ТЪРСИТЕ ВСИЧКО. И ГО НАМИРАТЕ.

BMW ConnectedDrive от A до Я.

Имате въпроси за BMW ConnectedDrive? Търсите определено оборудване или искате по-конкретна информация? Със сигурност ще намерите отговора в нашия BMW ConnectedDrive речник.

 • Активен контрол на скоростта с функция Stop&Go

  Спокойно шофиране дори и при натоварен трафик: Активният контрол на скоростта с функция Stop & Go винаги поддържа постоянна дистанцията до движещите се пред вас автомобили. При задръстване системата спира автомобила до състояние на покой и потегля автоматично, когато това е възможно.

  Активният контрол на скоростта с функция Stop & Go е създаден предимно за пътуване по автомагистрали и главни пътища. Три радарни сензора с обсег до 150 метра постоянно следят пътното платно пред вас. Когато се доближите до движещ се пред вас автомобил, чрез управлението на двигателя и спирачките, вашата скорост се адаптира и дистанцията се поддържа постоянно – при необходимост до пълно спиране на автомобила.

  Когато пътното платно пред вас се освободи или движещият се пред вас автомобил ускори, Активният контрол на скоростта отново ускорява автомобила до желаната скорост. При потегляне, след спиране е необходимо водачът ръчно чрез кратко подаване на газ или натискане на бутон да даде команда за ускоряване на автомобила. При престой от 1 до 3 секунди потеглянето става автоматично. Могат да бъдат програмирани до 4 скорости на движение, които да бъдат активирани с натискане на бутон. Диапазонът на системата е от 30 до 180 км/ч.

  Дистанцията, която трябва да се поддържа, се изчислява в секунди, а не в метри. По този начин остават достатъчни резерви за реакция при всякаква скорост. Ориентираната към по-висок комфорт асистираща система осигурява и много високо ниво на сигурност. Острите завои се отчитат чрез данните от DSC и навигационната система и при необходимост скоростта се адаптира.

  При многолентови пътища системата разпознава кога един автомобил се движи в съседната лента. Освен това винаги е достатъчно кратко натискане на педала на газта или спирачката, за да се деактивира системата и да се поеме пълен контрол над автомобила.

  Активният контрол на скоростта с функция Stop & Go е много повече. Ако движещият се отпред автомобил неочаквано спре рязко или системата разпознае критична ситуация, водачът се предупреждава да реагира със звуков и визуален сигнал. По този начин водачът получава осезаема подкрепа при натоварен трафик, за да може по-концентрирано да се справи с уморителните ситуации, като задръстванията.

 • Активна защита

  Активна защита е система на BMW ConnectedDrive за превантивна защита на пътниците. Тя предупреждава при умора, в критични ситуации предпазните колани се обтягат, седалките с електрическо регулиране се изправят, а прозорците и люкът на покрива се затварят. След инцидент спирачките се активират автоматично до пълно спиране на автомобила.

 • Асистент за дългите светлини

  По-висока сигурност и комфорт при пътувания през нощта: асистентът за дългите светлини своевременно разпознава останалите участници в движението и автоматично превключва на къси светлини и след това обратно на дълги, когато ситуацията на пътя го позволява.

  Камера, интегрирана в огледалото за обратно виждане, регистрира светлината от фаровете на движещите се в насрещна посока автомобили още от разстояние около 1000 метра, а задните светлини на другите участници в движението от около 500 метра. Асистентът автоматично изключва дългите светлини. Когато другите участници в движението вече не могат да бъдат заслепени, дългите светлини отново се включват автоматично. По този начин асистентът за дългите светлини осезаемо облекчава водача и има съществен принос за повишаването на сигурността на пътя. Не може да бъде забравено както включването на дълги светлини, така и своевременното превключване на къси светлини. Системата реагира и на достатъчно осветяване на околността, например в населени места. Асистентът за дългите светлини се включва от превключвателя за светлините и винаги може да бъде деактивиран чрез лостчето за управление на светлините зад волана.

 • Контрол на дистанцията при паркиране

  Park Distance Control облекчава маневрирането в тесни пространства. Акустичен сигнал ви предупреждава за препятствията и по този начин понижава опасността от повреди по каросерията.

  Ултразвуковите сензори в предната и задната част на каросерията изчисляват разположението на възможните препятствия. Интервалът между отделните звукови сигнали ви показва с колко още място разполагате. Колкото по-близо се доближите до препятствието, толкова по-кратки стават интервалите между отделните сигнали. Когато разстоянието се намали под 30 см, се чува постоянен звуков сигнал, който ви предупреждава да спрете. Освен акустичното подпомагане при паркиране, на контролния дисплей (ако автомобилът е оборудван с такъв) се изобразява схематичен образ на автомобила и препятствията, което е особено полезно при паркиране на заден ход.

  Аварийната спирачна функция Active PDC подпомага водача при паркиране на заден ход за избягване на сблъсъци респективно намаляване на тежестта на инцидента. Така водачът може да е спокоен и да се наслади на още по-висока сигурност при паркиране.

 • Асистент при паркиране

  Асистентът при паркиране включително надлъжно водене паркира автомобила напълно автоматично в паркоместа, разположени успоредно или перпендикулярно на пътното платно. Независимо дали е активирана системата измерва паркоместата при преминаване покрай тях с ниска скорост (до 35 км/ч) и максимално разстояние от 1,5 метра до редицата паркирани автомобили.

  Когато бъде открито достатъчно голямо паркомясто, водачът само трява да включи мигача, докато асистентът при паркиране ще поеме завиването, избора на предавка, както и ускорението и спирането. Единствената отговорност на водача е да следи процеса на паркиране. При това системата дава подпомагащи съвети на контролния дисплей и допълнителни акустични указания. Асистентът приключва процеса на паркиране със сигнален звук и превключва трансмисията в позиция Р.

  Когато се паркира ръчно без асистент при паркиране, страничната помощ при паркиране използва допълнителни сензори, за да следи зоната встрани от автомобила и да изобразява указания на контролния дисплей. Аварийната спирачна функция Active PDC подпомага водача при паркиране на заден ход за избягване на сблъсъци респективно намаляване на тежестта на инцидента. Така водачът може да е спокоен и да се наслади на още по-висока сигурност при паркиране.

 • Quick Search

  Използвайки функцията „Quick Search“ в меню NAVIGATION / DESTINATION INPUT можете да търсите дестинации в свободен текст. Текстът за търсене автоматично се изпраща до HERE, след което получавате предложения за възможни дестинации. Избирате съответстващото място – и пътуването може да започне.

  Като използвате „Quick Search“, вие декларирате, че сте съгласни с конкретните за пазара Условия за използване, както и Правилата за поверителност на HERE. Ще откриете допълнителна информация на http://legal.here.com/terms/ и http://legal.here.com/privacy.

 • Приложение Amazon Music.

  Приложението Amazon Music вече e „BMW Apps Ready", така че можете да разглеждате, търсите и възпроизвеждате музиката си в облака директно от таблото на вашето BMW. Приложението позволява търсенето по категории като жанр, изпълнител, албум или заглавие, както и търсене по свободен текст. В личното ви място за cloud-съхранение в Amazon можете да съхранявате музиката, закупена от музикални магазини като Amazon, както и музика, качена чрез Scan&Match.


  За да използвате това сертифицирано BMW Apps Ready приложение във вашето BMW, вие трябва да го изтеглите от App Store®, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, и да стартирате приложението. След това веднага ще можете да се насладите на индивидуалните функции чрез iDrive контролера, дисплея и аудио системата в автомобила ви.


  Приложението Amazon Music може да не е налично във всички държави.

 • Audible

  Приложението Audible за iPhone®, iPad®, телефони с Android и Windows ви осигурява достъп за изтегляне на над 80 000 аудиокниги.


  Това приложение предлага и допълнителни функции като например „спящ” режим, навигация без натискане на бутони, прослушване по време на изтеглянето, както и прехвърлянето на аудиокнигите от вашата библиотека към вашия iPhone®, чрез Wi-Fi.


  За да използвате това сертифицирано, BMW Apps ready приложение във вашето BMW вие трябва да го изтеглите от App Store®, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, да стартирате приложението и да се насладите на отделните функции чрез контролера на iDrive, дисплея и музикалната система на автомобила.


  Audible може да не е налично във всички държави.

 • Bluetooth интерфейс

  Bluetooth интерфейсът на BMW ConnectedDrive интегрира смартфоните в интуитивната концепция на изобразяване и управление на BMW.

  Той ви позволява директен достъп до най-важните данни и функции на мобилния телефон в автомобила – и в същото време осигурява най-висок комфорт и сигурност. Възможно е едновременното свързване на допълнителен мобилен телефон. За определени устройства BMW предлага Snap-in (аксесоар), чрез който телефонът се свързва с антената на автомобила и позволява зареждането на батерията му. Чрез Bluetooth Audio Streaming този интерфейс може да се използва за безжично прехвърляне на музикалната колекция от телефона към аудио системата на автомобила.

  Ако вашият мобилен телефон поддържа Bluetooth интерфейс, имейлите, SMS-ите, списъците с телефонни номера, бележките в календара и информацията за възпроизвежданите в момента музикални заглавия и т.н. се изобразяват прегледно на информационния дисплей. При желание функцията text-to-speech ще прочете на глас тази информация чрез високоговорителите на аудио системата. В зависимост от оборудването, мобилният телефон се управлява чрез интуитивния iDrive контролер, бутоните за любими функции, мултифункционалния волан или чрез гласови команди.

 • Bluetooth Office

  Вашият смартфон ви облекчава за много неща: можете да получавате мейлите си навсякъде, да организирате срещи, да планирате деня си. BMW ConnectedDrive Bluetooth Office интегрира много функции в главното меню на вашия автомобил.


  Много повече от просто говорене по телефон: модерните смартфони са мощни централи за мобилна комуникация, които вече можете да ползвате ефективно и във вашето BMW. Чрез Bluetooth интерфейса в автомобила най-важните офисни функции са винаги на ваше разположение. Така например имейлите, срещите ви, задачите ви или съобщенията се изобразяват комфортно и безжично на контролния дисплей или могат да бъдат прочетени на глас чрез функцията text-to-speech и прослушани от аудио-системата на автомобила.

  Календарът може да показва срещите ви от последните 20 или следващите 50 дни – а отбелязаните там телефонни номера могат лесно и бързо да бъдат избирани. Естествено със снимка, за да може при входящо телефонно обаждане веднага да видите на контролния дисплей кой иска да говори с вас. BMW ConnectedDrive гарантира абсолютната мобилност на вашия мобилен телефон – а вие винаги сте информирани за всичко. Съвместимостта на крайните устройства с вашия модел на BMW може лесно да бъде проверена онлайн.

 • BMW Connected

  BMW Connected е вашият личен асистент за мобилност, който облекчава всекидневната ви мобилност и ви помага да достигнете до целите си навреме и спокойно. Всички важни услуги могат да бъдат ползвани и извън автомобила върху iPhone®, Apple Watch®, Android Smartphone и Samsung Gear S2. Откритите чрез други приложения като Yelp, Apple Maps, Google Maps или в интернет цели могат лесно и комфортно да бъдат прехвърлени в BMW Connected и с едно кликване да бъдат прехвърлени в навигационната система на автомобила.


  Освен това BMW Connected се учи да разпознава често посещаваните цели и автоматично ги добавя към дневния ред. BMW Connected App може да бъде изтеглено от Apple App Store или Google Play Store.

 • BMW ConnectedDrive

  BMW ConnectedDrive означава интелигентна свързаност между автомобила, водача и заобикалящата среда. По този начин вие винаги сте свързани, за да сте свободни.


  Взаимодействието между разнообразните BMW ConnectedDrive Дигитални Услуги и интелигентните асистиращи системи BMW Personal CoPilot BMW подпомага водача във всяко отношение - независимо дали става дума за по-висок комфорт, повече развлечения по време на пътуването или успокояващото усещане за сигурност по всички пътища.


  Под термина BMW ConnectedDrive BMW комбинира уникални оборудвания и предлага на водача една изключителна форма на мобилността. Или, казано накратко: повече радост от шофирането.

 • BMW Connected On Board

  С BMW Connected Onboard водачът винаги може да следи цялата информация, свързана с мобилността. На персонализирания дисплей се изобразяват лични и ориентирани към контекста съдържания като например следващите цели и личния дневен ред. Тези информации могат директно да бъдат прехвърлени в навигационната система и да бъдат активирани с едно кликване, за да може автомобилът безпроблемно да достигне до следващата си цел. По време на шофиране водачът винаги има постоянен достъп до BMW Connected Onboard.

 • BMW Дисплей ключ

  BMW Display ключът изобразява различни данни за статуса на автомобила и позволява управлението на подбрани функции чрез интегрирания Touch дисплей. Може да бъде изобразяван часът, нивото на горивото в резервоара и актуалния пробег, указания за сервизното обслужване, както и актуалния статус на централното заключване, на прозорците и стъкления покрив. Освен това с BMW Display ключа могат да бъдат управлявани оборудванията Дистанционно паркиране и стационарното отопление. BMW Display ключът може да бъде зареждан безжично (Wireless Charging) или с включения в комплекта USB кабел.

 • BMW iPerformance услуги за навигацията

  Систематично устойчив означава систематично свързан. Можете да видите статуса на зареждане и електрическия пробег във всеки един момент вътре в автомобила. Използвайте услугите за навигация на iPerformance, за да стигнете безопасно до крайната си цел. На картата за навигация са показани безплатните станции за зареждане, така че можете да зареждате вашия iPerformance автомобил бързо и удобно, докато сте на пътя.

 • BMW Head-Up дисплей

  Най-важното е винаги пред погледа: BMW Head-Up дисплеят проектира най-важната за пътуването информация директно в зрителното поле на водача и той я възприема с до 50 процента по-бързо, а вниманието му остава концентрирано върху най-важното – случващото се на пътя.

  Техническата база на BMW Head-Up дисплея представлява монтиран зад арматурното табло проектор, който пренася изображението си върху предното стъкло. Резултатът е цветно изображение в хоризонтален формат с висока разделителна способност, което се разчита добре независимо от светлинните условия.

  Проекцията се изобразява чрез система от огледала на разстояние около 2 метра над ръба на предния капак. Преимуществото: при фокусиране очите не трябва да се адаптират от далечно към близко разстояние.

  С пълноцветния BMW Head-Up дисплей в много от моделите на BMW от ново поколение водачът се наслаждава на още по-висок комфорт. Благодарение на множеството цветове е възможно различаването на общите информации като ограничения на скоростта от спешните предупредителни указания. Важните информации, например „Пешеходец на пътното платно (в комбинация с опционалната BMW Night Vision) вече се различават по-ясно и бързо от водача – а времето му за реакция се съкращава. За оптимално изобразяване BMW Head-Up дисплеят може бързо да бъде завъртян хоризонтално или вертикално с контролера на iDrive. Благодарение на тази ротация на изображението BMW Head-Up дисплеят предлага индивидуални възможности за настройки. Погледът на водача винаги остава насочен към най-важното – важната информация и пътното платно.

  В зависимост от модела и оборудването, освен актуалната скорост на движение BMW Head-Up дисплея може да изобразява и друга информация - като оборотите на двигателя, указанията на навигационната система, Guiding информация с увеличаване на изображенията на кръстовищата и Lane Guiding, Speed Limit Info и статуса на активния контрол на скоростта. На BMW Head-Up дисплея могат да бъдат изобразявани и предупрежденията на асистиращите системи BMW Personal CoPilot и на Check Control. Сред тях са например разпознаването на пешеходци на BMW Night Vision или предупреждението при опасност от сблъсък.

  Индивидуалната конфигурация на Head-Up дисплея се извършва от водача чрез контролера на iDrive.

 • BMW M Laptimer App

  С BMW M Laptimer App можете прецизно да записвате данните от шофирането по състезателни писти завой по завой, които впоследствие да бъдат анализирани за подобряване на собствените умения зад волана. За тази цел приложението ползва прецизни данни от сензорите на BMW и изобразява избрани стойности на контролния дисплей. Управлението се извършва чрез контролера на iDrive. Освен това в BMW M Laptimer е интегриран и интерфейс за GoPro камери.


  По време на измерването BMW M Laptimer App записва GPS позицията, скоростта, надлъжното ускорение, страничното ускорение (G-силите), времената за обиколка, както и ускорението до определена скорост (напр. от 0 до 100 км/ч). В зависимост от оборудването на автомобила и моделната година сред записаните стойности са и положението на педала на газта, ъгълът на завъртане на волана, отрицателното ускорение, оборотите на двигателя, включената предавка и разходът на гориво.


  Записите могат да бъдат публикувани като изображение в социалните мрежи, а запаметените данни да бъдат изпратени по имейл.

 • BMW Night Vision

  Най-добра видимост и най-висока сигурност през нощта: BMW Night Vision с динамично осветяване на пешеходци разпознава хора в тъмнината от голямо разстояние и целенасочено ги осветява.

  Системата насочва един от двата отделно контролирани светлинни лъча (Dynamic Light Spot) към неосветените пешеходци. По този начин водачът и пешеходците биват предупредени много ефективно от светлината за потенциално опасната ситуация. Когато са активирани късите светлини, като дизайнерски елементи допълнително се осветяват и лещите на Dynamic Light Spot.

  Инфрачервена камера следи пространството пред автомобила и предупреждава за хора на пътя. Обектите с форма, подобна на човешката, се разпознават от системата и се маркират в жълто на инфрачервеното изображение. В същото време това изображение се анализира от управляващия блок и при необходимост може да бъде показано на контролния дисплей.

  BMW Night Vision с динамично осветяване на пешеходци разпознава хора и определя тяхната позиция и отдалеченост. Въз основа на скоростта и ъгъла на завъртане на волана системата изчислява дали има опасност и в такъв случай на арматурното табло, както и на опционалния BMW Head-Up диспей се изобразява предупредителен символ. В ситуации с много висок риск, допълнително прозвучава предупредителен сигнал, а спирачките се поставят в състояние на готовност.

  В зависимост от условията, хората могат да бъдат разпознати автоматично от разстояние около 100 метра, но водачът може да ги види на изображението и от много по-голяма дистанция.

 • BMW Online Applications

  Приложенията за браузър, които са на разположение в BMW Online приложения, ви подпомагат при най-различни ситуации с полезни и индивидуални съвети.

  Възползвайте се от портала за препоръки Yelp, търсенето на бензиностанции и аптеки, както и информация за държавата или търсене на хотели, за да може винаги да бъдете информирани най-добре. Други услуги като Park info, пътеводители, метеорологична прогноза и радар за дъжд, както и Kicker app също са на разположение във вашия автомобил.

  Вие решавате какво искате да знаете – а приложенията на вашето BMW ще ви осигурят търсения отговор.

 • BMW Online Новини

  Кой казва, че при пътуване трябва да се лишавате от последните новини или друга важна информация? Във вашето BMW няма да изпуснете нищо: BMW Online ще ви информира за всички актуални събития.
  По време на пътуване, BMW Online ви осигурява актуалните новини, подбрани по предпочитани категории, например икономика или спорт. За да може по време на шофиране да се концентрирате върху пътя и трафика, по желание избраните новини могат да бъдат прочетени на глас от аудио системата на автомобила.
  В автомобила ще откриете тази функция в BMW Online News.

 • BMW Online Weather

  Слънчево време или дъжд: с BMW ConnectedDrive винаги знаете какво време ви очаква в края на пътуването.

  Ако потърсите тази услуга в BMW Online във вашия автомобил, тя ще ви осигури детайлна прогноза за деня, както и за близките 5 дни. За да бъдете винаги информирани, може да ползвате линка към радара за валежи в BMW Online приложенията. Вашето BMW няма да ви остави под дъжда.

 • BMW Routes

  пейзажа и междинните цели – понякога на преден план са взискателни отсечки с много завои, понякога забележителности като сгради и музеи. Всяко предложение включва и детайлна допълнителна информация и изображения за възможните места за спиране, както и препоръки за ресторанти и хотели.

  Клиентите на BMW ConnectedDrive могат да импортират всички маршрути чрез BMW Online в навигационната система и да ги редактират, например да променят целите и местата за почивки. Освен това можете да прехвърлите в автомобила и планирани лично от вас маршрути. Това може да стане с USB флашпамет чрез USB интерфейса на BMW или чрез предварително запаметяване в портала BMW Online.

  Предпоставка за ползването на BMW Routes е интуитивната система за управление iDrive и навигационната система Professional.

 • BMW Спешно обаждане

  При инцидент с автомобила, интегрираният телефонен модул на BMW автоматично се свързва с националната система за спешни повиквания на номер 112, независимо от вашия мобилен телефон, независимо дали сте в родината си или в чужбина. Това осигурява сигурна връзка с центровете за обслужване на спешни повиквания и възможност да ви бъде изпратена помощ.

 • BMW Телеуслуги

  BMW ТелеУслуги са базирани на директна безжична връзка между автомобила и BMW. По този начин предпочитаният от вас сервизен партньор може бързо и лесно да получи достъп до данните за вашия автомобил. Това гарантира индивидуално обслужване на вашия автомобил, както и бърза помощ при проблеми.

  Автоматичното BMW ТелеУслуги обаждане, изпраща всички данни за състоянието на автомобила ви (Condition Based Service (CBS)) самостоятелно и напълно автоматично до BMW, ако той има нужда от обслужване. Вашият предпочитан сервизен партньор на BMW има достъп до всички свързани с автомобила данни и при нужда се свързва с вас, за да можете да уговорите посещение в сервиза. На базата на наличните данни посещението в сервиза може да бъде планирано перфектно, като при нужда необходимите оригинални резервни части могат да бъдат поръчани предварително. По този начин пестите време и печелите повече радост от шофирането.

  Ако все пак се стигне до проблеми или повреди, BMW ТелеУслуги се свързва директно от автомобила с BMW Аварийни Услуги. Благодарение на прехвърлените диагностични данни нашите специалисти често са в състояние да отстранят проблема дистанционно.

 • ConnectedDrive Услуги

  Допълнителното оборудване ConnectedDrive Услуги е основата за ползването на личния дигитален асистент за мобилност BMW Connected в автомобила, както и на интелигентните BMW ConnectedDrive услуги, които по време на движение осигуряват на водача достъп до множество предложения за информация, развлечения и услуги.

  Гамата включва например достъп до актуални, свързани с местоположението информации като метеорологична прогноза или Новини, онлайн-търсене powered by GoogleTM и практични офисни функции. Освен това в менюто на ConnectedDrive директно в автомобила и без смартфон могат да бъдат ползвани функции като информация за паркинги, пътеводители и търсене на хотели.

  Интегрирано е и комфортно и неограничено във времето ползване на подбрани приложения за смартфони, което включва и ползване на BMW Connected в автомобила. Оборудването ConnectedDrive Услуги позволява и достъп до BMW ConnectedDrive Store, в който по всяко време и навсякъде можете съвсем лесно на резервирате, удължавате или конфигурирате според индивидуалните си потребности услугите и приложенията. Освен това оборудването ConnectedDrive Услуги предлага и много други възможности, които ще превърнат в преживяване всяко пътуване във вашето BMW.

 • Deezer

  Deezer е водеща световна музикална услуга, която си осигурява непосредствен и неограничен достъп до музиката, която обичате. Незабравимите пътувания изискват незабравима музика – и точно нея ви осигурява Deezer във вашия автомобил чрез BMW ConnectedDrive.

  Отидете на www.deezer.com и се насладете безплатно за 15 дни на Deezer Premium+. Ето какво ви предлага Premium+:

  • Слушате неограничено милиони заглавия с най-високо качество на звука.
  • Синхронизирайте своята музика с устройството си, за да можете да я слушате и офлайн.
  • Слушайте музиката с онова внимание, което тя заслужава. Без реклами и други прекъсвания.
  • Съставете своя индивидуална музикална библиотека от предпочитани изпълнители, албуми и списъци с песни.
  • Насладете се на хиляди радиостанции за определени изпълнители или теми.
  • Запишете своите собствени MP3 файлове в Deezer, за да може цялата ви музика да е на едно място.

  Научете повече за Premium+ на следния линк:
  http://www.deezer.com/de/offers/premiumplus

  С Deezer Premium или безплатния акаунт Discovery имате достъп до хиляди безплатни радиостанции за специфични теми или изпълнители.

  Просто се качете в своето BMW и се насладете на индивидуалното си музикално развлечение.

  За ползването на Deezer трябва да изтеглите най-новото Deezer приложение за вашия iPhone® и да го свържете с вашето BMW чрез USB интерфейса или Snap-In адаптер. Веднага ще разполагате с всички функции чрез контролера на iDrive, дисплея и музикалната система на вашия автомобил.

  Deezer може да не е налично във всички държави.

 • Асистент при шофиране

  Пакетът за сигурност Асистент при шофиране включва работещите с камера системи предупреждение при опасност от сблъсък и за пешеходци със спирачна функция при градски условия, Speed Limit Info вкл. индикация на забраните за изпреварване и предупреждение при напускане на лентата, както и работещите с радар системи предупреждение за напречен трафик отзад, предупреждение при смяна на лентата и превенция от удари в задната част. Предупреждението при напускане на лентата разпознава хоризонталната маркировка и при скорост над 70 км/ч предупреждава водача с вибрация на волана при неволно напускане на лентата за движение. Когато в мъртвия ъгъл се приближават автомобили, предупреждението при смяна на лентата предупреждава с вибрация на волана и мигащ предупредителен символ във външните огледала. Предупреждението за напречен трафик отзад облекчава излизането от паркоместа. И докато предупреждението при опасност от сблъсък със спирачна функция при градски условия разпознава автомобили, то предупреждението за пешеходци реагира и на хора. В същото време спирачките се подготвят за по-бързи реакции. Когато сблъсъкът е неизбежен, системата активира пълно спиране. При тъмнина и мъгла функциите на системата могат да бъдат ограничени. При опасност превенцията на удари в задната част активира аварийните светлини с двойно по-висока честота. Когато сблъсъкът е неизбежен, своевременно се активира системата Pre-Crash, а страничните прозорци и люкът на покрива, ако е монтиран такъв, се затварят.

 • Асистент за шофиране Plus

  Оборудването Асистент за шофиране Plus предлага комфорта на частично автономното шофиране благодарение на Активния автопилот с функция Stop&Go и Асистента за завиване и водене в лентата. В допълнение към функциите на Асистента за шофиране, сигурността се повишава благодарение на предупреждението при напускане на лентата, асистента за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен удар, предупреждението при опасност от сблъсък, за пешеходци с лека спирачна функция при градски условия, както и предупреждението за напречен трафик отпред.

 • Glympse

  Glympse можете да информирате другите чрез SMS, имейл или Twitter в реално време за това, къде се намирате в момента.

  С това приложение изпращате линкове към избрани получатели, за да могат те да следят пътуването ви и да ги информирате за вероятното време за пристигане и актуалното си местоположение. С помощта на функцията таймер може да определите колко време вашето местоположение да остава видимо. Регистрация не е необходима.

  В автомобила приложението може да се ползва в комбинация със смартфон. Трябва да изтеглите приложението от App Store®, да включите своя смартфон и да го свържете чрез USB кабел или Snap-in адаптер с вашето BMW. Свързаното приложение може да откриете в BMW Apps и да го управлявате от там.

  Glympse може да не е налично във всички държави.

 • Google™ Services

  Толкова е приятно да се пътува. Услугата Street ViewTM на GoogleTM и възможността за онлайн търсене чрез глас на BMW ConnectedDrive гарантират, че няма да пропуснете никаква информация при пътуване.

  Вече се вълнувате как изглежда избраната цел на пътуването? Изберете Street ViewTM услугата от приложенията на BMW Online и се насладете на снимки, дори и на изгледа на самите улици.

  С онлайн-търсенето, на BMW Online можете да търсите цели с въвеждане на свободен текст или по категории. За тази цел можете да ползвате контролера на iDrive или много удобната функция за гласово въвеждане. Произнесеният текст се изпраща автоматично до Google, след което получавате предложения за евентуални цели. Вие избиратенай-подходящото място – и може да потегляте.

 • Актуализация на навигаионната система

  Навигационната система на BMW облекчава всекидневието ви: тя ви осигурява оптималния път, за да стигнете от точка А до точка Б и подпомага асистиращите системи с най-актуална информация. Но всяка навигационна система е толкова добра, колкота са актуални нейните карти. Безпроблемната навигация до целта и въвеждането на предупреждения за задръствания може да се осигури само тогава, когато картите са напълно актуални (при до 15 процента промени в пътищата на Европа годишно). Как адаптираме нашите навигационни системи, когато трасетата се променят или се добавят нови пътища? BMW е първият автомобилен производител, която предлага три възможни процеса за актуализация: USB Full Map Update чрез дилъра или ConnectedDrive Store и автоматичната "Over-The-Air" (частичен/на стъпки) актуализация чрез интегрираната в автомобила SIМ карта – до 4 пъти годишно (за предварително избрани региони). "Over-The-Air" актуализацията на картите не е свързана нито с лицензни такси, нито с разходи по прехвърлянето на данните. Не е необходима и регистрация или логването в портал, навигационната система винаги е обоудвана с най-актуалните в момента карти. По време на процеса на актуализиране всички навигационни функции са на разположение без ограничения.

 • iDrive Touch контролер

  Контролерът iDrive Touch ви позволява удобно управление на системата iDrive с една ръка. Благодарение на интегрирания в контролера Touchpad можете например да въвеждате адреси в навигационната система, изписвайки ги със собствения си почерк.

  Освен това имате достъп до голям брой функции и настройки, както и до прелистване на списъци. Управлението е лесно и интуитивно, с докосване – което е голямо облекчение за водача, защото почти не отвлича вниманието му от случващото се на пътя. Всички управлявани с контролера функции могат удобно да се следят на контролния дисплей.

 • iHeartRadio App

  Чрез приложението iHeartRadio App за iOS и Android имате достъп до любимите си онлайн радио станции за спорт и новини, както и подкастове – от вашето BMW. Избирайте между над 20 милиона песни и създайте свой собствен музикален поток без реклами.

  За да можете да използвате приложението във вашето BMW, вие трябва да го изтеглите от App Store® или от Google PlayTM, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, и да стартирате приложението. След това веднага ще можете да се насладите на индивидуалните функции чрез iDrive контролера и аудио системата в автомобила ви. При последната версия на потребителския интерфейс е възможна и пълна интеграция чрез Bluetooth, което осигурява още по-стабилна връзка.

  Приложението iHeartRadio App може да не е налично във всички държави.

 • Интегрирана SIM карта

  Свързаност винаги и навсякъде: интегрираната SIM карта позволява ползването на множество услуги на BMW ConnectedDrive, без да се нуждаете от мобилен телефон.

  SIM картата е част от стандартното оборудване за всички автомобили BMW за България, произведени след 01.07.2015 г. (с изключение на BMW Z4) или след 01.08.2015 г. за модели BMW X3, BMW X4, BMW X5 и BMW X6. Това гарантира сигурност при инциденти и възможност за подкрепа дори и при най-тежки ситуации.

 • Календар

  Никога повече няма да пропуснете среща: BMW Connected Classic App изобразява прегледно върху дисплея бележките в календара, като по желание срещите ви могат да бъдат съобщени на глас.


  Чрез BMW Connected Classic App следните приложения също могат да бъдат ползвани на контролния дисплей на вашия автомобил:


  Свързани навсякъде - Twitter.


  Просто вземете вашите социални мрежи с вас и следете съобщенията на дисплея, докато пътувате.


  Винаги подходящата радиостанция – Webradio.


  С Webradio имате на разположение безброй радиостанции от целия свят.


  За да намерите правилния път дори и пеша - Last Mile.


  Открийте дефинираните в навигационната система цели и извън автомобила, както и обратния път до мястото, където сте паркирали.

  Последните новини – News.

  Вашата лична информационна услуга: вижте актуалните новини чрез RSS Feeds.

  Винаги информирани - Wiki Local

  Научете повече за актуалната си локация, целта на пътуването или пощенския код. С Wiki Local няма да пропуснете никаква информация.

  За да пътувате икономично - ECO PRO Analyser

  Ефективното шофиране – лесно като игра. ECO PRO Analyser оценява колко ефективно ускорявате, намалявате скоростта или превключвате предавките със звезди (0-5), а полезните ECO съвети осигуряват още по-ефективен стил на шофиране.*

  Освен това BMW Connected App ви информира за актуалната наличност на BMW Apps ready приложения.

  За да използвате това приложение във вашето BMW вие трябва да го изтеглите от App Store или Google Play™, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, да стартирате приложението и да се насладите на отделните функции чрез контролера на iDrive, дисплея и музикалната система на автомобила.

 • Интелигентен гласов асистент с offboard обработка на гласа.

  Интелигентният гласов асистент с offboard обработка на гласа осигурява гласова подкрепа на най-високо ниво: вместо ограничени команди той разпознава и естествения говор. И то не само в голям спектър от индивидуални и ситуативни варианти: индивидуалният гласов асистент с offboard обработка на гласа владее и диалекти и жаргони. Това е свързано и със значително разширени възможности при диктуване на текстове, например имейли.

  Значително подобрените функции стават възможни и благодарение на базирано на сървър offboard разпознаване на глас, което лежи в основата на интелигентния гласов асистент с offboard обработка на гласа. Тази Cloud функционалност позволява и бързо и неспецифично търсене на специални цели за навигацията в интернет с естествен език, например с въпрос за определени ресторанти наблизо.

  В същото време качването на данните в Cloud позволява по-бързи цикли на актуализация, така че в бъдеще другите иновации ще бъдат на разположение по-бързо, независимо дали става дума за софтуер или компютърна лингвистика.

 • Камера за обратно виждане

  С камерата за обратно виждане винаги наблюдавате областта зад автомобила върху контролния дисплей при маневриране и паркиране. Камерата за обратно виждане ви позволява по-добра ориентация при шофиране на заден ход и при паркиране със скорост под 20 км/ч.

  Интерактивните линии ви показват дали избраното паркомясто е достатъчно голямо за автомобила и при паркиране ви подпомагат чрез маркираните в цвят площи на контролния дисплей. В комбинация с теглич камерата за обратно виждане е оборудвана с практична функция за увеличаване на изображението, която облекчава приближаването при закачане на теглича.

  Преглед на преимуществата:

  • прегледно изобразяване на пространството зад автомобила върху контролния дисплей
  • уверено паркиране и маневриране в най-тесни пространства
  • интерактивните линии подпомагат комфортното паркиране
  • функция за увеличаване на изображението с интерактивни лини за подход
 • Камери за страничен изглед

  За да видите по-рано: с камерите за страничен изглед вашето BMW вече следи напречния трафик при непрегледните кръстовища и изходите, докато вие все още нямате видимост.

  Достатъчен е един поглед към контролния дисплей – на него се изобразява видеоизображение от камерите, интегрирани отляво и отдясно в бронята на вашето BMW. Освен това с помощни линии, камерите за страничен изглед ви показват къде точно се намира предната част на вашия автомобил. С помощна на изгледа в двете посоки, в едно изображение на контролния дисплей вие веднага можете да прецените ситуацията. Ако се наложи, дори в движение, защото камерите за страничен изглед могат да бъдат активирани при скорост до 15 км/ч. в центъра на събитията с натискане на бутон: благодарение на BMW ConnectedDrive.

  В зависимост от оборудването на автомобила функцията камери за страничен изглед е отделно допълнително оборудване или е част от оборудването Камери „Птичи поглед”.

 • Surround View

  Surround View включва работещите с камери функции камера за обратно виждане, Panorama View, Top View и 3D View. Камерите във външните огледала, както и в предната и задната част на автомобила осигуряват 360-градусов изглед на околността.

  В допълнение към обикновеното изображение на зоната зад автомобила Top View предлага и изглед към зоната около вратите и отстрани на автомобила за комфортно маневриране. При 3D View показаното паралелно компютърно генерирано 3D изображение осигурява още по-добра прегледност при паркиране. Panorama View позволява по-лесно манериране в зони с лоша видимост като изходи или непрегледни кръстовища. Дигиталната камера, разположена централно в предната част, следи ситуацията на пътя пред автомобила. Така можете своевременно да забележите приближаващия се напречен трафик и да реагирате съответно. При скорост над 15 км/ч функцията Side View се деактивира автоматично.

  Водачът може по желание да превключва между трите функции Top View, Panorama View и 3D View, като системата автоматично активира последно включената функция при следващото ползване на системата. Системите от камери се активират при включване на задна предавка или натискане на бутона на PDC или Panorama View. Изображенията от камерите се показват на контролния дисплей.

 • Контрол на дистанцията при паркиране (PDC)

  Контролът на дистанцията при паркиране облекчава маневрирането в тесни пространства. Акустичен сигнал ви предупреждава за препятствията и по този начин понижава опасността от повреди по каросерията.

  Ултразвуковите сензори в предната и задната част на каросерията изчисляват разположението на възможните препятствия. Интервалът между отделните звукови сигнали ви показва с колко още място разполагате. Колкото по-близо се доближите до препятствието, толкова по-кратки стават интервалите между отделните сигнали. Когато разстоянието се намали под 30 см, се чува постоянен звуков сигнал, който ви предупреждава да спрете. Освен акустичното подпомагане при паркиране, на контролния дисплей (ако автомобилът е оборудван с такъв) се изобразява схематичен образ на автомобила и препятствията, което е особено полезно при паркиране на заден ход.

  Аварийната спирачна функция Active PDC подпомага водача при паркиране на заден ход за избягване на сблъсъци респективно намаляване на тежестта на инцидента. Така водачът може да е спокоен и да се наслади на още по-висока сигурност при паркиране.

 • Навигационна система Professional

  Навигационната система Professional предлага на водача изцяло триизмерен дизайн, комбиниран с иновативна концепция на индикациите и множество навигационни, офисни и мултимедийни функции.

  Като интегрирано в автомобила решение навигационната система Professional има много преимущества: благодарение на свързаността на системата със сензорите на колелата и сензора за завъртане на волана автомобилът винаги може да бъде локализиран прецизно. По този начин, дори и при слаб GPS сигнал – например в тунел – винаги разполагате с надеждна навигация.

  Интегрирането в прегледната система за управление и индикации на BMW прави ползването на навигацията особено лесно. В същото време различните функции са свързани интелигентно. Така например силата на звука на музикалната система се намалява автоматично, когато ще прозвучи гласово указание на навигационната система.

  На дисплея с висока разделителна способност и функция Splitscreen, който в зависимост от модела е с диагонал до 10,2 инча, освен указанията на посоката и изображенията на картите се показват и триизмерни изображения и забележителности с фотореалистично качество. Всички менюта се изобразяват във виртуални, триизмерни пространства и се изчисляват в реално време. Бърз 1,3 Ghz процесор със собствена 3D графична карта позволява бързо прелистване и скролиране; анимациите и динамичните преходи превръщат управлението в преживяване. Подменютата изпъкват, докато основните менюта преминават на заден план, но остават видими.

  Функцията High-Guiding е особено полезна за ориентация в града и при непрегледни ситуации на пътя. В зависимост от оборудването навигационните указания се изобразяват прегледно на мултифункционалното арматурно табло, на централния контролен дисплей или на BMW Head-Up дисплея. Lane Guiding дава указания за своевременна смяна на лентата. 3D визията в градовете облекчава ориентацията чрез реалистичното изобразяване на улиците и сградите.

  Освен това навигационната система е и базата за BMW ConnectedDrive. В комбинация с опционалната подготовка за мобилен телефон с Bluetooth интерфейс при нужда BMW се превръща в мобилен офис. Всички информации могат да бъдат изобразени на контролния дисплей или да бъдат възпроизведени на глас от говорителите на музикалката система чрез функцията text-to-speech.

  Управлението на навигационната система се извършва от iDrive Touch контролера. Неговата чувствителна на допир повърхност позволява не само ръкописното въвеждане на знаци с пръста, но и навигирането, увеличаването на изображението на картите и при сърфиране в интернет. Благодарение на системата за гласови команди навигационните функции (например въвеждането на цел) могат да бъдат управлявани и с глас, така че ръцете на водача да останат на волана. Освен това е възможно въвеждането на цел като т. нар. Oneshot – тоест с населеното място, улицата и номера - само с едно изречение.

 • Napster/Rhapsody

  Napster / Rhapsody ви предлага милиони заглавия от всички жанрове, както и хиляди аудио-книги. Насладете се на любимите си заглавия – с вашия iPhone® или iPod® или директно във вашето BMW.

  Открийте своите любими заглавия чрез търсенето или се насладете на нови песни в класациите на Napster, на актуалните новости, на радиостанции без реклами и на списъците с музика, съставени от музикалните редактори на Napster.

  Ползвайте онлайн Napster / Rhapsody чрез 3G във вашето BMW. Изтеглените у дома ви чрез WLAN музика и аудио-книги се записват автоматично на вашия смартфон и могат да бъдат възпроизведени по всяко време, докато пътувате.

  За да използвате това сертифицирано, BMW Apps ready приложение във вашето BMW вие трябва да го изтеглите от App Store®, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, да стартирате приложението и да се насладите на отделните функции чрез контролера на iDrive, дисплея и музикалната система на автомобила.

  Napster / Rhapsody може да не е налично във всички държави.

 • Предупреждение при смяна на лентата

  Предупреждението при смяна на лентата разпознава автомобили в мъртвия ъгъл респективно такива, които ви изпреварват в съседната лента с висока скорост и предупреждава водача чрез предупредителен символ в страничните огледала.

  Когато водачът целенасочено сменя платното и включи мигач, в критични ситуации той получава предупреждение чрез вибрация на волана и мигащ предупредителен символ.

  Преглед на преимуществата:

  • Предотвратяване на опасни ситуации при изпреварване и смяна на лентата.
  • Визуално предупреждение в страничните огледала.
  • Допълнително предупреждение чрез вибрация на волана.
 • Предупреждение при напускане на лентата

  Предупреждението при напускане на лентата, работещо с камера предупреждение при опасност от сблъсък регистрира хоризонталната маркировка на пътя от разстояние 50 метра и скорост от около 70 км/ч. Когато има опасност автомобилът неволно да напусне лентата си, водачът бива предупреждаван с лека вибрация на волана.

  Ако преди това обаче е включил мигача – тоест напускането на лентата е целенасочено – предупреждението не се активира. Работещото с камера предупреждение за опасност от сблъсък разпознава движещите се пред вас автомобили и предупреждава при прекалено малка дистанция респективно опасност от сблъсък.

  Преглед на преимуществата:

  • Намален риск от сблъсъци благодарение на предупреждението
  • Предупреждение на водача чрез вибрация на волана
  • Повишена сигурност при неволно напускане на лентата
 • Профили на водачи

  Профилите на водачите позволяват лесно запаметяване и активиране на индивидуални настройки в автомобила – от височина на седалката, предпочитаната програма за шофиране до вашата любима радиостанция.
  В едно BMW има възможност за конфигуриране на много функции при шофиране, за комфорт и развлечение към предпочитанията на водача. При напускане на автомобила индивидуалните настройки на съответните управляващи блокове се съхраняват в профилен файл и се прехвърлят към използвания ключ на автомобила. Когато този ключ бъде използван отново, съхранените в него настройки се активират. По този начин с три ключа могат да бъдат запаметени три профила на водачи. Това е полезно, когато например едно BMW се ползва от няколко човека, например като фирмен автомобил. Като алтернатива – дори и когато се използва само един ключ – различните профили могат да бъдат активирани в бордния компютър чрез контролния дисплей ( в менюто Settings > Profiles). Там е възможно един профил да бъде преименуван, изтрит или експортиран, за да може да бъде ползван в друго BMW. Това може да стане чрез USB флашпамет през USB интерфейса или като профилът бъде качен в портала BMW Online и по-късно бъде свален от там.

  Профилите на водачите са част от BMW ConnectedDrive, интелигентната свързаност между водача, автомобила и заобикалящия свят. Можете да комбинирате най-разнообразни настройки: за радиостанции, музикалната система, навигацията, бутоните за любими функции, камера, светлина, централното заключване, Head-Up дисплей, климатична инсталация, език, BMW Personal CoPilot асистиращите системи и динамика на управлението. Всеки автомобил разполага с възможност за 4 профила.

 • Spotify

  Spotify е едно от най-популярните приложения за стрийминг на музика, която позволява достъп до милиони песни.

  Вече можете да използвате приложението удобно и във вашето BMW, както и да търсите любимите си песни по категории, жанр, изпълнител, заглавие, албум, лейбъл или година на издаване. Spotify радио също е достъпно за вас в автомобила.

  За да използвате сертифицираното и съвместимо с BMW Apps приложение във вашето BMW, е достатъчно да го свалите от App Store® или Google Play ™, да свържете вашия смартфон към вашия автомобил чрез USB порта или snap-in адаптера и да стартирате приложението. След това ще можете да се насладите на различните функции чрез iDrive контролера, дисплея или аудио системата в автомобила. Най-новата версия на потребителския интерфейс дава възможност и за пълна интеграция чрез Bluetooth.

  Наличието на Spotify може да варира в различните страни.

 • Асистент за завиване и водене в лентата вкл. асистент за задръствания

  Асистентът за завиване и водене в лентата вкл. асистент за задръствания може да бъде активиран, за да подпомага водача в монотонни ситуации на пътя. При скорост между 0 и 210 км/ч системата автоматично управлява автомобила и го поддържа в средата на лентата.
  Модерната функция за надлъжно водене използва множество следящи заобикалящата среда радарни системи, както и стерео камера. С тях системата се ориентира по ограничителната маркировка на пътното платно, както и движещия се отпред автомобил, ако има такъв. Тя автоматично поддържа дистанцията до движещия се отпред автомобил, автоматично контролира скоростта до пълно спиране и при това завива активно. По този начин асистентът за завиване и водене в лентата е следващата крачка по пътя към високо автоматизираното шофиране.
  И въпреки че системата може да управлява автомобила напълно самостоятелно, поради законовите изисквания водачът трябва да продължи да управлява автомобила с двете ръце на волана. Ако водачът не отговори на тези изисквания, системата разпознава това чрез сензори в обръча на волана и след известен период го предупреждава, след което преминава в режим стенд-бай. Това се случва и при включен мигач за смяна на лентата или когато системните изисквания вече не отговарят на актуалната ситуация, например пътното платно е прекалено тясно.

 • Телефония с безжично зареждане

  Телефонията с безжично зареждане включва поставка с функция за безжично зареждане и интегрирано предупреждение за забравен телефон. Освен това на разположение са и две напълно функционални USB букси със заряден ток до 2 ампера за бързо зареждане на мобилни устройства.
  Антената на покрива осигурява също толкова добър сигнал за мобилните телефони както и извън автомобила. Втори микрофон с допълнителен контрол на силата на звука осигурява оптимално чуваемост на функцията Свободни ръце дори и за пътника до водача.
  Възможно е едновременното свързване чрез Bluetooth на до два мобилни телефона и един мобилен музикален плеър. Освен това пакетът Телефония включва и Bluetooth Office с достъп до функциите календар, SMS и електронна поща за съвместимите смартфони. Освен това на разположение е и безжичен NFC интерфейс за бързо и лесно свързване на мобилния телефон с автомобила.

 • Snippy

  Приложението Snippy пренася над 260 кратки разказа върху вашия смартфон и във вашето BMW. Вие трябва просто да ги слушате – четенето на глас се поема от автомобила.

  Открийте своите любими истории от жанрове като литература, криминале, класика или нова литература, сортирайте ги по продължителност, оценка, автор или ги прослушвайте на случаен принцип.

  За да използвате това сертифицирано BMW Apps ready приложение във вашето BMW, вие трябва да го изтеглите от App Store, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, да стартирате приложението и да се насладите на отделните функции чрез контролера на iDrive, дисплея и музикалната система на автомобила.

 • Speed Limit Info вкл. Индикатор за забраните за изпреварване

  Speed Limit Info е асистираща система, която надеждно разпознава и изобразява актуалните – и променливите – ограничения на скоростта и забраните за изпреварване.

  Обикновените индикатори за ограниченията на скоростта често са непълни или грешни, тъй като използваните карти не са актуални и освен това не взимат предвид променливите ограничения – напр. ограниченията на скоростта при участъци в ремонт или в задръствания.

  От друга страта, интелигентната Speed Limit Info винаги информира водача за действителното ограничение на скоростта. Монтираната в основата на вътрешното огледало за обратно виждане камера постоянно следи ограниченията на скоростта и сравнява тези данни с информацията от навигационната система.

  Освен това се разпознават и оценяват ограниченията на скоростта с допълнителни условия: ако например камерата регистрира ограничение „60 км/ч при мокра настилка”, водачът получава предупреждение за него само ако сензорите за дъжд на BMW изпратят съответния сигнал – тоест допълнителното условие „мокра настилка” е изпълнено. Същото важи и за ограниченията на скоростта, което се отнасят до определени времеви периоди или теглене на ремарке/каравана.

  Speed Limit Info включва и индикатор за забраните за изпреварване. Също като при ограниченията на скоростта се регистрират както постоянните, така и временните забрани и се отчитат и допълнителните пътни знаци, с които се забранява изпреварването. По този начин надеждно могат да бъдат разпознати всички забрани за изпреварване и тяхното отпадане. В зависимост от модела, индикацията на всички функции на Speed Limit Info включително индикатора за забраните за изпреварване се изобразява на арматурното табло или на BMW Head-Up дисплея.

  Забележка:
  За момента услугата не се предлага за България

 • Stitcher

  Интервюта, Podcasts и Live Radio в едно приложение. Вашите любими шоу-програми on demand, актуални и директно във вашето BMW.

  Можете да изберете своите любимци от над 10 000 радио-шоута, да създадете своя лична радиостанция или да откриете нови шоута: Stitcher ви дава лични препоръки на база на вашите предпочитания.

  За да използвате това сертифицирано BMW Apps ready приложение във вашето BMW, вие трябва да го изтеглите от App Store®, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, да стартирате приложението и да се насладите на отделните функции чрез контролера на iDrive, дисплея и музикалната система на автомобила.

  Stitcher може да не е налично във всички държави.

 • TuneIn

  Tuneln ви осигурява достъп до около 2 милиона Podcasts и около 60 000 радиостанции от целия свят.

  Със своя мобилен телефон или таблет можете безплатно да слушате музика, новини, комедийни програми и много други. Дори и тогава, когато едновременно ползвате и други приложения, защото по желание Tuneln работи на заден план.

  За да използвате това сертифицирано BMW Apps ready приложение във вашето BMW, вие трябва да го изтеглите от App Store®, да свържете своя смартфон чрез USB или Snap-in адаптер с автомобила, да стартирате приложението и да се насладите на отделните функции чрез контролера на iDrive, дисплея и музикалната система на автомобила.

  TuneIn Radio може да не е налично във всички държави.

 • USB аудио интерфейс

  Чрез USB аудио интерфейса можете да интегрирате почти всички популярни MP3 плеъри, iPhones® и iPods®, както и USB-памети в аудио системата на вашето BMW.

  Заглавията се изобразяват на контролния дисплей или на радиото. Изборът на музика, както и управлението на силата на звука и другите настройки се извършват лесно от радиото, мултифункционалните бутони на волана или контролера на BMW iDrive. Поддържат се всички популярни формати за компресиране (MP3, AAC, WAV и WMA), както и списъци за възпроизвеждане във формат M3U.

  Чрез USB audio интерфейса можете да свържете и вашия iPhone®. За телефонни разговори се нуждаете допълнително от устройство Свободни ръце с Bluetooth интерфейс. Чрез USB буксата на средната конзола можете директно да управлявате своя плеър или Apple iPhone®. За свързване на Apple iPod® или Apple iPhone® към USB аудио интерфейса се нуждаете – в зависимост от оборудването – от оригинален Apple USB кабел или от предлагания като аксесоар BMW адаптерен кабел.

  * iPod® и iPhone® са запазени марки на Apple® Computer.