КАК ФУНКЦИОНИРА.

Инструкции за употреба и разяснителни филми за ползването на BMW ConnectedDrive Услуги.

Какво се предлага и как функционира? Ще ви представим най-важните услуги, приложения и системи и в няколко стъпки ще ви покажем всичко, което трябва да знаете за ползването им.

BMW CONNECTED DRIVE ДИГИТАЛНИ УСЛУГИ

  

 

 • BMW Connected

  BMW Connected е личен асистент за мобилност, който улеснява ежедневното придвижване и помага на водачите да достигнат крайната си цел отпочинали и навреме. Свързана с мобилността информация като препоръки за точните времена за тръгване е достъпна дистанционно чрез iPhone, а скоро и чрез Apple Watch и може безпроблемно да бъде прехвърлена в автомобила.

 • ConnectedDrive Услуги

  Допълнителното оборудване BMW ConnectedDrive Услуги ви предлага множество интелигентни услуги и приложения, които ви осигуряват информация и развлечения по време на пътуване.

 • BMW Приложения

  Изтеглете подбрани приложения на вашия смартфон или таблет и ги ползвайте на устройствата или директно във въшето BMW. 

 • BMW Спешно повикване

  При инцидент с автомобила, интегрираният телефонен модул на BMW автоматично се свързва с националната система за спешни повиквания на номер 112, независимо от вашия мобилен телефон и независимо дали сте в родината си или в чужбина. Това осигурява сигурна връзка с центровете за обслужване на спешни повиквания и възможността да ви бъде изпратена помощ.  

 • BMW Телеуслуги

  Изключително практични: BMW Телеуслуги уговаря час за обслужване на вашето BMW и ви свързва лесно и бързо с BMW Mobile Care.

 • My Info / Send to Car

  Планирате вашето пътуване с Google Карти? Тогава просто изпратете вашата дестинация директно от Google Карти към вашето BMW, където тя може да бъде въведена в навигационната система за указания за маршрута. По този начин можете изцяло да се концентрирате върху шофирането, докато сте на пътя.

 • Подготовка за Apple CarPlay®

  Подготовката за Apple CarPlay® позволява безжичното ползване на подбрани функции на iPhone® чрез потребителския интерфейс на автомобила.

BMW CONNECTED DRIVE АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ

          

 • Асистент за завиване и водене в лентата вкл. асистент за задръствания

  Асистентът за завиване и водене в лентата вкл. асистент за задръствания може да бъде активиран, за да подпомага водача в монотонни ситуации на пътя. При скорост между 0 и 210 км/ч системата автоматично управлява автомобила и го поддържа в средата на неговата лента. Надлъжното водене е възможно и без Активен автопилот.

 • Асистент за завиване и водене в лентата с асистент при задръствания

  Асистентът за завиване и водене в лентата, вкл. асистент при задръствания, може да бъде активиран, за да подпомага шофьора в монотонни ситуации на движение. При скорости между 0 и 210 км/ч системата управлява автомобила автоматично и винаги го поддържа в средата на лентата.

 • Асистент за поддържане на лентата

  Когато не използвате автоматичен режим на шофиране, водачът получава подкрепа от асистента за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен удар чрез активни намеси в кормилното управление, за да се предотврати неволно напускане на лентата, както и сблъсък с обекти, разположени отстрани на автомобила. Ако движещият се отпред автомобил спре рязко, при активирано предупреждение за опасност от сблъсък BMW реагира веднага с предупреждения с повишаваща се интензивност, леко спиране, а накрая и с пълно спиране.

 • Навигационна система Professional

  Навигационната система Professional предлага на водача напълно 3D дизайн, комбиниран с иновативна концепция за изобразяване и множество функции за навигация, офис и мултимедия. В най-новото си поколение навигационната система Professional в съчетание с BMW ConnectedDrive дори извършва автоматична актуализация на навигационните карти.

 • Камера за обратно виждане

  Камерата за обратно виждане позволява подобрена ориентация при движение на заден ход при скорости под 15 км/ч, например при паркиране. Показва зоната зад автомобила в контролния дисплей. Интерактивни линии за измерване на разстояние и радиуси на завиване подпомагат водача при маневриране, като препятствията са маркирани цветно.

 • Камери за странична видимост

  Камерите за странична видимост ви позволява да погледнете "зад ъгъла", докато всъщност видимостта ви още е ограничена.

 • Асистент при паркиране

  Асистентът при паркиране включително надлъжно водене паркира автомобила напълно автоматично в паркоместа, разположени успоредно или перпендикулярно на пътното платно. За тази цел системата измерва паркоместата при преминаване покрай тях с ниска скорост. Когато се паркира ръчно без асистент при паркиране, Active Park Distance Control (PDC) със странична помощ при паркиране осигурява допълнителна защита срещу щети.

  Функционалността може да варира при различните модели на BMW.

 • BMW Head-Up дисплей

  Пълноцветният BMW Head-Up дисплей прожектира цялата информация, свързана с пътуването, директно в полезрението на водача, като позволява пълна концентрация върху шофирането. Показва се информация като например текущата скорост, указания от навигацията, информация за ограниченията на скоростта, вкл. индикатор за забраните за изпреварване, както и списъци с телефони и такива за забавление.

  Показваното съдържание зависи от съответното оборудване.

 • Дистанционно паркиране

  Функцията за дистанционно паркиране позволява на водача удобно да излезе от автомобила преди да го паркира чрез дистанционното, карайки го да влезе или излезе от тясно паркомясто или гараж. Водачът активира функцията за дистанционно паркиране извън автомобила чрез BMW Display ключа.

 • BMW Selective Beam

  Пътуването през нощта става толкова по-спокойно. Това е така, защото когато BMW Selective Beam (незаслепяващ асистент за дълги светлини) засече автомобили пред вас, както и насрещно движение, асистентът за дълги светлини автоматично превключва на къси, което ви позволява да се възползвате от особено ефективни и постоянно работещи дълги светлини.

 • Предупреждение при напускане на лентата

  При скорости над 70 км/ч предупреждението за напускане на лентата разпознава пътната маркировка и привлича вниманието на шофьора за неумишлена смяна на лентата чрез вибрации на волана. Ако автомобили навлязат в мъртвата точка на шофьора, Предупреждението за смяна на лентата подава сигнал с вибрация на волана и мигащ предупредителен символ на външното огледало.

 • Активен автопилот с функция Stop & Go

  Активният автопилот с функция Stop & Go и предупреждение за сблъсък със спирачна функция реагира на неподвижни автомобили, самостоятелно поддържа предварително избрана дистанция от автомобила пред вас и автоматично регулира скоростта до покой, като автоматично ускорява отново веднага щом пътната обстановка го позволява.

  Обхватът на функциите може да се различава според модела BMW.

 • Предупреждение при смяна на лентата

  Когато друг автомобил се приближава с висока скорост или се движи зад вас в мъртвия ъгъл, предупреждението при смяна на лентата ви позволява да прецените ситуацията правилно чрез визуални сигнали.

 • Птичи поглед

  Птичи поглед включва работещите с камери функции камера за обратно виждане, Panorama View, Top View и 3D View. Камерите във външните огледала, както и в предната и задната част на автомобила осигуряват 360-градусов изглед на околността. Panorama View позволява по-лесно манериране в зони с лоша видимост като изходи или непрегледни кръстовища. То изобразява на контролния дисплей ситуацията отдясно и отляво на автомобила.

 • Навигационна система Professional със сензорен дисплей

  Последното поколение на навигационната система Professional включва 10,25-инчов LCD цветен дисплей и радио BMW Professional с DVD устройство, като се предлага с повече от 20GB памет, напр. за аудио файлове. Тя се управлява интуитивно чрез iDrive Touch контролера и седем бутона за любими функции, или алтернативно чрез сензорния дисплей.

 • BMW Управление с жестове

  С BMW Управление с жестове определени функции могат да бъдат управлявани чрез предварително зададени жестове с ръка. За определени операции системата например ще разпознае движения като „махване“ и „посочване“ за приемане или отказване на входящо обаждане, или кръгови движения на показалеца за регулиране на звука.