BMW REMOTE SOFTWARE UPGRADES 22-07.

Поддържайте вашето BMW винаги максимално актуално: Remote Software Upgrades 22-07 осигурява нови разширения на функционалността, повишаване на качеството и нови функции. В следващите Release Notes ще откриете всички детайли за съдържанието, актуализациите и всички информации.

АКЦЕНТИТЕ НА BMW REMOTE SOFTWARE UPGRADES 22-07.

Remote Software Upgrade мъж се обляга на BMW и гледа смартфона си

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА СЛЕДНИТЕ ПОДОБРЕНИЯ.ФУНКЦИИ И ПОДОБРЕНИЯ НА ФУНКЦИОНАЛНОСТТА*:

 

 • Разширена персонализация: С нови и различни функции на My BMW App, настройки на Digital Owner Key, подобрено разпознаване на водача и My Modes, като така можете още по-индивидулано да оформите дигитално вашето BMW.
 • Модернизиран BMW Intelligent Personal Assistant: асистира индивидуално, адаптирано към вас.
 • Интелигентна навигация: помага ви при завиване, както и при търсене на паркоместа и научава вашите предпочитания.
 • Оптимизирани асистенти: помагат при шофиране, паркиране и особено при аварийни ситуации.
 • Интуитивни услуги: BMW ConnectedDrive Upgrades, разширеното гласово управление, Amazon Alexa Car Integration и Apple CarPlay® ви помагат допълнително във всекидневието..
 • По-информативен DAB- и FM-тунер: Допълнителна информация за радиостанциите
 • Пакет за топлинен комфорт: Промяна във възможностите за управление на подгряването на повърхностите

ПОДОБРЕНИЯ НА КАЧЕСТВОТО*:

 • Индикация за заключването на втория ред седалки
 • Адаптиране на реакциите при грешки при прекъсване на зареждането
 • Изобразяване на актуалните данни на автомобила в My BMW App
 • Сервизни акции: Програмиране на управляващи блокове (Airbag)
 • Сервизни акции: Програмиране на управляващи блокове (MGU Head Unit)
 • Програмиране на управляващи блокове (MGU Head Unit)

* Възможностите за актуализация може да са различни в зависимост от държавата, модела, оборудването и състоянието на автомобила.


ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Функционални указания на асистиращите системи: Основание за неактивиране
Прочети повече
Remote Software Upgrade три четвърти изглед отпред BMW iX (i20) и BMW i4 (G26 BEV)

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Актуализации на функционалността и подобрения на качеството
 • Валидност на Remote Software Upgrade и Release Notes
 • Информация за досегашните версии
 • Актуализация на интегрираното упътване за употреба на автомобила
 • Ползване на My BMW App за пренос на данни

ПОДОБРЕНИЯ НА ФУНКЦИОНАЛНОСТТА 22-07.

ПЕРСОНАЛИЗАЦИИ.

Curved Display Screen CID OS8 приветствен екран

Поздрави: вече и акустични.

След отключване и отваряне на предните врати вашето BMW вече ще ви поздравява не само визуално, но и акустично. Звукът на поздравлението може да бъде деактивиран по всяко време от настройките на звука. В допълнение към това приветственият екран се изобразява още по-бързо и можете всеобхватно да ползвате Infotainment функциите (налично само за автомобили с OS8).

Прочети повече
BMW IconicSounds Electric BMW се движи по мост

BMW IconicSounds Electric: Нови звукови светове за чисто електрическа радост от шофирането.

BMW IconicSounds Electric получава нови и особено емоционални, разнообразни звукови светове. Те са създадени в сътрудничество между BMW Sound Design Studio и композитора и носител на Оскар Ханс Цимер. Новите звуци олицетворяват дизайнерския език на автомобилите чрез цялостно изживяване. Те отразяват специфичните експлоатационни характеристики на задвижващата система и типичните за марката характеристики на електрифицирано BMW по напълно нов и в същото време автентичен начин. Създадените от BMW IconicSounds Electric звукови светове се променят в зависимост от избрания от водача режим на шофиране.

Прочети повече
Мъж седи в BMW и гледа смартфона си

Вашето BMW трябва да е свързано с My App с вашия BMW ID.

Ако влезете в автомобила си с вашия BMW ID, вашето BMW автоматично ще бъде добавено към приложението My BMW на вашия смартфон. След като актуализацията бъде инсталирана, това се случва автоматично и с BMW ID, които вече са налични в автомобила. Това позволява на главните и допълнителните потребители  да се възползват от обширните функции на My BMW App (напр. показване на местоположението на автомобила, извършване на дистанционни услуги, напр. отваряне на автомобила). Може да отнеме няколко часа, докато потребителят автоматично добави вашето BMW към приложението My BMW . Прекратяването на връзката също е по-лесно: Когато потребителят  изтрие автомобила от вашето My BMW App, се изтрива и вашето BMW ID в автомобила. Когато изтриете вашето вашия BMW ID в автомобила, вашето BMW се отстранява и от My BMW App.

Прочети повече
Жена стои пред BMW и гледа смартфона си

Увеличаване на броя на потребителите на My BMW App

Броят на потребителите, които могат да добавят същия автомобил към приложението My BMW, е увеличен за вас. В зависимост от модела на автомобила са възможни до трима (един основен потребител, двама допълнителни потребители) или седем потребители (един основен потребител, шест допълнителни потребители). Ако BMW вече е регистрирано с вашия BMW ID в My BMW App, вашият BMW ID ще стане основен потребител. В противен случай първият потребител, който добави BMW към приложението My BMW, автоматично става основен потребител. Всички останали стават допълнителни потребители. Това присвояване на роли важи и за BMW ID, които вече са присъствали в автомобила по време на инсталиране на актуализацията. Основният потребител има специални права над допълнителните потребители: например създаване и споделяне на BMW Digital Key, потребителски административни права (напр. изтриване на BMW ID в автомобила) и прехвърляне на основната потребителска роля към друг BMW ID. Когато основният потребител бъде премахнат, всички вторични потребители също се премахват от автомобила. Нулирането на автомобила до фабричните настройки изтрива основните и допълнителните потребители в автомобила и премахва автомобила от приложението My BMW за всички потребители.

Прочети повече

ПЕРСОНАЛИЗАЦИИ.

 • Подобрения на Digital Owner Key и на настройките на радиото
 • Подобрено разпознаване на водача Разширяване на сценариите за приложение.
 • My Modes: Разширяване на съществуващите режими.

BMW REMOTE SOFTWARE UPGRADES 22-07.

Поддържайте вашето BMW винаги максимално актуално: Remote Software Upgrades 22-07 осигурява нови разширения на функционалността, повишаване на качеството и нови функции. В следващите Release Notes ще откриете всички детайли за съдържанието и всички информации.

Прочети повече

BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.

Information Display Screen OS8 гласов диалаг със светлинни топки BMW Software Update

Нова визуализация на гласовия диалог.

Новата визуализация на гласовия диалог се състои от светлинни кръгове с различни размери и нива на яркост. Освен това и гласовият асистент е с по-висока визуална изразителност. С тази актуализация той може също да показва емоционални състояния и специфични за приложението икони за навигация, забавление и комуникация. Можете да избирате между хармонична и експресивна визуализация, базирана на човешкия външен вид. Под визуализацията се показва транскрипция на изговорените текстове (само за избрани автомобили).

Жена гледа Central Information Display OS8 BMW Software Update

Още информация за функции, които не са познати.

Вашето BMW има различни функции, с които може да не сте запознати. Поради това е разширена гамата от функции, за които вашето BMW може да ви информира, при условие че са налични във вашия автомобил: Режими на картата, настройка на домашен адрес, дълго натискане на Push-to-Talk, eSIM и термично управление на батерията за оптимизирано зареждане с постоянен ток. Освен това са включени самообучаваща се навигация, My Modes "Expressive", My Modes "Relax", конфигурация на арматурното табло и Head-Up дисплея, както и настройки за зареждане в зависимост от местоположението (достъпни само за автомобили с OS8).

Изглед на арматурното табло с Curved Display Screen Widgets IPA BMW Software Update

Подобрения на Widget и плейърите.

С тази актуализация от една страна се променя логиката на показване на неизползваните функции в BMW Intelligent Personal Assistant Widget, а от друга - BMW Intelligent Personal Assistant Player получава ново оформление. Двата варианта на изобразяване вече изобразяват и следните функции: Режими на картата, настройка на домашен адрес, дълго натискане на Push-to-Talk, eSIM, управление на топлинния режим на батерията за оптимизирано зареждане с постоянен ток, самообучаваща се навигация, My Modes „Expressive“, My Modes „Relax“, конфигурация на арматурното табло и Head-Up дисплея, както и настройки за зареждане в зависимост от местоположението (достъпни само за автомобили с OS8).

BMW iX в движение на пътя

Проактивни указания за неизползваните функции.

За повишаване на комфорта при шофиране са разширени проактивните предложения, за да включват функциите за активен контрол на скоростта и асистент за маневриране при паркиране, ако са включени в конфигурацията на вашия автомобил. Ако не използвате тези функции или ги използвате рядко, вашето BMW препоръчва да ги активирате в подходящи ситуации.

НАВИГАЦИЯ.

Изглед на арматурното табло с Curved Display Screen CID OS8 въвеждане на цел

BMW Maps: последователно показване на списъци с резултати за навигационни дестинации.

Преди това списъците с резултати от навигационни дестинации се различаваха в зависимост от това дали дестинацията беше въведена с помощта на тъч скрийна/ iDrive контролера или чрез гласово въвеждане. Сега това се извършва еднакво. Функциите за избор на дестинация, като филтриране или сортиране, в списъците с резултати са достъпни за вас независимо от типа на въвеждане на дестинация (достъпно само за автомобили с OS8).

Човек в автомобил гледа Curved Display Screen с навигация

Самообучаваща се навигация: важни информации въпреки деактивирано водене към целта.

При самообучаващата се навигация дори и без активно водене към целта ви се изобразяват важни информации по пътя към предложената от вас локация. Такива са например указания за затруднения в трафика или опасни завои. Ако отхвърлите предложената дестинация, тя вече няма да се показва до следващия път, когато стартирате автомобила си (достъпно само за автомобили с OS8).

Жена пред паркирано BMW спиране за зареждане

Оптимизиран за зареждане маршрут: повече информации и възможности за настройки.

Когато въведете вашата дестинация, маршрутът вече ще бъде изчислен за вас с всички необходими спирания за зареждане. В прегледа на маршрута можете също да видите очаквания заряд на батерията при пристигане на местата за зареждане и до целта на пътуването. Освен това има препоръчително зареждане на батерията при тръгване след всеки процес на зареждане и свързаното с него очаквано време за зареждане. Освен това вече можете да зададете колко висок трябва да бъде съответният оставащ пробег на спирките за зареждане и на дестинацията (достъпно само за автомобили с OS8).

Information Display Screen OS8 Активно навигационно водене по маршрута

Активно навигационно водене по маршрута: Разпознаване на неомходимите смени на лентата.

Активното навигационно водене на Асистента за завиване и водене в лентата разпознава необходимата предстояща смяна на лентата, за да следва навигационната цел по магистрали. Предстояща необходима смяна на лентата е оптимално подготвена в посока на съответния изход от магистралата. На мястото на възможността водачът получава известие за смяна на лентата: “Активирайте смяна на лентата, за да следвате маршрута”. След потвърждение от водача се извършват необходимите смени на лентата до изхода.*

BMW iX в движение на междуградски път навигационни данни

Предоставяне на навигационни данни на различни интегиррани в автомобила управляващи блокове и функции.

Модернизацията на протокола на Advanced Driving Assistance System Navigation (ADAS NG) се възползва от предоставянето на допълнителни навигационни данни. На практика това означава, че наред с други неща е подобрена функционалността на Speed ​​​​Limit Assistant или Video Augmented Reality. Допълнително се извършват и други оптимизации (достъпни само за автомобили с OS8).

Мъж в BMW в движение навигационна система

Подготовка за свързани с контекста препоръки на навигационната система.

Актуализацията подготвя техническата възможност вашата Infotainment система да може в бъдеще да показва персонализирани и свързани с контекста препоръки в рамките на потенциалните нови услуги на BMW, базирани на планирането на маршрута, местоположението и данните на автомобила от трети производители, както и предложения на BMW. Актуализацията съдържа и подготовката за свързаното с това активиране на функцията за онлайн търсене на вашата навигационна система.

*Моля, не забравяйте, че асистиращата система не ви освобождава от отговорността ви, докато шофирате. Шофирайте предвидливо и, моля адаптирайте стила си на шофиране към съответната пътна обстановка, видимост и други условия на пътя, за да избегнете инциденти.

Прочети повече

КОМФОРТ НА ПЪТУВАНЕ И СИГУРНОСТ.

Information Display Screen OS8 Speed Limit Assist

Автоматичен Speed Limit Assist: Вашето BMW вече само се адаптира към разрешената скорост

Автоматичният Speed Limit Assist самостоятелно възприема разпознатите от системата ограничения на скоростта като желана скорост - за функцията Limiter, за контрола на дистанцията и Контрола на скоростта със спирачна функция.*

Прочети повече
BMW iX отстрани в движение Speed Limit Assist

Speed Limit Assist: вече със самостоятелно спиране на светофари

Активният контрол на скоростта (с функция Stop & Go) и разпознаване на светофари спира автомобила пред светофари до покой - самостоятелно респ. след ваше потвърждение. По желание при превключване на зелена светлина автомобилът може да ви подсети да потегляте с визуално и акустиченно напомняне.*

Прочети повече
Information Display Screen OS8 Speed Limit Info

Speed Limit Info: автоматично разпознаване на ограничения на скоростта или забрани за изпреварване.

Speed Limit Info с индикатор за забраните за изпреварване разпознава чрез камера актуално валидните ограничения на скоростта или забраните за изпреварвания и ги показва на водача. При превишаване на допустимата максимална скорост вие опционално можете да получите и визуално предупреждение.*

Прочети повече
Изглед към магистралата от шофьорското място в BMW

Контрол по маршрута: Активно понижаване на скоростта за повишаване на комфорта при шофиране.

При активен Контрол на дистанцията Контролът по маршрута автоматично понижава скоростта, когато това се изисква от предстоящата отсечка. Системата ползва информация за пътищата от навигационната система и се намесва, например при завои, кръгови движения или кръстовища. След съответната отсечка вашият автомобил отново ускорява самостоятелно до настроената желана скорост.*

Прочети повече

*Моля, не забравяйте, че асистиращата система не ви освобождава от отговорността ви, докато шофирате. Шофирайте предвидливо и, моля адаптирайте стила си на шофиране към съответната пътна обстановка, видимост и други условия на пътя, за да избегнете инциденти.

Прочети повече

АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ.

BMW iX в движение 3/4 изглед отпред

Адаптиране на предупредителния сигнал.

При повторна намеса в кормилното управление на Асистента за поддържане на лентата прозвучава предупредителен сигнал. След третата кормилна намеса на автомобила в рамките на следващите три минути при всяка следваща кормилна намеса предупредителният сигнал се удължава с допълнителни 10 секунди. С актуализацията продължителността на предупредителния сигнал се нулира до първоначалната дължина чрез активността на водача (достъпно само за автомобили, които имат фабрично инсталиран Асистент за поддържане на лентата).*

BMW Туринг в движение 3/4 изглед отпред

Оптимизирана намеса в кормилното управление за повишаване на комфорта при шофиране.

Намесата в кормилното управление на Асистента за поддържане на лентата става по-комфортен при напускане на лентата, тъй като продължителността и силата във волана са адаптирани по-добре към вашата индивидуална ситуация на пътя, тоест колкото по-бавно например напускате лентата, толкова по-нежно завива автомобилът.

За за можете по-бързо отново да се върнете в оптималната ситуация на пътя, вашето BMW се ориентира по-близо до хоризонталната маркировка, която сте пресекли преди това.*

Information Display Screen OS8 Предупреждение за предимство

Подпомагане на опасни кръстовища.

Предупреждението за предимство ви подпомага в ситуации, когато трябва да осигурите предимство. Това касае пътните знаци “Осигури предимство” и “Стоп”, както и светофарите (в зависимост от държавата).

Ако се разпознае, че предимството може да бъде пренебрегнато, ще бъдете подканени да реагирате чрез визуално предупреждение в арматурното табло/Head-Up дисплея - евентуално допълнено от акустично предупреждение.*

Information Display Screen OS8 Предупреждение за предимство

Вече ви подпомага и на светофари.

В допълнение към пътните знаци “Осигури предимство” и “Стоп” Предупреждението за предимство вече ви подпомага и при светофари.*

Information Display Screen OS8 Предупреждение за удар отпред

Подпомагане при опасности с насрещното движение.

Предупреждението при опасност от сблъсък отпред със спирачна намеса ви подпомага за избягване на инциденти. Системата може да разпознае насрещно движещи се автомобили. При опасност системата предотвратява сблъсъка или осигурява значително намаляване на скоростта при удара.

Information Display Screen OS8 Предупреждение за удар отпред

Подпомагане при опасности от сблъсък в автомобилите отпред.

Когато Предупреждението за удар отпред категорично разпознае края на задръстване, системата може да ускори активирането на спирачките и в аварийна ситуация да осигури значително намаляване на скоростта при удара.*

Information Display Screen OS8 Асистент за аварийната лента

Асистент за аварийната лента: вече може да се ползва и в още повече държави.

Асистентът за аварийната лента като част от Assisted Driving Mode облекчава задължителното в много държави образуване на аварийна лента. В задръстване, например, автомобилът автоматично се позиционира отдясно или отляво на пътя, в зависимост от лентата, в която се движи. Предлага се в следните държави: Германия, Австрия, Люксембург, Швейцария, Словения, Унгария, Чехия, Полша, Словакия и Белгия.*.

Information Display Screen OS8 Асистент за аварийно спиране

Асистент за аварийно спиране: Помощ от вашето BMW при спешни медицински случаи.

В случай на здравословен проблем Асистентът за аварийно спиране може за кратко време да поеме управлението на вашето BMW и да го спре до състояние на покой. Можете да отмените функцията по всяко време чрез завъртане на волана или натискане на педала на газта. Ако не реагирате, Асистентът за аварийно спиране активира аварийните светлини, както и Аварийното телефонно обаждане.*

BMW Серия 3 Туринг (G31) Предупреждение при слизане

Предупреждение при слизане: Получавате предупреждение при слизане от вашето BMW.

Предупреждение при слизане от автомобила може да ви предупреди за приближаващи се участници в движението и да ви помогне при предотвратяване на сблъсъци.*

Curved Display Screen CID OS8 Панорамен изглед

Panorama View: Активиране чрез GPS точка.

Вече е възможно с помощта на GPS данни да активирате панорамният изглед на Curved Display. За тази цел поставете GPS точка в системата. Когато достигнете до тези координати в вашето BMW, панорамният изглед ще се стартира автоматично.

Information Display Screen OS8 Асистент за ремарке

Асистент за ремарке: Помощ при движение на заден ход.

Асистентът за ремарке ви подпомага с активни намеси в кормилното управление при движение на заден ход със закачено ремарке.*

*Моля, не забравяйте, че асистиращата система не ви освобождава от отговорността ви, докато шофирате. Шофирайте предвидливо и, моля адаптирайте стила си на шофиране към съответната пътна обстановка, видимост и други условия на пътя, за да избегнете инциденти.

Прочети повече

УКАЗАНИЯ НА АСИСТИРАЩИТЕ СИСТЕМИ: ОСНОВАНИЕ ЗА НЕАКТИВИРАНЕ.

Когато искате да активирате ограничителят на скоростта, контролът на скоростта, Активният контрол на скоростта или Assisted Driving Mode, но това не е възможно, получавате съобщение за специфичната причина.

Прочети повече

СВЪРЗАНОСТ.

Мъж в BMW в движение ръце на волана

BMW ConnectedDrive Upgrades: Повишете своя комфорт при пътуване.

След като този софтуер бъде инсталиран, допълнителното оборудване Асистент за шофиране Plus, подгряването на волана, подгряването на седалките и Асистентът за дългите светлини са достъпни, при условие, че вече не са включени в конфигурацията на вашия автомобил.

Изглед на арматурното табло с Curved Display Screen CID OS8 Apple car play

Apple CarPlay®: Оптимизирано разпознаване на глас и нов компас.

В допълнение към различни подобрения, алгоритъмът за разпознаване е оптимизиран, така че вашето BMW вече разпознава ключовата дума „Hey Siri“ още по-добре на немски, английски, мандарин и японски. Освен това арматурното табло вече показва часа на пристигане и компас на навигационната карта. За тази цел е необходимо активиране на настройките на вашия iPhone. Това не се предлага във всички държави и е достъпно само за автомобили с OS8.

Изглед на арматурното табло с Curved Display Screen CID OS8 изглед отвисоко

DAB- и FM-тунер: Допълнителна информация за радиостанциите.

За по-добра ориентация вашето радио вече получава допълнителна информация за повечето от вашите станции, напр. имена на станции, емблеми на станции и информация за заглавия (достъпно само за автомобили с OS8).

ОПРОСТЕНО УПРАВЛЕНИЕ.

 • Разширено гласово управление: всеобхватно разширение на функционалността
 • Пакет за топлинен комфорт: Промяна във възможностите за управление на подгряването на повърхностите

ПОДОБРЕНИЯ НА КАЧЕСТВОТО UPGRADE 22-07.

ПОДОБРЕНИЯ НА КАЧЕСТВОТО.

 • Индикация за заключването на втория ред седалки
 • Адаптиране на реакциите при грешки при прекъсване на зареждането
 • Изобразяване на актуалните данни на автомобила в My BMW App
 • Сервизни акции: Програмиране на управляващи блокове (Airbag)
 • Сервизни акции: Програмиране на управляващи блокове (MGU Head Unit)
 • Програмиране на управляващи блокове (MGU Head Unit)

ПОЛЗВАНЕ НА MY BMW APP ЗА ПРЕНОС НА ДАННИ.

Remote Software Upgrade смартфон в ръка с изглед на My BMW App

Обяснение как да използвате приложението My BMW за пренос на данни, за да инсталирате актуализацията на софтуера, можете да намерите в YouTube.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ.

АКТУАЛИЗАЦИИ НА ФУНКЦИОНАЛНОСТТА И ПОДОБРЕНИЯ НА КАЧЕСТВОТО.

Този Remote Software Upgrade модернизира наличните функции до най-новото техническо ниво и включва подобрения на качеството.

Прочети повече
 • Валидност на Remote Software Upgrade и Release Notes
 • Информация за досегашните версии
 • Актуализация на интегрираното упътване за употреба на автомобила

BMW CONNECTED DRIVE: ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ЛИНКОВЕ.

BMW ConnectedDrive digitale Dienste Übersicht Frau mit Smartphone vor BMW

ОБРАТНО КЪМ ПРЕГЛЕДА.

Искате ли да научите повече за други услуги и продукти от BMW ConnectedDrive? Оттук се връщате към прегледа.
Remote Software Upgrade Nahaufnahme Curved Display BMW iX

REMOTE SOFTWARE UPGRADE.

Поддържайте софтуера на вашия автомобил на най-актуалното ниво.
Remote Software Upgrade Mann vor BMW schaut auf sein Smartphone

ВСИЧКИ REMOTE SOFTWARE UPGRADES.

Тук ще намерите преглед и Release Notes на всички предишни Remote Software Upgrades за вашето BMW.