвестицията в BMW Специализирани автомобили ще се изплати по всякакъв начин.

ГЪВКАВОСТ НА КОНФИГУРАЦИЯТА.

BMW Специализираните автомобили се ползват по целия свят. Те изпълняват различни задачи и функции в различни държави – а BMW винаги ги създава така, че те да бъдат съобразени с предназначението си. Разбира се, това означава да бъдат лакирани в подходящите цветове и оборудвани с подходящата светлинна и звукова сигнализация. Но също така гарантира, че са с подходящите спесификации и специализирано оборудване. Но всички те имат и много общи неща – динамика, пъргавина и ниски експлоатационни разходи.

ГАРАНТИРАНО ОРИГИНАЛНО ОБОРУДВАНЕ С КАЧЕСТВОТО НА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ.

ГАРАНТИРАНО ОРИГИНАЛНО ОБОРУДВАНЕ С КАЧЕСТВОТО НА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ.

Единствено BMW предлага специализирани автомобили с гаранция от производителя, която покрива всички специални технически средства за служебно ползване. За да се осигури същото високо ниво на безопасност като при стандартните модели, BMW подлага своите специализирани автомобили на тежка серия от тестове, включваща всички модификации.

Тази програма от изпитания далеч надхвърля задължителните минимални изисквания, с краштестове и тестове за преобръщане, за да се гарантира, че автомобилите могат да изпълняват своите функции при всякакви условия.

Системата Condition Based Service и предлагането на оригинални BMW части за служебното и специално оборудване намалява времето за престой, като в същото време повишава възможностите и рентабилността на всички BMW Специализирани автомобили.

НЕНАДМИНАТА РЕНТАБИЛНОСТ.

BMW Специализираните автомобила са не само изключително динамични; те са и изключително икономични при експлоатация. Съчетанието между ниския разход на гориво, големите сервизни интервали, минималните експлоатационни разходи и високата стойност при продажба на старо ви гарантират в дългосрочен план, че инвестицията в BMW Специализирани автомобили ще се изплати по всякакъв начин.

 • Ниски изисквания към поддръжката.

  Condition Based Service увеличава сервизните интервали в зависимост от актуалните нужди на автомобила, което означава, че BMW Специализираните автомобили се обслужват само когато е необходимо – нито повече, нито по-малко.

 • Намалени експлоатационни разходи.

  Оригиналното BMW сервизно обслужване, оригиналните BMW части и дългата гаранция на BMW за цялото служебно оборудване понижават експлоатационните разходи и позволяват запазването на високата стойност на автомобила.

 • Ненадмината икономичност

  Технологиите на BMW EfficientDynamics като High Precision Injection при бензиновите двигатели, Common Rail дизеловите мотори, както и автоматичната функция Старт/Стоп намаляват разхода на гориво и вредните емисии.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

BMW EfficientDynamics е корпоративната стратегия на BMW Group, която винаги се стреми към комбинирането на най-високата ефективност с максималната динамика. Тя обхваща всички мерки, които са постоянно насочени както към увеличаване на ефективността, така и на динамиката на всички автомобили на BMW. Тя засяга цялостната концепция на автомобила, задвижването и управлението на енергията, както и интелигентната олекотена конструкция, аеродинамиката, BMW eDrive и BMW TwinPower Turbo двигателите. Резултатът не е компромис, а чиста радост от шофирането. Така BMW EfficientDynamics ефективно запълва нишата между мотивацията на служителите и оптимизацията на разходите.

 • Цялостната концепция на автомобила

  Интелигентна олекотена конструкция:
  Използване на най-подходящите материали на подходящите места в зависимост от функцията. Създадена чрез интелигентно комбиниране на различни материали като стомана, алуминий и въглеродни нишки, тя гарантира не само лека, но и ефективна цялостна структура. Всеки модел на BMW се отличава с висока здравина за оптимална динамика на управлението и радост от шофирането.

  Аеродинамика:
  Перфектно съгласуваните аеродинамични мерки позволяват постигането на оптимизирано въздушно съпротивление. Детайлните решения като равното дъно на автомобила, Air Curtain в предната броня и Air Breather зад арките на предните калници подобряват аеродинамиката, повишават ефективността и понижават разхода на гориво на автомобилите на BMW.

 • Задвижваща концепция.

  BMW TwinPower Turbo:
  Сред иновациите на BMW EfficientDynamics са и многократно отличаваните бензинови и дизелови двигатели с технология BMW TwinPower Turbo. Те комбинират най-модерни системи за впръскване на горивото, напълно променливо управление на клапаните и разпределителните валове и иновативните технологии при турбокомпресорите, за да могат да предложат типичния за BMW въртящ момент, комбиниран с нисък разход на гориво.

  BMW eDrive:
  Напълно ново измерение на радостта от шофирането: задвижващата концепция BMW eDrive, включваща електромотор, високоволтов акумулатор и интелигентно управление на енергията, осигурява впечатляваща динамика и нулеви локални емисии при шофиране в чисто електрически режим. Новоразработеният синхронен електромотор впечатлява с изключителния си въртящ момент, който се запазва константен от ускорението до максималната скорост – за устойчива мобилност при завладяваща пъргавина. BMW eDrive се използва при електромобилите и Plug-in хибридните модели.

  BMW BluePerformance:
  Тази технология понижава до минимум азотните оксиди (NOx), генерирани от дизеловите двигатели. И тъй като самият процес на изгаряне на горивото не се променя, високото ниво на ефективност на дизеловите двигатели се запазва. Моделите на BMW, оборудвани с BMW BluePerformance, отговарят на изискванията на нормата за вредни емисии EU6.

 • Интелигентно управление на енергията

  Режим ECO PRO:
  При активиране на режима ECO PRO всичко се насочва към постигането на максимална ефективност. В зависимост от индивидуалния ви стил на шофиране е възможно понижаване на гориво с до 20 процента (според вътрешно измерване на разхода на гориво на BMW).

  Автоматична функция Старт/Стоп:
  Автоматичната функция Старт/Стоп се възползва от кратките спирания (например на светофарите) и временно изключва двигателя. Когато двигателят е изключен, автомобилът не изразходва гориво и не отделя вредни емисии. В зависимост от трансмисията, за да стартира двигателят водачът трябва само да отпусне педала на спирачката или да натисне съединителя. Изключването на двигателя по никакъв начин не ограничава вашата сигурност и комфорт.

  Регенерация на спирачната енергия:
  Когато водачът натисне спирачката или остави автомобила да се движи но инерция, се освобождава кинетична енергия. Регенерацията на спирачната енергия превръща тази енергия в електрическа и я ползва за зареждане на акумулатора. По този начин се намалява натоварването на двигателя за зареждане на акумулатора, с което се понижават разходът на гориво и вредните емисии.

BMW CONNECTEDDRIVE.

BMW ConnectedDrive – пакет от технологии, включващ услуги, приложения и асистиращи системи, на които можете да разчитате напълно. Те ще ви преведат през задръстванията, ще поддържат безопасната дистанция, когато е необходимо, и ще реагират светкавично при опасни ситуации. А с иновативните асистиращи технологии за подобряване на видимостта във вашето BMW вие винаги ще можете да следите всичко. Услуги и приложения на BMW ConnectedDrive ви предлагат най-разнообразна информация като новини и метеорологични прогнози, или пренасят лична информация до вашето BMW – за да сте винаги информирани и да се насладите на нови изживявания при всяко ваше пътуване.

СВЪРЗАНОТО ШОФИРАНЕ ВЕЧЕ НЕ Е ВИЗИЯ. ТО Е ИЗЖИВЯВАНЕ.

 • BMW Night Vision

  Революция при сигурното шофиране през нощта: BMW Night Vision с динамично осветяване на пешеходци повишава концентрацията ви при опасни ситуации. Инфрачервената камера разпознава всички пешеходци и животни в тъмнината и ги изобразява директно на контролния дисплей. След това те селективно се осветяват от мощен светлинен лъч. Резултатът: вие винаги имате ясна видимост за всичко, което не бива да пропускате през нощта. А светлината ефективно предупреждава пешеходците и животните.

 • BMW Спешно повикване

  При инцидент с автомобила, интегрираният телефонен модул на BMW автоматично се свързва с националната система за спешни повиквания на номер 112, независимо от вашия мобилен телефон, независимо дали сте в родината си или в чужбина. Това осигурява сигурна връзка с центровете за обслужване на спешни повиквания и възможност да ви бъде изпратена помощ.

 • Активна защита.

  Активна защита е система на BMW ConnectedDrive за превантивна защита на пътниците.
  В критични ситуации на пътя предпазните колани на предните седалки се обтягат, страничните прозорци и люкът на покрива (ако има монтиран) се затварят. Критична ситуация на пътя е например внезапно аварийно спиране на автомобила пред вас, недозавиване или презавиване на вашия автомобил. В определени аварийни ситуации автомобилът може да бъде спрян автоматично с максимално отрицателно ускорение до състояние на покой. По този начин опасността от последващи сблъсъци може да бъде намалена или напълно елиминирана.
  Освен това асистентът за следене на умората на водача следи поведението ви зад волана за признаци на умора. Системата анализира поведението ви зад волана и реагира на отклонения. В такъв случай на контролния дисплей се появява препоръка за кратка почивка.