ЕЛЕКТРИЧЕСКА МОБИЛНОСТ.

ЕЛЕКТРИЧЕСКА МОБИЛНОСТ.

ЕЛЕКТРОМОБИЛИ И PLUG-IN ХИБРИДИ.

Насладете се на насочените към бъдещето технологии на електрическата мобилност на BMW.

С BMW i и нашите Plug-in хибридни модели, както и с концепцията за устойчиво развитие, мощност и дизайн ние дефинираме разбирането за електрическата мобилност. Ние произвеждаме електромобили от дълги години и силно сме обвързали екологичното съзнание и устойчивостта с нашата марка. Създадохме производствена верига, която ни помогна да се превърнем в един от най-големите производители на електрифицирани автомобили в Европа. До края на 2019 година по пътищата на целия свят вече се движат над 500 000 електрифицирани автомобила на BMW.

Ние предлагаме широка гама от електрифицирани модели на BMW, идеално пригодени да посрещнат вашите индивидуални потребности. На тази страница ще намерите не само цялата информация за нашите чисто електрически автомобили, но и за нашите Plug-in хибриди, които се задвижват както от електродвигател, така и от двигател с вътрешно горене. Ще получите и преглед на многобройните предложения от BMW Charging, които се предлагат и за двете задвижващи системи, и ще придобиете представа за иновативните етапи на електромобилността, които ви очакват в най-близко бъдеще.

Прочети повече
BMW Електрическа мобилност опции BMW Електромобили и хибридни автомобили пред сгради

СРАВНЕНИЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ И ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ.

Технологичният напредък на електрическата мобилност осигурява все по-голямо разнообразие на гамата от предложения и индивидуалните преимущества. В същото време има голяма разлика между чисто електрическите и хибридните автомобили. Тук ще можете да сравните най-важните технологии на електрическата мобилност, за да откриете най-добрият вариант на задвижването за вашите индивидуални потребности.

  • Електромобил

    Един електромобил, познат и като BEV (Battery Electric Vehicle), се движи само с електрическа енергия, съхранявана в акумулатор. Той определя електрическия пробег на автомобила. Електромобилът няма двигател с вътрешно горене и поради това не се нуждае от гориво за задвижване на автомобила. Благодарение на това електромобилът се движи с нулеви локални емисии.

  • Plug-in хибриден автомобил

    Хибридният автомобил или PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) се оборудва с два двигателя: един двигател с вътрешно горене и един електромотор, което осигурява значително увеличен цялостен пробег. Той черпи енергия както от нормални контакти или зарядни станции, така и от активни ситуации на пътя благодарение на регенерацията на спирачната енергия, наречена рекуперация. При нея кинетичната енергия на автомобила при спиране се превръща от електроенергия от електромотора и се съхранява в акумулатора.

  • Mild хибриден автомобил

    Като Mild хибрид респективно MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle) се обозначава друг вариант на хибридното задвижване. При Mild хибридите електрическият двигател не може да задвижва автомобила самостоятелно. Той само подпомага двигателя с вътрешно горене и се включва при определени ситуации на пътя. Това осигурява понижаване на разхода на гориво и увеличаване на пробега. Освен това електрическото задвижване може да служи и като Boost на двигателя с вътрешно горене. Но зареждането на акумулатора се извършва само в движение, и то при спиране чрез рекуперация.

ЕЛЕКТРОМОБИЛИ.

BMW Eлектромобили BMW i3 на улицата, три четвърти изглед отпред

ЕЛЕКТРОМОБИЛИ.

Концепцията за електрическа мобилност на BMW е олицетворение на иновативно задвижване и едно ново разбиране за премиум мобилността. Насладете се на насочените към бъдещето електромобили, които съчетават забележителна динамика с радостта от шофирането с нулеви локални емисии.

PLUG-IN ХИБРИДИ.

BMW Plug-in хибриди BMW хибриден автомобил на пътя три четвърти изглед отстрани

PLUG-IN ХИБРИДИ.

Благодарение на най-модерната задвижваща технология и ефективните и мощни литиево-йонни акумулатори BMW Plug-in хибридните автомобили комбинират най-доброто от два свята: двигател с вътрешно горене и електромотор – като в същото време впечатляват с изключителната си ефективност и забележителен въртящ момент.

ЗАРЕЖДАНЕТО НА НАШИТЕ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ И PLUG-IN ХИБРИДИ.

BMW зареждане BMW i3s мъж на зарядна станция

ЗАРЕЖДАНЕТО НА НАШИТЕ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ И PLUG-IN ХИБРИДИ.

Включвате в контакта и зареждате – толкова лесно може да бъде. Особено когато разполагате с подходящата възможност за зареждане. Затова тук ще получите всички важни информации за зареждането на вашия електромобил или Plug-in хибрид. Освен това на ваше разположение са различни продукти и услуги на BMW Charging, които облекчават зареждането на вашия електромобил или Plug-in автомобил както във всекидневието, така и при по-дълги пътувания.

ПРОБЕГ НА НАШИТЕ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ И PLUG-IN ХИБРИДИ.

BMW пробег BMW i3 на фона на града с жена и дете

ПРОБЕГ НА НАШИТЕ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ И PLUG-IN ХИБРИДИ.

Ако планирате по-дълго пътуване или искате да ползвате електромобила си във всекидневието, е добре за знаете пробега и възможностите за зареждане на вашия автомобил. тук ще получите важна информация за пробега на вашия електромобил и Plug-in хибрид, както и наличните възможности за зареждане, които са на ваше разположение у дома, на работното място или по време на пътуване.

BMW иновативни дигитални услуги BMW автомобил пред мост три четвърти изглед отстрани

ИНОВАТИВНИ ДИГИТАЛНИ УСЛУГИ.

ИНОВАТИВНИ ДИГИТАЛНИ УСЛУГИ.

BMW всеки ден си поставя задачата да се доближи с още една стъпка до мобилността на бъдещето. С иновативните дигитални услуги като BMW eDrive Zones и програмата за бонуси BMW Points, която ще бъде налична още през 2020 година, ние работим, за да създаваме иновативни пътища. По този начин ние получаваме все повече от всеки метър от вашето ефективно пътуване.

Прочети повече

BMW eDRIVE-ZONES И BMW POINTS.

Все повече и повече градове въвеждат т. нар. екологични зони. За да се стимулира шофирането с нулеви емисии в рамките на тези екологични зони, въз основа на тях ние разработихме BMW eDrive Zones. По този начин вашият BMW Plug-in хибрид* в бъдеще ще разпознава автоматично кога навлиза в екологична зона и самостоятелно ще превключи в чисто електрически режим на движение с нулеви локални емисии. При шофиране с активирано водене към целта от навигационната система вашето BMW дори ще подготви предвиждащо акумулатора за BMW eDrive Zone и при необходимост ви препоръчва зарядна станция в околността. Допълнително преимущество при шофиране в eDrive Zones: за всеки изминат електрически километър в зоната вие веднага събирате двойно повече дигитални бонус-точки, т. нар. BMW Points. Впоследствие те много удобно могат да бъдат превърнати в полезни премии, например безплатни минути зареждане на обществени зарядни станции.
 

* Ще се предлага през 2020 година за подбрани BMW Plug-in хибриди.

Прочети повече