СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ.

Хората разчитат на своя опит. И на нашите иновации.

BMW поставя технологичните стандарти при специализираните автомобили от над 50 години. Само един пример: въвеждането на BMW ConnectedDrive направи революция във всички области, свързани с интегрираните онлайн услуги. Сега например е възможно да намерите адреси в интернет (с Google Maps) и да ги прехвърлите директно в навигационната система като цели на пътуването. Жизненоважните секунди, които по този начин спестяват спешните служби, могат да бъдат от решаващо значение за успеха или провала на тяхната мисия.

Историята на специализираните автомобили на BMW датира от 1955 година, когато започва експлоатацията на легендарните BMW 501 и BMW 502 в полицията на Мюнхен. Тези автомобили поставят нови стандарти по отношение на оперативната практичност – версиите с V8 двигатели и мощност 95 к.с. развиват максимална скорост 160 км/ч – което са изключително впечатляващи характеристики за своето време. От тогава BMW постоянно работи съвместно с държавните служби и институции от целия свят, за да достигне границите на технически възможното.

Система iDrive.

Системата iDrive позволява на водача лесно да управлява всички стандартни и сигнализационни функции на специализираните автомобили BMW. Това му позволява на не отклонява вниманието си от случващото се на пътя при напрегнати ситуации. Ергономичното разположение на контролера на iDrive на централната конзола позволява лесното му управление с една ръка. В специализираните автомобили на BMW специалните функции могат да бъдат избирани от стартовото меню.* И в двата случая намаляването до минимум на броя на допълнителните компоненти понижава разходите и повишава безопасността на пътниците.

*Тази функционалност се предлага само с дъгата на покрива Hella RTK-7.

BMW EfficientDynamics

Изключителна икономичност без компромиси със динамиката.

СИГНАЛИЗАЦИОННО ОБОРУДВАНЕ

Клиентите могат да изберат всяка версия на гредата на покрива Hella RTK-7 за всеки специализиран автомобил BMW (в зависимост от съвместимостта с останалото оборудване). Hella RTK-7 е по-аеродинамичен от своя предшественик и се оборудва с изключително интензивна и енергийно ефективна LED технология. При всички модели BMW Туринг/Х гредата може да бъде монтирана директно на релсите на покрива. Опционалното сигнализационно устройство е базирано на LED матрица, и при необходимост може да бъде програмирано за всякакво съобщение.

ДИНАМИКА НА УПРАВЛЕНИЕТО.

Всяко BMW е конструирано, за да осигури безкомпромисна динамика, комбинирана с максимална динамика на управлението. Всички наши усилия при разработките са насочени в тази посока, и практически всеки технически компонент на всеки от автомобилите ни помага да постигнем това. Но уникалното изживяване при шофиране се създава не само от това – то е решаващ фактор по отношение на безопасността, която е от огромно значение при службите за спешна помощ. Защото усещането, че имате пълен контрол над всяка ситуация, е ключът към неповторимото усещане при шофиране на BMW.

 • Задно задвижване

  Динамика и прецизност: тези качества, важни за успеха на спешните служби, са и качества, характерни за BMW. А ключовият елемент за това е задното задвижване. То не само помага да се постигне разпределение на теглото между осите в съотношение 50:50, но и не позволява на задвижването да влияе на кормилното управление.

 • Интегрално активно кормилно управление

  За още по-пъргава управляемост и повишена сигурност опционалното интегрално активно кормилно управление адаптира твърдостта на волана и предавателното число на кормилното управление в зависимост от скоростта на автомобила. Това позволява постигането на изключително поведение на пътя дори и при най-трудните последователни завои.

 • xDrive

  Тази интелигентна система за двойно задвижване на BMW може да се справи дори и с най-коварните условия на пътя. Когато xDrive разпознае презавиване или недозавиване, то адаптира разпределението на мощността между предната и задната ос за части от секундата, за да осигури възможно най-доброто сцепление. xDrive е опционално при BMW Серия 3, BMW Серия 5 и BMW X1 и е серийно при BMW X3 и BMW X5.

 • Динамичен контрол на стабилността (DSC)

  Интелигентни сензори постоянно следят нивото на сцеплението и при необходимост се намесват в системата за управление на двигателя и в спирачната система, за да се осигури оптимално поведение на пътя и сцепление. По този начин DSC позволява на водача да запази пълен контрол над автомобила при неблагоприятни условия на пътя.

ОПЦИОНАЛНО ОБОРУДВАНЕ.

Предлага се богата гама от допълнително оборудване, което да отговори на специфичните ви изисквания. От сигнализационни системи (задни светлини, вградени в задния капак, фабрично монтирани надписи Полиция или предни сигнализационни светлини, монтирани в сенника), оборудване за сигурност и надеждност (разделителна решетка в багажника и втори вграден акумулатор) и комуникации (антена TETRA) до функционално и ергономично оборудване (вграден шкаф за огнестрелно оръжие и допълнително огледало за обратно виждане) – BMW предлага качествени аксесоари, тествани в съответствие с най-строгите стандарти.

АВТОМОБИЛИ ПОД ПРИКРИТИЕ.

Необозначените специализирани автомобили на BMW постоянно поставят нови стандарти, когато става дума за операции под прикритие или за ескортиране за сигурност. Специалните изисквания на клиентите към тези автомобили се взимат под внимание при проектирането и разработването на стандартния модел, което означава, че всички необходими модификации се интегрират по-лесно и ефективно. Така например използването на iDrive за управление на радиото и GPS системата не само подобрява прикритието, но и понижава разходите за монтаж (или разходите за демонтаж при продажба на старо). С гамата си, включваща BMW X5 Security и BMW X5 Security Plus, BMW предлага подходящо решение за всякакви ситуации, при които се изисква по-висока степен на защита в автомобила.