BMW Plug-in хибриди момче пред BMW хибриден автомобил на зарядна станция

PLUG-IN ХИБРИДИ.

PLUG-IN ХИБРИДИ.

НАШИТЕ PLUG-IN ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ.

Plug-in хибридът се задвижва от електромотор и от двигател с вътрешно горене и по този начин съчетава най-доброто от два свята. По този начин двигателят с вътрешно горене може да поеме задвижването по магистралите, а електромоторът да се намесва в градовете. Така се осигурява максималната ефективност на двете технологии. Също като при електромобил акумулаторът може да бъде захранван с енергия и зареждан с кабел от контакта. Взаимодействието на концепцията за задвижване BMW eDrive въодушевява и с впечатляваща динамика. Благодарение на комбинацията от електромотор, мощен литиево-йонен акумулатор и интелигентно управление на енергията се осигуряват въодушевяващо пъргаво поведение на пътя и спиращо дъха ускорение. При чисто електрическо задвижване не се отделят никакви локални емисии. Научете повече за BMW Plug-in хибридните автомобили и се запознайте още днес с ориентираните към бъдещето проекти.

Прочети повече
BMW данъчни облекчения BMW електромобили и хибридни автомобили мъж на зарядна станция

ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ ЗА PLUG-IN ХИБРИДИ.

    

FAQ ЗА PLUG-IN ХИБРИДИ.

 • Какво е Plug-in хибриден автомобил (PHEV)?

  Plug-in хибридният автомобил (PHEV) е оборудван с двигател с вътрешно горене и електромотор. И двата могат да задвижват автомобила самостоятелно. Plug-in хибридният автомобил получава енергията за зареждане на акумулатора си от една страна от контакта или от зарядна станция. Другата възможност е рекуперацията. Хибридното задвижване автоматично избира оптималното за ситуацията задвижване. Така например автомобилът може да се движи чисто електрически по определени отсечки или да ползва динамично допълнителна мощност – например при изпреварване.

 • Как функционира Plug-in хибридът?

  Хибридните автомобили комбинират конвенционален бензинов двигател с електрическо задвижване. Интелигентното им взаимодействие позволява забележителна икономия на гориво, значително понижение емисии и изключително изживяване при шофиране. При пътуване със скорост до осоло 50 км/ч хибридът по принцип се движи чисто електрически, когато от това има смисъл, например в града. За максимална ефективност при различни ситуации на пътя, например при бързи пътувания или резки ускорения, той ползва комбинираната мощ на електромотора и двигателя с вътрешно горене.

 • Какъв е (електрическият) пробег на един Plug-in хибриден автомобил?

  Електрическият пробег на хибридните автомобили зависи от размера на батерията. При BMW максималният електрически обхват е между 40–95 километра, в зависимост от модела. Електрическият пробег зависи от различни фактори, по-специално: личният стил на шофиране, характеристики на маршрута, външна температура, отопление / климатизация и предварително регулиране на температурата. Разбира се, общият пробег е значително по-висок поради комбинацията с двигателя с вътрешно горене.

 • Полага ли се регистрация на електрически автомобил на Plug-in хибридните автомобили?

  Дори и Plug-in хибридните автомобили, тоест хибридни автомобили с външно зареждане, могат да бъдат регистрирани като електрически автомобили. Предпоставката за това: те трябва да изхвърлят максимум 50 грама СО2 на километър или да постигат чисто електрически пробег от поне 40 километра. Това важи са всички Plug-in хибридни автомобили на BMW.

 • Може ли един Plug-in хибриден автомобили да бъде зареждан без контакт?

  Да, Plug-in хибридните автомобили могат да бъдат зареждани от зарядна станция или от Wallbox. Различните зарядни станции обаче изискват различни кабели и различни видове щепсели. В комплекта е включен стандартен заряден кабел за конвенционални контакти. BMW Wallbox е оборудвана със собствен кабел. За обществените станции за зареждане се нуждаете от т. нар. „обществен AC кабел за зареждане“ с щепсел „Typ 2“ в двата края. В момента има и изключение за Power Charging (HPC) като тези на IONITY: те са съвместими само с електромобили с т. нар. щепсели CCS, но в бъдеще това ще възможно и за Plug-in хибридите. Освен това Plug-in хибридите могат да зареждат акумулатора си частично и от рекуперация.

 • Може ли един Plug-in хибрид да се зарежда по време на пътуване?

  Да, при спиране plug-in хибридът възстановява част от енергията си (възстановяване).

BMW преглед 2023 BMW Concept iX3 и BMW Vision iNEXT пред сграда

ПРЕГЛЕД ЗА 2023 ГОДИНА.

ПРЕГЛЕД ЗА 2023 ГОДИНА.

BMW VISION M NEXT.

BMW Vision M NEXT на фона на гора три четвърти изглед отпред

BMW VISION M NEXT.

Електрифицираното бъдеще на марката BMW M започва сега - с BMW Vision M Next. Този визионерски Plug-in хибрид е доказателството, че дигиталната интелигентност може да оформи самоувереното изживяване при шофиране още по-чисто и емоционално. Екстериорът подчертава тези амбиции с пропорциите на спортен автомобил, в интериора водачът е поставен в центъра на събитията. Също толкова впечатляващо като външната визия е и инживяването при шофиране: Power PHEV задвижването на BMW Vision M NEXT позволява избор между шофиране с електрическо двойно задвижване или пуристко задно задвижване. Т. нар. режим BOOST+ осигурява допълнителна мощност с натискане на бутон. Пробегът в чисто електрически режим е до 100 километра – което в повечето случаи е достатъчно за електрическо шофиране при голяма част от пътуванията. Благодарение на това BMW Vision M NEXT е пригоден за бъдещето спортен автомобил за градовете с потенциални зони с нулеви емисии и придава ново измерение на спортната радост от шофирането.

CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Насладете се на услугите и приложенията на BMW ConnectedDrive.

 • BMW Charging Services

  С услугите за зареждане на BMW вие винаги ще бъдете спокойни. Резервирайте удобно от автомобила вашата следваща зарядна станция в рамките на максимум 20 минути или проверете предварително вероятността дали желаната от вас зарядна станция ще е на разположение по-късно. Освен това ви се предлагат и възможности в близост до зарядната станция, за да прекарате по-приятно времето за чакане с чаша кафе.

 • Digital Charging Service

  Как да снабдявам автомобила си с електричество през деня и дали моето BMW ще бъде своевременно заредено, когато трябва да потегля? С Digital Charging Service вече няма да си поставяте такива въпроси. Защото интелигентният асистент за зареждане ще се грижи за зареждането от зарядната станция в дома ви, през деня или през нощта, както и от контакта – при това напълно автоматично, ефективно и преди всичко екологично. Въведете в BMW Connected App вашите тарифи за електроенергия, желаният час на потегляне и предпочитания режим на зареждане. Въз основа на тези информации Digital Charging Service ще осигури вашето BMW да бъде заредено в периодите с най-изгодни тарифи и да е готово за пътуване навреме преди потеглянето ви. По този начин енергия се ползва само когато в момента тя не е необходима за вашия дом.*

  *Възможно е само в комбинация с BMW Wallbox.

 • Remote Services за eDrive

  Ще е достатъчен ли зарядът за пътуването в града, ще открия ли зарядна станция там? С eDrive Remote Services можете удобно да проверите това с BMW Connected App на вашия смартфон. Освен това можете дистанционно да контролирате температурата, да заключвате автомобила си и при нужда да активирате фаровете, например за да откриете автомобила си на паркинга.

BMW електромобили BMW i3 на пътя три четвърти изглед отпред

Електрически автомобили.

BMW Plug-in хибриди BMW хибриден автомобил на пътя три четвърти изглед отстрани

Зареждане на нашите електрически автомобили и Plug-in хибриди.

BMW пробег BMW i3 на фона на града с жена и дете

Пробег на нашите електрически автомобили и Plug-in хибриди.

Разход на гориво и СО₂ емисии.

 • Disclaimer reference invalid