С ПУЛСА НА ВРЕМЕТО.

Технологии за свързаност.

Светът става все по-свързан с всеки изминал ден. Накъдето и да води пътят ви, с BMW ConnectedDrive вие винаги ще сте свързани, защото технологиите на утрешния ден още днес ви разкриват една необичайна форма на мобилността. Насладете се на интелигентните иновации, които още по-тясно свързват вас и вашето BMW със заобикалящия свят.

ИНТЕГРИРАНА SIM КАРТА.

С интегрираната в автомобила SIM карта вие можете с лекота да ползвате иновативните услуги на BMW ConnectedDrive като BMW Телеуслуги, Услуги за резервации, Интернет, Дистанционни услуги и Информация за пътната обстановка в реално време в много държави по целия свят. Без да се нуждаете от собствения си мобилен телефон. В същото време, интегрираната SIM карта е задължително изискване за използването на тези услуги. Ако поръчате опциите ConnectedDrive Услуги или BMW Спешно повикване, SIM картата се монтира директно в автомобила ви. Благодарение на това тя е защитена при инциденти и осигурява сигурна връзка със заобикалящия свят дори и при най-тежки ситуации.

 • Предпоставки/наличност

  Наличност:

  • Във всички автомобили, оборудвани с BMW Телеуслуги (SA6AE)
  • Опцията SA6AE (BMW Телеуслуги) може да бъде запазена единствено със SA6AK (ConnectedDrive Услуги) или SA6AC (BMW Спешно повикване)

НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА PROFESSIONAL.

Навигационната система Professional впечатлява с изключителният си дизайн и богатата гама от възможности. Цветният дисплей с висока разделителна способност осигурява уникална визия. Силните контрасти и кристално ясното изображение са основата за великолепната четимост. Системата впечатлява с функцията си за бърз старт, светкавично бързото изчисляване на маршрута, индивидуалните съвети за понижаване на разхода на гориво и 3-D изобразяването на картите за по-лесна ориентация в големите градове.

Навигационна система Professional.

Насладете се на филма за това оборудване.

 • Предпоставки/наличност

  Наличност:

  • Много BMW ConnectedDrive Услуги могат да бъдат ползвани и с навигационната система Business и радиото Professional
  • Вече се предлага за много модели на BMW

АКТУАЛИЗАЦИЯ НА НАВИГАЦИОННИТЕ КАРТИ.

Навигационната система на BMW облекчава всекидневието ви: тя ви осигурява оптималния път, за да стигнете от точка А до точка Б и подпомага асистиращите системи с най-актуална информация. Но всяка навигационна система е толкова добра, колкота са актуални нейните карти. Безпроблемната навигация до целта и въвеждането на предупреждения за задръствания може да се осигури само тогава, когато картите са напълно актуални (при около 15 процента промени в пътищата на Европа годишно). Но как адаптираме нашите навигационни системи, когато трасетата се променят или се добавят нови пътища? BMW е първият автомобилен производител, която предлага три възможни процеса за актуализация: USB Full Map Update чрез дилъра или ConnectedDrive Store и автоматичния "Over-The-Air" (частичен/на стъпки) ъпдейт чрез интегрираната в автомобила SIМ карта – до 4 пъти годишно (за предварително избрани региони). "Over-The-Air" актуализацията на картите не е свързана нито с лицензни такси, нито с разходи по прехвърлянето на данните. Не е необходима и регистрация или логване в портал, навигационната система винаги е оборудвана с най-актуалните в момента карти. По време на процеса на актуализиране всички навигационни функции са на разположение без ограничения.

iDrive Touch контролер

С iDrive Touch контролера можете съвсем удобно да управлявате системата iDrive на вашето BMW с една ръка. Благодарение на интегрирания в контролера тъчпад можете удобно да въвеждате например адреси в навигационната система със собствения си почерк. Освен това можете да активирате и настройвате много функции, както и да прелиствате списъци. Управлението е лесно и интуитивно чрез усещането за допир – което е голямо облекчение най-вече за водача, тъй като така концентрацията му върху случващото се на пътя се намалява минимално. На контролния дисплей можете да следите всички функции, които управлявате с контролера.

 • Предпоставки/наличност

  Наличност:

  • От 07/13 ще се предлага за много модели на BMW. До юли 2013 ще продължи да бъде монтиран iDrive контролер. С него можете интуитивно да управлявате развлекателните, информационните, комуникационните и навигационните функции.

BMW УПРАВЛЕНИЕ С ЖЕСТОВЕ И ДОКОСВАНЕ.

С BMW Управление с жестове избрани функции могат да бъдат управлявани чрез предварително зададени жестове с ръка. Прости движения като „махване“ и „посочване“ се идентифицират в зоната за разпознаване над централната конзола и задействат функции, като например приемане или отказване на входящо обаждане. Звукът може да бъде регулиран с кръгови движения на показалеца.

Последното поколение навигационна система Professional предлага възможността за интуитивно управление чрез сензорен дисплей. Управлението с жестове и сензорният дисплей допълват съществуващите системи за управление, като например iDrive Touch контролера.

 • Предпоставки/наличност

  Наличност:

  • BMW Управление с жестове и докосване се предлага само за BMW Серия 7

ИНТЕЛИГЕНТЕН ГЛАСОВ АСИСТЕНТ.

Интелигентният гласов асистент с offboard обработка на гласа осигурява гласова подкрепа на най-високо ниво: вместо ограничени команди той разпознава и естествения говор. И то не само в голям спектър от индивидуални и ситуативни варианти: индивидуалният гласов асистент с offboard обработка на гласа владее и диалекти и жаргони. Това е свързано и със значително разширени възможности при диктуване на текстове, например имейли.


Значително подобрените функции стават възможни и благодарение на базирано на сървър offboard разпознаване на глас, което лежи в основата на интелигентния гласов асистент с offboard обработка на гласа. Тази Cloud функционалност позволява и бързо и неспецифично търсене на специални цели за навигацията в интернет с естествен език, например с въпрос за определени ресторанти наблизо.


В същото време качването на данните в Cloud позволява по-бързи цикли на актуализация, така че в бъдеще другите иновации ще бъдат на разположение по-бързо, независимо дали става дума за софтуер или компютърна лингвистика.

 • Предпоставки/наличност

  Наличност:

  • Оборудването Интелигентен гласов асистент с offboard обработка на гласа в момента се предлага само за BMW Серия 7.

BMW DISPLAY КЛЮЧ.

BMW Display ключът изобразява различни данни за статуса на автомобила и позволява управлението на подбрани функции чрез интегрирания Touch дисплей.
Може да бъде изобразяван часът, нивото на горивото в резервоара и актуалния пробег, указания за сервизното обслужване, както и актуалния статус на централното заключване, на прозорците и стъкления покрив. Освен това с BMW Display ключа могат да бъдат управлявани функциите Дистанционно паркиране и стационарното отопление.
BMW Display ключът може да бъде зареждан безжично (Wireless Charging) или с включения в комплекта USB кабел.

ТЕЛЕФОНИЯ С БЕЗЖИЧНО ЗАРЕЖДАНЕ.

Телефонията с безжично зареждане включва поставка с функция за безжично зареждане и интегрирано предупреждение за забравен телефон. Освен това на разположение са и две напълно функционални USB букси със заряден ток до 2 ампера за бързо зареждане на мобилни устройства.


Антената на покрива осигурява също толкова добър сигнал за мобилните телефони както и извън автомобила. Втори микрофон с допълнителен контрол на силата на звука осигурява оптимално чуваемост на функцията Свободни ръце дори и за пътника до водача.


Възможно е едновременното свързване чрез Bluetooth на до два мобилни телефона и един мобилен музикален плеър. Освен това пакетът Телефония включва и Bluetooth Office с достъп до функциите календар, SMS и електронна поща за съвместимите смартфони. Освен това на разположение е и безжичен NFC интерфейс за бързо и лесно свързване на мобилния телефон с автомобила.

BMW CAR HOTSPOT LTE.

С BMW Car Hotspot вашите спътници могат по всяко време да сърфират в интернет със своите смартфони, таблети или лаптопи. Инсталацията на Hotspot е бърза и лесна чрез Snap-in адаптера в подлакътника. До 8 устройства могат едновременно да имат достъп до High-Speed Internet с новия безжичен мобилен стандарт LTE (Long Term Evolution). Wi-Fi във вашето BMW осигурява по-бърз пренос на данни, подобрено приемане, намалено електромагнитно излъчване и удължен живот на батериите. Той може да бъде ползван и извън автомобила за до 30 минути.

 • Предпоставки/Наличност

  Наличност:

  • Интегрираната в автомобила SIM карта е част от стандартното оборудване на всички автомобили BMW за България, произведени след 01.07.2015 г. (с изключение на BMW Z4) или след 01.08.2015 г. за модели BMW X3, BMW X4, BMW X5 и BMW X6.