BMW Електрическа мобилност BMW Пробег

БЕЗКОМПРОМИСЕН КОМФОРТ ОТ ПРОБЕГА.

Научете всичко за пробега на BMW Електромобилите и Plug-in хибридите.

БЕЗКОМПРОМИСЕН КОМФОРТ ОТ ПРОБЕГА.Научете всичко за пробега на BMW Електромобилите и Plug-in хибридите.

За нас свободата означава безгранична мобилност. Защото времената, когато чисто електрическият пробег беше достатъчен само за пътуване до най-близкия супермаркет, за щастие вече са минало. Все по-мощните високоволтови акумулатори позволяват все по-пригодно за всекидневието електрифицирано шофиране, подходящо за всеки стил на живот. А благодарение на постоянно разрастващата се мрежа от обществени зарядни станции на BMW Зареждане на ваше разположение при пътуване са не само зарядните станции на различни доставчици, но за вашия BMW Електромобил можете да разчитате и на High Power зарядни станции по магистрали, например на нашия партньор IONITY. Защото светът е отворен за онези, които мислят устойчиво - а вече и за онези, които искат да пътуват устойчиво. Няасладете се с нас на света на комфорта на пробега на BMW Електромобилите и Plug-in хибридите.

Прочети повече
BMW Електрическа мобилност BMW Пробег Електромобил Plug In хибрид

ПЪТУВАЙТЕ С ВАШИЯ BMW ЕЛЕКТРОМОБИЛ И PLUG-IN ХИБРИД.

Насладете се на напълно нов начин на пътуване с BMW: електрифициран и толкова комфортен и лесен, какъвто трябва и да бъде! Пътуването по време на заслужената почивка или всекидневното шофиране до работното място вече могат да бъдат с нулеви локални емисии благодарение на подходящия за всекидневието пробег, с което допринасяте за едно по-чисто и достойно за живот настояще и бъдеще. Ще ви дадем два примера за електрифицирания комфорт при пътувания на BMW.

ПЪТУВАНЕТО ПРЕЗ ОТПУСКАТА С ВАШЕТО BMW!

BMW Електрическа мобилност BMW Електромобил Пробег

Насладете се на вашето пътуване през отпуската с напълно електрическото BMW iX3.

Целта на пътуването ви през отпуската е уточнена, багажът е приготвен и вашето BMW iX3 ви чака пред вратата, готово за действие, с чисто електрическия си пробег до 500 километра. За да може още от самото начало да извлечете оптимума от своя електромобил, вече сте подготвили интериора и акумулатора с My BMW App* или настройките на менюто за предстоящото пътуване. Чрез т. нар. “Предварително кондициониране” още по време на зареждането от вашата BMW Wallbox електроенергията от електрическата мрежа се използва за предварително темпериране на интериора и акумулатора. По този начин вашият автомобил е подготвен оптимално и на ваше разположение е пълният възможен пробег. С информации за Points of Interest в близост до зарядната станция вие винаги сте информирани, къде например можете да се насладите на чаша кафе, докато чакате. Багажът е натоварен в багажника с вместимост над 500 литра, и най-сетне можете да потегляте - и почти безшумно да се наслаждавате на вашето пътуване при всички удобства, които предлага автомобилът ви. Чрез съвсем прости мерки пробегът може да бъде увеличен дори и по време на пътуване. За това ви помагат Предвиждащият асистент и BMW Intelligent Personal Assistant: „Hey BMW. Как да увелича пробега си?” Освен външните въздействия от околната среда като външната температура ефективността на високоволтовия акумулатор на вашия автомобил, а с това и наличният пробег, се влияе от индивидуалния ви стил на шофиране. Чрез предвиждащ и равномерен стил на шофиране можете да извлечете максимума от акумулатора: Затова намалете скоростта си и ще увеличите осезаемо електрическия си пробег. Когато пристигнете до мястото за зареждане, отключете и заредете своето BMW iX3 чрез вашия достъп до BMW Зареждане. На IONITY High-Power зарядна станция само след около 34 минути ще сте постигнали оптималната за продължителността на живота на вашия акумулатор степен на заряд от 80 процента. След това можете да продължите към целта на пътуването си без никакви отработени газове и с нулеви локални емисии. При пътуването за вашата заслужена почивка след природата - и радостта от също толкова екологичното и разпускащо пътуване към дома с вашето BMW iX3!


* Предпоставка е оборудването ConnectedDrive Services и съвместим смартфон. Наличността и функциите на My BMW App са в зависимост от модела на автомобила и могат да се различават на различните пазари. По-детайлна информация можете да получите на www.bmw.bg.
 

ПЪТУВАНЕ ДО РАБОТНОТО МЯСТО С ВАШИЯ BMW PLUG-IN ХИБРИД!

BMW Електрическа мобилност BMW Plug In хибрид Пробег

Насладете се на всекидневното пътуване до работното място с вашето BMW Серия 5 Plug-in хибрид 530e.

Има много възможности сутрин да стигнете до работното си място. Но малко са тези, при които това е възможно да стане с нулеви локални емисии, най-вече при разстояния до работното място над 20 километра. BMW Plug-in хибридите посрещат това предизвикателство с лекота - например BMW Серия 5 Седан 530e с над 66 километра чисто електрически пробег. Още предната вече сте свързали своя Plug-in с BMW Wallbox за зареждане и сте го настроили така, кога точно на следващата сутрин да бъде предварително затоплен, 100% зареден и готов за потегляне. Чрез т. нар. “Предварително кондициониране” още по време на зареждането от вашата Wallbox електроенергията от електрическата мрежа се използва за предварително темпериране на интериора и акумулатора. По този начин вашият автомобил е подготвен оптимално и на ваше разположение е пълният възможен пробег - точно затова е препоръчително всекидневното зареждане. През работно време с помощта на дигиталните услуги на BMW Зареждане лесно ще откриете разположените наблизо обществени зарядни станции или ще ползвате AC възможностите за зареждане със зарядния кабел Mode 3, предоставени от работодателя ви. През това време можете постоянно за следите статуса и нивото на заряд на вашия Plug-in чрез My BMW App. След работно време, когато се приберете в дома си, просто отново свържете своето BMW 530e Седан с BMW Wallbox и се насладете на почивката си - очаквайки с радост следващото пътуване до работното място с нулеви локални емисии.
*Изисква ConnectedDrive Services опция за автомобила и съвместим смартфон. Наличността на функционалности на My BMW App зависи от модела и пазара.

BMW Електрическа мобилност BMW Пробег

Бих искал да се запозная с темата за пробега.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ: НАЙ-ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ПО ТЕМАТА ПРОБЕГ.

 • Кои фактори влияят на високоволтовия акумулатор на моя BMW Електромобил и Plug-in хибрид?
  BMW Електрическа мобилност BMW Пробег FAQ

  Значителен външен фактор, влияещ на мощността и капацитета на един акумулатор, е температурата. Това със сигурност ви е познато от батерията на вашия мобилен телефон. При ниски и много високи температури възможностите на батерията са ограничени. При вашия автомобил обаче това влияние на температурата до голяма степен е ограничено благодарение на оптимизираните работни стратегии. Знаехте ли, че: Капацитетът също така дава информация за евентуално наличният пробег. Той обаче се повлиява освен от температурата и от консуматори като например климатичната инсталация, товара и вашия стил на шофиране.

 • Как най-добре да подготвя моя BMW Електромобил и и моя Plug-in хибрид за следващото пътуване?

  За да можете да извлечете максимума от вашия автомобил, е препоръчително акумулаторът и интериорът на автомобила да бъдат предварително кондиционирани. Тъй като охлаждането респективно затоплянето изразходват електрическа енергия, тези процеси трябва да бъдат извършени още по време на зареждането. Просто настройте желания час на потегляне и климатизацията чрез My BMW App* или от менюто на автомобила. По този начин напълно автоматично към момента на потеглянето ще бъде постигната идеалната работна температура на акумулатора и оптималната температура в интериора.


  * Предпоставка е оборудването ConnectedDrive Services и съвместим смартфон. Наличността и функциите на My BMW App са в зависимост от модела на автомобила и могат да се различават на различните пазари. По-детайлна информация можете да получите на www.bmw.bg.
   

 • Как моят стил на шофиране влияе на пробега на BMW Електромобилите и Plug-in хибридите?

  Също като при автомобил с конвенционално задвижване, така и при електромобила стилът на шофиране влияе на пробега. Като цяло важи следното: Предвиждащото и спокойно и равномерно шофиране оптимизира пробега. Ако например при пътуване по магистрала понижите скоростта си от 130 км/ч до 110 км/ч, можете осезаемо да увеличите пробега си. При рекуперация, тоест винаги, когато отместите крака си от педала на газта, кинетичната енергия се превръща в електрическа и се съхранява в акумулатора - по този начин печелите допълнителни километри пробег.

 • Какво се случва, когато навигационната ми цел е извън електрическия пробег?

  Тук ще ви помогнат интелигентните дигитални услуги на Connected Charging: във вашият електромобил към вашия маршрут автоматично се добавят възможностите за зареждане. Във вашия Plug-in хибрид получавате избор от възможности за зареждане, които можете гъвкаво за избирате по време на пътуване.

BMW Електрическа мобилност BMW Efficient Dynamics

Повече за BMW EfficientDynamics.

BMW Електрическа мобилност BMW Електромобил

Повече за електромобилите на BMW.

BMW Електрическа мобилност BMW Plug In хибрид

Повече за Plug-in хибридите на BMW.

BMW Електрическа мобилност BMW Устойчивост

Повече за устойчивостта.

BMW Електрическа мобилност Преглед BMW Електрическа мобилност

Обратно към прегледа

РАЗХОД НА ГОРИВО И СО2 ЕМИСИИ.

BMW iX3(1):
Среден разход на гориво в л/100 км: 0
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 0
Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 17,8–17,5

 

BMW Серия 3 Седан BMW Plug-In хибриди:
Среден разход на гориво в л/100 км: 2,0–1,5
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 45–35
Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 15,9–13,9

 

BMW Серия 3 Туринг BMW Plug-In хибриди:
Среден разход на гориво в л/100 км: 2,2–1,7
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 49–38
Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 15,8–14,5

 

BMW Серия 5 Седан BMW Plug-In хибриди:
Среден разход на гориво в л/100 км: 2,2–1,6
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 50–36
Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 15,6–13,8

 

BMW Серия 5 Туринг BMW Plug-In хибрид(1)*:
Среден разход на гориво в л/100 км: 2,1–1,9
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 47–43 
Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 17,6

 

BMW X5 xDrive45e:
Среден разход на гориво в л/100 км: 2,0–1,7
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 46–38
Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 23,5–21,3

 

BMW X3 xDrive30e:
Среден разход на гориво в л/100 км: 2,4–2,1
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 54–48
Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 17,1–16,4

 

BMW Серия 2 Актив Турър 225xe:
Среден разход на гориво в л/100 км: 1,9
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 42
Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 13,5

 

BMW Серия 7 BMW Plug-In хибриди:
Среден разход на гориво в л/100 км: 2,5–2,1
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 57–48
Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 16,2–15,1

 

BMW X1 xDrive25e:
Среден разход на гориво в л/100 км: 1,9
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 43
Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 13,8

 

BMW X2 xDrive25e:
Среден разход на гориво в л/100 км: 2,1–1,9
CO2 емисии в г/км (комбинирани): 47–43
Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 14,2–13,7

 

Данните за автомобилите, обозначени с(1), са предварителни.

 

*BMW 530e Туринг вероятно ще се предлага от ноември 2020 година.

 

Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с тестовия цикъл VO (EU) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

 

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

 

Данните вече са измерени на базата на новия тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите. При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на СО2, могат да са различни от указаните тук данни.

Прочети повече

Разход на гориво и СО₂ емисии.

 • BMW iX3(1):
  Среден разход на гориво в л/100 км: 0
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 0
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 17,8–17,5

  BMW Серия 3 Седан BMW Plug-In хибриди:
  Среден разход на гориво в л/100 км: 2,0–1,5
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 45–35
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 15,9–13,9

  BMW Серия 3 Туринг BMW Plug-In хибриди:
  Среден разход на гориво в л/100 км: 2,2–1,7
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 49–38
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 15,8–14,5

  BMW Серия 5 Седан BMW Plug-In хибриди:
  Среден разход на гориво в л/100 км: 2,2–1,6
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 50–36
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 15,6–13,8

  BMW Серия 5 Туринг BMW Plug-In хибрид(1)*:
  Среден разход на гориво в л/100 км: 2,1–1,9
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 47–43
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 17,6

  BMW X5 xDrive45e:
  Среден разход на гориво в л/100 км: 2,0–1,7
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 46–38
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 23,5–21,3

  BMW X3 xDrive30e:
  Среден разход на гориво в л/100 км: 2,4–2,1
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 54–48
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 17,1–16,4

  BMW Серия 2 Актив Турър 225xe:
  Среден разход на гориво в л/100 км: 1,9
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 42
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 13,5

  BMW Серия 7 BMW Plug-In хибриди:
  Среден разход на гориво в л/100 км: 2,5–2,1
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 57–48
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 16,2–15,1

  BMW X1 xDrive25e:
  Среден разход на гориво в л/100 км: 1,9
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 43
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 13,8

  BMW X2 xDrive25e:
  Среден разход на гориво в л/100 км: 2,1–1,9
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 47–43
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 14,2–13,7

  Данните за автомобилите, обозначени с(1), са предварителни.

  *BMW 530e Туринг вероятно ще се предлага от ноември 2020 година.

  Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с тестовия цикъл VO (EU) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

  Данните вече са измерени на базата на новия тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите. При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на СО2, могат да са различни от указаните тук данни.