КАК ФУНКЦИОНИРА.

Инструкции за употреба и разяснителни филми за ползването на BMW ConnectedDrive Услуги.

Какво се предлага и как функционира? Ще ви представим най-важните услуги, приложения и системи и в няколко стъпки ще ви покажем всичко, което трябва да знаете за ползването им.

BMW CONNECTED DRIVE ДИГИТАЛНИ УСЛУГИ

  

 

 • BMW Connected

  BMW Connected е вашият личен асистент за мобилност, който облекчава всекидневната ви мобилност и ви помага да достигнете до целите си навреме и спокойно. Всички важни информации за мобилността като препоръки за оптималното време за потегляне могат да бъдат ползвани и извън автомобила върху iPhone®, Apple Watch®, Android Smartphone и Samsung Gear S2 и могат да бъдат прехвърлени напълно в автомобила.

  BMW Connected+ интегрира приложението BMW Connected още по-всеобхватно във вашето BMW. Насладете се на пълната свързаност между всички BMW Connected Touchpoints и вашето BMW и се възползвайте от персонализираните услуги, поддържани от BMW Open Mobility Cloud.

 • ConnectedDrive Услуги

  Допълнителното оборудване ConnectedDrive Услуги е основата за ползването на личния дигитален асистент за мобилност BMW Connected в автомобила, както и на интелигентните BMW ConnectedDrive услуги, които по време на движение осигуряват на водача достъп до множество предложения за информация, развлечения и услуги. Освен това са възможни и ползването на подбрани приложения за смартфони като BMW Connected в автомобила, както и достъпът до BMW ConnectedDrive Store.

 • BMW Приложения

  приложения като BMW Connected на вашия смартфон или таблет и ги ползвайте на устройствата или директно във въшето BMW.

 • BMW Спешно повикване

  При инцидент с автомобила, интегрираният телефонен модул на BMW автоматично се свързва с националната система за спешни повиквания на номер 112, независимо от вашия мобилен телефон и независимо дали сте в родината си или в чужбина. Това осигурява сигурна връзка с центровете за обслужване на спешни повиквания и възможността да ви бъде изпратена помощ.  

 • BMW Телеуслуги

  Изключително практични: BMW Телеуслуги уговаря час за обслужване на вашето BMW и ви свързва лесно и бързо с BMW Mobile Care.

 • My Info / Send to Car

  Планирате вашето пътуване с Google Карти? Тогава просто изпратете вашата дестинация директно от Google Карти към вашето BMW, където тя може да бъде въведена в навигационната система за указания за маршрута. По този начин можете изцяло да се концентрирате върху шофирането, докато сте на пътя.

BMW PERSONAL CO PILOT АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ.

          

 • Асистент за завиване и водене в лентата вкл. асистент за задръствания

  Асистентът за завиване и поддържане на лентата включително асистент за задръствания може да бъде включен, за да подпомогне водача при монотонни ситуации на пътя. При скорост до 210 км/ч системата комфортно подпомага кормилното управление и поддържа автомобила в средата на неговата лента. Страничното водене е възможно без активен контрол на скоростта.

 • Асистент за завиване и водене в лентата с асистент при задръствания

  Асистентът за завиване и водене в лентата, вкл. асистент при задръствания, може да бъде активиран, за да подпомага шофьора в монотонни ситуации на движение. При скорости между 0 и 210 км/ч системата управлява автомобила автоматично и винаги го поддържа в средата на лентата.

 • Асистент за поддържане на лентата

  Когато не използвате автоматичен режим на шофиране, водачът получава подкрепа от асистента за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен удар чрез активни намеси в кормилното управление, за да се предотврати неволно напускане на лентата, както и сблъсък с обекти, разположени отстрани на автомобила. Ако движещият се отпред автомобил спре рязко, при активирано предупреждение за опасност от сблъсък BMW реагира веднага с предупреждения с повишаваща се интензивност, леко спиране, а накрая и с пълно спиране.

 • Навигационна система Professional

  Навигационната система Professional предлага на водача напълно 3D дизайн, комбиниран с иновативна концепция за изобразяване и множество функции за навигация, офис и мултимедия. В най-новото си поколение навигационната система Professional в съчетание с BMW ConnectedDrive дори извършва автоматична актуализация на навигационните карти.

 • Камера за обратно виждане

  Камерата за обратно виждане позволява подобрена ориентация при движение на заден ход при скорости под 15 км/ч, например при паркиране. Показва зоната зад автомобила в контролния дисплей. Интерактивни линии за измерване на разстояние и радиуси на завиване подпомагат водача при маневриране, като препятствията са маркирани цветно.

 • Камери за странична видимост

  Камерите за странична видимост ви позволява да погледнете "зад ъгъла", докато всъщност видимостта ви още е ограничена.

 • Асистент при паркиране

  Асистентът за паркиране включително надлъжно водене паркира автомобила напълно автоматично в паркоместа, разположени успоредно или перпендикулярно на пътното платно. За тази цел системата измерва потенциалните паркоместа при преминаване покрай тях с ниска скорост. Когато водачът паркира ръчно без асистента за паркиране, Active Park Distance Control (PDC) осигурява допълнителна защита срещу щети при паркиране.

  Функционалността може да варира при различните модели на BMW.

 • BMW Head-Up дисплей

  Пълноцветният BMW Head-Up дисплей прожектира цялата информация, свързана с пътуването, директно в полезрението на водача, като позволява пълна концентрация върху шофирането. Показва се информация като например текущата скорост, указания от навигацията, информация за ограниченията на скоростта, вкл. индикатор за забраните за изпреварване, както и списъци с телефони и такива за забавление.

  Показваното съдържание зависи от съответното оборудване.

 • Дистанционно паркиране

  Функцията Дистанционно паркиране позволява на водача да напусне удобно автомобила преди паркирането му чрез дистанционно управление на преден и заден ход в тесни паркоместа или гаражи. Функцията Дистанционно паркиране се активира от водача извън автомобила с помощта на BMW Display ключа.

 • BMW Selective Beam

  Пътуването през нощта става толкова по-спокойно. Това е така, защото когато BMW Selective Beam (незаслепяващ асистент за дълги светлини) засече автомобили пред вас, както и насрещно движение, асистентът за дълги светлини автоматично превключва на къси, което ви позволява да се възползвате от особено ефективни и постоянно работещи дълги светлини.

 • Предупреждение при напускане на лентата

  При скорости над 70 км/ч предупреждението за напускане на лентата разпознава пътната маркировка и привлича вниманието на шофьора за неумишлена смяна на лентата чрез вибрации на волана. Ако автомобили навлязат в мъртвата точка на шофьора, Предупреждението за смяна на лентата подава сигнал с вибрация на волана и мигащ предупредителен символ на външното огледало.

 • Активен автопилот с функция Stop & Go

  Активният автопилот с функция Stop & Go и предупреждение за сблъсък със спирачна функция реагира на неподвижни автомобили, самостоятелно поддържа предварително избрана дистанция от автомобила пред вас и автоматично регулира скоростта до покой, като автоматично ускорява отново веднага щом пътната обстановка го позволява.

  Обхватът на функциите може да се различава според модела BMW.

 • Предупреждение при смяна на лентата

  Когато друг автомобил се приближава с висока скорост или се движи зад вас в мъртвия ъгъл, предупреждението при смяна на лентата ви позволява да прецените ситуацията правилно чрез визуални сигнали.

 • Птичи поглед

  Камерите „Птичи поглед“ включват работещите с камери функции Камера за обратно виждане, Top View, Panorama View и 3D View камера във външните огледала, както и в предната и задната част на автомобила и позволяват 360° обзор. Panorama View прави приближаването към кръстовища и изходи по-сигурно. Камерата изобразява на контролния дисплей ситуацията отдясно и отляво на автомобила.

 • Навигационна система Professional със сензорен дисплей

  Последното поколение на навигационната система Professional включва 10,25-инчов LCD цветен дисплей и радио BMW Professional с DVD устройство, като се предлага с повече от 20GB памет, напр. за аудио файлове. Тя се управлява интуитивно чрез iDrive Touch контролера и седем бутона за любими функции, или алтернативно чрез сензорния дисплей.

 • BMW Управление с жестове

  С BMW Управление с жестове определени функции могат да бъдат управлявани чрез предварително зададени жестове с ръка. За определени операции системата например ще разпознае движения като „махване“ и „посочване“ за приемане или отказване на входящо обаждане, или кръгови движения на показалеца за регулиране на звука.