ПО-ГОЛЯМА ТЯГА. ПО-МАЛКА ЖАЖДА.

BMW TwinPower Turbo Двигатели.

Иновативните бензинови и дизелови двигатели с технология BMW TwinPower Turbo са сърцето на всяко BMW. Те комбинират най-новите системи за впръскване, напълно променливо управление на мощността и иновативни технологии на турбокомпресорите.

ПО-ГОЛЯМА ТЯГА. ПО-МАЛКА ЖАЖДА.BMW TwinPower Turbo Двигатели.

Иновативните бензинови и дизелови двигатели с технология BMW TwinPower Turbo са сърцето на всяко BMW. Те комбинират най-новите системи за впръскване, напълно променливо управление на мощността и иновативни технологии на турбокомпресорите.

Прочети повече

BMW TWINPOWER TURBO БЕНЗИНОВИ ДВИГАТЕЛИ.

Иновативният 3-цилиндров бензинов двигател с изключително спокоен ход, 4-цилиндровият редови бензинов двигател и многократно отличаваният с наградата „Engine of the Year Award“ BMW TwinPower Turbo редови 6-цилиндров бензинов двигател поставят стандарти. В последното си поколение семейството двигатели на BMW EfficientDynamics са още по-икономични, екологични и мощни от предшествениците си. За да се повиши ефективността и динамиката, този пакет от иновации - крайъгълен камък на стратегията BMW EfficientDynamics - комбинира най-нови технологии на впръскването и напълно променливо управление на клапаните Valvetronic включително двоен VANOS с иновативни технологии на турбокомпресорите. Резултатът е особено ефективно задвижване, което по убедителен начин доказва всепризнатата компетентност на BMW при конструирането на двигатели.

ДВЕ ДИСЦИПЛИНИ. ЕДИН ШАМПИОН.

Още по-висока мощност, още по-нисък разход на гориво: M TwinPower редовия 6-цилиндров бензинов двигател.

ДВЕ ДИСЦИПЛИНИ. ЕДИН ШАМПИОН.

Още по-висока мощност, още по-нисък разход на гориво: M TwinPower редовия 6-цилиндров бензинов двигател.

НЕВЕРОЯТНО МОЩЕН. НЕВЕРОЯТНО ЕФЕКТИВЕН.

НЕВЕРОЯТНО МОЩЕН. НЕВЕРОЯТНО ЕФЕКТИВЕН.

M Performance TwinPower Turbo редовият 6-цилиндров дизелов двигател комбинира директно впръскване Common Rail и уникално тройно каскадно свръхпълнене с турбокомпресори с променлива геометрия. За уникалния двигател са характерни изключително спонтанните реакции, високият въртящ момент още при ниски обороти и широкият използваем оборотен диапазон.

BMW M550d xDrive: среден разход на гориво в л/100 км: 6,2
CO2 емисии в г/км: 162

BMW TWINPOWER TURBO ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ.

BMW TwinPower Turbo дизеловите двигатели са доказателство на систематичното прилагане на идеята на BMW EfficientDynamics: най-добри стойности по отношение на икономичността, мощността и спокойния ход, комбинирани с нисък разход на гориво. Тяхната ефективност и динамика не подлежат на никакво съмнение. В същото време BMW TwinPower Turbo 3-цилиндровите дизелови двигатели са идеални базови мотори, иновативните BMW TwinPower Turbo 4-цилиндрови дизелови двигатели, както и особено мощните BMW TwinPower Turbo редови 6-цилиндрови дизелови двигатели работят особено екологично и с ниско вътрешно триене. А това гарантира максимална радост от шофирането. Дизеловите двигатели с олекотена алуминиева конструкция от семейството на BMW EfficientDynamics се оборудват със свръхпълнене с турбокомпресор с променлива геометрия и директно впръскване Common Rail от най-ново поколение.

8-СТЕПЕННА ТРАНСМИСИЯ STEPTRONIC. ВИНАГИ С ЕДНА ПРЕДАВКА НАПРЕД.

Тя осигурява перфектно разгръщане на мощността, понижава разхода на гориво и повишава спортния дух и динамиката: предвиждащата 8-степенна трансмисия Steptronic.

8-СТЕПЕННА ТРАНСМИСИЯ STEPTRONIC SPORT.

8-степенната трансмисия Steptronic Sport осигурява значително по-висок комфорт при превключване и на возене благодарение на малките разлики в предавателните числа и намалените до минимум промени на оборотите. Така най-високият комфорт се комбинира с впечатляваща динамика и намален разход на гориво. А с Launch Control вашето BMW ще ви впечатли още в покой. Ключовата дума е максимално ускорение. Достатъчно е да натиснете бутона DSC, да поставите селектора в позиция „S“, да натиснете спирачката и педала на газта до кикдаун – и когато отпуснете спирачката, ще научите какво означава въртящ момент.

BMW BLUEPERFORMANCE.

Технологиите BMW BluePerformance намаляват до минимум азотните оксиди (NOx), създавани от дизеловия двигател. В допълнение към дизеловия филтър за твърди частици и NOx капацитивния катализатор при някои модели се използва и SCR катализатор (SCR = Selective Catalytic Reduction) с впръскване на AdBlue®. Тези технологии допълнително оптимизират емисиите на дизеловия двигател.

Прочети повече
 • Модели с технологии BMW BluePerformance

  Следните модели имате SCR технология с AdBlue® към октомври 2017 (Европа, Турция, Япония, Корея).

  BMW Серия 4 Купе: 20d sDrive, 20dxDrive
  BMW Серия 5 Седан: 520d xDrive, 525d xDrive, 530d xDrive, 535d xDrive, 20d sDrive, 20d xDrive, 20d ed sDrive, 25d sDrive, 30d sDrive, 30d xDrive, 40d xDrive, M50d xDrive
  BMW Серия 5 Туринг: 520d xDrive, 525d xDrive, 530d xDrive, 535d xDrive, 20d sDrive, 20d xDrive, 25d sDrive, 30d sDrive, 30d xDrive, 40d xDrive, M50d xDrive
  BMW Серия 5 Гран Туризмо: 520d, 530d xDrive, 535d xDrive
  BMW Серия 6 Гран Туризмо: 30d sDrive, 30d xDrive, 40d sDrive, 40d xDrive
  BMW Серия 7: 725d, 730d, 730d xDrive, 740d xDrive, 750d xDrive
  BMW X1: 20d sDrive, 20dxDrive
  BMW X2: 20d xDrive
  BMW X3: 20d xDrive, 30d xDrive
  BMW X5: sDrive25d, xDrive25d, xDrive30d, xDrive40d, M50d
  BMW X6: xDrive30d, xDrive40d, M50d

РАЗХОД НА ГОРИВО И СО₂ ЕМИСИИ.

 • Разход на гориво и CO2 емисии на BMW i8 (3):
  среден разход на гориво в л/100 км: 1,9
  СО2 емисии в г/км: 42

  Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 14,0

  Данните без скоби се отнасят до базовия модел със серийно оборудване, данните в скобите са за модела с опционална трансмисия (виж Допълнително оборудване).

  Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  (1) Данните са валидни до 15 април 2018 г. За по-точна информация за наличността се обърнете към вашия BMW Partner.

  Данните за автомобилите, означени с (3), вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите. [При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на СО2, могат да са различни от указаните тук данни.]

  СО2 спесификациите за ефективност са измерени в съответствие с директива 1999/94/EC and the Pkw-EnVKV и са базирани на разхода на гориво и стойностите на СО2 според европейския цикъл за движение NEDC за този тип автомобил.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от „handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“, който се предлага безплатно от дилърите на BMW или на https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.