ПО ПЪТЯ. ЕЛЕКТРИЧЕСКИ.

Електрическата мобилност на BMW.

Наелетрезираща радост от шофирането по всякакви пътища и при всякакви стилове на шофиране: това е електрическата мобилност на BMW. С технологията eDrive тя осигурява устойчиво шофиране при ниски емисии. BMW предлага както чисто електрически автомобили, така и Plug-in хибридни модели, които ви позволяват неограничена радост от всички преимущества на електрическото шофиране.

Read more

BMW eDrive.

BMW eDrive е въплъщение на насочената към бъдещето мобилност. Иновативните технологии на BMW EfficientDynamics, комбинирани във визионерска електрическа задвижваща концепция. Най-висока динамика, комбинирана с абсолютна ефективност. Въодушевяваща пъргавина – почти безшумна и без емисии. Научете повече за BMW eDrive и напредничавия технологичен пакет за особено устойчива радост от шофирането.

Read more

BMW Серия 7 Plug-in хибрид.

С BMW Серия 7 iPerformance ние поставяме нови стандарти и създаваме още днес лукса на бъдещето. Доказателството за това: BMW 740e iPerformance с Plug-in хибридно задвижване. Автомобилът комбинира пробега и динамиката на BMW TwinPower Turbo двигателя с ефективността на един електромотор. Резултатът: луксозна радост от шофирането, която се отличава със значително понижени емисии и особено комфортно поведение на пътя.

Разход на гориво, CO₂ емисии и енергия на BMW 740e iPerformance(1):
Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,2 до 2,0
Разход на CO₂ емисии в г/км (комбинирано): 50 до 45
Разход на енергия в кВтч/100 км (комбинирано): 13,3 до 12.5

BMW Серия 2 Актив Турър Plug-in хибрид.

Със своята комбинация от BMW eDrive и двигател BMW TwinPower Turbo, BMW 225xe iPerformance Актив Турър предлага както шофиране в електрически режим, така и неограничена мобилност. Качества, които идеално допълват гъвкавостта и активния характер на BMW Серия 2 Актив Турър. Интелигентното взаимодействие между двете системи доведе до появата на електрическо задвижване xDrive, което осигурява оптимално сцепление.

Разход на гориво, CO₂ емисии и разход на енергия за BMW 225xe iPerformance Актив Турър (3):
Разход на гориво в л/100 км (комбиниран): 2,7 до 2,3
CO₂ емисии в г/км (комбиниран): 61-52
Потребление на енергия в кВтч/100 км (комбиниран): 14,2-13,4

BMW Серия 3 Plug-in хибрид.

Най-доброто от два свята: BMW 330e iPerformance комбинира иновативната концепция BMW eDrive със спортния дух и елегантността на едно BMW Серия 3 Седан. Plug-in хибридното задвижване гарантира особено ефективна динамика на управлението и екологичност благодарение на шофирането с нулеви локални емисии на кратки отсечки. Една визионерска задвижваща концепция, която великолепно допълва изключителните стандарти на BMW Серия 3.


Разход на гориво, CO₂ емисии и разход на енергия за BMW 330e iPerformance(3):

Разход на гориво в л/100 км (комбиниран): 2,1 до 1,9
CO₂ емисии в г/км (комбиниран): 49 до 44
Потребление на енергия в кВтч/100 км (комбиниран): 11,9 до 11,0

BMW X5 Plug-in хибрид.

Едно BMW X5 е олицетворение на най-висок комфорт, гъвкавост и луксозна радост от шофирането. Качества, което BMW X5 xDrive40e iPerformance предлага във всеки аспект. Оборудван с технология BMW eDrive, този иновативен Sports Activity Vehicle предлага всички преимущества на едно BMW X5. Един Plug-in хибрид, който доказва, че върховата динамика, неограничената мобилност и шофирането при нулеви емисии са ненадмината комбинация.

Разход на гориво, CO₂ емисии и разход на енергия за BMW X5 xDrive40e iPerformance (1):
Разход на гориво в л/100 км (комбиниран): 3,4 до 3,3
CO₂ емисии в г/км (комбиниран): 78 до 77
Потребление на енергия в кВтч/100 км (комбиниран): 15,4 до 15,3
 

BMW i3.

Напълно електрическото BMW i3 е олицетворение на устойчива мобилност при нулеви емисии. С визионерския си дизайн и иновативното задвижване eDrive то предлага несравнимо и почти безшумно изживяване при шофиране – и още днес дава нова дефиниция на автомобилното бъдеще.
 

Разход на гориво, СО2 емисии и разход на електроенергия на BMW i3 (3):
Среден разход на гориво в л/100 км: 0
СО2 емисии в г/км: 0
Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 13,6-13,1

BMW i8.

Един от най-напредничавите спортни автомобили на нашето време. Ниският разход на гориво на BMW i8 е резултат от перфектната синхронизация между електромотора и двигателя с вътрешно горене, която се изразява в най-високата ефективност и динамика на пътя.


Разход на гориво, СО2 емисии и разход на електроенергия на BMW i8 (3):
Среден разход на гориво в л/100 км: 1,9
СО2 емисии в г/км: 42
Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 14,0

Разход на гориво и CO₂ емисии.

  • Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

    (1) Данните са валидни до 15 април 2018 г. За по-точна информация за наличността се обърнете към вашия BMW Partner.

    Данните за автомобилите, означени с (3), вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите. [При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на СО2, могат да са различни от указаните тук данни.]

    СО2 спесификациите за ефективност са измерени в съответствие с директива 1999/94/EC and the Pkw-EnVKV и са базирани на разхода на гориво и стойностите на СО2 според европейския цикъл за движение NEDC за този тип автомобил.

    Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от „handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“, който се предлага безплатно от дилърите на BMW или на https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.