ПО-ГОЛЯМ ЕФЕКТ. ПО-МАЛКО УСИЛИЯ.

Интелигентно управление на енергията.

ПО-ГОЛЯМ ЕФЕКТ. ПО-МАЛКО УСИЛИЯ.

Интелигентно управление на енергията.

Всяко BMW се оборудва серийно с технологиите на BMW EfficientDynamics като автоматична функция Старт/Стоп, регенерация на спирачната енергия или електрическо сервоусилване. Взаимодействието на тези технологии се осигурява от интелигентното управление на енергията и още днес гарантира устойчива мобилност.

ПО-ГОЛЯМ ЕФЕКТ. ПО-МАЛКО УСИЛИЯ.Интелигентно управление на енергията.

Всяко BMW се оборудва серийно с технологиите на BMW EfficientDynamics като автоматична функция Старт/Стоп, регенерация на спирачната енергия или електрическо сервоусилване. Взаимодействието на тези технологии се осигурява от интелигентното управление на енергията и още днес гарантира устойчива мобилност.

РЕЖИМ ECO PRO.

Концентрирайте се върху радостта от шофирането. Ефективността се постига с натискане на бутон. В режим ECO PRO на превключвателя на контрола на шофирането е възможна икономия до 20 процента, без да се налага да правите нещо за това. Още 5 процента могат да бъдат спестени от други функции. Цялостната икономия се преизчислява в километри и се изобразява като „спечелен“ пробег на бордния компютър. По този начин винаги можете да видите колко дълга отсечка можете да изминете допълнително.

РЕГЕНЕРАЦИЯ НА СПИРАЧНАТА ЕНЕРГИЯ.

Натискате спирачката. В същия момент се отделя енергия. Ценна кинетична енергия, която може да бъде оползотворена. Регенерацията на спирачната енергия я превръща в електрическа и зарежда с нея акумулатора, вместо да позволи да бъде загубена неефективно. Освен това двигателят се натоварва по-малко от зареждането на акумулатора, което понижава разхода на гориво и емисиите.

ЕЛЕКТРИЧЕСКО СЕРВОУПРАВЛЕНИЕ.

Конвенционалните системи за сервоусилване на кормилното управление работят хидравлично. Те са активни постоянно – дори и когато водачът изобщо не върти волана. А това струва ценна енергия. При електрическото сервоуправление хидравликата е заменена от електромотор, който е активен само когато водачът наистина върти волана. При движение направо или при константно завъртане на волана в завои електромоторът не работи и не изразходва енергия. По този начин се понижава разходът на гориво, докато типичното за BMW динамично изживяване при шофиране се запазва.

"СПЕЧЕЛЕН" ПРОБЕГ.

Оптимизираният по отношение на разхода на гориво режим ECO PRO интелигентно адаптира настройките на педала на газта и трансмисията, както и стратегията на отоплението и климатизацията. Съветите на ECO PRO позволяват оптимизиране на собствения стил на шофиране, а „спечеленият“ пробег ви информира колко допълнителни километра можете да изминете благодарение на ефективното шофиране в режим ECO PRO.

СПЕСТЯВАЩИ ЕНЕРГИЯ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ЕФЕКТИВНА РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО.

Различните ситуации изискват индивидуални решения. Спестяващите енергия технологии като индикатора за превключване на предавките или автоматичната функция Старт/Стоп подпомагат водача да постигне по-добър и ефективен стил на шофиране.

 • Индикатор за превключване на предавките

  Подходящият момент на превключване на предавките повишава ефективността. В зависимост от ситуацията на пътя и оборотите на двигателя се изчислява най-ефективната в момента предавка и тя се изобразява на информационния дисплей. При това се разпознават ситуациите на рязко ускорение и съответно препоръката за превключване се показва едва при по-високи обороти.

  Сравнителните тестове показват, че автомобилите с индикатор за превключване на предавките изразходват около 4 процента по-малко гориво.

 • Автоматична функция Старт/Стоп

  Пестете гориво ефективно: автоматичната функция Старт/Стоп позволява горивото да се изразходва само когато автомобилът се движи. При спиране, например на червен светофар или в задръстване, автоматичната функция Старт/Стоп се възползва от потенциала за пестене на гориво и просто изключва двигателя. При натискане на съединителя (механична скоростна кутия) респективно отпускане на спирачката (трансмисия Steptronic) двигателят стартира автоматично за части от секундата.

 • Функция Безмоторно движение

  Когато водачът отнеме газта, без да спира, функцията Безмоторно движение при автомобилите с автоматична трансмисия отделя двигателя от задвижването. Тя е част от режима ECO PRO. Автомобилът се движи без съпротивлението на двигателя, който работи на празен ход с минимален разход на гориво и ниски емисии.

 • Предвиждащ асистент

  Предвиждащият асистент е функция на режима ECO PRO и позволява на водача да постигне екстремно ефективен стил на шофиране. В комбинация с навигационната система Professional той разпознава ограниченията на скоростта,населените места, завоите, кръговите движения, отбивките и и изходите от магистралата по маршрута ви и може да ви даде предвидливи съвети за своевременно отнемане на газта.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Повече информация за официалния разход на гориво и официалните емисии на СО2 на новите леки автомобили може да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.