НАДМОЩИЕ. ОТ НАЙ-ХУБАВИТЕ МУ СТРАНИ.

BMW M

Родени на състезателната писта, у дома си на всеки път: М автомобилите.

Най-трудната тестова писта на света е само началото за М автомобилите. Душата на всеки М автомобил се вдъхва на Северната отсечка на Нюрбургринг. Душа, посветена на моторните спортове.

НАДМОЩИЕ. ОТ НАЙ-ХУБАВИТЕ МУ СТРАНИ.Родени на състезателната писта, у дома си на всеки път: М автомобилите.

Най-трудната тестова писта на света е само началото за М автомобилите. Душата на всеки М автомобил се вдъхва на Северната отсечка на Нюрбургринг. Душа, посветена на моторните спортове.

Прочети повече

M АВТОМОБИЛИТЕ: ЧИСТАТА РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО.

Който не дава всичко от себе си, губи. Толкова безмилостни са моторните спортове. И също толкова безмилостни са и нашите собствени изисквания. Така беше и при легендарния суперспортен автомобил BMW M1, с който Ники Лауда и Нелсън Пикет печелеха победи в сериите Procar. И така е и до днес, когато става дума за разработката на нашите уникални автомобили. Прецизността до най-малкия детайл превръща М автомобилите в това, което са: пълноценни състезателни машини. М автомобилите впечатляват и във всекидневието със своята динамика – независимо дали се движите из града, по магистралата или междуградските пътища.

ВЪОДУШЕВЯВАЩ ДИЗАЙН: НЕПОДРАЖАЕМО М.

Съвършенството и красотата са свързани неразривно. Естетиката означава не само повърхност, цвят, лаково покритие или материал – тя се изразява и от аеродинамиката и другите технически компоненти. Поради това дизайнерите и инженерите на BMW M съвместно разработват решения, при които формата и функцията са съчетани в завършени произведения на изкуството.

При спортните автомобили няма излишни детайли. Особено по отношение на аеродинамиката. Поради това дори и страничните огледала на едно BMW M трябва да се представят добре в аеродинамичния тунел. Но не само там ние превръщаме въздуха в наш силен съюзник. През внушителните въздухозаборници на специфичната М предна броня той позволява на двигателя да „диша” свободно и охлажда големите спирачни дискове зад М алуминиевите джанти. Задният дифузор увелича притискащата сила. Всичко това подчертава цялостното впечатление за атлет във върхова спортна форма, който може още на пръв поглед да бъде разпознат по Веднага се забелязват и страничните М „хриле” и типичните М двойни ауспухови тръби.

M POWER: ЗАДВИЖВАЩИЯ ИМПУЛС.

М двигателите не са модификации на серийните агрегати с повишена мощност, а специални разработки с технологии от моторните спортове за пътищата. Те са иновативен предшественик на другите двигатели на BMW. Надписът "M Power" е ексклузивен знак за качество – който обещава върхови технологии, спираща дъха мощност и перфектно качество.
Върхова мощност отвъд обичайното. Плато на въртящия момент, каквото други двигатели не могат да постигнат. Директно превръщане на всяко движение на педала на газта в обороти и мощност. Зад всичко това се крият множество иновативни технически решения: високооборотна концепция, технология M TwinPower Turbo, ковани колянови валове, напълно променливо управление на клапаните. Независимо колко са цилиндрите: всеки от нашите изключително мощни двигатели съчетава максимална мощност с максимална ефективност.

ПИОНЕРСКИ ИНОВАЦИИ: КРЕАТИВНОТО МИСЛЕНЕ ГАРАНТИРА КРЕАТИВНИ РЕШЕНИЯ.

Поради това BMW M дава голяма свобода на своите инженери да предлагат нови идеи. По този начин се раждат изключителни технически постижения, които често се оказват много напредничави. Не само за спортните и мощни автомобили, но и за множество модели на BMW. Затова „BMW M“ се е превърнало в синоним на иновативната сила на BMW Group.
Иновациите се раждат, когато всеки детайл бъде обмислен старателно още от самото начало до края. При BMW M3 M скоростната кутия с два съединителя Drivelogic позволява пълно оползотворяване на мощта на високооборотния V8-двигател без прекъсвания на подаването на мощност при превключване. Или разположените между двата реда цилиндри изпускателни колектори, които осигуряват екстремно бързите реакции на M TwinPower Turbo двигателите на BMW X5 M и X6 M. По-ниско тегло, по-висока мощност, по-добър контрол: източниците на радостта от шофирането.

М ПЪРГАВИНАТА: ДО ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗМОЖНОТО.

Плавният преход между спиране, странично ускорение и ускорение на излизане от завоите: в търсенето на идеалната линия дори и в екстремни ситуации. А един М автомобил е идеалният инструмент за тази цел. Средствата: интелигентна олекотена конструкция с нисък център на тежестта и малки подресорни маси. Стегнато шаси. Окачване и амортисьори, които работят еднакво добре както на настилката с високо сцепление на състезателната писта, така и по острите завои на алпийските проходи. Реализацията: покрив от карбон (CFRP), странични панели и окачване от алуминий. И за още по-високо съвършенство на механичната конструкция: Адаптивно М окачване.