ПО ПЪТЯ. ЕЛЕКТРИЧЕСКИ.

Електрическата мобилност на BMW.

Наелетрезираща радост от шофирането по всякакви пътища и при всякакви стилове на шофиране: това е електрическата мобилност на BMW. С технологията eDrive тя осигурява устойчиво шофиране при ниски емисии. BMW предлага както чисто електрически автомобили, така и Plug-in хибридни модели, които ви позволяват неограничена радост от всички преимущества на електрическото шофиране.

Read more

BMW eDrive.

BMW eDrive е въплъщение на насочената към бъдещето мобилност. Иновативните технологии на BMW EfficientDynamics, комбинирани във визионерска електрическа задвижваща концепция. Най-висока динамика, комбинирана с абсолютна ефективност. Въодушевяваща пъргавина – почти безшумна и без емисии. Научете повече за BMW eDrive и напредничавия технологичен пакет за особено устойчива радост от шофирането.

Read more

BMW Серия 7 Plug-in хибрид.

С BMW Серия 7 iPerformance ние поставяме нови стандарти и създаваме още днес лукса на бъдещето. Доказателството за това: BMW 740e iPerformance с Plug-in хибридно задвижване. Автомобилът комбинира пробега и динамиката на BMW TwinPower Turbo двигателя с ефективността на един електромотор. Резултатът: луксозна радост от шофирането, която се отличава със значително понижени емисии и особено комфортно поведение на пътя.

Разход на гориво, СО2 емисии и електроенергия за BMW 740е iPerformance:
Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 3,0-2,3
CO2 емисии в г/км (комбинирано): 68-53
Разход на елетроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 16,0-14,6

BMW Серия 2 Актив Турър Plug-in хибрид.

Със своята комбинация от BMW eDrive и двигател BMW TwinPower Turbo, BMW 225xe iPerformance Актив Турър предлага както шофиране в електрически режим, така и неограничена мобилност. Качества, които идеално допълват гъвкавостта и активния характер на BMW Серия 2 Актив Турър. Интелигентното взаимодействие между двете системи доведе до появата на електрическо задвижване xDrive, което осигурява оптимално сцепление.

Разход на гориво, СО2 емисии и електроенергия за BMW 225xe iPerformance Актив Турър:
Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 3,2-2,7
CO2 емисии в г/км (комбинирано): 72-62
Разход на елетроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 12,6-11,7

BMW Серия 3 Plug-in хибрид.

Най-доброто от два свята: BMW 330e iPerformance комбинира иновативната концепция BMW eDrive със спортния дух и елегантността на едно BMW Серия 3 Седан. Plug-in хибридното задвижване гарантира особено ефективна динамика на управлението и екологичност благодарение на шофирането с нулеви локални емисии на кратки отсечки. Една визионерска задвижваща концепция, която великолепно допълва изключителните стандарти на BMW Серия 3.


Разход на гориво, СО2 емисии и електроенергия за BMW 330е iPerformance:

Разход на гориво в л/100 км (комбиниран): 2,1 до 1,9
CO₂ емисии в г/км (комбиниран): 49 до 44
Потребление на енергия в кВтч/100 км (комбиниран): 11,9 до 11,0

BMW X5 Plug-in хибрид.

Едно BMW X5 е олицетворение на най-висок комфорт, гъвкавост и луксозна радост от шофирането. Качества, което BMW X5 xDrive40e iPerformance предлага във всеки аспект. Оборудван с технология BMW eDrive, този иновативен Sports Activity Vehicle предлага всички преимущества на едно BMW X5. Един Plug-in хибрид, който доказва, че върховата динамика, неограничената мобилност и шофирането при нулеви емисии са ненадмината комбинация.

Разход на гориво, CO₂ емисии и разход на енергия за BMW X5 xDrive40e iPerformance (1):
Разход на гориво в л/100 км (комбиниран): 3,4 до 3,3
CO₂ емисии в г/км (комбиниран): 78 до 77
Потребление на енергия в кВтч/100 км (комбиниран): 15,4 до 15,3
 

BMW i3.

Напълно електрическото BMW i3 е олицетворение на устойчива мобилност при нулеви емисии. С визионерския си дизайн и иновативното задвижване eDrive то предлага несравнимо и почти безшумно изживяване при шофиране – и още днес дава нова дефиниция на автомобилното бъдеще.
 

Разход и СО2 емисии за BMW i3:
Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 0
CO2 емисии в г/км (комбинирано): 0
Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 16,3-15,3

Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано):  16,3-15,3


BMW i8.

Един от най-напредничавите спортни автомобили на нашето време. Ниският разход на гориво на BMW i8 е резултат от перфектната синхронизация между електромотора и двигателя с вътрешно горене, която се изразява в най-високата ефективност и динамика на пътя.


Разход на гориво, електроенергия и СО2 емисии за BMW i8 Купе с Plug-In хибрид BMW iPerformance (94 Ah):
Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,2-2,1
CO2 емисии в г/км (комбинирано): 49-48
Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 13,9-13,8

 

Разход на гориво, електроенергия и СО2 емисии за BMW i8 Роудстър с Plug-In хибрид BMW iPerformance (94 Ah):
Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,2
CO2 емисии в г/км (комбинирано): 52-51

Разход на гориво и CO₂ емисии.

  • Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с новия тестови цикъл WLTP (World Harmonised Light Vehicle Type Procedure) и според Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

    По отношение на тези превозни средства, данъците, свързани с превозните средства, или други мита, основаващи се на СО2 емисии, стойностите на СО2 могат да се различават от стойностите показани тук.

    Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.